• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Akcije i reakcije na sajtovima za prodaju igara! Steam, GoG, Zavvi, Base...

Started by Perin, 29-03-2012, 18:10:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ugly MF

Odskora smo se klinja i ja upisali na manijakalno davanje para za igre sa stima , taaako daaaa,pomno ćemo pratiti sve vesti sproću toga, jelte...
Dadosmo sad gomile evara za Aliens:Colonial Marines i AVP 2010...
čekamo neke urnebesne popuste da pokupujemo i DLCijeve što idu uz njih, a verujem da je sledeće što će mali da uzme Outlast 2.

Perin

Ljudi, nadam se da steam igre kupujete preko reseller sajtova kao što je Kinguin ili G2a.

Steam je super i treba nekad ispoštovati njih direktno, ali isplativije je kupovati preko gorenavedenih sajtova.

Sent from my Sony Xperia Z5 Premium

ridiculus

Quote from: Perin on 19-08-2016, 23:36:29
Ljudi, nadam se da steam igre kupujete preko reseller sajtova kao što je Kinguin ili G2a.

Formalno jeste tako, ali isplativost je relativan pojam. Evo, recimo, igrao sam Eadora sigurno preko 100 sati, a kupio sam ga na GOG-u za oko 5 evra. Izračunaj koliko je to evra po satu... 5 centi? Verovatno ću ga igrati i mnogo, mnogo duže. Cent po satu? Pola centa? Mislim, šta ima isplatljivije od toga? Jedino potpuno besplatno, ali opet, ni to nije neka razlika, a ovako pomažemo razvojne timove, i tako to. :)

Sigurno je isplatljivije nego kupiti igru za 40 evra i igrati je 4 sata. No, opet, vrednost je subjektivna stvar u ovim slučajevima...

Conquest of Elysium 4 sam uzeo po punoj ceni, namerno izbegavajući popuste, a isto ću uraditi za Star Ruler 2. Zato što možda i taj mali novčani doprinos nešto znači tvorcima igre. A kada se podeli na broj sati koje ću trošiti u tim igrama, praktično se ne primećuje.
Dok ima smrti, ima i nade.

Perin

Paa....

Ja imam isto mišljenje kao ti, ali kako živim u banana državi i...hm recimo, ove sedmice ću imati 64 radna sata, i u takvoj državi svaki cent mi je značajan za hleba, kupujem preko reseller sajtova. Dakle, moja podrška za igre i timove koji ih prave svakako ne izostaje...ali se mahom odvija preko reseller sajtova.

:)

ridiculus

Mislim da je veći problem što ljudi ne znaju šta bi igrali dok ne počnu da igraju, a do tada bi želeli da igraju sve. [emoji38]

I sam osećam taj nagon, ali sam ga predupredio koncentrišući se samo na neke igre i neke studije. Mogao sam da kupim i PS4, nije da nisam, ali sam svestan da ne bih mogao da ga koristim koliko bih želeo.

Perin

Quote from: ridiculus on 20-08-2016, 00:20:28
Mislim da je veći problem što ljudi ne znaju šta bi igrali dok ne počnu da igraju, a do tada bi želeli da igraju sve. [emoji38]

I sam osećam taj nagon, ali sam ga predupredio koncentrišući se samo na neke igre i neke studije. Mogao sam da kupim i PS4, nije da nisam, ali sam svestan da ne bih mogao da ga koristim koliko bih želeo.
Da. Upravo to je i srž svega. I još nešto:

Na steam rasprodaji sam kupio nekoliko naslova, a odigrah samo telltelle-ov Tales from the Borderlands i malo FM 2016 (a narod na steamu zna da sam recimo FM 2013 pičio 200 sati dok u ovom imam...šta znam, par časova provedenih). Nakon toga sam kupio Banner Saga 2 preko reseller sajta i to sam završio. E sad -

Nije to samo do toga što ne znam koju bih igru počeo igrati od njih sijaset što imam na steamu. To je i do toga što nemam vremena - lažem - to je zbog toga što mi se na poslu moždane vijuge umore, koncentracija i tenacitet pažnje su mi niski, pa čak i kad počnem nešto da igram brzo se...pa, umorim??? odlutam???. Deca sa kojom radim jednostavno uzmu svoj danak, razmišljanja o tome da li će mi ugovor svaka dva meseca produžiti opsedaju moj um, burnout sindrom od same činjenice da tri godine nisam otišao na GO (lažem, dobio sam tri dana) sjebava moje nervne ćelije, itd. Plus razne vanposlovne aktivnosti koje...utiču na obezbeđivanje posla  a ne bi trebale biti vezane za posao uzimaju svoj deo.

Ispade sad da nema goreg od mene i mog posla i nije mi namera bila da jadikujem (čak sam sad prilično zadovoljan) ali htedoh da kažem da je nivo pažnje manji, umor veći i da se...lakše i odustaje od igara. A izbor veliki.

I nije to samo vezano za gejming - evo, nove avanture Doplera u najnovijoj knjizi Erlenda Lua čuče pored mog kreveta i nikako da ih načnem, a Lu mi je jedan od omiljenih pisaca :(

Ugly MF

Quote from: Perin on 19-08-2016, 23:36:29

Steam je super i treba nekad ispoštovati njih direktno, ali isplativije je kupovati preko gorenavedenih sajtova.

Pokušao sam da kupim igru za 5 umesto za 15 evra i ladno mi makli lovu a nisu poslali kod.
Kad sam ih kontaktirao, rekli su da je neki bag, ali da lovu ni oni nisu dobili, nego da se nalazi izmedju dve banke u odobravanju i verifikaciji itd.
Rekli mi da čekam par dana i ili ću dobiti kod ili pare nazad.

E sad, Stim je u sekundi obavio sve besprekorno, jebga....i to dvaput....

ridiculus

Star Ruler 2 na popustu u svim varijantama! Na Stimu osnovna igra je jeftinija 75%, što znači da je sada manje od 6 evra. Na GOG-u je 5 centi jeftinija, sa istim popustom. I jedini DLC, Wake of the Heralds je jeftiniji oko 35% na oba sajta (6,5 evra na Stimu; 5,9 na GOG-u).

Igra koju apsolutno vredi imati igrati, ali samo ako ste se namerili da stignete daleko u njoj! Suviše je čudna i kompleksna za povremene, casual, igrače. (4X strategija preko čitavih galaksija, ko ne zna - mada ime govori sve  :lol:  )

Berserker

Za parazite kao sto sam ja, koji zive od velikodusne drzavne socijalke, ali i za sve ostale, evo vesele akcije:

https://www.bundlestars.com/en/games?page=1&genres=Dollar%20Deals&types=game,dlc&sort=bestseller:recent&utm_source=Bundle%20Stars%20Newsletter&utm_campaign=4433da18c2-Dollar_Deals_08_25_2016&utm_medium=email&utm_term=0_3437eaaeba-4433da18c2-427510989&mc_cid=4433da18c2&mc_eid=81ff86f85f

17 igara po 1$ svaka. Gledao sam sinoc, pa reko, nek ide zivot, kupicu sebi konacno ovaj One finger Death punch, i evo, veselo button mashujem od jutros :) Imate li jos ponesto preporuciti sa ovog spiska, osecam se onako bahato pa bih cak izdvojio jos 2-3$ pride!

ridiculus

ridiculus

:)

Inače, da sam na tvom mestu, igrao bih Lichdom: Battlemage, zato što sam čuo zanimljive stvari o toj igri. Koja, uzgred, ima očajan port na PS4, ali se više ne sećam razloga za tu tvrdnju. Verovatno je tehničke prirode, možda kontrole.

Ta igra bi trebalo da ima jedan od najboljih sistema pravljenja magija ikad, uprkos nekim kompromisima.

ridiculus

Od danas se Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura može naći i na Stimu, što je više nego prigodno, s obzirom na naslov. :)

Perin

Father Jape

Ljubavi iz mladosti poput Arcanuma i Caesara 3 prosto moram imati i na GoG-u i na Steamu.  :oops:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Perin

http://www.hcl.hr/vijest/the-crew-besplatan-za-pc-97140/

The Crew se deli besplatno ovoga meseca na Uplay, a naravno, povodom 30 godina postojanja Ubisofta.

Perin

Tropico 4 besplatan na humble bundle jos sest sati.

Sent from my Samsung Galaxy Note 5

Meho Krljic

Ako nemate BioShock igre na Steamu, možda je trenutak da ih kupite. Za dva dana izlaze remasterovane verzije (1 i 2 su popeglani, Infinite osto isti, ali sadrže sav DLC plus nešto dokumentarnog materijala) koje će koštati 60 evra na gomili ali ako već imate igre na Steamu on će ih automacki apgrejdovati na remaster verzije, dodajući i nedostajući DLC ako sam dobro shvatio. Isplati se.

ridiculus

Kao što Perin reče na drugom mestu, The Crew je besplatan, i to važi još danas i sutra. I ostaje besplatan ako ga uzmete u tom periodu. Jedino treba da imate instaliran klijentski softver Ubisoftovog igračkog portala, UPlay. I ne dobijate DLC-jeve, naravno. Oni nisu besplatni.

Još uvek razmišljam da li to da učinim... Ne zbog UPlay-a - briga me za takve neophodnosti - već zbog raspoloživog vremena. The Crew je igra koju bih opisao onako kako je Lilit opisala No Man's Sky: ultimativni čil-aut. The Crew je vozačka igra (za razliku od "trkačke" igre), ali The Crew je i MMO CPG (car-playing game). Ako nemam puno vremena da "izgubim" u smanjenim prostranstvima američkih krajolika ispresecanih putevima i naseljima, birajući arkadne izazove kada i kako hoću, nema ni smisla da je instaliram. Sutrašnji dan će odlučiti...

дејан

за љубитеље и нељубитеље: компани оф хироуз 1 слави 10 година (!!!! јеботе како време лети) а хамбл бандл га даје за динар...долар...евро...а за 10 можете добити ЦТРЛ+А
стварно изузетна прилика да узмете (скоро)савршени РТС за кикирики...(п.с. и даље сматрам да ЦОХ2 треба уништити и сачувати само мултиплејер)
...barcode never lies
FLA

Tex Murphy

Ово може и на топик о РПГ-овима. Управо сам се вратио с ГОГ-а, који ми је опет стањио виртуелни новчаник. Гомила класичних РПГ-ова је на попусту (углавном упола цијене, што ће рећи нешто типа пет долара, али за паковања која углавном садрже двије или три игре). Не смијем ни да гледам шта сам све накуповао, углавном ту су Њизардри 6, 7 и 8, Мензоберранзан, Езе оф тхе Бехолдер трилогија, Равенлофт, Дарк Сун и још мноштво других ствари. Куку мени :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Father Jape

ridiculus

Kupio sam Oxenfree za 5 evra, još dok je bio na popustu 75%, i to je sve do daljnjeg što ću kupiti. Igraju mi se i TW: Warhammer i Civ VI, ali to su skupe igre, sa kompleksnim izdavačkim modelom (nenaklonjenom kupcima, takoreći), a imam još dosta toga neodigranog kod kuće i u ličnim bibliotekama na Stimu i Gogu, pa nema ni nužde da kupujem.

Father Jape

Oxenfree je simpatičan, i baš odgovarajuće dužine za nas odrasle, zauzete ljude :lol:. Jedino me je razočaralo što su mi svi izbori bili oni koje je većina igrača napravila.

Tex Murphy

Проклетници из ГОГ-а настављају да нас тероришу својим попустима :-( Ево сад видим гомилу трилер/хорор игара на великом попусту, Ласт Доор, Нестајање Итана Картера, као и многе које већ имам (Санитариум, Блацк Миррор, Алан Њаке,...)
Genetski četnik

Meho Krljic

Far Cry 3: Blood Dragon Is Gonna Be Totally Free 

Od devetog Novembra pa mesec dana, na uPlayju. Ako niste igrali Blad Dragon, bićete veoma prijatno iznenađeni.

Tex Murphy

Почела јесења распродаја на ГОГ-у, значи спашавај се ко може :-(
Genetski četnik

Tex Murphy

Могу само да кажем - хвала Богу што сам био довољно мудар да при узимању кредитне картице поставим себи лимит у висини једне плате.
Genetski četnik

Meho Krljic

Za nas koji još nismo kupili Overwatch, dojava da će tokom vikenda igra biti besplatna za daunloud i igranje. Pa eto... Naravno, zgodno je što je sutra i praznik (bar negde, saučešće našim crnogorskim prijateljima koji ga ne slave) ali je nezgodno što imam da prevodim nesvete količine nekakvog materijala za radionicu psihosocijalne podrške narednog tjedna. Ipak, Overwatch možda uspe da malko uleti u itinerar...

mirkiekishka

To je za sledeći vikend, ne ovaj. Javni ako budeš igrao, ja to redovno. Zaraza je.

Meho Krljic

A, da, sledeći. Ok, koordiniraćemo se mada ću ja to 99% igrati na konzoli  :oops:

Perin

Dirt 3 na himble bundle dzabe povodm rodjendana, a na Uplay Blood Dragon...isto dzabe.

ridiculus

Father Jape

Da podsetim da večeras u 19 č. kreće rasprodaja na Steamu. :lol:

Meho Krljic

Zaviće nas ovaj blek frajdi u crno  :cry: :cry: :cry: Ja se još nisam oporavio od Halloween rasprodaje na Nintendovom eshopu...  :(

Meho Krljic

Urnišu me ove jesenje rasprodaje... Na upravo završenoj Steamovoj rasprodaji sam se lepo oštetio (konačno kupio Hyper Light Drifter i još neke indi naslove) a sad je krenula Flash Sale rasprodaja na PSN-u. Prošlonedeljnu Black Friday akciju sam uspešno eskivirao tamo jer, seriously, kad igru spuste sa 60 funti na 42, to je i dalje apsurdno preskupo, imajući u vidu da dobar broj tih AAA naslova mogu da naručim na disku za 30-35 funti, ali sad su me dočekali sa ovim flash saleom i... propas.  :cry: Gomila indi igara koje čovek gleda tokom godine i prenemaže se da mu je 10 funti skupo, a sad su tri ili četiri funte... Juče kupio šest, sad mi još osam stoji u korpi. Pakao. Abzu, Song of the Deep, obe Shantae igre... Paklenski...

Perin

Nista steam rasprodaje. Uglavnom kinguin. Smesno je i kad uradim preorder (tipa rise of tomb rider) i ni ne poigram igru kako dolikuje iako je dobra.

Tenacitet paznje mi je katastrofa a i nemam vremena posle GO.

Racunam da cu i ja od sledece godine da se pretplatim na psn.

Meho Krljic

Apsolutno se pretplati sad odmah jer će od sledeće godine da poskupi desetak funti. A i dobijaš mesečno po dve igre na poklon, isplati se...

Perin

Cek jbg. Plata bila  ia skoro potrosena. Osim tog, moram i na Taru na sindikalne igre.

Meho Krljic

Dobro, igre sa zdravim, mladim muškarcima u kojima se uzajamno dodirujete - ali na društveno prihvatljive načine - su svakako bolja stvar od hladnih, digitalnih igara na ekranu televizora. Podržavamo!

Tex Murphy

На ГОГ-у почео нови атак на наше виртуелне новчанике, овог пута у виду зимске распродаје. Данас и сутра имате прилику да узмете први Неверњинтер Нигхтс са свим експанзијама потпуно бесплатно. Ја нажалост те игре већ имам, али ако неком фали...
Genetski četnik

neomedjeni

Genijalno, imam samo orginalnu igru bez dodataka, ovo mi rešava taj problem.

ridiculus

neomedjeni

Cenim da je Harviju žao što sad ne može da ih dobije prvi put na poklon za džabe.

Tex Murphy

Управо то.
Заправо, те игре имам у два примјерка, један на ГОГ-у, а други у добром старом ДВД паковању. Оригиналну игру сам прешао некад давно и врло ми је драга, а експанзије још нисам играо.
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: Harvester on 02-12-2016, 12:03:03
Управо то.
Заправо, те игре имам у два примјерка, један на ГОГ-у, а други у добром старом ДВД паковању. Оригиналну игру сам прешао некад давно и врло ми је драга, а експанзије још нисам играо.

Ovaj post ko da sam ja napisao, samo ćirilicom. Emejzing.

neomedjeni

Druže Meho, odbijamo da poverujemo kako vi ne biste umeli da napišete ovaj post ćirilicom, samo kad biste hteli.  :lol: