• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

koji reader za android?

Started by zakk, 23-05-2012, 02:26:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

juče pređoh na smartfon, učim tek da plivam.

koji reader za lelektrične knjige preporučujete?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Melkor

Tc, tc, ne pratis...

Aldiko, Kindle, FB reader.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

PTY

a moze i iReader, mada nije juzer frendli nimalo...  :(

Perin

zakk

hm, to su ta četri najveća :)

oh well, instaliraću sve  :mrgreen:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Irena Adler

A šta je bolje od Aldika za čitanje pdf fajlova?

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Irena Adler

Probala, isto. :(
Mislim može i Aldiko i Adobe, ali kad uvećam na veličinu koju zapravo vidim moram da se ubijem od skrolovanja i baš mi je teško za praćenje, Al' izgleda da za to nema leka.

Melkor

Hmm, meni nudi i Kindle i Perfect Viewer i Quickoffice i Samsungov eBook reader od stvari koje su instalirane. Sad, ne bakcem se nesto pdf-ovima da bih ti rekao da li ista valja, ali mozes da probas.

Irena Adler

Sad ću. I javiću rezultate.

Nightflier

Za PDF preporučujem Repligo Reader u kombinaciji sa Adobe Readerom.

Zače, na koji si mob prešao?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Irena Adler

Repligo Reader i Samsung eBook reader iz nekog razloga ne mogu da skinem (može biti da to ima veze sa tim što je telefon zaključan na mrežu i očigledno to povlači neke restrikcije i kad je softver u pitanju). Ovi ostali svi rade istu stvar, tako da to izgleda ne može drugačije (tj. treba da nabavim telefon sa duplo većim ekranom ako hoću udobno da čitam pdf-ove).

(Hoću reći, ovi pdf rideri koje sam probala očigledno rade to što treba i što mogu da rade, samo to meni ćoravoj ne odgovara).

Melkor

Quote from: Irena Adler on 13-06-2012, 22:13:50
(tj. treba da nabavim telefon sa duplo većim ekranom ako hoću udobno da čitam pdf-ove)

Tablet  :?:

Irena Adler

Mnogo mi bre. 2 desktop računara + jedan u delovima + laptop + netbook + smartphone u stanu na 2 i po osobe. :)

Melkor

E sad, sta da ti kazem, povecaj broj osoba u stanu da ispratis tehniku :)

Irena Adler

zakk

PDF je problem jer je uglavnom fajl tako napravljen da je zaključan na veličinu strane u štampi, umesto da se prerasporedi u raspoloživi prostor na ekranu pa je zum i skrol često jedina opcija (ima izuzetaka naravno).

Irena Adler

Yup, to sam večeras shvatila na teži način.  :-P

Džek

Da ne otvaram poseban topic za traženje saveta... 'oću da instaliram neki reader (doc i txt) na svoj Nokia 5033 (mislim da šljaka pod Symbian OS) i ništa normalno da nađem. Na starom tel-u sam koristio interni browser, sasvim lepo odrađivao al' ovaj neće. Pokušao Tequilacat, Anyview i Readmaniac. Potonji jedini uspeo da se instalira, al' su slova menija toliko prcava da se i ne vide. Zbog toga ne mogu da otvorim tekst. Prva dva neće da se instaliraju. Svi navedeni su pod Javom.

Šta mi je činiti i kako?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

divča

Mobipocket za Symbian: http://www.mobipocket.com/en/DownloadSoft/application.asp?device=SymbianOs
Nisam 100% siguran dal oce Microsoft doc da otvori (desktop Mobipocket oce) i kako to izgleda -- txt oce sigurno, mada bih ja i jedan i drugi konvertovao u njegov nejtiv prc format, i zbog lejauta i zbog kompresije...
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Džek

Hvala čovek, pokušaću.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Perin

Ne znam na kojoj temi da ovo postujem, pa ću postovati ovde:

Sinoć sam uspeo da rutujem svoj HTC :) Lagano, nisam imao pojma kako to ide, relativno je komplikovano, ali sam uspeo. U svakom slučaju, preporuka za ovu avanturu - kad se fon otključa masu stvari možete odraditi, od instaliranja bržih i boljih custom made ROMova, do sijaset drugih stvari. :)

divča

Quote from: Perin on 01-09-2012, 15:39:29
Zbog otkazivanja hardvera nevoljno prelazim iz webOS u Android ekosistem pa me zanima koja je dobra aplikacija za baratanje podkastovima, pretragu, skidanje, slusanje -- da ne kazem 'menadzment'. Kod webOS-a, buduci da je vec rec o muzejskom operativnom sistemu, sam imao po jedan ili dva programa za odredjeni posao, kod Androida ih ima na stotine, pa mi je tesko da sve to prosejem. S druge strane, vidim na forumima da ljudi kazu da na Androidu ne postoji nista sto bi moglo da parira Dr. Podderu sa webOS-a.
And every life became
A quite unlosable game.

Truba

sta koristiti za stripove na tabletu android???
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

perfect viewer i samo perfect viewer. :lol:

Nightflier

First 666

Perin

Quote from: divča on 26-04-2015, 22:56:00
Quote from: Perin on 01-09-2012, 15:39:29
Zbog otkazivanja hardvera nevoljno prelazim iz webOS u Android ekosistem pa me zani
ma koja je dobra aplikacija za baratanje podkastovima, pretragu, skidanje, slusanje -- da ne kazem 'menadzment'. Kod webOS-a, buduci da je vec rec o muzejskom operativnom sistemu, sam imao po jedan ili dva programa za odredjeni posao, kod Androida ih ima na stotine, pa mi je tesko da sve to prosejem. S druge strane, vidim na forumima da ljudi kazu da na Androidu ne postoji nista sto bi moglo da parira Dr. Podderu sa webOS-a.

Za podcaste, samo Pocket Casts. Ali se placa, par dolara na PlayStore.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

divča

Hvala, u medjuvremenu sam instalirao neki Podcast Republic, ne deluje lose...
And every life became
A quite unlosable game.

Aco Popara Zver

za djvu, android i desktop...

ili konvertor koji radi poso?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

trebalo bi da calibre može da uradi konverziju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

u calibreu sam ranije kovertovao epub u pdf, to je loše bilo... ali probaću, stavio torent...

tomat

iz i u pdf je uvek problematično. ali iz, na primer, epub u mobi ili tako nešto mi je uvek davalo zadovoljavajuće rezultate.

edit: ja na tabletu koristim FBReader, sada vidim da ima free plug-in za djvu, pa možeš to da probaš.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

STDU Viewer za desktop, odličan, pa neću ni isprobavati calibre

ostali djvu rideri blagi očaj, učitavaju predugo i slično

sad da vidimo i android, ako taj FB zamijeni Adobe mogao bih da ubijem par muva jednim udarcem... mada, imam par djvu-a, poslije brišem, pa možda i moonreader

Petronije

Zaboravih da te pitam Bato, kako šljaka Meizu?
Arm the Homeless

Nightflier

Ako misliš na M2 Note - ja ga imam jedno 6 meseci i izuzetno sam zadovoljan.
First 666

Aco Popara Zver

Још један задовољан кинеском робом!

Већ се зараза шири, купује и родбина!

Чак ми је и пао једном и ни огреботине.

Petronije

Pih, meni moj stalno ispada, ima silicon case, naravno. Drago mi je da si zadovoljan za relativno male pare :lol:
Arm the Homeless