• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Petar Pan [The Movie]

Started by Ghoul, 28-12-2003, 00:29:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

ocena: mlaka trojka.

nije lose, ali preterana artificijelnost [scenografije i efekata] mi je nekako u suprotnosti sa temom neiskvarenog detinjstva itd.
neverland, onakav kakav je u ovom filmu, vise podseca na izvestaceni americki zabavni park i turisticku atrakciju nego na mesto gde borave decji snovi, odnosno vecita deca.

takodje, film se zavrsava 'nereseno' tj. sve vreme oscilira izmedju idealizovanja [vecitog] detinjstva i insistiranja na neophodnosti odrastanja da na kraju ne uspeva da ubedljivo odbrani nijednu od tih opcija.

no, mozda je tako i bolje- jer blaga gorcina tog zavrsetka podseca da, ovako ili onako - gubis nesto bitno, & you can't have it both ways.

makar zbog iskazane svesti o tome, ovo je paznje vredna verzija.

jason isaacs je odlican kao Hook, a pan [last seen in FRAILTY] & wendy [soon-to-be-a-major-cockteaser] su savrseni.

nedostaje malo vise duse, i to je moja glavna zamerka.
ipak, vredno gledanja.

srce mi place sto one sirene imaju tek minut-dva screen time-a: vrlo zlokobne, i supersexy istovremeno...
jedna od njih je prelepa! jedva cekam divx i freeze-frame da proverim nesto...
https://ljudska_splacina.com/

otaku

U odnosu na prethodna ostvarenja na tu temu, po cemu je ovaj drugaciji/bolji ili nije? Koliko lici na izvornu pricu? Opasno me nervira taj junak (mislim na Petra Pana), ali moram da priznam da su i Diznijev crtani i Spilbergov film jedni od mojih omiljenih.
Proooobaj da u glavi budes sam

Ghoul

nisam gledo ranije verzije [sem odlomaka u mikijevoj radionici, kao klinac], niti sam cito knjigu [ :oops: nameravam, kad stignem :oops: ].

no, cujem da jedino u ovoj verziji postoji malo ozbiljniji i, uslovno govoreci, mracniji pristup tematici koja uopste nije slatkasto-shecerlemasta kao kod diznija, spilberga i ostalih prodavaca slatkisha.

ja mu zameram samo to sto nije dovoljno duboko uronio u teme koje je mestimicno na fin nachin zagrebao, pa napustio [bojeci se da ne otera decu = sto mu je ionako uradio m. jaxon sa svojom aferom, tako da je film o neverlandu puko na blagajnama :P ]

otaku

Prica o nesrecnom Petru Panu zaista nije ni malo slatka, zamisli da se vratis kuci i zateknes daske zakucane preko ulaza u istu, a kroz rupicu provalis da tvoja mama doji drugu bebu i da nema pojma ko si ti uopste. Sve u svemu, slazem se da prica zasluzuje mracniji pristup i jedva cekam da vidim novi film. Jeste da Spilberg i Dizni imaju idilicniji pogled na svet, mada je pitanje koliko je i to tacno, pa u bambiju, opste poznato mesto kad je rec o morbidnostima, je ono kad Bambiju ubiju mamu na njegove oci i mislim da se Dizni hvatao u kostac sa mnogo morbidnih tema, bajke su u osnovi takve i koliko god da uspes secera oseca se i dalje to. Ali da ne duzim, nisam ljubitelj Spilberga, ali zaista volim neke stvari u koje je umesao prste, pomenutog Kuku i narocito Gunise koji nisu ni malo sladunjavi i imaju gomilu jezivih i zacudnih mesta (momak sa protezom se greskom ljubi sa devojkom svog starijeg brata i ostale bizarnosti koje nisu toliko ocigledne i sebi cilj kao tegla u kojoj Lincova junakinja nosa svoju bebu u crno belim kadrovima od kojih navodno treba da mi spadne kosa od straha). Hocu da kazem da i Spilberg i Dizni ispod tih sladunjavih prica uvode mnogo suptilnije od Linca stvari koje su jezive, ali ti one ne ometaju da gledas film i ne bodu ti oci, nego deluju posle, kao dobar alkohol, ali ti ocigledno volis da te sve strefi istog casa. I ne stidi se sto nisi citao Petra Pana, sad smo kvit za Novu godinu i Bozic.  :!:  :twisted:
Proooobaj da u glavi budes sam

svemirko

Potpuni kretenizam od filma, na momente deluje kao da je Baz Lurman uzeo da rezira Romea i Juliju u enterijerima i po sistemu kadriranja iz Mulen Ruza. U svim ostalim trenucima, ljudi, pa to je Diznijev crtac ciji su autori pored knjige, iscitali i nesto sekundarne literature o psiholoskim tumacenjima Petra Pana i izdvojili nesto crkavice na efekte. Dosadno, dosadno. Glumci su birani kao da je kasting menadzer navratio na jednu od decijih modnih revija, u cemu je stos da Vendi i P. Pan izgledaju kao deca sa poklopaca za bombonjere? :roll:
This looks like a job for a real super hero

Ghoul

Quote from: "svemirko"Potpuni kretenizam od filma :roll:

slazzem se..mada je bolji od hook-a...
enfun terrible

svemirko

Quote from: "ghoul"..mada je bolji od hook-a...
enfun terrible
zasto ne volis Kuku?

Black Mamba

eeeeee ..mislim, ja film jos nisam gledala, ali tako lose kritike??  ..Potpuni kretenizam od filma??!!! :shock: ....dzizussss :roll:

po onome sto sam cula/videla (po netu), mislim da su ovog puta konacno uradili pravu stvar ...bas sam bila razocarana kad sam videla Hook .....i rekoh, mozda nekad isprave tu fatalnu gresku ......konacno, Petar Pan zasluzuje jedan pravo dobar movie

svemirko

E, pa, pogledaj film, i meni se ucinilo da je stvarno odlican, ali mnogo razocaranja kruzi ovim svetom.  :(

Black Mamba

Quote from: "svemirko"ali mnogo razocaranja kruzi ovim svetom.  :(

e, to definitivno ....well ..do vidjenja, ostacu uzdrzana

Black Mamba

pogledah film ...i do believe in faeries! ..i do! i do! :!: ....

elem, faeries rulez 8) ...a Boga mi i Kapetan Hook :lol: ...al ono, nista bre posebno ....puno toga je izmenjeno, mislim, knjigu nisam citala, ali svakako mi se i dalje vise svidja crtac, onaj od pre Hrista, nego i jedan naredni pokusaj da se od toga napravi bolji movie ...cak je i soundtrack u crtacu bolji nego soundtrack u filmu ....tjah