• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Freaky Friday

Started by otaku, 21-12-2003, 02:15:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

otaku

Je li ko gledao ovaj film?
Proooobaj da u glavi budes sam

Black Mamba

ja nisam ....ali izgleda skroz sasavo :!: ...uvek zadovoljstvo videti/cuti scream queen of the golden screen :lol:

otaku

Film je vrlo duhovit i gluma je odlicna, a ni muzika nije losa. Vrlo vrlo pristojna komedija.

crippled_avenger

FREAKY FRIDAY, cini mi se da sam gledao taj film. To je neki stari film o majci i kceri koje zamene mesta? Nekoliko decenija star?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tex Murphy

Eto ti ga sad... Izgleda da je svaka nova komedija rimejk neke stare  :(
Inače, ne vjerujem da ću gledati ovaj film. Po traileru djeluje jednako bezveze kao Looney Tunes, a NIJE ga režirao Joe Dante pa stvarno nema razloga da se gleda.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

ako je to ono sa jamie lee curtis, deluje mi kao neki bljutavi chick flick.
https://ljudska_splacina.com/

otaku

Konkretno sam mislila na film iz 2003, sa jamie lee Curtis, gledala sam ga na nekoj piratskoj kopiji. Mislim da je original snimljen '76. i da je igrala J. Foster, ali ja ga nisam gledala.
Najkonvencionalnija podvrsta komedije, riba na suvom, kod mene uvek pali, cak i kad je u pitanju  ~Mala princeza sirena~. Na temu: majka i cerka ulaze jedna drugoj u telo na dan-dva, mogu se smisliti mnogo ljigavije stvari nego sto su da majka ima probu svog vencanja, a cerka nastupa kao basista na rok koncertu i pokusava da smuva nekog slatkog gimnazijalca, recimo, da je majka vec u menopauzi, a cerka dobija menstruaciju ili cerka otkriva da majka umire od raka i zuri se da se vrati u svoje telo, a majka bezi jer u tome vidi izlaz iz situacije za koju je mislila da se nece izvuci i tako se one jure i sve postaje militantno i one dizu u vazduh benzinske pumpe pokusavajuci da jedna drugu dokusure.
Verovatno zbog toga sto mi ovakvi filmovi otvore takve slikovnice u glavi, ja uzivam dok ih gledam, to vam je kao da vam u goste dodje neki sincic od rodjaka i pokusava da vas zabavi misleci da je smesan, a vi sve vreme uzivate dok mislite koliko taj klinac nema pojma sta sve moze da bude smesno, imate samo svoj mali film u glavi dok gledate neki skroz konvenciopnalan, zato volim najkonvencionalnije fazone u filmovima, skroz su konkretne, a vi mozete da budete bolesnici samo za sebe. Onako kad gledate filmove Pitera Dzeksona a oko vas gomila fanatika koji se bekelje na to sto u nekom predgradju gomila budala u radnickim kosuljama juri mestanina da mu otvori mozak, osecate se skroz jadno.
Smatram da je mnogo vise onih koji umeju da se raspamete na super grozne komedije nego onih koji jos umeju da se smeju na konvencionalne formule iz komedija kada su one dobro osmisljene. Ja ih uvek postujem i rado gledam, cak i ako su likovi zene, a nema veceg zenomrsca od mene. :evil:

crippled_avenger

Rimejk je vrlo zabavan. Ne bih rekao da je odlican, ali zaista vredi da se baci tokom tematske noci Mark Waters/Lindsey Lohan uz nekoliko hektolitara piva i dobar tompus, sa drustvom. Drugi film koji bi cinio to tematsko vece je MEAN GIRLS...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam