• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 16 - april 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-03-2012, 13:48:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Quote from: Džek svih zanata on 18-03-2012, 21:42:11
Sem toga, Stipan mi je udelio tada dva boda, a da nije, bio bih fakat poslednji sa jednim bodom. Ironija je kučka kakve nema

Da nema Stipanove samilosti ti bi, jado, u svakom krugu na dnu liste bio.

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Stipan

Nego, ja priču završio i metio na kišeljenje. Kako vi?

scallop

Ja napravio 4Kk i čekam da mi Steva da neki savet.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Uh, Scallop učestvuje, dakle. Oprezno sa komentarima, Stipane!

Hobit

Neće scallop učestvovati, ne nasedajte
Samo fintira... i nadalje će komentarisati ''iz prikrajka''... zakeraće.... držaće predavanja... ali - bez svoje priče
Više nema ideju
Presušio
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Stipan

Mislim da grešiš Hobite, ne pratiš radionicu od početka. Scallop je jedan od redovnijih učesnika.

pokojni Steva

Meni Scallop već dao ideju (a nije macan)  :evil:
2Kk.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Plut

Mašanac leptira kupusara i sovice. :mrgreen:

scallop

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 19-03-2012, 11:17:56
2Kk.

Da mi vratiš ideju. Sa komentarom. U stvari, ideja je tvoja, ako se sećaš priče o prasićima na Adi.

Plut

Lepo, nećemo morati ni da nagađamo ko je šta napisao, otkrivaju se i pre obelodanjivanja priča. xdrinka

scallop

Ne, nego ću da pišem o transformaciji oblaka u kišu. :mrgreen:

pokojni Steva

Quote from: scallop on 19-03-2012, 12:13:34

He he he :evil:

pokojni Steva

Quote from: scallop on 19-03-2012, 12:03:10
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 19-03-2012, 11:17:56
2Kk.

Da mi vratiš ideju. Sa komentarom. U stvari, ideja je tvoja, ako se sećaš priče o prasićima na Adi.

Ništa šunkice, neg

Quote from: scallop on 15-03-2012, 11:07:14
Bog vas maz'o, koliko se vi često obesvešćujete?

Plut

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 19-03-2012, 12:34:33

Quote from: scallop on 19-03-2012, 12:13:34

He he he :evil:

Znala sam, svet je dotakao dno, nema više poštovanja.
Svakome po jedan  xtwak

Stipan

Sunce li ti kalajisano!!! Ovo dosad nisam video i prvi sam se setio - nemam nameru da iznova pišem priču!

scallop

Tebi je lako, Stipane. Kutlača oblovine, malo vukodlačkog ili vampirskog mesa i nekoliko prstohvata prideva. Teško je Stevi i meni kad poređamo sve tranformacije u red, ima više od Miljanovog ešalona kugli i kegli. Bre, čovek je čak turio konzervirane visibabe kao transformisane nosioce galaktičke civilizacije, a ja sam pretvarao ženu u termitsku maticu. Koji motiv mi da ispovrtimo, a da neko ne kaže da je to već video?

Plut

Ja, stvarno, nisam ni mislila da ću od vas videti išta novoga. xfrog

Stipan

E ovoga puta nema kod Stipana ni vukodlaka ni vampira, a nema ni svilenih buba ni prasića ni bizona...

Plut

scallop

Quote from: Plut on 19-03-2012, 13:41:57
A, od kog si, pa, očekivala nešto novo? Oni koji malo bolje pišu foliraju* se sa fantastikom, oni koji nešto znaju o fantastici foliraju* se sa pisanjem. U kojim si ti krugovima videla nešto što miriše na originalno, a da nije gomila prasića, pevac, kvočka ili jaje? :mrgreen:  Al' me ide danas! :!:

* eufemizam za - pojma nemaju. :mrgreen:

Plut

Quote from: scallop on 19-03-2012, 14:15:56
Quote from: Plut on 19-03-2012, 13:41:57
A, od kog si, pa, očekivala nešto novo? Oni koji malo bolje pišu foliraju* se sa fantastikom, oni koji nešto znaju o fantastici foliraju* se sa pisanjem. U kojim si ti krugovima videla nešto što miriše na originalno, a da nije gomila prasića, pevac, kvočka ili jaje? :mrgreen:  Al' me ide danas! :!:

* eufemizam za - pojma nemaju. :mrgreen:

Čuj, tebe ide.* xfrog xfrog

I ako ćemo pravo, možda te i ide, ali samo zato što ti inspiraciju pothranjuju prave muze.

scallop

Ćuj, muze! :mrgreen:  Ima veze sa mužom, ali ne i sa muzama.

Beše jedna izreka koja kaže da je 1% inspiracija, a 99% transpiracija. Ovde se većina potroši na 1%. Toliko potroši i Boban na postavljanje debilne teme. Mogao je da kaže i "konj" i mi bismo pisali o konju. Kaže se da u tom slučaju nije "kumst" (kunst) pisati o konju nego o praporcima na njegovom oglavu. Ako nismo spremni da sebi postavimo izazove, štrikanje goblena nas neće pomeriti. Motiv transformacije jeste širok, ali tako moramo i da ga shvatimo. Tražiti krajnosti je izazov, a pretabavanje biločega viđenog je smor i ja želim da ga predupredim.

Plut

Aha! Ali goblen se veze. :evil:
Joj, jes' vala, i meni neki dobar dan! :lol:

Transformacija goblena u priglavke!

scallop

Svaki goblen je prethodno bio slika. Kad ga pominjem, onda mislim na pretabavanje, a ovde je reč o originalnom. Bezveze ti je post. Možeš ti i visprenije. :mrgreen:

Plut

Džek

Quote from: Stipan on 19-03-2012, 08:37:27
Uobraženko...

Kažu mi ženske da mi to baš lepo stoji.

Izgaram od želje da vidim priče, tj, koliko su originalne a bojim se nekoh Alien kokoš jaje prežvaka.

Moja će zasigurno biti originalna, a kako će biti ispisana ćemo još da vidimo.

Kako god, biće bolja od Stipanovog hiperprodukcionog mass-proizvoda  :!:

Stipan

Ček ti da vidiš šta je hiperprodukcioni mass-proizvod. Ima da ti se podbradak za pete od divljenja prilepi.

Džek

Sad govorimo o pravoj naučnoj fantastici :)

Loni

Ovo je jedna od najboljih tema od kad ja učestvujem.
Mašta može da se grana u svim (ne)mogućim pravcima.

Ne znači da ću briljirati, ali 'ću se trudim.

Džek

Dakle, svi imamo svoju ličnu metamorfozu; osrednjih, loših i ubij bože pisaca ili  onim što se piscem zove do dobrih sa tendencijom ka odličnim.

To se najčešće dešava nakon smrti, tada pisca odjednom svi shvataju, pronalaze genijalnost u njegovom radu i svi bi da ga čitaju.

A metamorfoziranonog pisca, koji je doživeo (loš izraz -doživeo) transformaciju od čoveka do švedskog stola za crve boli uvo za to jer je vrlo mrtav a kao takav ne može uživati u slavi. Ta metamorfoza je goli crnjak; svi uživaju u njegovim delima, u slavi sem njega samog.

Ovakva priča, lepo ispripovedana, bila bi pravi hit. Međutim, da bi to postala, pripovedać treba da doživi (opet loš izraz -doživeti) metamorfozu...

Stipan

Džek

scallop

Molim da se ne postuju tri slova.

Evo, da ovoga puta najavim da sam dovršio priču. Imam još nešto rezervnog karaktera  :-? , još biram naslov. I, nisam odlučio da li da je pošaljem.

Plut

Ne treba slati. Eventualno onima koji umeju da čitaju, a da se ne smore :mrgreen:

Josephine

Quote from: Plut on 22-03-2012, 12:55:26
Ne treba slati. Eventualno onima koji umeju da čitaju, a da se ne smore :mrgreen:

xrofl xremyb

scallop

Quote from: Plut on 22-03-2012, 12:55:26

He, he. Ti si zbog Dudare otpilila svoje. Sad možeš da se smaraš do mile volje. Ili da se posvetiš "brzoj" literaturi. Ima toga, i-haj!

Džek

Koji shit.

Moje remek delo za april nije dobro, nix gut. Jebga. Tako veli jedna moja
(draga) obožavateljka koja me redovno čita, a koja nije na ovom forumu (da ne bude da riktam glasove i da mi neko pomaže oko pisanja)
Prvi put da joj se ne dopadne moj rad.

Veli da je lepo ispisana al' da joj ništa nije jasno, da sam pretrpao tih 6 milja K.

Kako god, neću je menjati, sem da izbacim, nakon perioda inkubacije u buretu, viška zareze, greške i ostale gremline..
I šaljem je takvu kakva jeste, jer meni je extra.

Naravno, kao i sva velika dela, zahteva pažljivo čitanje, jer sam (dragu) obožavateljku uhvatio kako je nešto ipak objašnjeno al' joj promaklo jer nije pažljivo čitala. Oprostio bih joj da je plavuša, ne bih joj čak dao da pisne išta o radu  jer lepotu ruži glupost, al' nije... mala gara ima kliker i zna da ga koristi.

Stipan

I ti si skrenuo udesno k'o i srpska fantastika?

Džek

Stipan

Ma pratiš li ti išta na Sagiti sem radionice?
Čitav dan samo o tome laprdaju, ali ti si beznadežan slučaj što se teorije tiče.

Kao i ja, uostalom...

Džek

Jok, ne pretim toliko često. Moja interesovanja se tiču isključivo pisanije i kokanju svih caka iste. Doduše, nekad zalutam na film i gluposti, i nix više :)

Stipan

Evo, ja poslao moje čedo ljubljeno Bobanu na staranje...

Džek

Poslao i ja svoje remek delo savremene fantastične književnosti koje će opet ostati neshvaćeno da tavori u tami slepila auditorijuma; velikane nikad ne kontaju odmah, mozgovi na današnjem stadijumu evolucije su prespori.

Sto godina nakon moje smrti, kada mozgovi evoluiraju za mali delić, pojedinci, oni obdareni, će da prepoznaju veličinu u mom radu i približe je tom budućem auditorijumu koji će klicati i mantrati ime moje.

I neka ostane zapamćeno da sam u suštini jako skroman pisac u pokušaju, nesvojstveno velikanima novog doba koje dolazi...

scallop

Ja još nisam našao naslov. I znam da će propasti jer se ne može takmičiti sa Džekom, ali me mrzi da pišem novu.

Josephine

Quote from: scallop on 28-03-2012, 19:36:32
Ja još nisam našao naslov. I znam da će propasti jer se ne može takmičiti sa Džekom, ali me mrzi da pišem novu.

:) xremyb

Džek

Scallope, ne kvari entuzijastima zabavu; zapni žešće  xcheers