• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 16 - april 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-03-2012, 13:48:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mica Milovanovic

Pre ih je bilo premalo. Sada ih trpamo i gde treba i gde ne treba...
Evo i od mene par,,,
Mica

scallop

Znaju da postoje, znaju da se koriste u pisanju, ali ne znaju tačno koliko i gde.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

vimen

Da li još neko primećuje da u .doc fajlu nedostaju neke reči ili delovi reči, ili je to moj Writer poludeo? Primer - "Penušavi talasi lomili su se o k, dok je voda hučala brzacima." - u priči "Poslednje zavođenje" koja se kod mene zove samo "zavođenje".

EDIT: Nema veze, kod mene je bila greška, skinuh fajl ponovo.

scallop

Gde, bre, tu priču! Jel' falio i neki od 80 prideva u njoj?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Ima ona priča  ****** ***** (cenzurisano), koja ima više prideva i od te.

Dođavola!!!
Gubim sve po čemu sam se prepoznavao. Prvo brzotrz, sada pridevi...

Ah, ta omladina!

scallop

Ta ***** ****** priča je imala samo 64 prideva. Kad potoneš u prosek, popećeš se na lestvici. Nećeš morati da se penješ na lestve. Po onaj konopac iz Rumunije.

saturnica

Što mislite, da vam spustim jednu svoju kratku pričicu napisanu ne tako davno na jednoj Radionici? Dok čekamo glasanje i komentiranje ovih vaših zadanih na Temu Metamorfoze. I ova moja, kao da se pomalo bavi baš tom temom. Ako je vaš odogovor potvrdan, samo mi recite kako da to učinim? Otvorim novi topic ili kako?...mislim baš nemam pojma... :lol:

Josephine

Ispravi prvo typo i očigledne pravopisne greške i formatiraj tekst (odvoji pasuse) tako da bude pregledan za čitanje. Onda otvori novu temu. :) Ko bude bezobrazan, imaće posla sa mnom.  :evil:

scallop

Da, to bi bilo lepo da uradiš pre kačenja priče. Na podforumu KNJIŽEVNA RADIONICA, novi topik sa naslovom tvoje "kratke pričice". Pričice su uvek kratke, a kratke priče možemo zvati - pričice. :)

Džek

Quote from: D. on 13-04-2012, 11:22:47
Ispravi prvo typo i očigledne pravopisne greške i formatiraj tekst (odvoji pasuse) tako da bude pregledan za čitanje. Onda otvori novu temu. :) Ko bude bezobrazan, imaće posla sa mnom.  :evil:
Hahaha. Pa ti svojim serifovskim nastupom prosto vabis finu decu da budu bezobrazna. Ja ne bi potezao kolt, ma koliko dugacak bio. Pusti bezobrazne neka uzivaju, ne sumnjam da svaka dama krije dilindzer na nekom oblom i skrivenom mestu...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Opet vučeš đavola za rep Džekonjo? Kad pukne dilindžer nećeš ni znati šta te snašlo...

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Zanimljivo je da se na ovoj radionici begalo od klasičnih literarnih metamorfoza.

Isto tako, sutra zorom begam u Strumicu za Uskrs.

Там' ќе се улагам на нивниот ПЦ, се има да пишувам по струмешкиот моабет. Кој ги не разбере, нема врска. ќе гласувам за приказните, ак' Бобан ги качува листата. Дома ќе дојдам когаш ме искараат од там. Има да јадем диво беласичко агње од Попчево, да пием жолта и мастиката, кој го праваше мој братучед Џ-та, а тој е првиот на правење домашни пијалоците во Македонија и Блгарија.

Stipan

Valahogy olyan a velemenyem hogy az elso meset a Scallop irta. Detto ugyan az a duma. Ugye hogy?

Džek

Sejtana za rep? Moze se i tako videti, al ne bi mi namera. Hteo samo da ukazem na alternativu. I cinjenicu da danasnje dame nisu tako bespomocne kao sto D. prikazuje. A ti Stipane, presao u kujnu da budes univerzalni poklopac?

scallop

Igen.

Mislim da bi sa svojim trtljanjem prošao kod Mađara isto kao i ja kod Strumičanaca. Meni će moji oprostiti jer sam deo njihovog etnosa.

Stipan

Komolyan? Az elso a tied?

Jesi li ti samo lupio prvu reč koje si se setio, ili si mi odgovorio na pitanje?

scallop

Ja sam poznat po lupanju. Najčešće izlupam takve kao ti. Igen?

Stipan

scallop

Ah, sam se namestiš. I opet ćeš.

Džek

neverovatno kako D. i Stipan suptilno naprave cirkusijadu od topika. Ja sam zgranut. :-)

pokojni Steva

Crko mi kanarinček...  :cry: 
Glasaću samo u tajnom delu.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Ucenjujem: Ništa od belog kukuruza, onda.

To što se ja ovde maltretiram sa vama umesto Bobana, neko će mi krvavo platiti. Juče sam imao informaciju da je u Požarevcu. Ne znam na koliko meseci. :mrgreen:  Bolje u Požarevcu, nego u Kovinu.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

mac

Pokušao sam da čitam priče sa Android telefona. PDF format nije pogodan za to, ali jeste document fajl kad se gleda u web layout režimu. Problem je što u tom režimu mojoj aplikaciji (OfficeSuite Viewer 6) nešto smetaju page break i column break, pa se zato ne vide naslovi nekih priča. Rešenje je da se ta dva tipa preloma uklone u Wordu pre nego što se fajl prenese na telefon. Za uklanjanje može da posluži klasičan find & replace, kad se u polje "Find what" stavi ^n za column break ili ^m za page break. Polje Replace with ostaviti prazno, i kliknuti na Replace All.

Josephine

Pa ne štiti D. samo dame. I muškarcima je ponekad, potrebna zaštita. Ne pravim ja polno-rodne diskriminacije, kada štitim - štitim sve.  8-)

scallop

Anomander Rejk

I šta ćemo sad, kada nema glavnog i odgovornog... ?
Vežbamo apstinenciju glasanja - proba za 6. maj ?  :)
Tajno pišem zbirke po kućama...

Džek

ma jok bolan, nastavljamo cirkusaniju. Kad bi se ovako lepo zabavljali i lupetali?

NdZodiac

Szerintem igazad van Stipan baratom :)

Stipan

Ugye hogy?

He, he, he, pa i nije moj mađarski tako loš. Razumeju ga oni koji ga poznaju.  :mrgreen:

saturnica

Stipane!!. a treba li svaka treća priča biti na mađarskom napisana, s obzirom da svaka peta mora bit na ćirilici? :cry:

scallop

Naravno da sam se ja šalio. Ali, ako smo mi spremni da hrvatski jezik smatramo pristupačnim na Radionici, a ti ne bi bila prva sa tog govornog područja, priznaj da nije simpatično, ako "ne možeš da pročitaš priču na ćirilici".

Savajat Erp

А може мој коментар на теми о својој причи...двоструки аршини, па то ти је :) :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Zodijak i ja glasamo za mađarski kao zvanični jezik radionice, a može i šire - čak do prestonice!

scallop

To bi nam dalo slobodu o kakvoj Savajat priča. I veliko olakšanje.

Ygg

@saturnica: Postoje online konvertori pomoću kojih možeš prebacivati ćirilični tekst u latinični, i obrnuto. Npr. ovaj.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 13-04-2012, 13:28:22
Zanimljivo je da se na ovoj radionici begalo od klasičnih literarnih metamorfoza.

Meni je jedna baš povukla na Ovidija. :mrgreen: Mogu i latinski citat da navedem, ali to bi bio pojedinačni komentar.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

saturnica

...to što ja ne mogu pročitati priču na ćirilici samo je moj problem i ničiji više, simpatično ili ne...jebiga, svo zlo bilo u tome...
...što se tiče Vaše spremnosti i Vaše pristupačnosti glede hrvatskog jezika na Radionici...primijetih da se rado služite latinicom i da Vam je draga...e to mi je jako, jako simpatično... xrofl
...Ygg...fala, odmah ću isti upotrijebiti, xremyb

scallop

Quote from: Jevtropijevićka on 13-04-2012, 18:36:51
Quote from: scallop on 13-04-2012, 13:28:22

Meni je jedna baš povukla na Ovidija. :mrgreen: Mogu i latinski citat da navedem, ali to bi bio pojedinačni komentar.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Polako, gde si zapela. Za mene je klasika  xblos xremyb xfrog , pa Džekil i Hajd, Lepotica i zver... O vukodlacima i dlakovucima da ne govorim.

D.S.B.

Quote from: saturnica on 13-04-2012, 18:40:18
...to što ja ne mogu pročitati priču na ćirilici samo je moj problem i ničiji više, simpatično ili ne...jebiga, svo zlo bilo u tome...
...što se tiče Vaše spremnosti i Vaše pristupačnosti glede hrvatskog jezika na Radionici...primijetih da se rado služite latinicom i da Vam je draga...e to mi je jako, jako simpatično... xrofl
...Ygg...fala, odmah ću isti upotrijebiti, xremyb

Da budem iskren, meni je draža ćirilica, ali je lakše da se služim latinicom.

Stipan

Ljudi moji, nemojte mi dirati Saturnicu!
Ja sam je ovamo pozvao i kunem se da će biti gadne nevolje bude li je neko maltretirao.

Valjda je većini već jasno da je iz Hrvatske. Nije ona kriva što se tamo ćirilica ne koristi.

D.S.B.

Ne smeta nikome što je hrvatica, ali ne može niko poreći žaoku u njenom prethodnom postu.

Savajat Erp

Значи, Стипан је тај угледни члан? well, well... :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Hajde, opustite se. Ja ne vidim žaoku, samo cvet.

Stipan

DSB - nemoj da se ponavljam, ostavi je na miru!

D.S.B.

Quote from: Stipan on 13-04-2012, 19:46:38
DSB - nemoj da se ponavljam, ostavi je na miru!

Ne budi smešan sa tim uzvičnikom, nije me briga ni za tebe ni za nju.

Stipan

scallop

Ugledni član bespotrebno se renda.