• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Anomalija #1 (2012, LK)

Started by zakk, 12-05-2012, 23:42:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Josephine

Quote from: zakk on 13-07-2012, 12:17:53
ok narode, petak trinaesti, povod dobar ko i bilo koji drugi:

čitajte Anomaliju sa vaših malih i velikih ekrana:
epub:

mobi:

pdf:

pdf također na http://issuu.com/emitor/docs/anomalija1

Nevidljiv ti je ovaj link...

zakk

mda, prvi put u istoriji neta neko stavio link na sliku  xyxy
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

Ovaj mali link ispod. Pdf? Nemam ni Kindle kod sebe.   xyxy

Josephine

zakk

Quote from: D. on 26-07-2012, 14:49:00
Ovaj mali link ispod. Pdf? Nemam ni Kindle kod sebe. A pdf slika ti ne radi.  xyxy

sve radi, ne smaraj -_-

za issuu treba da budeš ulogovana jer ima krvi seksa nasilja eksplicitnog sadržaja, ima slika sisa itd -_-
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

Ulogovala sam se, skinula...

Meni ne radi. Proveri ipak ti to.

zakk

ups, izvinjavam se, direkt pdf stvarno ne radi, ispravljam

Josephine

zakk

Josephine

Sad može, no skinula sam već sa ovog nevidljivog linka.  :mrgreen:

zakk

Perin

Pročitao. Utisci sutra-prekosutra na blogu.

Moram priznati, moja priča je jedna od lošijih.

Josephine

Jel?  :lol: Ja pročitala sve, još tri priče mi ostale za analizu (recenzija od deset strana, huh!), i ne čini mi se da je lošija. Naprotiv. Škripi ti zaplet, sve ostalo je gotovo pa vrhunsko.

Perin

Hm, favoriti:

Zanatski and all that jazz - BOŽANSKI RONDO, KURVINSKA FUGA,  INTERVJU,    JAHAČI LAVINA

Što se stila tiče - CRNI IZ PREDGRAĐA i ČARLIJEV SVINJAC.

Emocija: VRBA

Epsko fantastična - LOV U JUŽNOM DUVORDU (podseća na Vukodava, stvarno ne razumem zašto priča nije dobila više glasova)

Priča koja ima najčudniji stil - NEMOGUĆ DOGAĐAJ U GRADU NEOBIČNIH SUNCOKRETA (u isti mah mi se sviđa i ne sviđa)

Josephine

A najbolja u zbirci?  :lol:

Nego, baš nisam bila blagonaklona prema Suncokretima. U recenziji sam opširno argumentovala.

Mislim, o svakoj priči mogu da se pišu stranice, jedva sam se pokupila i suzdržala, pa sam se, konačno, približila kraju.

Vrba je previše infantilna. Priča za decu. Mada, prema njoj sam bila dobra.  8)

Perin

Ne mogu da se odlučim oko najbolje priče - BOŽANSKI RONDO, KURVINSKA FUGA je stvarno ekstra priča iako nije moj cup of tea. Svi mi merimo stvari nekim svojim aršinom - tako da....

Ne znam.

Verovatno INTERVJU.

Sve zavisi šta uzmem kao merilo, jebiga. Ne mogu da se odlučim :lol:

Josephine

Ma ne, ne, nego ima još jedna odlična priča, koje nema u tvom izboru. :)

Prva u zbirci je... među najjačim utiscima. Po mom izboru. Ostavila je čudan utisak, pokušala sam da pišem o njemu. I Dečak nema vrata je divna priča.

Perin

Ah. Meni nije nešto, ali sviđa mi se kraj. Pančlajn je odličan!

EDIT:

Mislim da bi priča bila mnogo bolja da je malo duža, malo razrađenija....

Josephine

A meni se baš pančlajn nije dopao.  :lol:

Perin

DEČAK NEMA VRATA je ok priča, ali me nikako početkom nije uvukla u fabulu.  :oops:

Hah, pa dobro. Rekoh već - svako ima svoje aršine :)

Josephine

Josephine

Quote from: Perin on 14-08-2012, 05:04:07

Verovatno INTERVJU.

Eh, da, ovde se slažemo. Lepa priča. :)

Josephine

Josephine

Quote from: Perin on 14-08-2012, 04:57:34
Priča koja ima najčudniji stil - NEMOGUĆ DOGAĐAJ U GRADU NEOBIČNIH SUNCOKRETA (u isti mah mi se sviđa i ne sviđa)

Da li si ti, Perine, čitao Živkovića?  :)

Perin

Jesam. Ne sviđa mi se Živković. Likovi su mu roboti a ne ljudi. Ne osećam nikakvu emociju iz njegovih likova. Ali je Živković dobro književno potkovan.

Inače, prikaz je skoro završen, samo da ga sredim još malo...

Josephine

Suncokreti su pljunuti Živković. Dakle, stil je već viđen. :)

Hajde, pa ga okači i ovde (prikaz). :)

Milosh

Quote from: Perin on 17-08-2012, 14:27:22Inače, prikaz je skoro završen, samo da ga sredim još malo...

Nadam se da to "još malo" nije eufemizam za "još mesec dana"!  :)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Perin

Ma nije. Biće sutra. Jebiga ima preko 5-6 strana.

Josephine

Kako se moje i Perinovo mišljenje o pričama iz Anomalije (izgleda!) prilično razlikuju, možda bi bilo zanimljivo postaviti/objaviti ta dva teksta negde zajedno?  :)

U svakom slučaju, i ja nestrpljivo čekam Perinovo viđenje stvari. Kako nam se ukusi inače poklapaju, Anomalija je bizaran izuzetak...

Milosh

Quote from: D. on 20-08-2012, 21:34:46
Kako se moje i Perinovo mišljenje o pričama iz Anomalije (izgleda!) prilično razlikuju, možda bi bilo zanimljivo postaviti/objaviti ta dva teksta negde zajedno?  :)

Biće u narednom Emitoru nekoliko različitih viđenja Anomalije, i to više od dva...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Josephine

Lepo. Pa posle možemo da diskutujemo ovde.  :)

Josephine

Ma dobro, i nemamo toliko različita mišljenja o pričama. :)

Lep i iskren prikaz. :)

Perin

Milosh

Prikaz "Anomalije" na Popboksu od strane Kristine Đuković:

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=9077

Ghoul

možda bi neko mogo da dojavi Xtini da Skrobonja nije priredio Ugriz strasti...
https://ljudska_splacina.com/

Josephine

Quote from: Milosh on 28-08-2012, 17:31:40
Prikaz "Anomalije" na Popboksu od strane Kristine Đuković:

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=9077

:-D Sličan mom, pogotovo na kraju. :)  Bizarno.

Nego:

QuoteU tom smislu, ova antologija manje funkcioniše kao zbirka priča domaćih SF pisaca, a više kao završnica jednog projekta – naprosto zbirka priča koje su na određenom konkursu prošle.

Ne bih se sad baš složila ovde. Mislim, urednik je na raspolaganju imao priče onih koji su ih slali. Nije mogao da bude blag u odabiru, a jasno je da je u pitanju zbirka priča koje su na određenom konkursu prošle. Ali SF konkursu.

zakk

Josephine

Zanimljivo ozbiljna. Ne znam šta se to tako svima dopalo u Lavirintu... :)

Perin

Da. Mislim, priča te tera da čitaš dalje, ali se ništa ne razrešava, ali ništa. Kao da sam uzeo i nasumice pročitao poglavlje iz nekog romana.

Josephine

Pa, na kraju je, kao, sve bilo buncanje poremećenog lika. Meni se nije dopalo pripovedanje "kakav lav, strašan lav". Autor se iz petnih žila trudi da nam pokaže koliko je neko/nešto strašan/o, ali ne slika već prepričava. Nikakvu, ama nikavu vizuelnu sliku u glavi mi ova priča nije stvorila, osim što ima ultra kliše kraj. Ali dobro, prva je...

Istu reakciju imala sam i na Suncokrete. Ona me je malo i iziritirala... :)

Perin

Suncokreti....mogu da kažem da je to napisao pismen autor. Ima genijalnih momenata, ali ima i iritirajućih. Čudna priča skroz, barem što se stila tiče. Ja čas pomislim da je priča genijalna, a onda pomislim da je sranje. Meni najviše nisu legle STATUA i LAŽNO BUĐENJE.

Josephine

Pa kažem ti, pročitaj bar nešto od Živkovića. Kašće ti se samo...  :lol:

Je, Statua je haotična, psihodelična, ali ne na dobar način. Kao da je na brzinu prekrajana. Lažno buđenje je ivicin standard. Možda može drugačije, možda ne. Ipak, po onoj priči o svinji sa radionice, rekla bih da da.

Perin

Crni iz predgrađa i Čarlijev svinjac su mi favoriti što se stila tiče. A Intervju i Božanski rondo... su najbolje priče :)

Josephine

Pisac Čarlijevog svinjca je talentovan. A i pisac Gospodina Vinavera. Priče imaju slične, mračne, morbidbe atmosfere. U njoj leži jačina priča.

Sanja je imala odličnu ideju. Ona se trudi, piše i samo najednom zasija iz pozadine.  :)

Perin

Sanja je talenat i to baš dobar talenat. Mene je kupila ovom pričom. Malo me ti bosanluci nerviraju, ali i oni u relativno dobro odrađeni :)

zakk

Za ovih mesec i po dana od postavljanja, Anomalija #1 je preuzeta nešto više od 200 puta u PDFu, 30ak u MOBI i skoro 70 u EPUB formatu. Nije epohalno al nije ni loše...

Josephine

treba da napravite zbirku erotske fantastike, sa provokativnom naslovnicom, to će još bolje ići.

Milosh

Quote from: D. on 06-09-2012, 18:54:28
treba da napravite zbirku erotske fantastike, sa provokativnom naslovnicom, to će još bolje ići.

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,5316.0.html

Možda je sad pravi trenutak za nastavak...