• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Fax modem - pomoć

Started by Josephine, 23-05-2012, 15:50:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Umesto da kupim astronomski i besmisleno skup fax aparat, kupila sam fax modem i ugradila sam ga u kućište računara, sa namerom da faxove šaljem i primam preko njega (i štampača).

Fax modem je išao bez uputstva i softvera (? kasno sam videla), no ima mnogo programa na netu za slanje i primanje faxova, ali svaki se zasniva na fax service instalaciji u Windowsu. Dakle, Win ima mogućnost da šalje i prima faksove, ali treba da se instalira fax service opcija, a Win pri toj instalaciji zahteva originalni Win disk. Skinula sam sve nedostajuće fajlove sa neta, originalni disk nije problem iako ga nemam, nego mi uvek nedostaje neki fajl, iako sam skidala pakovanja fax service fajlova od nekoliko desetina fajlova. I tako u beskonačno.

Ima li neko neku ideju kako da instaliram fax na kompu bez je*ene fax service instalacije? Ili da me uputi na neki download fajlova koji šljakaku i ne moram da ih dopunjujem?

Bila bih zahvalna...

zakk

Jaoj... pre x godina smo koristili BitWare u kancelariji, ne zahteva nikakvu posebnu softversku podršku, al sad to naći...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Ili skini windows sa neta ko čovek i doinstaliraj sve što ti traži...

http://www.andyrathbone.com/2009/09/10/using-windows-xps-hidden-fax-program/
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

zakk

Josephine

e, hvala, imam multifunkcijski. :)

džin tonik

Josephine

:lol: Kada se obogatim. Doduše, kada budem bila bogata, neće me ni interesovati kupovina nekog tamo faxa.  8-)

džin tonik

onda kupi dionice telecom italia i veolia umjesto faxa.

Barbarin

Zar se fax još koristi? Što jednostavno ne skeniraš i pošalješ to pa onaj koji prima nek štampa ako mu treba i koliko mu treba.

A zar taj multifunkcijsku nema fax?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

Kakvi, znaš koliko firmi koristi samo faks danas a mejl im je teška egzotika...

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 23-05-2012, 20:28:50
Kakvi, znaš koliko firmi koristi samo faks danas a mejl im je teška egzotika...

Bravo, Meho. Upravo sam htela da napišem isto.  :( Da se ja pitam, ukinula bih sve vidove obične pošte i faksovanja, i poslovnu komunikaciju bih svela isključivo na elektronsku.

Elem - ne: jedina opcija koju moj multifunkcijski nema je fax, jer smo odmah na početku planirali da kupimo fax modem i da se ne zajebavamo sa aparatom. Što je ispao problem, ali ne zvala se ja D. ako ga večeras ne osposobim, zajedno sa nekim piratskim programom za slanje mas mejlova.

Barbarin

Juju jbg, u današnje vreme, strašno.

Prodajte taj i kupite sa faxom  xwink2
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Josephine

Josephine

Quote from: zakk on 23-05-2012, 16:28:06
Ili skini windows sa neta ko čovek i doinstaliraj sve što ti traži...

http://www.andyrathbone.com/2009/09/10/using-windows-xps-hidden-fax-program/

Dragi Zače, veliko hvala za ovo! Sve radi, uspela sam da instaliram, što mi mnogo znači. :) Imaš pivo i čokoladu od mene. Hvala još jednom!  xremyb