• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ćete glasati - i za koga?

Started by Nightflier, 28-03-2012, 22:51:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 17-05-2012, 22:24:49
"Genetski gluplji" je parodija na "genetski orijentisani", to je, valjda, jasno?

Ne, imam bolju ideju, zvaću tebe da mi budeš kauč.

А, не, не, не... Ако је пародија, онда се то на неки начин укаже, а овако је џилитање, афтертхоугхт што би рекли коучи (каучи, софе, двоседи и троседи су комади намештаја, да те подучим мало). Догађало се то теби и раније, да лупиш нешто па после тврдиш да лупање било намерно. Мени једна ствар никако није јасна, те неке награде у дебатама којима се хвалиш... Дај појасни. На форуму се у дебатама не да ниси прославила, него с тобом патос није обрисао само онај ко се с тобом није натезао (не могу чак ни да употребим реч "расправљао"). Које је то савезно такмичење било, ко је то организовао? Удружење глувонемих, па си их надгласала све?  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

pa na tim debatnim takmičenjima i nije cilj da onaj ko je u pravu pobjedi, tako da me ne čudi što je za svoja bizarno-krvnička ''dijaloška'' sredstva dobila neku nagradu.

inače, odlična ova naslovna Blica, samo u tom crtaću apsolutno najveći dasa je izgubio  8)

RedSonja

ma je l ovo zastvarno naslovnica lista?
pa ja... pa... nema veze

Albedo 0

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 18-05-2012, 02:48:40
А, не, не, не... Ако је пародија, онда се то на неки начин укаже, а овако је џилитање, афтертхоугхт што би рекли коучи (каучи, софе, двоседи и троседи су комади намештаја, да те подучим мало). Догађало се то теби и раније, да лупиш нешто па после тврдиш да лупање било намерно. Мени једна ствар никако није јасна, те неке награде у дебатама којима се хвалиш... Дај појасни. На форуму се у дебатама не да ниси прославила, него с тобом патос није обрисао само онај ко се с тобом није натезао (не могу чак ни да употребим реч "расправљао"). Које је то савезно такмичење било, ко је то организовао? Удружење глувонемих, па си их надгласала све?  :lol:

Ne seri, srce.  8)

Meho Krljic

Quote from: HAL on 17-05-2012, 20:59:43
Quote from: Meho Krljic on 17-05-2012, 20:13:19

Problem, pak, kako ga ja vidim je što posle izbornog procesa kroz koji smo prošli zaista ne mogu da kažem ko bi bio bolji predsednički kandidat. Uzimajući u obzir predsedničke ingerencije (bezbednost države i predstavljanje u inostranstvu), teško je reći da su drugi kvalifikovaniji. Tadić je artikulisaniji i šarmantniji od svih ostalih koji su se kandidovali za predsednika u prvom krugu i to pričam kao neko ko ga smatra političkim amaterom i pajacem. Ali opet, predsednik ne kreira politiku (u teoriji) i bitno je najviše to kako ga vidite kad govori za govornicom generalne skupštine UN ili na nekakvom sastanku gde treba da sedi uz Putina, Olanda, te neke igrače. Nije bitno da li Toma ima diplomu ili što je slagao da ima master, rade to i drugi, evo, nedavno je njemački predsednik zglajzao zbog korupcije a mađarski predsednik se opteretio javnim optužbama da je plagirao doktorsku disertaciju. Ali jeste bitno koliko delujete ubedljivo, konzistentno i poverljivo u javnim i nejavnim pričama sa svetskim državnicima i globalnom javnošću.

Najprostije rečeno, meni je potpuno bizarna pomisao da recimo, Srbija izabere Nikolića za predsednika a onda neko, kad on ustane da priča na samitu G8 ili na sednici Saveta bezbednosti upali svoj tablet i na JuTjubu pronađe Nikolića kako kaže da mu nije žao što su ubili Ćuruviju. Ne da ja sad smatram da mora da mu bude žao niti da je Ćuruvija bio bezgrešni svetac, but c'mon, predsednik jedne države koja pretenduje na ozbiljnost bi trebalo da nema ovakve izjave u svežem sećanju.
Мехо, немој да заборавиш бројна срамна извињења и љубљење гузе од стране Бориса где год је стигао, без икакве реалне основе да понижава себе и свој народ, за чије вођење каже да не осећа никакав понос, што је и небројено пута показао. Такву личност не бих послао да води преговоре ни око кућице за пса, а не државе која је заглибљена у муљу корупције и партократије, а поврх свега, на глави нам чуче европски "пријатељи", душебрижници који се поломише ко ће више и боље да нам "помогне". Изоставио сам чињеницу да дотични са својим пајташима треба да се нађу на оптуженичкој клупи, на којој им се у најмању руку терети велеиздаја. Од таквог председника, па и кандидовани мандрил је боља опција. Немам никакве симпатије према Томи, чак сматрам да само глуми опозицију, али у другом кругу гласам против Боте, а не за Тому.

Свака власт која нема у својој свести да може бити смењена, полако прераста у диктатуру, што ће овај трећи, илегално стечени мандат доказати.

Ima mnogo stvari zbog kojih bi Tadiću i njegovoj ekipi vrlo ozbiljno trebalo suditi: vlasnička "homogenizacija" scene zasnovana na problematičnim privatizacijama, mnonopolskim udruživanjima i još problematičnijem tretmanu finansijskog sektora (aka banaka), raširena korupcija koja je uvek bila prisutna u ovom društvu ali se za poslednjih nekoliko godina baš razularila, ekonomska politika koja ne pokazuje da ima ikakvu dugoročniju viziju i bazira se na agresivnom pozajmljivanju, socijalna politika koja je opet potpuno zasnovana na ad hok potezima a visi o končiću koji se zove MMF jer je penzioni fond kamen oko vrata koji će u ambis povući i jače igrače od Ljajića... itd. itd. (Mislim, mene njegova izvinjavanja i slično ne potresaju).

Ali opet ponavljam, meni je tragedija baš to što ti na kraju moraš da napišeš

QuoteНемам никакве симпатије према Томи, чак сматрам да само глуми опозицију, али у другом кругу гласам против Боте, а не за Тому.

Što potvrđuje moju originalnu tezu: nemamo kvalitetnog predsedničkog kandidata. A ja onda dodajem, Tadić je nešto kulturniji i, oh ironije, ima konzistentniju politiku od Tome koji se ludački isprevrtao poslednje dve decenije.

Užasno je naravno što dobija i treći mandat, što ta mogućnost uopšte postoji.

pokojni Steva

Ako ćemo pravo, Bota (pa i DS)  je i doša na vlast glasovima "protiv". Šta fali, malo...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Al dosta su sedeli na njoj, s oproštenjem.

scallop

Nešto sam razmišljao o aferi "krađa glasova". Ispada da je neko iz DS-a ukrao vreće sa glasovima jednoj radikalki i jednom naprednjaku, da bi ih prosledili naprednjacima. Logika je zapanjujuća u svojoj jasnoći.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 18-05-2012, 11:21:16
Toma koji se ludački isprevrtao poslednje dve decenije.

pa to je najjači argument u korist glasanja ZA Tomu  8-)

Srbiji ne treba dosljedna osoba već beskrupulozni manijak, are you with me? 8-)

Meho Krljic

Lako je tebi kad nisi građanin Srbije!!!! Mi sa ovim treba da živimo!

Quote from: scallop on 18-05-2012, 12:56:55
Nešto sam razmišljao o aferi "krađa glasova". Ispada da je neko iz DS-a ukrao vreće sa glasovima jednoj radikalki i jednom naprednjaku, da bi ih prosledili naprednjacima. Logika je zapanjujuća u svojoj jasnoći.

Ali je takođe zapanjujuće da je Toma tako loše odigrao sa tom vrećom.  :cry:

RedSonja

Quote from: Бата Животиња on 18-05-2012, 14:26:55

Srbiji ne treba dosljedna osoba već beskrupulozni manijak, are you with me? 8-)

jesmo pahomije  :oops:

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 18-05-2012, 14:34:10
Lako je tebi kad nisi građanin Srbije!!!! Mi sa ovim treba da živimo!

što, hoćeš da kažeš da je Toma gori i nedosljedniji od Dodika? 8-)

Meho Krljic

Pa ne smem da donosim takve sudove, zaista ne znam dovoljno o Dodiku.

HAL

scallop

Juče smo dobili pismo u kome nas DS podseća da glasamo, jutros smo opet dobili mejl, a negde iza podne su se javili telefonom. Moja žena im rekla da sad u inat nećemo glasati za njih iako smo imali nameru.  :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Dirty Old Man

Quote from: scallop on 19-05-2012, 23:53:30
Juče smo dobili pismo u kome nas DS podseća da glasamo, jutros smo opet dobili mejl, a negde iza podne su se javili telefonom. Moja žena im rekla da sad u inat nećemo glasati za njih iako smo imali nameru.  :evil:

Kako nisi provalio da su vas to u smari smarali naprednjaci?
Bez starca nema udarca.

HAL

Ја сам добио мејл јуче од жутоговнара, не знам одакле им моја адреса када је чувам од очију јавности као змија ноге, највише због спем ботова који би је покупили, не толико ради приватности и сличног.

Anomander Rejk

Ja sam dobio prekjuče to pismo, jutros su u pola deset zvonili da pitaju je li mi majka glasala, i sad sam siguran da neću glasati za DS, a možda iz čistog inata odem glasati za dipl.menadžera
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

To jest mastera.

Međutim, to stvarno dokazuje da se ovde glasa na osnovu trenutnih hirova i intutitivnih simpatija, ne na osnovu nedajbože nečijeg programa ili bar promišljene predstave šta bi pobeda koje opcije donela u budućnosti.

Što ja sve vreme i mislim, nisu ovi kandidati ništa slično inspirisali ni u kome.

scallop

Quote from: Dirty Old Man on 20-05-2012, 11:07:09

Kako nisi provalio da su vas to u smari smarali naprednjaci?

Ma, da. Ja sam blesav, a ti si pametan.

Petronije

Ja sam teška srca malopre glasao za Tomu. Preskočio parlamentarne ali žuti mravi su me toliko isprovocirali agresivnim napadima na moj krhki mozak putem svih mogućih sredstava da sam morao da glasam protiv onog iskeženog robota. Vrhunac je bio posle onog potpuno besmislenog TV duela kad su "mediji" preneli vest da su "analitičari" zaključili kako je Bora pobedio !!! Ej pobedio!!! I to jer je imao konkretnija rešenja. Gledao sam prvih 15 minuta, Toma jeste krele ali Bora je recitovao napamet naučen tekst koji recituje već godinama, imao sam osećaj da gledam snimljenu reklamu a ne čoveka koji priča nešto uživo. Sigurno ne bih glasao za njega ali sigurno ne bih ni išao da glasam al´što je mnogo mnogo je.
Arm the Homeless

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

zakk

Tex Murphy

Бориса је предложио Избор за бољи живот, а кул би било да иза Томе стоји нпр. Странка срећних људи  :!:

Мада, и овако је сјајно. С једне стране бољи живот, с друге НАПРЕДНА странка, кога год изабереш, не мош да оманеш...  :roll:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

zakk

zakk

Mme Chauchat

...a posle će vam biti đavo kriv...

Dacko

Malopre sam išla prvi put sa sinom na glasanje, baš smo se lepo zabavili i sve ih je šarmirao. Najsimpatičnije je bilo kad je lepo naglas pročitao imena sa listića i podsetio me koje treba da zaokružim. I naravno, isprskali su i njemu prst, pa ga je posmatrao pod onom lampicom i divio mu se.  :)

Tex Murphy

Први пут са сином на гласање!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

zakk

Quote from: Jevtropijevićka on 20-05-2012, 21:42:10

Pa zar je bitno:

http://www.vecernji.hr/vijesti/eu-cestitala-nikolicu-pobjedi-satima-prije-zatvaranja-biralista-clanak-411742

QuoteEuropska unija počinila je veliki gaf emitiravši čestitku Tomislavu Nikoliću na pobjedi u Srbiji i to čak tri sata prije zatvaranja birališta!

Europska unija zabunom je izdala priopćenje u kojemu je objavila da je na predsjedničkim izborima u Srbiji pobijedio Tomislav Nikolić. Zajedničko priopćenje predsjednika Europskog vijeća Hermana van Rompuya i Europske komisije Joséa Manuela Barrosa izdano je tri sata prije zatvaranja biračkih mjesta.

"Htjeli bismo čestitati gospodinu Nikoliću na izboru za predsjednika Srbije. Također bismo željeli čestitati srbijanskom narodu na izborima 6. i 20. svibnja koji su bili natjecateljski i mirni. Predsjedniku Nikoliću želimo uspjeh u suočavanju s izazovima i ispunjavanju ogromnih očekivanja srbijanskog naroda o gospodarskom rastu i blagostanju. Europska perspektiva Srbije vrlo je konkretna te se stoga nadamo da se možemo osloniti na osobnu posvećenost predsjednika Nikolića u postizanju tog cilja", stoji u izvornom priopćenju.

Priopćenje je povučeno nakon samo nekoliko trenutaka, a ispravak je stigao nakon pola sata.

Bilo i na sajtu b92 ali su i oni makli...

Mme Chauchat

Harvi me pretekao, mada je moja verzija bila "Prvi put s majkom na glasanje" i baš razmišljam na šta bi takva priča ličila.  :mrgreen:
@zakk:  :cry:

Mme Chauchat

Quote from: Jevtropijevićka on 20-05-2012, 21:42:10
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
E, a sada vi što ste žvrljali duhovite sličice po glasačkim listićima, sledećih pet godina sedite i gledajte šta će da se radi i reč da ne čujem kako vam se ne sviđa odabrani predsednik Srbije.

zakk

ne boj se, propašće država pre isteka.

Savajat Erp

Што, ко је председник?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Truman

opa!!! Ovome se niko nije nadao.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Father Jape

Da citiram nekog sa Tvitera:

QuoteNe znam kako nije jasno ljudima da Toma kao predsednik bez većine u parlamentu može samo da se slika, jedino što će biti ružne slike do jaja
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

džin tonik

joj jedva cakam da se mali seki pojavi u hrvatskoj u posjet el prezidenteu lignji.

Savajat Erp

Quote from: Father Jape on 20-05-2012, 22:14:39
Da citiram nekog sa Tvitera:

QuoteNe znam kako nije jasno ljudima da Toma kao predsednik bez većine u parlamentu može samo da se slika, jedino što će biti ružne slike do jaja

Па, да...у праву је овај сташко Зоско кад је написао оно пар страна уназад, овлашћења председника су у суштини врло уска...или би бар тако требало да буде по ћитапима :)

Mme Chauchat

Quote from: zakk on 20-05-2012, 22:07:19
ne boj se, propašće država pre isteka.
tebi smešno, a ja bih se najradije napila od muke i strave.
... u stvari i hoću ako ima nešto u špajzu osim piva.

Truman

Ne očekujem da će Toma napraviti neko veliko njesra...samo će nas dodatno usporiti.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

scallop

A ovako smo furali kao voz niz Moravu. :-x

mac

Iako mi je mrsko ako Nikolić zaista pobedi, a evo izlaze s tom vešću u javnost, cenim da će se čak i on uozbiljiti na mestu predsednika. Uostalom, bolje i predsednik nego premijer...

Dacko

Quote from: Jevtropijevićka on 20-05-2012, 21:53:39
Harvi me pretekao, mada je moja verzija bila "Prvi put s majkom na glasanje" i baš razmišljam na šta bi takva priča ličila.  :mrgreen:
Stvarno se nadam da ni ti ni Harvester ne mislite da je izbor reči bio slučajan. Hm, ali što biste ih onda izdvajali i komentarisali? :cry:

Quote from: Jevtropijevićka on 20-05-2012, 22:18:03

tebi smešno, a ja bih se najradije napila od muke i strave.
... u stvari i hoću ako ima nešto u špajzu osim piva.

Ne sekiraj se toliko, molim te, pa ko god da bude predsednik svakako će raditi šta mu se kaže, pametovati, putovati, mnogo se slikati i lepo zarađivati, bez bitnog uticaja na nas sve dok ne gledamo dnevnik - tu već i može uticati... na raspoloženje.

Savajat Erp

Quote from: mac on 20-05-2012, 22:23:27
Iako mi je mrsko ako Nikolić zaista pobedi, a evo izlaze s tom vešću u javnost, cenim da će se čak i on uozbiljiti na mestu predsednika. Uostalom, bolje i predsednik nego premijer...

Да, као премијер би морао понекад нешто и да ради :)

pokojni Steva

E pa braćo i sestre (Švaba, Čauke, Banana...) srećan vam Sgt. Tomaž! Bit će interesantno gledati pizdariju kad sad Acojlo formira vladu, kakav bre Beograd  :!: :!: :!:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?