• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Quake3

Started by Dr00d, 27-04-2012, 15:33:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Pošto nas je trojica igramo koliko Bata može da izdrži, a onda fajront. Je li isti IP, 178.223.22.77?

Albedo 0

što se mene tiče, može odma

vi ste baš tačni, ne računate na sagitaško-akademsko kašnjenje 8)

Albedo 0

ja sad pokušao, neće ta adresa

Perin

Evo, i ja sam tu sad u 9.

Isto sam pokušao i samo odbrojava awaiting challenge.

mac

U kvejku vreme ide brže. Kad kasniš 15 sekundi, to je kao u stvarnom svetu da kasniš 15 minuta. Adresa možda neće jer server nije dignut. Mora Dr00d da ga digne, ali kad ga digne onda zbog tehničkih nedostataka nema više priče, nego samo krljanje.

Dr00d

Nisam još napravio, čekam javljanje, evo 3 min, isti IP
There's no saint like a reformed sinner.

Dr00d

Dr00d

Josephine

Ja preskačem, muka mi je i od ovo malo pucačine što sam probala sada. Dešava mi se sa pojedinim igrama, pogotovo kada po ceo dan buljim u ekran. Biće prilike.

Meho Krljic

Aj da probam, ali nešto mi ne ide.

Dr00d

ne znam, aj opet

Meho Krljic

Hm, možda je problem u mom portu ali sa tm portom inače igram...

mac

Ni meni, pričam sa Dr00dom telefonom, on čovek digao server i čudi se što mu niko ne dolazi. Sad je restartovao, pa pokušavamo opet.

Perin

I meni ne ide. Ima li veze kakve ovaj port number? IP stavim, i onda samo šiba awaiting challenge....

Albedo 0

odbroja moj do 40 al ne ulazi, jel treba port da se popuni, moj automatski napiše 2760

Josephine

Quote from: Perin on 30-04-2012, 22:12:56
I meni ne ide. Ima li veze kakve ovaj port number? IP stavim, i onda samo šiba awaiting challenge....

Isto.

Perin

Quote from: Бата Животиња on 30-04-2012, 22:13:02
odbroja moj do 40 al ne ulazi, jel treba port da se popuni, moj automatski napiše 2760

kod mene je isto taj broj porta.

Meho Krljic

mac

Malo smo čačkali, ping radi na taj IP, ali niko se ne konektuje. Ko zna šta je problem. Sad Dr00d resetuje IP, pa da probamo opet.

mac

Uzgred port je 27960, a ne 2760. Pretpostavljam da je kucačka greška.

Albedo 0

ma to...

opet ja sa CS, ali na CS uvijek je određen i broj porta

Dr00d

178.223.7.243

aj probajte sad, i iskljucite punk buster

Albedo 0

koji moj je to

Perin

Hm...neršto sam guglao:

QuoteOpening IP socket: localhost:27960
Hostname: BLAF
IP: 192.168.1.4

This is your problem: you're binding to a local (LAN) address, probably because you are behind a router. Forward incoming traffic on UDP port 27960 to your IP address, then practice patience; it may take up to an hour for your server to show up on the server lists.

Quotego into your router, usually by using a webbrowser and going to http://192.168.1.1.
once there look for 'port mapping' or 'ports' or perhaps 'firewall'. you can forward network signals through there.

obviously i have no idea wha router you have but you probably have a manual of some kind to help you out.

QuoteMake sure you boot the game with '+set net_ip 217.129.39.254' (or whatever your IP address is at that point). If people still can't connect after that, there is some firewall / router / AV blocking the incoming traffic.

Perin

A sad mi piše da server koristi verziju protokola 68, pored onog avajting čalendž.

Josephine

Ovaj Meho praši.  :lol:

Perin

Ja nisam uspeo da se konektujem...,jebiga, uživajte.  :(

Meho Krljic

Bilo lepo. Ali Bata.... Ili je on najprecizniji igrač Kvejka ikada ili ima ejmbota.  :lol:  Mislim, uđem u sobu sa punim zdravljem i on me ubije mitraljezom a ja njega ni ne pogodim. Jesam spor, priznajem  :oops: :oops:

mac

Bata, Meho, Dr00d, i ja. Dr00d naravno dominira. Moraćemo da uradimo nešto u vezi sa tim skakutavcem...

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 30-04-2012, 22:53:36
Jesam spor, priznajem  :oops: :oops:

Ma gde spor, mene si odmah uklonio. A Dr00d je pobegao.  :lol:

Dr00d

@ Perin
Pazi, ne bi trebalo da ti moraš da se cimaš oko forwarda porta pošto ne hostuješ, ti možeš odma da se konektuješ i bez gašenja/otvaranja porta na firewallu. Ne znam što ti nije uspelo.

D. jel si ti bila Dzouzi il tako nešto? Video sam to ime da se konektuje, al izađe posle.

A za ovu partiju mislio sam da će Meho biti bolji, a Bata lošiji. A obojicu vas zeza što ponekad morate da zastanete da bi pucali, tad ste mi laka meta  :)

Quote from: mac on 30-04-2012, 22:54:13
Bata, Meho, Dr00d, i ja. Dr00d naravno dominira. Moraćemo da uradimo nešto u vezi sa tim skakutavcem...
Hehehe, to je prvo što sam naučio u kvejku, da skakućem ko zeka da me ne bi odstrelili tako lako  :lol:

Josephine

Ja sam Dzouzi, to mi je gejmersko ime.   :)

Odigrala sam par singlgejmova i skapirala da skakutanje itekako pomaže.

Dr00d

A što nisi ostala?

To sa skakutanjem i kretanjem se zove StrafeJump i dok to radiš povećava ti se brzina kretanja i odraz. Ima ovde tutorial (premotajte na 1:40 da vidite kako izgleda pošto pre toga objašnjava), jako je zgodno za bežaniju  :)

Josephine

Muka mi je od igre. A i Meho mi nije dao da mrdnem.  :lol:

Dr00d

U kom smislu muka?
Bila 2 sekunde u igri jednom zaginula i bežanija? D. to ne liči na tebe  :(

Josephine

Celog dana buljim u ekran. Od ove igre mi je izrazito (fizički) muka, žao mi je.  :( Biće prilike...

Dr00d

Ja reko ti se naigrala kvejka u životu pa ti dosadilo.
Smanji samo detalje da ne bude šareno i biće ti ok... i drži crnu kesu pored tastature  :lol:

Meho Krljic

Možda D. ima motion sickness? FPS igre je često trigeruju a pogotovo ovako brze...  :cry: :cry:

A ja sam je ubio samo jednom koliko se sećam.  :lol:  Al moje vođstvo u prvoj partiji je bilo slučajno i brzo je dovedeno u red kad su se Drood, Mac i posebno Bata razigrali.

I kao što se dalo videti slabo ja ovo igram, neprecizan sam do jaja a strafejump radim amaterski. Da mi je Batino oko sokolovo nešto bih i uradio, ali ovako... osrednje do loše!!!

Al nema veze, meni je do jaja svaki deathmatch!!!!!! Volim kad vidim sve i Drooda i Batu i Maca i D. i nekako mi je domaće i prijateljski. Bilo bi lepo sad za praznike da još malo poigramo. I da dođu i drugi, Perin i Barbarin itd.

Petronije

Bas mi je zao sto nisam ucestvovao, neplanirano sam otputovao u tazbinu. Bilo je ili kvejk veceras ili sutra jagnjence na raznju. Valjda ce biti sutra/prekosutra.
Arm the Homeless

HAL

Организујте сутра неко крљање обавезно! Управо ми се скида Квејкерица  xcheers
И дајте бре CPM, мало да се уозбиљимо, инсталација је проста као пасуљ, има гомила опција за подешавање.

http://veloxql.forumotion.net/t11-download-quake-3-cpma (Q3 + CPMA, све у једном)

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 01-05-2012, 00:01:10
Možda D. ima motion sickness?

D. ima motion sickness i na Thiefa.  :lol: :lol: Ali malo vežbe da se stvori navika i prolazi. Inače obožavam fps.

Btw, ja više volim timski rad nego ovo uzajamno krljanje.  :lol:

Albedo 0

neka bude za sada 20h sutra, mada ne mogu da garantujem

Quote from: Meho Krljic on 30-04-2012, 22:53:36

Bilo lepo. Ali Bata.... Ili je on najprecizniji igrač Kvejka ikada ili ima ejmbota.  :lol:  Mislim, uđem u sobu sa punim zdravljem i on me ubije mitraljezom a ja njega ni ne pogodim. Jesam spor, priznajem  :oops: :oops:

kakvi, ja ne znam gdje pucam, realno samo držim taster, praznim šaržer pa gdje pogodim

inače, ovo skakutanje Dr00dovo me ubilo, i onaj macov kostur to ne možeš ubiti  8)

Meho Krljic

Dobar si. Dobar si. Ima neke koristi i od Kauntera. :lol:

HAL

Dr00d, ако није проблем убаци ову легендарну мапу : ) http://www.sk-gaming.com/file/7349-ZNT3Tourney1

mac

Quote from: D. on 01-05-2012, 00:10:53
Btw, ja više volim timski rad nego ovo uzajamno krljanje.  :lol:

I ja volim capture the flag, ali moramo prvo da popalimo raju, pa da se raja izduva na deathmatchu, i tek onda možemo da pređemo na napredniju varijantu.

Meho Krljic

Ali Quake III, bar u vanila verziji uopšte nema CTF modove, zar ne? Za to služi Quake III Team Arena? Dakle, svi bi morali sad da skidaju i tu igru.

Edit: A ne, sad vidim da ima i CTF u Q3.

HAL

А пре тога да ставе CPMA, право богатство за подешавање, и то доста тога преко менија. Убио сам се јутрос тражећи да искључим ефекат дрмања када те погоди противник, али изгледа да ванила верзија нему ту опцију.

Meho Krljic

Ja se samo plašim da ako krenemo sa modovima, nećemo zaigrati do ponoći a nemamo toliko vremena!!!

HAL

Нећемо сигурно данас са тиме да се гањамо, него јел ђускамо вечерас? Који је IP, пробао сам овај 178.223.7.243 и неће да се конектује.

Meho Krljic

Da vidimo šta će Drood da kaže, ja imam vremena za jednu ili dve partije.