• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Knjiga

Started by Aleksa Topuzić, 03-05-2012, 16:06:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ALEKSIJE D.

Nisi mu prebrojala zareze i tačke.
Takodje, kritika treba da bude sažeta u jednoj reči kao napr. "ovo je đubre ili totalno sr..."  ili :"ovo je vrh, ekstra" i slično.
Uzgred, kako to još niko nije provalio da si muško?

RedSonja

evo ti si provalio
sad se vrati ontopik

M.M

Quote from: ALEKSIJE D. on 06-05-2012, 09:24:36
Takodje, kritika treba da bude sažeta u jednoj reči kao napr. "ovo je đubre ili totalno sr..."  ili :"ovo je vrh, ekstra" i slično.

Ma je l'!? :-?
Nijedan poraz nije konačan.

pokojni Steva

Quote from: RedSonja on 06-05-2012, 04:29:39
vrlo je lepo : )

evo i zašto mi se takvim dojmi:

-ideja je dobra, imaginacija zavidna

-obojica likova (naročito, i naravno, tužilac) poseduju opštečovečanske crte ličnosti, a to je poželjno. jedna bas gitaritkinja mi je kazala '' najbolje je napraviti pesmu sa kojom svi mogu da se poistovete''. isto tako, najbolje je valjda stvoriti protagoniste u kojima svako od nas, barem naznačno, može da se prepozna. na taj način ti čitalac živi kažu , a ne čita je samo.

-esenciju daješ na znanje dozirano. to priču ne čini dosadnom.

-višeznačnost doživljaja je isto uspešno obavljena, kako bih rekla... razne zemlje imaju različite himne, ali sve imaju himne, razumeš poentu. ja sam priču shvatila na sledeći način: strpljivost, prepredenost, makijavelističko ophođenje bekapovano malom srećom rađa ove zlatne jabuke.  a čovek voli zlato, SVI vole zlato, neki su beskrupulozni i samoživi do srži, nekima ništa nije sveto, a neki su ekstraverti poput sedokosog čija životna energija teče ka spolja, poverilac i blagonaklonih osobina, a idealizam ga čini glupavim. sebe poistovećujem sa starcem. tužiocu zavidim.
a drugi će neko shvatiti na svoj način poimanja; možda će shvatiti: knjige su nastale, starac je dobio šta je hteo, tužilac je takođe dobio šta je hteo, započela je milenijumska zabluda i sukob titana što u stvari planeta i traži, vuci siti a ovde na broju.

-zaključak je takođe dobar: ko očekuje takav preokert.

ne dopada mi se stereotipna deskripcija božja( jer starac je po jehovinom liku isklesan ovde, je l tako,možda grešim).
ne volim ni stounhendzovski dijalog, mogao si više da se oslobodiš, ne plaši se da podariš likovima malo od sopstva, podaj im strast i ubedljivije rečenice, igraj se rečima, zanimljivija forma od ove u kombinaciji sa ovakvom suštinom je najverovatnije sjajna. ne plaši se ni kiča; mišljenja sam da je mozaični kič najlepša umetnost.

ali
to je samo moje mišljenje
imaj u vidu da nisam mnogo učena, niti najbolje razdvajam žito od kukolja, možda pa ni dobro, te će ti opisna ocena merodavnih biti od većeg značaja.
međutim ovoliko vremena i ovu analizu mogadoh da ti posvetim

edit: ako se prezivaš milošević, svaka ti je zlatna i svaka ti dala : )))))

:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

RedSonja

stevo, gospodine, britanski vas molim da prestanete kevtati za mnom

Aleksa Topuzić

@ RedSonja - mislim da ću jedno vreme lebdeti umesto da hodam  :) Svako ko je bio toliko ljubazan da dođe, pročita i prokomentariše, ima za mene merodavno mišljenje - zanima ga čitanje fantastike i samim tim pripada ljudima kojima se obraćam; tako da je tvoje mišljenje vrlo uzeto u obzir.

I ne prezivam se Milošević, ali dok je imenjak bio aktuelan, živ nisam bio od asocijacija  :)
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

scallop

Quote from: RedSonja on 06-05-2012, 12:31:29
stevo, gospodine, britanski vas molim da prestanete kevtati za mnom

A, kako bi bilo da se prestane sa pljuskanjem naokolo?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

RedSonja

Quote from: Slobodan on 06-05-2012, 12:42:53
@ RedSonja - mislim da ću jedno vreme lebdeti umesto da hodam  :) Svako ko je bio toliko ljubazan da dođe, pročita i prokomentariše, ima za mene merodavno mišljenje - zanima ga čitanje fantastike i samim tim pripada ljudima kojima se obraćam; tako da je tvoje mišljenje vrlo uzeto u obzir.

I ne prezivam se Milošević, ali dok je imenjak bio aktuelan, živ nisam bio od asocijacija  :)

dobro, nemoj da lebdiš leba ti, ja nemam ni dvaes godina, nikakav sam pisac ni kritičar, moje mišljenje je irelevantno
ali eto da znadeš da se nekome dopalo što je pročitao od strane tebe:)
Quote from: scallop on 06-05-2012, 12:53:28
A, kako bi bilo da se prestane sa pljuskanjem naokolo?

pa
steva je kazao da sam ''pametna'' devojčica čija ga srednjoškolska avangarda iritira
a pošto me smatra takvom ne shvatam njegovu potrebu da mi citira postove koje iskucam ontopik
je l je to zrelo ponašanje?

ali da, mogu to da iskuliram i da, pošto ste uljudno predložili ubuduće hoću.
nisam baš TOLIKO mlada. dil

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Džek

Sonja, ne pravi se naivna. U svojim nastojanjima da mi objasniš (ne)pleonazam za koga sam samo sumnjao da jeste, provlačila si nipodaštavanje i izrugivanje koje nije svojstveno duhu ovog foruma gde svaki komentar na uradak poželjan a sada se duriš kada se neko postavi tako prema tebi.

Slanje na pivo, na bromazepane, da glumim milicaj, imputiranje neistinitih izjava koje sam navodno dao i nepoznavanje mene i mojih spisateljskih napora od meni nepoznate osobe... znaš, nekim osobama na ovom forumu to ne bih uzeo za zlo, jer ljude poznajem a i oni mene.

Dakle, igraj kako se igra pa možda uđeš u orkestar.

Sry Slobo na off-u.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

RedSonja

nije milicaj nego miliju stanića
ali OK, okej! imaš pravo i sve je u redu
da ne kvarimo ovaj topik, igraću kako se svira, skalop je izneo poentu.

pokojni Steva

Quote from: RedSonja on 06-05-2012, 13:38:41

pa
steva je kazao da sam ''pametna'' devojčica čija ga srednjoškolska avangarda iritira
a pošto me smatra takvom ne shvatam njegovu potrebu da mi citira postove koje iskucam ontopik
je l je to zrelo ponašanje?

Potreba je čisto higijenske prirode. Ponosim se DDD volonterizmom  :lol:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?