• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Savajat Erp

Сад сам стига са мог изборног места...рече један да има 38 чувара кутија, посматрача или шта већ  :shock:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Karl Rosman

Meni posmatrac bio neki Svabo sa dredovima. Sva sreca pa mi je deda na vreme umro...
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Anomander Rejk

Jee, prestali su, izgleda je poziv ipak vredeo  xuzi .
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

Али...38! Словима: тридесет и осам!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

RedSonja

scallop

Izgleda da je Sarkozi pukao. Tako bar rekoše da je "počelo slavlje" u Parizu. Izgleda da su u Grčkoj pukle obe "pretplatničke" partije. Kako je smušeno trtljao ovaj iz Cesida (bar 50 puta je pomenuo glasanje na Kosovu) ni ovde ne miriše na sveže napupeli zumbul, nego na onaj koji je u tegli odstojao pet dana.

Usput čestitam rođendan Anomanderu uz komentar da je rođen u mojoj Makedoniji zvali bi ga Đole. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

malopre neka stoka iz LDP-a zvala telefonom, i traži mog deda vasu, koji je umro 1992.
https://ljudska_splacina.com/

M.M

Quote from: Savajat Erp on 06-05-2012, 20:50:04
Али...38! Словима: тридесет и осам!

Je l' ovo na Anomanderov račun? :-D

Što se tiče glasanja, elegantno sam ga propustio.

Quote from: scallop on 06-05-2012, 21:25:20
Usput čestitam rođendan Anomanderu uz komentar da je rođen u mojoj Makedoniji zvali bi ga Đole. :lol:

xcheers
Nijedan poraz nije konačan.

angel011

Na moje glasačko mesto došao neki deka, sa nekoliko onih papirića, jedan njegov, drugi od supruge koja je pre dvadeset godina preminula u Americi.  :(

Za treći papirić nisam dobro čula čiji je, sem da je barem od živog čoveka.
We're all mad here.

Džek

QuoteŠto se tiče glasanja, elegantno sam ga propustio.

Takođe.

Poslednji put kada sam glasao, dizali su barikade i zaratili.
Rekoh sebi -Džek baksuze jedan, sedi kući i miruj, mani se glasanja...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

Zahvaljujem Scallope  xcheers. Trebao sam se u stvari zvati Đorđe, ali eto na svet dođoh dok su moji bili u Rijeci, pa dobih skroz drugo ime ...
Savajat, ko ga ne zna...  :)

džin tonik

pridruzujem se rodjendanskim cestitkama hrvoju! sve najbolje!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Anomander Rejk

A ko je pobedio, prosvetli nas ?  :)

scallop

Nema plavožute pobede ako Dačić drpi 14% glasova.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

HAL

Опет ће се око Дачића ломити копља, ко му да бољу понуду формира владу. Ако Радикали пређу цензус, онда ће обе коалиције без Ивице имати по ~35%. СРС тренутно има 4.9% на основу 14% обрађених гласова, а Двери 3,9%, од њих сам очекивао да ће лагано бити близу прага.

džin tonik

ne zaboravite, biraci radikala ne izlaze iz doma prije podneva.

Meho Krljic

Quote from: Anomander Rejk on 06-05-2012, 17:37:16
Meho-Dragišićev nastup mi se ne dopada, isforsirana i izveštačena agresivnost. Ne volim bukadžijski sistem. Tadić mi odavno nije na spisku za glasanje. A što se tiče Stankovića, kakve veze ima to što je prijatelj sa Mladićem, to ga diskvalifikuje kao kandidata, ne razumem ?

Ma, Dragišić je dijabola, ali uzeo sam ga kao primer jer si ti rekao da si za Stankovića glasao zbog toga što je ostvaren kao stručnjak. Dragišić je takođe ostvaren kao stručnjak i to u oblasti koja je bliža državničkom poslu nego Stankovićeva. Mislim, iznenadilo me to da ti je nečija profesionalna stručnost i ostvarenost u tom polju kriterijum, pa da je zbog toga ispao Stanković kao najbolji kandidat. Da si rekao da je nestranački čovek sa iskustvom u vlasti, to bih razumeo, ovako... nije mi najjasnije. A to što je Mladićev ortak ga valjda očigledno ne diskvalifikuje kao kandidata, samo to znači da mnogi ne bi nikada glasali za njega jer im se čini neetički da biraju čoveka koji se druži sa nekim optuženim za genocid...

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 06-05-2012, 23:40:46
Dragišić je takođe ostvaren kao stručnjak i to u oblasti koja je bliža državničkom poslu nego Stankovićeva.

Dragišić je samo dobro izreklamiran. I treniran da istu priču vrti na 1000 načina.

tomat

Vukadinović izgleda ulazi u skupštinu  :|
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Zoran Stanković je svakako ostvareniji stručnjak od Dragišića i na domaćem i na međunarodnom planu (ako je do ostvarenosti). To što se "družio" sa Mladićem me zabrinjava koliko i nekadašnje "druženje" Đinđića i sa Mladićem, a i sa još nekim drugim haškim osuđenicima.

I, da, Vukadinović se ušunjao. :mrgreen:

Nightflier

Quote from: scallop on 06-05-2012, 12:19:07

Šareni tvor oko koga bi se Nightflier natezao ako Vlasi pobede.

Jebote, nama samo tvor zapao! :-?

Šta fali? Zajebane su to zverke.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Джон Рейнольдс

Прво, не улази Вукадиновић у скупштину, него Тулимировић. Ако се тај бивши другар Милана Тарота и човек без става случајно не одрекне посланичке плате у Вукадиновићево име, у шта сумњам. Израдио га је светски, без Вукадиновића НОПО не би никад освојио посланичко место. Зато нисам ни хтео да потпишем подршку НОПО-у.

Друго, ко је овде најбољи аналитичар?  8) Рекох ја после прошлих избора да ће Србија пропиштати мајчино млеко, а сад с ЛДП-ом који тражи - ох чуда - министарство спољних послова... И још нешто, заборавио сам тачно. Ха-ха. Једва чекам. Немој да ми је неко шукнуо да му не ваља, тај рад. И да... Мали Слоба биће премијер.

Covek je za 37 sekundi odgovorio na sva njihova predizborna obecanja
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Nightflier

Mislim da će Dačić popustiti i da neće biti premijer. Iako slušam njegov veoma tvrd govor dok ovo kucam, verujem da će biti spreman zadrži trenutne funkcije.
First 666

Albedo 0

onda može da traži pola ministarstava...

i ne mogu da vjerujem da ima idiota koji glasaju za Dinkića/Stankovića

Джон Рейнольдс

Мали Слоба је једини забележио значајан раст популарности током претходног мандата, па самим тим расте и његова снага. Било шта испод премијера за њега је повлачење, јер немојмо заборавити да је он СПС дизао малтене од нуле, направио лупинг, ударао и убијао по Србији кад треба, примиривао се кад треба, мењао реторику, од штићења педерске параде и премлаћивања Срба на граници са окупираном територијом КиМ, па до Србендисања у кампањи. За човека који се заиста највише исцимао око своје промоције и промоције своје странке, повлачење у овом тренутку значило би само једно: то да он у следећем сазиву (дакле, за четири године), рачуна да ће бити носилац неке будуће коалиције. Ипак, некако мислим да он рачуна с тиме да је сад кад је КП поново потпуна, прави тренутак за тврду руку на месту премијера.

И немој да је неко шукнуо да му не ваља.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

QuoteĐilas je inače prvi funkcioner Demokratske stranke koji se pojavio ispred novinara u izbornom štabu te stranke. On nije hteo da odgovara na pitanja koja se nisu ticala izbora u Beogradu.

On je rekao da nije vreme za slavlje, iako je DS "dobila u Beogradu, iako je Boris Tadić pobedio u Beogradu".

On je takođe rekao i da će, iako URS nije prešao cenzus, tij stranci ponuditi da ostanu u vlasti, jer smatra da je tim dobro radio i da ga ne treba menjati.

"Pobedili smo na nekim mestima u Batajnici, Kaluđerici, Padinskoj Skeli prvi put posle mnogo godina. To govori da su ljudi zadovoljni našim radom", kazao je Đilas i pozvao građane da izađu i na drugi krug, jer je važno da Boris Tadić pobedi.

http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=06&nav_id=606932

Albedo 0

situacija je predivna, mislim da u čitavoj ovoj jadnoj noći stoji jedna pozitivna stvar: da gledam čako Čeda, Čanak i Tadić glasaju za novog premijera Dačića. Neprocjenjivo.

lilit

Quote from: lilit_depp on 05-05-2012, 20:22:49
meni se javlja da će sps dobiti više nego ikad posle 2000.

džone,
ja sam bolji analitičar! :cry:

a i urs pređe cenzus. :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Loni

Ja sam na ovim izborima želeo da kaznim personalno Čedu Jovanovića. Glasao sam za PREOKRET na svim listama, ali ne i za Čedu kao predsednika.
To smo ugavnom uradili mi SDU - Koraćevci jer ne želimo dominaciju Čede nad Koraćem, koji je daleko pošteniji (ne prima poslaničku platu već samo profesorsku), ne vozi džip i nema nijednu aferu.
To su uradili i neki LDP-ovci, koji su za smenu na vrhu stranke koja je inače odlična i na pravom putu, ali lider je koči.
I uspeli smo u naumu jer je sam PREOKRET dobio oko 6,5 % a Čeda samo 5,3 %.
Za Čedu jasna poruka.

Što se tiče ostalih, svi su mi bezvezvni.
Najveći pobednici su Dačićev SPS, ali i Nenad Čanak.
Tamo gde je Čankova LSV krenula samostalno prošla je neverovatno dobro.

Rezukltati izbora u Novom Sadu

LSV sama skoro isto kao i DS.
Vojvođanski autonomaši nikad, od kako postoje, nisu imali tako visok procenat glasova u Novom Sadu.
S obbzirom da će najverovatnije i URS da pređe cenzus zahvaljujući Kragujevčanima i Zaječarcima,
a i SPS-JS-PUPS zahvaljujući Jagodini i celoj Južnoj Srbiji,
izgleda da je poruka ovih izbora da se svima smučio Beograd. (DS ubedljivo pobedila samo u Beogradu).
Muka im je od privilegije koju Beograd ima.

Drago mi je što je narod otpisao konzervativne ruske plaćenike - Dveri, SRS i još više marginalizovao DSS, čime su Srbi pokazali
da su antievropejstvo i ideologija antizapadnjaštva završile svoju istorijsku ulogu.
Srbija je jasno rekla majčici sa istoka da će da gleda svoje interese, a ne zbog Moskve da se sukobljava sa svetom.

Джон Рейнольдс

Ево, даме и господо, ко ће вам управљати судбином. Апологета децеубица.

#Τζούτσε

Albedo 0

jeste, sva tri puka Draškovića Vuka glasalo je za Čedu, pa Koraćevci logično imaju 1,3%  xrofl

Anomander Rejk

Tomislav Nikolić da ima imalo samopoštovanja, kao što naravno nema, nakon ove večeri zaključao bi radnju i prestao se baviti politikom. Brate mili ako najveći opozicioni kandidat i stranka u ovakvoj bedi i milionskoj nezaposlenosti ne može skupiti više od 25-6 % glasova, onda stvarno okači kopačke o klin konačno, idi izrađuj kovčege ili šta već. To što Vučić iznervirano truća o negativnoj kampanji, veze sa životom nema. Došli smo u situaciju sličnu devedesetih, kada je Slobo produžavao život vlasti zbog nesposobne opozicije, ako Tomo bude alternativa, žuti će nas jahati i duže nego Slobo.
Da, pobednik je prasac sa podvoljkom, ali ne vojvođanski, već Ivica iz šume Striborove. Već ga vidim samozadovoljnog, ko napuvani balon, nema ni predsednika ni vlade bez njega. Voleo bi zaviriti u mozak njegovih glasača, tu bi bilo materijala za jaku horor priču.

HAL

Quote from: Loni on 07-05-2012, 03:10:04
čime su Srbi pokazali da su antievropejstvo i ideologija antizapadnjaštva završile svoju istorijsku ulogu.

Srbija je jasno rekla majčici sa istoka da će da gleda svoje interese, a ne zbog Moskve da se sukobljava sa svetom.
Тек ћеш да видиш колико ниси у праву за прву реченицу. Европљани тек треба да проговоре, односно да пробију медијску шараду и кажу шта заиста мисле о неоимперијализму, о вуку у јарећој кожи који дехуманизује све народе Европе, о "унији" народа која се званично поноси пропашћу мултикултуралности.

Треба да нам буде драго што нам се стратешки интереси поклапају са руским, иначе би нас Еуропски фашисти без милости прегазили као Ирак и Либију, и коначно сервирали оно што нам крчкају већ дуже време, да постанемо ђубретарска радна снага Европе, а Србија нуклеарни отпад.

scallop

Hal, ne mora toliko grubo. Srbija je jasno pokazala da je kao Jogi medved koji ne zna dal' će levo ili desno, a samo DSS jasno zna gde je. Sledi nam još teturanja. :-x

pokojni Steva

Za grad Novi Sad, Liga prepišala i Tomu. Mislim, zabole me, al dobro zvuči  :!:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

HAL

Резултати су показали да се по питању самодеструктивног менталитета у Срба ништа није променило. Фрапантан је Динкићев прелазак цензуса. Изгледа да ће нас јахати још 4 године, и биће јако зајебано одржати тренутно стање у држави, само низбрдо са овима идемо, тако да вежите се другови!

pokojni Steva

Kako ja to vidim, pače Dinki ima da snese jaje i postane majka pre neg što ga DS ponovo pozove u koaliciju. U pokrajini nisu prešli, u BG i NS teško - a pa pa vlast  xyxy  To što Đilas mrsomudi da će ih "primiti" i bez cenzusa je samo prvi znak da im je plan da poderu URS i ugasi ga.

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Джон Рейнольдс

По овом тексту се види како ће влада изгледати:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1948/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8+2012/1097242/%D0%A0%D0%B5%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0.html

Више нема ни натезања и прављења представе око тога. Причам баш пре око месец дана с једном колегиницом како ме чуди што су многи медији пуштени низ воду, ајде новине, него и телевизије. И каже ми она, а дуго је у послу, секретарица, стварно поуздана... "Па очигледно је све толико већ подељено и све договорено, да им више ни то није потребно." И онда синоћ налетим на нов Вукадиновићев текст где и он виче "еурека" како ће се погасити неки медији, интернет портали, итд. Као што већ више пута рекох, уједињење фракција КП је просто била неминовност.

Наравно, сад ће "европљани" мало вртети реповима блажени у незнању да чак ни тај Запад, баш овакав какав је, њих такви какви су никад неће прихватити. Завршаваће они послове, наравно, сваки налог све трчећи ножицама у дупе, али чланство... Ха-ха! Коме треба државица корумпирана на ама баш свим нивоима, а где су главни актери корупције они који се бусају у груди стандардне европске?

#Τζούτσε

Nightflier

Dobro, Dinkić je već izjavio da će biti opozicija u Parlamentu. Znajući njega, opozicija na prodaju. :) Šta ga boli uvo - osigurao je sebi platu šefa poslaničkog kluba za naredne četiri godine i dobre odskočne pozicije za naredne izbore.

U mom rodnom kraju SPS je dobio gotovo dvostruko više glasova nego prošli put. Pri tom, grupa građana koja se sastoji od članova SPS dobila je najviše odbornika posle same stranke. Tehnički, SPS može da samostalno oformi vlast prvi put posle dugo vremena. Međutim, po svoj prlici će ostati ovako kako je: SPS-DS-URS. Shodno tome, mislim da će i na republičkom nivou biti veoma slično, +/- LDP.
First 666

pokojni Steva

Quote from: Джон Рейнольдс on 07-05-2012, 11:00:24
Као што већ више пута рекох, уједињење фракција КП је просто била неминовност.

To i Zosko (kako se ono sad zvaše, ah da, Žagor) odavno drvi za one s njegove strane plota. Mojne me plašite, meni to smrdi na "restauraciju", malo širu.

Quote from: Джон Рейнольдс on 07-05-2012, 11:00:24
Коме треба државица корумпирана на ама баш свим нивоима

Kome, pa Jevropi. Lakše je kad znaš kome treba da šušneš pare, a ne od šaltera do šaltera.

Oftopik, nešto sam čitao-gledao, onaj tvoj Brazil je ustvari lumbalon. Striktno, ne krupni neg, megadžidži kapital (uskog kruga, naravno) i svetšopovi. Takve se našamara za mesec dana. A bilo bi mi žao, to stoji.

pokojni Steva

Quote from: Nightflier on 07-05-2012, 11:02:36
Šta ga boli uvo - osigurao je sebi platu šefa poslaničkog kluba za naredne četiri godine i dobre odskočne pozicije za naredne izbore.

Ne zaboravi da mora hraniti i podosta vazda gladnih usta. Taj će sad morati baš da izmisli toplu vodu a da mu stranka preživi.

Hobit

Quote from: Hobit on 20-04-2012, 12:25:49
Ne ugrožava ga, naravno
Ali, neko mora da bude KRIV... ''Nismo mi krivi za sadašnje sranje - oni su...''
Toma bi bio ''najkrivlji'' da je ''čalabrckao'' u vlasti...ali, jebiga, nije

BTW, pitanje ''za milion dolara'' nije to zbog čega čačka mutavog, već zašto ne čačka Mlađu !!! A?
Mlađa je (da ne bude zabune i zajeba) vrrrrrlo jak, sjajno su organizovani, puni su love, uglavljeni na ključnim mestima... jebe im se za mesto predsednika....
Šta misliš Bato... zašto?

hm
Citiraću sebe...   

Zbog čega je većina ovde prisutnih imala tako lošu procenu rezultata URS-a?
Ljudi uopšte nisu naivni, moram priznati da sam očekivao 1-2 procenta više...
Dačić je ''apsolutni pobednik'', sve čestitke, odradio je kampanju vrhunski, pokupio sve ono što je njegovo, i puno ''ostataka'', pride.... Svaka čast debeli!
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Джон Рейнольдс

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 07-05-2012, 11:12:59
To i Zosko (kako se ono sad zvaše, ah da, Žagor) odavno drvi za one s njegove strane plota. Mojne me plašite, meni to smrdi na "restauraciju", malo širu.

За Хрватску не знам да ли је тако, али ме не би чудило. А овде није шала, прво се помирили ДС и СПС, а сад ће под своје окриље да приме и ЛДП. Време иде уназад, Латинка је прва отпала. Овде се бре све врти око заосталих свађа КП-а, не мислиш ваљда да је Ћосић паблик енеми намбр уан због ратнохушчаке реторике?

#Τζούτσε

Albedo 0

ja se samo pitam kako će da objasne politiku ''Kosovo i Evropa'' sa LDPom u Vladi.

Alexdelarge

Marko Blagojević iz CeSID-a izneo je danas procene ove organizacije o konačnim rezultatima parlamentarnih izbora u Srbiji, ali bez glasova sa Kosova i Metohije, jer u Vranju i Raškoj nije izbrojna ni polovina pristiglih glasova.

U odnosu na  došlo je do nekih promena: Mandati u parlamentu Srbije biće ovako raspodeljeni:

SNS - 73
DS - 68
SPS - 45
DSS - 20 - može da se promeni zbog Kosova
Preokret - 20
URS - 16
SVM - 5
NOPO 1
Sve zajedno 1
SDA Sandžaka 1

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.