• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hobit

Quote from: RedSonja on 09-05-2012, 17:46:28
LEPA nam je parlamentarna većina  :oops:
tadićev šarm, visina, psihološki jeftini trikovi i jazavičarska kosica, onda pajtić (kakav biceps majko mila!  :oops: ) i dačićeve lepe plave oči u kojima se izgubite  :oops: :oops: :oops: pa vidim i urs ulazi u opticaj, tamo svi đuture izgledaju veoma rasno , bugarsko-vlaško-jemenskog podrijetla, sa primesom indonežanskih gena i korenja što vuku s uskršnjih ostrva  :oops:

uzgred, toliko o tadićevim principima na koje se pozivaju ljupci ds-a od prošlih izbora, tadić kamen temeljac oko kojeg smo se sabrali, principijelan i učtiv''veliko vam hvala'' al kad se digne prašina odma pribegne gubljenju u gljivičinim očesama  :oops:

Lepo.
Ali - svi pobrojani su IZBOR OVOGA NARODA. Dobili ljudi glasove pa ti sada možes da cendras do nove godine.
Ili, organizuj demonstracije, blokade, ''građansku neposlušnost'', štrajkove... izvedi ljude na ulicu, one koji misle isto kao i ti... i - RUŠITE.
Ni meni se nisu dopadale njuške koje su harale i ''vladale'' devedesetih, na čelu sa onim ''faktorom mira i stabilnosti''...
Dobijali su i oni izbore, pošteno čak, početkom devedesetih... Od 1996. počeše da preteruju, kraduckaju....
... a onda se okupilo par ljudi ovde, par tamo, trčalo se malo po ulicama, oni nas suzavcem - mi njih kaldrmom...
I, onda je tih ''grupica'' i ''šačica'' bilo sve više... i na kraju su se okupili SVI
I - bi GOTOVO.
E... aj' sada neko drugi to da proba... ja ću da navijam
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Albedo 0

Quote from: HAL on 09-05-2012, 18:44:58
Видим да је потребно разјаснити пар ствари око предвиђања резултата, па самим тим и њиховим штимовањем преко одговарајуће пропаганде. Прво, веома је лако са минорним одступањем испитати бирачко тело РС. Људи не знају колико је статистика моћна, и са колико малим узорцима може да предвиди изузетно прецизне резултате. Игром случаја познајем особу која је у тим водама већ добрих две деценије, са јаком богатом позадином озбиљних статистичких истраживања, и у познанству са свим значајним агенцијама које се баве истраживањем тржишта и јавног мњења. Морао сам да напишем овај кратак увод како вам не би било чудно када кажем да је за добијање прецизних резултата за територију РС потребно свега 1200-1400 испитаника, да толико мало. Што се више пара уложи у испитивање, то ће узорак бити квалитетнији, јер за наше услове све преко 2000 је сувишно и не утиче битно на резултат. Постоји једно златно правило статистике, "Garbage in - garbage out", ако вам не ваљају подаци добијени из узорка, и резултати ће бити лоши.
Овим хоћу да скренем пажњу, да се таква испитивања наручују управо у сврхе превентивне кампање, и када све то знамо није потребно правити теорију завере око Двери, већ се десило управо оно што је Джон рекао, испали су "корисни идиоти".

Korisni idiot je termin koji se odnosi na onoga ko NIJE plaćen za svoje djelovanje (koje može biti povoljno za protivnika). Džon tvrdi da je ključna stvar u vezi DVri da jesu plaćeni.

I drugo, i tvoj ortak onda mora da zna da nije isto mjeriti stavove javnog mnjenja mjesec, dvije nedjelje ili dan pred izbore, i da razlika može biti drastična (kao što i jeste bila), npr jednom se (valjda) Galup obrukao na američkim izborima kada je 15 dana prije izbora prognozirao pobjednika a ovaj kasnije ispušio. Nije Galupova statistika bila pogrešna, bila je tačna ali 15 dana prije izbora. Da bi dokazali da su Dveri čisti plaćenici i ništa više, morate da dokažete da je trenutni procenat glasova postojao i prije dva mjeseca, a takav podatak nemate.

Štaviše, Nikolić je imao više prije dva mjeseca nego sada.

RedSonja

zasedanje 2012  :oops:
(ono što je moglo da bude)

protagonisti : kapone, bota, marica, điki, diki,krki jela i resto citrona

-tajotajo isprićaj  mi priću pred spavanje mooooooooooljim te tajo, moljiiiiiiiiiiiiiiiiiim te
-c, doro doro, oćemo ivicu i maricu,a
-ijaoooooooooo neću tu ta smara, daj onu drugu daj onu drugu
-a oćeš nastavak saradnje koalicionih partnera
-e to tajo toooooooooo!

''u salu ulazi marica. kaže gorilama uljudno , ipak je čovek politikolog: vratite se momci odavde ću sam, ovaj sladoled sam ću da pazarim.
al kapone veli svojima : ajde, faloumi , upadaj
ulazi,prate ga desetina dvaestina dva sa dva surutkom i tartarom naranjeni bizgovi

za okruglim stolom već sede bota, điki,diki,krki također zaseo i drugari
svi izvadili fascikle, diki platnenu vreću sa znakom dolara na nj, kapone utoku

bota: pa veliko vam hvala što ste došli...
kapone: slušajte bota, ja ne znam da l vi znate al ja jedino nisam išo u sportski lov sa dilinđerom el sam bio mali

bota se malko upišo, pribegava asertivnosti:
zaista ne znam, ali ja bih ovo mirnim putem, moram da se odmorim, da se snimam do dvaestog, moram da se naspavam stavim masku od morskih algi, negujem maldivski ten
kapone: buraz bota, el vidite vi ovog levo od mene? ležo je u zabeli šes godine dana dok ga nisam izvadio , ne pajsona, opljačko lovačku opremu u save koavčevića i harpunom ubio majku
bota se preznojava, kaže kratko i autoritativno: ma ja sam reko da na ucene ne pristajem
kapone:i desnicom i levicom udara ko dzeri louler. nije se moj kolega šalio kad je kazao ne zna se ko će biti precednik al prilimijer se zna
krki: khm, vaše visočanstvo, kaže se premijer :idea:
začepi krle! - zagrme kapone :oops:

điki prebledeo, možeš da igraš ping pong kroz njega, skupi muda bogapitaj kako i ustane pa kaže:
ma ajtemo ljudi nismo se tako dogovorili, ajte...
kapone: kuš more điki! sikter!
điki iz dzindzera u momentu pređe u plavuše, opadne mu kosa, zalisci mu se izjednače, on sakupi rasute ruse dlake u klupko i ko i svaki gari vrati se u školjku.

bota: pa dobro, al upada i urs, jedino mi diki zna kako da napravi  vrtić za trista predškolaca od dva miliona evra
kapone: doro ajde
bota: sastanak zaključen, marica premijer, vi ste poslanik , ne mogu više, izlazi  mi četvrta bora već evo

diki treplje, znoje mu se dlanovi, sve mu ovo izgleda ko švajcarski trezor, digo mu se

izlaze u kompletu, cveće poljupci rukovanje, trubači, beketa i đuki plaču, krki iz drži za ruke da se ne izgube u maričinim očima''

:oops:

scallop

Bato, u pravu si. Jedino nećemo ubiti svetske priznate statističke metode. OK su one ako su uzorak i stratifikacija dobri, a interpretacija bez spolnjih pritisaka.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Quote from: Бата Животиња on 09-05-2012, 19:42:26
Korisni idiot je termin koji se odnosi na onoga ko NIJE plaćen za svoje djelovanje (koje može biti povoljno za protivnika). Džon tvrdi da je ključna stvar u vezi DVri da jesu plaćeni.

Па сад, како се узме, прелистајте поруке уназад. Мислим да су већином корисни идиоти, али што се тиче неких кључних људи, уопште не бих искључио могућност да су "у диловима". А опет, ко бре на српској политичкој сцени НИЈЕ плаћен? Иста прича као за медије, па зар ико овде мисли да се странке финансирају искључиво од чланарине и из буџета? Можда су СРС сад спали на то, али оклен лова "Дверима"? Као што Чеда објашњава, од добротвора? Верника у идеју?

На крају крајева, брљао сам нешто мало по нету, "Двери" имају помало необичну страначку структуру. Све, ама баш СВЕ у вези тих "Двери" смрди до небеса. Клерикална организација претворена у странку, иди бре бегај. А бављење политиком има зачетке у Студентском протесту.

И опет понављам, исто би било и да су "Двери" ушле у Парламент. Тзв. "патриотски блок" био би и даље расцепкан, али је довољно то да међу њима постоји и странка која је "у дилу". По мени, то је win-win ситуација. Па исте те "Двери", како су величале Визионара, тако би могле у случају нужде да подрже ДС, мањинску владу рецимо. Зашто се од доласка Иринеја полако стишала вика на СПЦ? Павле је на самрти човек био кад су хијене завијале на њега, а шта је сад?

Бато, не пратим тако помно истраживања и не могу да докажем то што тражиш, али ако ме сећање не вара, "Двери" су се у истраживањима стално појављивале и имале су не баш спор раст популарности. Оно на шта скрећем пажњу и што је суштина ових мојих анти-дверјанских тирада (а о њима сам и раније имао лоше мишљење) јесте да много тога у вези с њима делује потпуно нејасно, чак и за традиционално "сивкасте" "стандарде" српске политичке сцене. Јбт, једном сам отишао на предавање на Машинцу (писао сам о томе) и осећао сам се као да сам дошао на скуп неке секте или ЛДП-а. Неке тупе фаце, седе ко пањеви, кад сам поставио једно једино кратко питање одма' повике из публике типа "провокатор" и томе слично. Е, да... Идентично сам се осећао кад сам једном походио "Женске студије". Фала лепо, наставите да причујете конвертованима, одо ја да пијем пиво и слушам хардкор.  8)

edit: http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,5293.msg360316.html#msg360316

едит 2: има на гоњем линку расправа и изнад ове моје поруке, понављам се, јбг
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

ja se mogu sasvim složiti sa ocjenom Dveri, njihove ideologije, ponašanja itd, nije u tome stvar

Quote from: Джон Рейнольдс on 09-05-2012, 20:06:23
И опет понављам, исто би било и да су "Двери" ушле у Парламент. Тзв. "патриотски блок" био би и даље расцепкан, али је довољно то да међу њима постоји и странка која је "у дилу". По мени, то је win-win ситуација. Па исте те "Двери", како су величале Визионара, тако би могле у случају нужде да подрже ДС, мањинску владу рецимо.

ovo jednostavno nije isto, ulazak Dveri u parlament i ovakav scenario je apsolutni napredak. Ako bi se to stvano desilo bilo bi i degeneriku jasno šta se dešava, i onda lijepo ili će nešto da se promjeni na nekim narednim izborima, ili brate da se pakujem i da idem na Novi Zeland, jer sa ciganima (pardon, građanima) kojima je jasno stavljeno do znanja da su niko i ništa a oni neće učiniti ništa povodom toga, nemam namjeru da živim.

Lijepo podvučem da smatram uvredom da me neko nazove Srbinom jer su oni za mene ciganska inferiorna rasa.

Ovako, u trenutnom stanju stvari nisu jasne, ne može se sa sigurnošću reći da li ja na ovom Balkanu živim sa cigančurama koji sebe nazivaju Srbima, ili živim sa ljudima koji ne shvataju neke stvari jer im niko to nije objasnio

dakle, za mene postoji velika razlika, čak egzistencijalna. Ako je moguće da ljudi pojedu govno zvano podrška DVeri Vladi DSa, onda brate da kupim prnje u dva kofera i preko grane.

Джон Рейнольдс

Одмах можеш да пакујеш кофере, па видиш ли ти СПС? Гљивица највећи Србин у предизборним кампањама, сећаш ли се прошле? Као - на Косово ући силом ако треба (тако некако), а после је послао полицију да лема Србе на барикадама. Да ли је тако било? Порушише пола Београда за педерску параду 10-10-10, а прошле године - куку-леле, срушиће Београд. Зашто? Па ближе се избори.

Какав је, по твом мишљењу, гласач СПС-а?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

И да... Кад су "Двери" у предстраначкој, дакле строго верничкој фази, подржале Николића док је био председнички кандидат СРС? Јбт, од њихових прогласа, позива и којегвећкурца није могло да се живи, а председнички избори... туц-муц...

#Τζούτσε

Albedo 0

pa bate, ako ćemo pošteno, čisto sumnjam da je Nikolić nešto drastično promijenio finansijere nego onda kada je bio radikal. Sve njih je poveo sa sobom, tako da nema potrebe da se on podržava, nikad nije ni bilo potrebe. Meni ni Šešelj nije čist, a kamoli Nikolić.

Джон Рейнольдс

Као што већ рекох, људи овде гласају за човека, чак не ни за оно што прича, камоли за оно што ради.

едит: А што се "подршке" тиче, то само да се Власи не сете, ни због чега другог. Све више мислим да је она моја колегиница у праву, више уопште није потребно ни стварати привид некакве... како се то зове? Озбиљне политике? Све је транге-франге.

#Τζούτσε

Truman

Ivica reče da se i ovog puta podao Tadiću. Dakle, imaćemo još četiri godine pljačke i opšte bede. Lepo.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

Loni

Evo i konačnog rasporeda mandata.

Meni samo nije jasno zašto su žuti dali Rasimovoj Partiji čak 9 mandata, a Ligašima samo 4?
Liga je udvostručila svoj rezultat, a popularnost Rasima Ljajića i njegovog SDPS, koji je nastao takoreći juče, nije naročita. Naročito ne u Sandžaku. Očigledno da je procenat podele kolača podeljen unapred. Čanak bi mogao da se buni.
  A u skupštinu će ući i Olgica Batić - Vladanova 'ćerka. Devojka se nikad nije ni bavila politikom, a jednostavno se ušlepala na osnovu očeve stare slave. DHSS posle smrti njenog oca i izbacivanja Branislava Lečića realno više i ne postoji.

HAL

Где могу видети коначне резултате по покрајинама?

Loni

Konačni rezultati lokalnih izbora nema još.
Biće ih na sajtu Cesida tek posle drugog kruga - kad se bude videlo ko je konkretno postao predsednik koje opštine.

Son of Man

Meni je samo bitno da smo kampanjom za BELI GLAS na prvom mestu pokazali šta mislimo o ovima za metak u potiljak, a onda i sprečili SRS i DVERI da pređu cenzus. Daće dragibog da na sledećim izborima na listu onih ispod cenzusa dodamo i LDP, URS i DSS.  xcheers

Albedo 0

Nikolić tvrdi da je pokradeno 500.000 glasova

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/323049/Nikolic-trazi-ponistavanje-izbora-zbog-organizovane-kradje

on il je prso il se opet spremaju bageri na Skupštinu

DeHickok

Quote from: Бата Животиња on 10-05-2012, 15:30:29
Nikolić tvrdi da je pokradeno 500.000 glasova

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/323049/Nikolic-trazi-ponistavanje-izbora-zbog-organizovane-kradje

on il je prso il se opet spremaju bageri na Skupštinu

Pa prso je. Ili je na  glasackim mestima angazovao kao svoje posmatrace Gene Wildera i Richard Pryor iz filma "See No Evil, Hear No Evil" sto je ipak nemoguce jer je barem jedan iz tog dvojca zvanicno mrtav :) . Moza je teorijski i moguce posle 20 godina izborne prakse ukrasti par hiljada glasova ali namestiti izbore na taj nacin je ipak i u zemlji Srbiji nemoguce. Koliko znam svaki biracki zapisnik potpisuju svi a i svi broje pa je lako proveriti da li je bilo namestanja ili ne ako se zvanicni rezultat razlikuje od zapisnika koji je potpisalo 7,8 ljudi...
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Son of Man

Jebote, sad gledam , vi se šalite al on bi stvarno mogo da prsne, jer on se vec uveliko spremao da preuzme vlast, a na drugu stranu sto ga je vec ko zna koji put ispušio za predsednika, stoga ovo oko pola miliona glasova bi moglo da preraste u zescu zajebanciju ako su SNS stvarno u tome, mada kenjali su oni i pre na isti fazon, pa nista nisu uradili...videcemo...mada sto se mene tice ja bi iskreno voleo bagere i da se jos malo pali i rusi, toga nije bilo odavno jebiga, red je, a?

Anomander Rejk

Ma prso je bolan. Ni Slobo nije krao 500 000 glasova, šta lupeta ? Treba da se samoubije, to bi mu bilo najpoštenije, da se ne pati više na stiroporu i infuziji. To je jedina faca u političkom životu Srbije koja mi je odvratnija i od Dušana Petrovića, Trivanove i Vjerice Radete zajedno. Ako on i njegova partija, u ovakvoj ekonomskoj krizi i nezaposlenosti, kao glavni opozicionari ne mogu uzeti više od 25-26 % glasova, onda stvarno treba rešiti da se prestane baviti politikom. Sad ga je uhvatila prpa, kako će pred narod kad popuši i treći put, pa kreće sa radikalnom retorikom. Više od retorike, nema on za to petlju.
Tajno pišem zbirke po kućama...

HAL

Сине, гледам твоју листу странака које желиш да видиш испод цензуса, а бојкотовао си актуелну власт, ко је за тебе довољно добар?

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Anomander Rejk

Skoknite na Blic...
Tadić Nikoliću : ,, Odbij čoveče od mene! ''  :!:

Son of Man

Bogme meni je Trivanova ubedljivo najogavnija pojava medj politicarima, kakva je bre ono fizionomija, ne bi je se postideo ni white trash američki jug na kreku, jbš mi sve...

Quote from: HAL on 10-05-2012, 19:31:23
Сине, гледам твоју листу странака које желиш да видиш испод цензуса, а бојкотовао си актуелну власт, ко је за тебе довољно добар?

Il' nisi dobro formuliso pitanje il' te ja nisam bas najbolje razumeo, ali iz ovog sto me pitas ja kontam da me pitas koja mi je stranka OK, jel tako?

Ako je to pitanje onda je moj odgovor logičan: NIJEDNA bre, NIKO mi ne valja, jer da mi valja pa ne bi precrto listic pobogu, a to sto imam zelju da ove lelemude poteram ispod cenzusa to je samo iz razloga jer su se pokazali unazad kao najveci foliranti i licemeri i podrzavali su vlast na ovaj ili onaj nacin a mi smo glasali za njih da budu OPOZICIJA, znaci i LDP za koji sam glasao na proslim izborima (najblizi su mojim stavovima, a i keva me podmitila ekranom za komp :lol: ) a o G17+ i DSS ja mislim da ne treba trositi reci, zar ne? :wink:

A ako sam omašio odgovor, evo da probam da se ispravim, ko mi je dovoljno dobar? Pa Vesna Pešić logično, al' na prvom mestu Pera Luković carina!

Albedo 0

Quote from: Anomander Rejk on 10-05-2012, 21:50:52
Skoknite na Blic...
Tadić Nikoliću : ,, Odbij čoveče od mene! ''  :!:

Ovo mu baš i nije trebalo, vrlo nekulturno.

pokojni Steva

Loni

Quote from: Son of Man on 10-05-2012, 15:10:18
Meni je samo bitno da smo kampanjom za BELI GLAS na prvom mestu pokazali šta mislimo o ovima za metak u potiljak, a onda i sprečili SRS i DVERI da pređu cenzus. Daće dragibog da na sledećim izborima na listu onih ispod cenzusa dodamo i LDP, URS i DSS.  xcheers

Izvini sto ti rusim Sneska, ali ovo mora da se demantuje.
Belim glasom nisi sprecio nikoga, ali bas nikoga da predje cenzus. Tako se cenzus ne podize.
Mnogo puta sam bio u izbornoj komisiji i znam da se ti listici se vode kao nevazeci. Upisuju se u poseban red,
a procenat osvojenih glasova racuna se od ostalih - vazecih.
Ko ti je rekao da ste belim glaovima postigli ista, slag'o te je kao dete lego kocku.

Albedo 0

Quote from: Loni on 11-05-2012, 01:45:11
Quote from: Son of Man on 10-05-2012, 15:10:18

Izvini sto ti rusim Sneska, ali ovo mora da se demantuje.
Belim glasom nisi sprecio nikoga, ali bas nikoga da predje cenzus. Tako se cenzus ne podize.
Mnogo puta sam bio u izbornoj komisiji i znam da se ti listici se vode kao nevazeci. Upisuju se u poseban red,
a procenat osvojenih glasova racuna se od ostalih - vazecih.
Ko ti je rekao da ste belim glaovima postigli ista, slag'o te je kao dete lego kocku.

http://www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/srs-ipak-ispod-cenzusa-u-novom-sadu/39571.phtml

Anomander Rejk

Opet Blic. Navodno se Toma i Vučić žestoko svađaju zbog rezultata lošijih od očekivanih.

Alexdelarge

ako, ako. nek se pobiju avetinje. :!:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Son of Man

@Loni - u kakvoj si izbornoj komisiji bio, gde?

Loni

Na Vračaru. U Četrnaestoj gimnaziji.
Ispred Socijaldemokratske Unije (Lista Preokret).

A bio sam u komisijama i dva puta pre toga.
Veruj mi, nevažeći listići ne ulaze u procenat dobijenih glasova već se potpuno izjednačavaju sa onima koji nisu izašli.

Dakle jedina razlika između izašlih i nevažećih listića je u tome što nevažeći predstavljaju malo više zabave jer na nekima od njih ima interesantnih crteža i dopisanih imena.

Inače RIK je sada prebrojao svih 100 % glasova. Za razliku od 97 %, ovog puta su Albanci Preševske Doline dobili 1 poslanika, a Preokret je jednog izgubio.

Konačni rezultati:

U krađu izbora ne verujem jer smo glasove brojali nas 20-tak iz svih partija i rezultati na Vračaru, bili su čak i gori po ove koji se bune u odnosu na republički prosek.

Demokratska Stranka je rasturila s rezultatom. Naročito na gradskom nivou. Od 750 glasova, Đilas je dobio čak 382 glasa. DS je na drugim listama prolazila sa samo oko 300 glasova. Dakle Đilas je popularniji od ostalih žutih.

Što se tiče drugog kruga, ja ću i tu izaći i iako mi Tadić nije drag (Mislim da je jako dosadan i klišeizovan), glasati za njega jer ako je već dogovorena vlada, jedini logičan izbor je Tadić. U suprotnom nastao bi veliki haos. Nema veće zbrke ni pata-karte nego da je predsednik iz redova jednih, a vlada iz redova drugih. To se dešavalo Jeljcinu koji kao predsednik ništa nije mogao da uradi jer njegovi nisu imali većinu.
  Od takvog haosa i zavezanih ruku nema ništa gore.
  Zato je za samo državu jedino logično rešenje da predsedava onaj čija koalicija sastavlja vladu, voleli mi njega ili ne.

pokojni Steva

Quote from: Loni on 11-05-2012, 12:52:08

Veruj mi, nevažeći listići ne ulaze u procenat dobijenih glasova već se potpuno izjednačavaju sa onima koji nisu izašli.

:-x :-x :-x

Kako se onda tačno zna koliko je bilo nevažećih?
I ne serendaj bre više da nije moglo biti izborne krađe jer si ti bio u komisiji. Bio sam i ja trired, pa šta. Kad se prebroji i zapakuje u koverte, tih dvoje-troje baja što nose u centralu mogu s njima šta oće.
Ima bre lično da pišem u Koraćev maršalat da te najuri iz stranke, samo sramotiš čoveka  xuzi

Loni

Jao Stevo kako peniš bez veze.

Naravno da postoji podatak i o belim listićima, ali on postoji čisto infromativno.
Bez ikakvog značaja za matematički račun.

Mi smo imali oko 1300 birača na tom delu Vračara (3-4 ulice oko Četrnaeste Gimnazije)
Od toga glasalo je oko 750 ljudi.

Od toga imali smo 45 nevažećih za republički, lokalni i gradski nivo, 46 nevažećih za predsednički.
Izračunamo taj procenat međutim onda se računa procenat osvojenih.

E onda se samo od tog, broja osvojenih, računaju glasovi i procenti svih stranaka.

Beli listići van informativnog značaja nemaju nikakav drugi značaj. Ok i to je nešto. Nek ljudi vide kako mnogi dopisuju Ekrema, Vendi, BEtmena, Sunđera Boba i ime fudbalera, što je u zadnjem minutu dao gol.
I to je neka poruka birača međutim matematički značaj nema i definitivno nikome n ije povećala ili smanjila cenzus.
Pitajte svi na više mesta. Isto će vam reći.

A što se tiče krađa, ona krađa koju Toma spominje da su zaokruženi mrtvi i nepostojeći je nemoguća
jer svaki glasač da bi glasao mora da se potpiše na 4 mesta.

Sedeli smo nas četvoro u komisiji i svaki glasač potpiše sve.
Teoretski je moguće da jedan, maksimalno dva člana komisije, zaokruže i tog mrtvog, ali da zaokruže sva četiri člana (iz različitih partija) i da svo četvoro učestvuju u toj krađi 500 000 puta, ko što naprednjaci kažu, nije ni na nivou loše naučne fantastike.

Ne može neko da radi s glasovima šta hoće jer na džaku i u džaku sa listićima tačno pišu glasovi ko je koliko dobio sa potpisima svih članova komisije.
  Dakle džak koji doiđe u rik ima na sebi nalepnicu sa tačnim brojem osvojenih glasova i potpisima svih članova komisije pa i naprednjaka.

Ako se pogrešno brojilo i zaokruživalo, ZAŠTO SU NAPREDNJACI I DVERJANI PO KOMISIJAMA STAVLJALI POTPISE?

Što se tiče pronađenih glasova u jednom kontejneru, to je svakako propust, ali čekajte malo, svi glasovi koji su upisani u RIK moraju da se bace kad tad.
  Je l mislite da neko negde u nekom magacinu čuva milione i milione listića, korišćenih na prošlim izborima?

RIK je ubeležio podatke i ti glasovi su posle toga obični papiri.
  Neko je bacio jednu prebrojanu vreću ranije. Trebalo je da se sačeka par dana i to je jedini propust.
  A ne bi me čudilo da je tu vreću bacio baš neko od naprednjaka da bi se dobio efekat ,,lopovluka''.

pokojni Steva

Pa kad postoji podatak šta lupetaš da se on izjednačava sa neizašlim?

Pride, između stavljanja potpisa i konačne cifre se marifetluk dešava. Pitaj Pastora šta ima da ti kaže na tu temu. Mislim ali stvarno, koliko čovek treba da bude njanjav pa da poveruje u ovu šaradu od izbora  :-x

Loni

Pa postoji negde i podatak da se Dafina trudila da vrati štedišama izgubljene pare, pa ih nije vratila.

Ok i šta ćeš s tim podatkom da je bilo 4,6 % nevažećih?
Je l to u konačnom zbiru povećalo ili smanjilo izborni cenzus za neke? Nije.
Je l taj broj belih listića možda smanjio broj poslanika? Nije. Broj poslanika biće 250 u svakoj mogućoj verziji.
Da glasa samo 3 % Srbije, opet će broj poslanika biti 250.
Šta ste uradili? Ništa.

A što se tiče Koalicije Vojvođanskih Mađara, oni su u šoku jer su u Subotici imali manje glasova nego ikad.
Neće imati ni gradonačelnika Subotice niti će biti deo vladajuće koalicije.
Aleksandra Jerkov iz Lige, koja je udvostručila broj glasova u odnosu na prošli put, im je lepo objasnila:
- Mađari su se zasitili nacionalni partija i sami su glasali za mondijalističke. Za Ligu i DS.

Od tih nacionalnih partija nema ničeg besmislenijeg i meni je drago kad sve počnu da gube.
Neću da ispadnem dvoličan pa da se radujem samo propasti srpskih nacionalista, a mađarski, albanski ili bošnjački da mi budu ok. Nisu ok.
  Ako sam mondijalista onda se borim protiv svakog nacionalizma.  A neki Mađari sa severa nisu ništa bolji od naših radikala, dverjana, Muftije Zukorlića ili Sulje Ugljanina.

http://lsv.rs/vesti/pastor-da-se-izvini-ili-ide-na-sud-10883/

pokojni Steva

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 11-05-2012, 13:39:33
Quote from: Loni on 11-05-2012, 12:52:08

Koliko puta treba da ti ponovim? Lupetaš pa skrećeš temu.

Što se Madžara tiče, ja bih trebao da budem najveseliji - SVM je dugo bila klasični primer državnoj centrali pokorne manjinske stranke, lizali dupe kome su stigli, ali samo ako je dupe beogradsko. Nohat, kad su pokazali zube (ono, kad je pre godinu-dve Tadić turio prst u madžarsku teglu meda), pa još i vojvođanske novce tražili natrag, opalac, ode gradonačelnik Subotice, pukoše na izborima... Svakom po zasluzi, jelde? 30.000 Madžara dalo glas "mondijalistima", Ligi i DS, how convenient. 30.000 Madžara glasa za "mondijaliste" pre neg za svoju stranku - bra bo njarije! Za ovo (ako se dokaže, a neće, a ja ću i dalje biti ubeđen da jeste) bi Čanka trebalo okačiti naopako, na sred Nova Sada, ko brava što i jeste. Jerkovka će tuži Pastora, Jerkovka će se samoustoliči za gubernatora Nova Sad... Idi begaj, pa ta ne zna ni di se zakopčava xrofl

Očito je da su izbori pokradeni. Pizdarija reda veličine one iz 1992.

Джон Рейнольдс

Просто ми је топло око срца кад видим да Лони, потрчко, боље зна од свог коалиционог шефа (да појасним, Дерета је један од шефова, док је Лони потрчко) да бели листићи немају везе са цензусом:

http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&dd=10&nav_id=608183

#Τζούτσε

pokojni Steva

Son of Man

A znaci ispred SDU-a, pa što nisi odma reko', da se ne ljubimo  xyxy

Da zaključim NEVAŽEĆI UTIČU NA CENZUS. TAČKA.

P.S. Znam da je vama iz PREOKRETA najteže zbog naših belih listića, jer su u najvećem broju upućeni vama, te se iskreno nadam da na sledećim izborima nećete preći cenzus, a posebno SDU (bejah član do 2001.)  :wink:

Meho Krljic

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 11-05-2012, 14:03:09
Pride, između stavljanja potpisa i konačne cifre se marifetluk dešava. Pitaj Pastora šta ima da ti kaže na tu temu. Mislim ali stvarno, koliko čovek treba da bude njanjav pa da poveruje u ovu šaradu od izbora  :-x

Hm, ali zato postoji i zapisnik sa izbornog mesta koji potpisuju predstavnici svih stranaka koji su sedeli tu i prebrojavali glasove. Dakle, ako na primer Naprednjaci tvrde da su pokradeni glasovi sa, na primer tog i tog izbornog mesta u Novom Sadu, i to tako što je posle stavljanja popisa a pre objavljivanja konačne cifre neko izvršio marifetluk, onda se uzme ta konačna cifra i uporedi sa zapisnikom koga su potpisali svi prisutni predstavnici stranaka pa i Naprednjaci (koji su bili prisutni na svakom mestu). Ako se vidi da se cifre ne slažu, ponovo se broje glasovi ili se ponavlja glasanje. Prosto je nezamislivo da bi iko na taj način mogao da pokrade pola miliona glasova. Ali hajde da vidimo...

pokojni Steva

Baš to Pastoru nije jasno. Nestanak glasova posle brojanja na izbornim mestima. Super primer je Temerin gde je (mislim) JS naknadno, posle brojanja, skočio za tristotinak glasova. E a tu se Liga buni, biće im agent zaspo na radnom mestu  :mrgreen:  Bunili se dan i po, jako, a onda umuknuli. Jebeš mater, reklo "Ćuti", oni ćuti.

Anomander Rejk

I Efendija Zuko se priključio priči o krađi. Kakva pokradena bratija, SNS, SVM, Dveri, LDP, Zukorlić, Koštunica, Dragišić... to Hudini ne bi okupio zajedno... :)

pokojni Steva

Vidim, tebi Epi skroz pasuju rezultati, i veruješ da su tačni. Meni je do ove države stalo, nemam rezervnu. Ti se i dalje i sasvim slobodno vazda vataj za Zukinu "onu stvar". Ajd da razdužimo Zuku, pao bi na nos, falila bi ti "pritka".
Pljačka, neg da šta je!

Meho Krljic

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 11-05-2012, 16:47:33
Baš to Pastoru nije jasno. Nestanak glasova posle brojanja na izbornim mestima. Super primer je Temerin gde je (mislim) JS naknadno, posle brojanja, skočio za tristotinak glasova. E a tu se Liga buni, biće im agent zaspo na radnom mestu  :mrgreen:  Bunili se dan i po, jako, a onda umuknuli. Jebeš mater, reklo "Ćuti", oni ćuti.

Da, pa video sam Pastora i to svakako treba da se utvrdi šta je bilo. Ali Tomina tvrdnja deluje u najmanju ruku preambiciozno.

pokojni Steva

Toma je stari maher, zna kako se ove stvari rade. Ne kradi od lopova, jedanaesta zapovest!

džin tonik

Quote from: Loni on 11-05-2012, 12:52:08... Nema veće zbrke ni pata-karte nego da je predsednik iz redova jednih, a vlada iz redova drugih. To se dešavalo Jeljcinu koji kao predsednik ništa nije mogao da uradi jer njegovi nisu imali većinu.
  Od takvog haosa i zavezanih ruku nema ništa gore. ...

ljudi u postjugoslavenskim drzavama olako zaboravljaju (?) da je funkcija predsjednika, iako "predsjednik" opako zvuci, 90% u reklamne svrhe bez ikakvih bitnih ovlasti. tu i tamo nesto administrativno, po ustavu i to je sve.
upitaj ljude u demokratskim zemljama kako im se zove predsjednik i najmanje 60% to cak nece ni znati. dok se u vas ta bezazlena funkcija predstavlja kao da je u pitanju reinkarnacija uberdruga tita osobno. isto kao i u hrvata.
budalastine. recimo, za merkelicu ste svi culi, a tko je njemacki predsjednik?

Anomander Rejk

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 11-05-2012, 16:57:51
Vidim, tebi Epi skroz pasuju rezultati, i veruješ da su tačni. Meni je do ove države stalo, nemam rezervnu. Ti se i dalje i sasvim slobodno vazda vataj za Zukinu "onu stvar". Ajd da razdužimo Zuku, pao bi na nos, falila bi ti "pritka".
Pljačka, neg da šta je!

A šta misliš da ja obožavam Tadića i DS, imam neke koristi od njih,  dali su mi posao, platu ? Izvini znam ko je gosn Nikolić, jednom davno su mi njegovi bili u poseti u rodnom kraju, nešto ne bi da mi ti vladaju ni u ovoj, kako kažeš, rezervnoj državi. Ako se tebi sviđaju- na ulice protestuj, ili zaokruži u drugom krugu dipl.menadžera. Koja je to logika da nameste da imaju jedva dvadesetak procenata, da ih opet debeli Ivica ucenjuje ? Ajd razjasni logički, nemoj samo padati u vatru.