• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Osećate li se intelektualno limitirano?

Started by Truman, 20-01-2012, 22:28:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truman

Dok igrate šah, učite za ispite, radite posao, prilazite suprotnom polu, čitate knjige...sumnjate li kat-kad u sebe? Kako procenjujete svoju inteligenciju? Nemojte da me pitate što otvaram ovu temu, došlo mi iznebuha...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Ja sumnjam u sebe sve vreme... ali sa dobrim razlogom.

Father Jape

Previše sumnjam u sebe intelektualno da bih ponudio originalan odgovor, te ću prekopirati Mehmetov:

Ja sumnjam u sebe sve vreme... ali sa dobrim razlogom.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Vampirella

Sve je to relativno. Da nema nas priglupih, ne bi ni oni pametni bili pametni. Ne preostaje ništa drugo nego da svatko od nas prihvati svoju ulogu u IQ lancu.

Što su svi postali opsjednuti tim IQ-ovima i sličnim sranjima?!?!  :roll:

Ne brini, Trumane! Poslušaj Laszla!  :)
http://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_Polg%C3%A1r
Satan my master.

Usul

Još jedan od načina za merenje čiji je veći.
God created Arrakis to train the faithful.

Melkor

Bah! Ne sumnjam u sebe, znam koliki su mi dometi. Mozda bi bilo lepo da mogu da dobacim vise... a mozda i ne bi. Ne vidim razlog da se opterecujem time (sem da se preispitam da nisam nazadovao, i to uvek moze da se dogodi :))
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Plut

Bilo bi, u najmanju ruku, čudno da nikad i bar pomalo ne posumnjamo u sebe.

Melkor

A sto? Mislim, znas koliki ti je IQ, znas koliko ga razmrdavas, koliko mu ljubavi pruzas... Znas, posle odredjenog broja godina, za sta si ili nisi sposobna. Ostaje samo da pratimo prirodnu eroziju intelekta koja je sasvim u skladu sa entropijskim razlaganjem svega.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

pokojni Steva

Pamet je precenjena roba a kvalitet joj vazda upitan. Više me plaši kraćanje pamćenja.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Truman

Pretpostavljam da je suma u sopstvenu pamet deo opšte nesigurnosti u sebe samog...

Vampirella

Jel' bi tko znao nastaviti ovaj niz?

2, 1, 3, 12, 13, 12...
Satan my master.

Truman

Barbarin

Recimo ovde se neosećam preterano pametno, a negde drugde i prepametno, sve zavisi u kakvoj si situaciji, s kim si... A trudim se da budem samouveren, iako znam da često pogrešim.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Vampirella

Ovo je primjer s IQ testiranja za posao u jednoj hrvatskoj firmi kojem ću ja pristupiti sljedeći tjedan. Izluđuju me više ta testiranja, ne možeš se ni zaposliti ako nisi genij...
Satan my master.

Джон Рейнольдс

Знаш ли решење? Мени је једно одмах пало на памет, али не знам може ли то тако...  :cry:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Vampirella

Quote from: Джон Рейнольдс on 29-03-2012, 21:31:00
Знаш ли решење? Мени је једно одмах пало на памет, али не знам може ли то тако...  :cry:

Nemam pojma. Pucaj, svaki je pokušaj dobro došao.  :)

Quote from: Barbarin on 29-03-2012, 21:32:16
21,23,21 ?

Objasni malo...  :oops:
Satan my master.

Meho Krljic

Quote from: Vampirella on 29-03-2012, 21:26:48
Ovo je primjer s IQ testiranja za posao u jednoj hrvatskoj firmi kojem ću ja pristupiti sljedeći tjedan. Izluđuju me više ta testiranja, ne možeš se ni zaposliti ako nisi genij...

Kuku... ja sam računao da moj sledeći posao bude u gradskom zelenilu. Tu ću valjda izbeći ovakve prepreke.  :cry:

Barbarin

Nemam matematičko nego neko logično, i ja nagađam, samo kombinacija brojeva, sledeći bi možda bi 31,32,31, iskreno nemam pojma, samo nagađam.
Jeremy Clarkson:

Джон Рейнольдс

Моје сељачко решење је 22, 25, 21.

Едит: Сад гледам... Нетачно, али нека стоји ова моја лимитираност.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Vampirella

Jedino sto meni pada na pamet je Vrli novi svijet. Eto vam prijedloga za sljedeci krug i zagarantirani poen od mene.
Satan my master.

Джон Рейнольдс

Quote from: Vampirella on 29-03-2012, 22:10:40
Jedino sto meni pada na pamet je Vrli novi svijet. Eto vam prijedloga za sljedeci krug i zagarantirani poen od mene.

Погрешан топик!  :evil:

#Τζούτσε

Vampirella

E, nije. Ili ti nisi pročitao roman ili je mene pamćenje iznevjerilo?
Satan my master.

tomat

Quote from: Vampirella on 29-03-2012, 20:58:07

2, 1, 3, 12, 13, 12...

da nije 131?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Джон Рейнольдс

Решење је 23, 21, 23, 31, 32, 31.

#Τζούτσε

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Джон Рейнольдс

Мислим да сам се довољно бламирао и овде и на Хјумилијешну, нека прво потврде ови наши математичари.  :oops:

#Τζούτσε

Vampirella

Quote from: tomat on 29-03-2012, 22:34:42da nije 131?

Takvo je rješenje ponudila i jedna djevojka s foruma.hr. Ali ja vjerujem da mora postojati neka matematička veza između brojeva. Možda sam u krivu...
Satan my master.

tomat

ja sam pokušao logički, kao smenjuju se cifre 2-1-3-1, e sad ispucani su jednocifreni i dvocifreni brojevi, pa slede trocifreni.

naravno, ova logika je verovatno potpuno pogrešna.

Vampirella

Quote from: tomat on 29-03-2012, 22:44:19

Ne mora biti. Ja treći broj gledam kao 12, a ne kao 1 i 2. Mislim da si u pravu.  xjap
Satan my master.

Джон Рейнольдс

Ма фуцк ит, кад је бал нек је мадбалл. Збуњивао ме је први ред, зашто 2-1-3? Он сугерише да се могу користити само те цифре, пошто се појављују и у другом. Други ред сугерише да две исте цифре не могу стајати једне до других. И онда гледамо међусобни однос бројева.

2  >  1  <  3
12 < 13 > 12
23 > 21 < 23
31 < 32 > 31

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Мада је Томатово, наравно, тачније.  :lol:

#Τζούτσε

Truman

ako je reč o kombinaciji cifara ona bi naredna trebalo biti 13, ali ne verujem da je to...

tomat

kada bi sledeća bila 13 nebi bio dovršen mini-niz 2-1-3-1. valjda.

Джон Рейнольдс

Томат је у праву, низ може да тера у бескрај и нема шизофрености као у ономе што се мени причинило.

Свака част.  xjap

#Τζούτσε

tomat

Quote from: Vampirella on 29-03-2012, 21:26:48

za koju poziciju konkurišeš, ako nije tajna?

Vampirella

Satan my master.

Truman

E, a šta će to pitanje na mojoj temi? Promašila si, imaš temu sa logičkim zadacima... :idea:

Mark

Nama u srpskoj prosveti je vec drugu godinu obavezno testiranje pri zapošljavanju, pored ostalog i IQ-a. 
I nije tajna da ja nisam Mensa-materijal. Daleko od toga. Imam to i napismeno ...  :roll:

Mada svako ko je učio psihologiju zna da je intelekt samo jedan potencijal a da je u životu ipak bitnije znati koristiti svoje (kakve-takve) potencijale. A to ne zna svako, pa čak ni oni najinteligentniji.

PS

Ima ona izreka - Ako si pametan, zašto nisi bogat? I ja se slažem sa njome ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Truman

Prvi put čujem da se za zapošljavanje u školama traži iq test :D

Джон Рейнольдс

Quote from: Truman on 29-03-2012, 23:19:56
E, a šta će to pitanje na mojoj temi? Promašila si, imaš temu sa logičkim zadacima... :idea:

Па можда се трудила да нађе решење, није јој ишло... И ето.

Сад се смејем себи овде и капирам како није било никакве шансе да ухватим секвенцу цифара. Али ни-как-ве. Пошто ми је лакше да размишљам гледајући у папир, бројеве сам преписао на један од оних квадратних листића за кратке белешке, бројеве телефона и томе слично. И то у два реда, пошто ми се у старту учинило да је штос у раздвајању по десетицама. И ето...  :lol:

#Τζούτσε

Alex

ja sam pokušao logički, kao smenjuju se cifre 2-1-3-1, e sad ispucani su jednocifreni i dvocifreni brojevi, pa slede trocifreni.

Mislim da je tačno tako

2, 1, 3, 12, 13, 12, 131, 213, 121, 3121, 3121, 3121, 31213...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Truman

Ja sam tek sad ovo video. Svaka čast!

Vampirella

Zapravo, htjela sam pitati na temi o Ghoulovom (ne)znanju matematike, ali je ova tema bila pri vrhu, pa mi se nije dalo scrollati dolje.

Mislim da je ovo više thinking out of the box problem. Ponavljam, meni je broj 12= broj 12, a ne 1 i 2.  :-P
Satan my master.

Mark

Quote from: Vampirella on 29-03-2012, 20:58:07

2, 1, 3, 12, 13, 12...

Niz 213121312 je niz koji se ponavlja u oba smera. To je moj limit.  xnerd
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Truman

Quote from: Vampirella on 29-03-2012, 23:31:15

Zapravo, htjela sam pitati na temi o Ghoulovom (ne)znanju matematike, ali je ova tema bila pri vrhu, pa mi se nije dalo scrollati dolje.

Mislim da je ovo više thinking out of the box problem. Ponavljam, meni je broj 12= broj 12, a ne 1 i 2.  :-P

Ta tema je ekstra...imaš tamo dosta zanimljivih problema...

Tesla

Quote from: Truman on 20-01-2012, 22:28:14
Dok igrate šah, učite za ispite, radite posao, prilazite suprotnom polu, čitate knjige...sumnjate li kat-kad u sebe? Kako procenjujete svoju inteligenciju? Nemojte da me pitate što otvaram ovu temu, došlo mi iznebuha...
Svoju inteligenciju ne dovodim u pitanje, vec da li je jaca lenjost u datom trenutku. Lenjost uma je gadna stvar, ali ponekad je tako tesko ne podleci tome.
Smatram da svaki prosecan covek ima sasvim dovoljno inteligencije i iskustva (kroz ucenje na tudjim ili svojim primerima) da moze kreativno da resi veliku vecinu problema, pitanje je samo koliko truda zeli da ulozi u to i koliko je spreman da promeni svoj ugao posmatranja.
Cesto ljudi ugao posmatranja izjednacavaju sa svojom licnoscu, svojim identitetom, i imaju uzasno problema da se izmeste iz te vizure.

Ne sumnjam u sebe nista vise ili manje koliko sumnjam u sve druge. Niko nije nepogresiv i sveznajuci.
---
ne volim da upoznajem ljude koje ne poznajem

RedSonja

QuoteDok igrate šah, učite za ispite, radite posao, prilazite suprotnom polu, čitate knjige...sumnjate li kat-kad u sebe?
ne igram šah, ne učim za ispite, ne radim nikoji posao, ne prilazim niti kom polu , ne čitam knjige
i nikad ne sumnjam u sebe  :oops:

a vampirelin niz se nastavlja ovako: 31, 312, 13, 123, 1213, ...

Truman