• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LOONEY TUNES ili sta je dobar savremeni film

Started by crippled_avenger, 17-12-2003, 20:06:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Jel neko gledao ovaj biser studija Warner Bros?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tex Murphy

Jel to onaj film sa Stivom Martinom i gomilom Diznijevih junaka? If so, onda planiram da ga gledam jedino zbog poštovanja prema čovjeku koji je režirao The Burbs i The Howling.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Moja kcerkica ga je gledala i kaze da je "Sladak".
Da li je trebalo i ja da idem s njom da bih video kako treba da izgleda savremeni film?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

crippled_avenger

Kcerkica je u pravu. Nego, sta kaze kcerkica za UNDERWORLD?

Salu na stranu, mislim da bi trebalo da ga vidite, film obiluje filmofilskim referencama za starije, nadgradjenim na mehaniku decje zabave...

Boban

Pogledacu ga svakako.
Ja volim skoro sve filmove koji su kombinacija animiranih i igranih.
A uz decu sam odgledao prakticno sve dugometrazne crtane filmove koji postoje.
I uvek sam se pitao kako je moguce da su scenariji i unutrasnja logika crtanih filmova na mnogo visem nivou nego kod igranih filmova A produkcije.

crippled_avenger

Mislim da je kod crtanih filmova rec o spoju nekoliko srecnih okolnosti. Prvo ih ima manje tako da se ideje manje trose. Zatim, cesto su bazirani na arhetipskim situacijama i pricama koje mogu da unapredjuju. Zatim, glumci nemaju sujetu i ne menjaju tekst nego pisceva zamisao ostaje ocuvana. Posto je rec o crtezu nema ni budzetskih ogranicenja. Svejedno je da li se desava u cumezu ili na vulkanu. Sami likovi takodje nude neka nova znacenja i zanimljivosti kroz dizajn...

otaku

Nisam se ovoliko obradovala od ~Ko je smestio Zeki Rodzeru~ i ~Poslednjeg akcionog heroja~  :D
Nisam ocekivala da ce u prici da budu tako dobro nadjena mesta za svakog od crtanih junaka, vec sam se pribojavala da ce oni, jadnicci, da budu samo prilepljeni da zasarene stvar, a desilo se da, kad, posle prvih par minuta shvatis da je neko stvarno promislio kako da ove genijalce ugura u pricu, onda jedva cekas i topis se od srece unapred kako ce da uklope ostale koje su ti obecali.
Trka kolima je GENIJALNA! Ima mnogo mnogo dobrih fazona i sad bih ih sve nabrojala, ali necu da kvarim ostalima. Mislim da svi treba da pogledaju ovaj film, jer, cudi me, na projekciji na kojoj sam ja bila, bila su sve sama deca. kada pogledate, moglo bi da se oformi glasanje, ko je od crtanih likova imao najbolju ulogu. Ja, za divno cudo, ovog puta glasam za Dacu, moram priznati da sam vise ocekivala od fazona sa Perom Kojotom i zao mi je sto se tako malo pojavljuje, ma, inace, volela bih da postoji jos bar tri ovakva filma, onima koji su pisali stvarno dobro ide i dobri kadrovi sipaju kao iz rukava (genijalna je scena ispod tusa sa Dugouskom, ma i jos gomila stvari)
Da skratim, ako se setite jos nekog filma koji bi me obradovao (na istu temu), podsetite me.
Uzgred, iznenadilo me je koliko su uveli metafilmskih referenci sa obzirom da je film najavljen kao za decu i jos vise me iznenadilo kad su klinci oko mene reagovali na dobar deo njih.
Super je i fazon sa udvojenim Frejzerom!!
Proooobaj da u glavi budes sam

Boban

Kada bi kojim slucajem trebalo da se zauvek iselim u svemir i imao mogucnost da ponesem npr. 100 filmova, bar 50 bi bili crtaci.

otaku

Slazem se da su crtaci originalniji od igranih filmova I mudro su uoceni razlozi. Meni se cini da bi mozda razlog bio I taj sto crtani likovi u startu traze da ih onaj ko pise pricu jednom za svagda tipski odredi kao I situacije, ne moze da se osloni ni na kakve zivotne fore, psihologiju I slicno, sto cesto kvari uzivanje gledaocu igranih filmova. Ja to zamisljam  kao da vam par najboljih glumaca obecaju da ce uvek igrati u vasim filmovima, uvek raditi na onome sto su njihove tipske odlike I da im nikad nece dosaditi da improvizuju na taj fazon (recimo, Svarceneger bi bio dobar u crtacima) , naravno, da im nece smetati da ginu po hiljadu puta na najsurovije nacine (gomila nasilja je najbolje u crtacima). Isto, retko ko od glumaca bi pristao da se ujedno po malo sprda na svoj racun (a crtani junaci to stalno rade, jednom su apsolvirani I sve posle je zezancija na racun njihovih odlika>zamislite da barbaru Strejsend naterate da u svakom filmu je neko zakaci po nosu ili je prodavac na kiosku prepoznaje po tome sto kupuje duplo vise maramica od obicnog sveta I zato joj daje popust), to je kao kada biste svima njima presadili mozak Carlija Caplina, filmovi bi bili mnogo zabavniji.

I ja bih nosila samo crtace da moram da se zatvorim, recimo, u atomsko skloniste.
Proooobaj da u glavi budes sam

johnson bronson

kad bi kojim slucajem trebao da se zauvek iselim u svemir ne bih poneo nista sto ce me podsecati na ovu dolinu suza.