• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Torrent

Started by Boban, 03-05-2012, 01:11:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Posle mnogo opiranja počeo sam da koristim torent (µTorrent).
Da li postoji legalan način da ograničim uploud u odnosu na download, jer imam vrlo brzu vezu i u ovom trenutku mi je uploud 4x veći od downloada ne samo po brzini, već i po obimu skinutog-odvučenog materijala.
A to me nervira, jer vidim da ono što meni treba uzimam sa nekoliko kilobajta a meni srču podatke 50x većom brzinom.
Pitanje je u stvari da li to sme da se radi, sa stanovišta torent pravila i ako sme, koja je metoda najefikasnija.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Karl Rosman

Ja koristim bit torrent (kontam da je skoro isto) i imas u opcijama da podesis koliki upload dozvoljavas (0 je valjda maximum). Pravila nema, vec je dobra volja u pitanju - u smislu: skidaj i deli koliko i sta hoces. Ili sam ja to samo tako shvatio, ali sto se mene tice funkcionise. Ne znam samo zasto ti smeta upload koji tesko da ti je veci od downloada, ali sad..sve je moguce. Pri tom, jednostavno mozes da ga iskljucis posle skidanja, i nema uppovanja...etc.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Джон Рейнольдс

Мени најбоље ферцера Vuze. Има своју search опцију и ако унесете темплејте за торент претраживаче, све их претражи сам, не показује мртве торенте и поређа их по "здрављу". У оквиру Вјуза је могуће и скакати на торент сајтове, читати коментаре (опција претраге избаци и који је број коментара, уз број личера и сидера), лако мењати све, брзину даунлоуда, ауплоуда, број паралелних активних торента, портове, итд. Подржава и Демоноид, ко има.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Skalar

Десни клик на торент који се скида, а код ког ти се не свиђа однос количине скинутог материјала и подигнутог, па онда Bandwidth Allocation - Set upload limit. Ако нам се жури да нешто скинемо (а свима нама се увек жури) онда превелик уплоад успорава читаву ствар, јер, логично, загушује проток, што доводи до успоравања скидања. Ја подло увек ограничим брзину подизања на 1 КБ и заустављам све кад се у потпуности скине то што сам хтео   :oops: .
Пиво и ћевапи спајају људе.

Dr00d

Meni je uTorrent počeo da braljavi, uvek mi je smanjivao download brzinu ako ograničim upload ispod 10 kB, a u nekim ranijim verzijama bilo je ok kad spustim na 1kB. Onda sam probao sa raznim alternativama i otkrio BitLord 1.01 (ima i nova verzija 2.x koja je nepotrebno prenabudžena, fensi i spora je) koji je mnogo brže i češće dostizao maximum download brzine nego uTorrent. Nema gomilu opcija kao Vuze, ali ima ono glavno što mi treba: download/upload kontrolu i podešavanje porta na kom radi.
A uvek mi se pokazalo da su starije verzije programa manje zahtevne i brže od novih koje imaju gomilu gluposti koje ti ne trebaju (npr. koristim ACDSee 5.0 koji leti u odnosu na nove verzije)

Vuze je mnogo dobar, ali je u Javi pa baš jede memoriju, a i šta će mi sve one opcije.

Ali konzolni rTorrent za Linux je zakon  :|
There's no saint like a reformed sinner.

Boban

Quote from: Skalar on 03-05-2012, 01:40:13
Десни клик на торент који се скида, а код ког ти се не свиђа однос количине скинутог материјала и подигнутог, па онда Bandwidth Allocation - Set upload limit. Ако нам се жури да нешто скинемо (а свима нама се увек жури) онда превелик уплоад успорава читаву ствар, јер, логично, загушује проток, што доводи до успоравања скидања. Ја подло увек ограничим брзину подизања на 1 КБ и заустављам све кад се у потпуности скине то што сам хтео   :oops: .

To je to... stavio sam uploud na 11kb... i skidanje mi se ubrzalo pet puta.
Videćemo kako će ići dalje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Barbarin

Šta bi ja dao da mi je up brži od down. Kod mene je up uvek na max jadnih jedva 30kpbs.

Da ograničih up možež u preferenses pa će generačno biti za sve smanjen ili kad ubacuješ torent pa kad te pita gde da se sačuva imaš polje u koje upišeš koja je max up brzina.

Brzine zavise i sa kojih sajtova skidate torente i koliko seedera ima.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

HAL

Доњи десни угао програма, десни клик на поље које приказује брзину и количину upload-ованих података, и за секунд ограничите без уласка у опције. Иначе Бобане, не постоје правила која те могу спречити да то ограничиш, било да вучеш са приватног или јавног торента. А ако желиш да програм приоритет даје више скидању, онда иди у опције па Queueing, и одштиклирај "Seeding tasks have higher priority than downloading tasks".

tomat

Quote from: Dr00d on 03-05-2012, 02:09:20
Meni je uTorrent počeo da braljavi, uvek mi je smanjivao download brzinu ako ograničim upload ispod 10 kB, a u nekim ranijim verzijama bilo je ok kad spustim na 1kB. Onda sam probao sa raznim alternativama i otkrio BitLord 1.01 (ima i nova verzija 2.x koja je nepotrebno prenabudžena, fensi i spora je) koji je mnogo brže i češće dostizao maximum download brzine nego uTorrent. Nema gomilu opcija kao Vuze, ali ima ono glavno što mi treba: download/upload kontrolu i podešavanje porta na kom radi.
A uvek mi se pokazalo da su starije verzije programa manje zahtevne i brže od novih koje imaju gomilu gluposti koje ti ne trebaju (npr. koristim ACDSee 5.0 koji leti u odnosu na nove verzije)

Vuze je mnogo dobar, ali je u Javi pa baš jede memoriju, a i šta će mi sve one opcije.

Ali konzolni rTorrent za Linux je zakon  :|

meni se isto dešavalo na ranijim verzijama uTorrenta da mi automatski ograniči daunloud kada mnogo ograničim aploud. ne znam kako je to rešeno u najnovijoj verziji, pošto koristim NetLimiter za ograničavanje ukupnog protoka i to šljaka sasvim OK. sav aploud sam ograničio, pa i kada pokrenem više P2P klijenata (DC+, SoulSeek, uTorrent) nema zagušenja daunlouda.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

shrike

Download i upload moraju biti ograničeni na onoliko koliko vam internet provajder daje. Oba. Eventualno se nakon toga na svakom pojedinačnom torentu može ograničiti upload na 1kB/s, ali to je nepotrebno ako se skida sa privatnih sajtova koji vam ionako daju punu brzinu.
Nove verzije utorrenta su natrpane nepotrebnim opcijama, pa bih novim korisnicima preporučio neku stariju, npr. 2.0.4.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Albedo 0

prvi put čujem da ja moram nešto da uploadujem. Nađem šta mi treba na piratebayu, skinem i ćao, nikome ništa ne nudim.

Karl Rosman

Quote from: Бата Животиња on 04-05-2012, 00:24:32
prvi put čujem da ja moram nešto da uploadujem. Nađem šta mi treba na piratebayu, skinem i ćao, nikome ništa ne nudim.
Jesi li siguran?  :twisted:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

HAL

Приватни трекери захтевају да нешто и вратиш, најчешће у минималном односу 0.5, колико скинеш пола мораш да вратиш или летиш са сајта. Што се тиче јавних, ја оставим да вратим барем онолико колико сам узео, а некада и више ако је материјал изузетно вредан и желим и други да га преузму, као што су нека предавања и слично.

Barbarin

Najčešće je 1:1 da se vrati ili seedovanje od 2,3,4 dana...
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Dr00d

Ja sam kod tih privatnih provalio da kad pre nego što dostigneš limit za ban svučeš još par torrenata i njih pokreneš i ne mogu da ih zaustave (osim ako stopiraš download), a posle toga napraviš nov nalog (mada kod većine ide na invite). Ali ovo ne radi kod poznatijih torrent programa (uTorrent i ostalo), mislim da su za njih ili u njima ugradili nešto za blokiranje pa čim dostigneš limit odma se stopira. Tad sam svlačio dokumentarce David-a Attenborough-a sa nekog britanskog privatnog trakera. Eno, 30 DVD-ijeva mi čuči u fioci, daj bože da ih ikad pogledam...
There's no saint like a reformed sinner.

Truba

ja sam koristio net limiter za takve stvari
sad mi se ne žuri nigdje kad skidam... niti gledam koliko god ko uzimao brzinom
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Albedo 0

Quote from: Karl Rosman on 04-05-2012, 02:37:23

100% 8-)

tamo na ono prastaroj Muli su nešto tako tražili, ja niti imam nešto na hard disku da im ponudim niti želim da budem dobar digitalni kolega 8-)

Nikad niko ništa i nikad i neće skinuti od mene 8-)

angel011

Uploaduješ ono što skidaš, dok ga skidaš.
We're all mad here.

Alex

Quote from: Бата Животиња on 04-05-2012, 23:26:17
Quote from: Karl Rosman on 04-05-2012, 02:37:23

100% 8-)

tamo na ono prastaroj Muli su nešto tako tražili, ja niti imam nešto na hard disku da im ponudim niti želim da budem dobar digitalni kolega 8-)

Nikad niko ništa i nikad i neće skinuti od mene 8-)

Ako skidaš torentom, ti dok skidaš i drugi skidaju od tebe, a i posle završenog skidanja, jer ne verujem da si tu baš uvek istog sekunda kad se daunloud završi da isključiš.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Джон Рейнольдс

Зезнуо си се за Мулу, Бато. Ако си је користио, сигурно су вукли и од тебе, макар оно што си сам претходно скинуо. Мула је имала систем по коме није дозвољавала даунлоуд ако укинеш аплоуд. Могао си да обориш брзину, она није морала да буде иста, али су се обе обарале паралелно.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

Quote from: angel011 on 04-05-2012, 23:50:40

a?

Quote from: Alex on 05-05-2012, 00:07:42

Ako skidaš torentom, ti dok skidaš i drugi skidaju od tebe

da, ali ŠTA skidaju od mene?

Quote from: Джон Рейнольдс on 05-05-2012, 00:09:52
Зезнуо си се за Мулу, Бато. Ако си је користио, сигурно су вукли и од тебе, макар оно што си сам претходно скинуо. Мула је имала систем по коме није дозвољавала даунлоуд ако укинеш аплоуд. Могао си да обориш брзину, она није морала да буде иста, али су се обе обарале паралелно.

ne, pa to sam i rekao, na Muli su vukli, na torrentu definitivno prvi put čujem da sam ja uploader

Alex

Quote from: Бата Животиња on 05-05-2012, 00:17:18
Quote from: angel011 on 04-05-2012, 23:50:40

a?

Quote from: Alex on 05-05-2012, 00:07:42

Ako skidaš torentom, ti dok skidaš i drugi skidaju od tebe

da, ali ŠTA skidaju od mene?

Pa dok ti skidaš film, koji si u nekom trenutku skinuo42%, drugi skidaju taj deo filma - informacije. Kako, šta?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Albedo 0

ako je tako to je najmanji problem, na Muli su mi skidali neke sasvim treće filmove...

Barbarin

Pa neće ti gaće skidati pobogu, svaka stvar koja se skida sa neta sačinjena je od gomile manjih delova koji se sklope kad je skidanje gotovo. Dok ti skidaš neke deliće istovremeno neko od tebe preuzima one koje si ti skinuo i tako u krug. xrofl
Jeremy Clarkson:

Albedo 0

ne dam ni podrapane gaće! 8-)

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Albedo 0

Frojd bi rekao analni karakter, Delez histerična reteritorijalizujuća mašina, a Žižek bi rekao - staljinista 8-)

Barbarin

https://www.torrenthr.org

Otvorene registracije pa ko voli nek izvoli.
Jeremy Clarkson:

Son of Man

Raja, kako se zove onaj dobar torrent sajt (ne mislim na PirateB), Meho i drugari su mi ga spominjali al sam zaboravio, a hard mi otišo u kurac pa moram iznova da bukmarkujem?

Meho Krljic

Son of Man

Ne Meho, onaj drugi...

Son of Man

ISOHUNT, jebomujamater, tek sad se setih...
Hvala Meho  xjap

Джон Рейнольдс

Сине, зашто не инстализаш Vuze и скинеш темплејте за претрагу? Онда програм сам претражује торент-сајтове и у резултатима добијеш само "живе" торенте. Могу се наћи на више места, али рецимо упутство је овде...

http://www.techsupportalert.com/vuze-meta-search-templates

А овде имаш и темплејте (који делом више не раде), као и неке апдејте...

https://sites.google.com/site/vuzetemplates/home/templates-download

Испробај. Ево баш сад кликнух форе ради и видех да ISO Hunt не ради, али давно сам ово инсталирао.

#Τζούτσε