• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novi Sandman!

Started by Father Jape, 13-07-2012, 08:22:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Našao sam par temica o Sandmanu, pa reko bolje da otvorim novu.

Gejmen piše novog Sendmena koji će biti prikvel i izlazi sledeće godine na dvadesetpetogodišnjicu:

SDCC 2012 - Neil Gaiman Sandman Announcement
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Usul

Cemu plac? Treba platiti hipoteku :-)
God created Arrakis to train the faithful.

Nightflier

Ja poslednjih nekoliko Sendmena nisam ni pročitao. Bio sam užasnut zbog toga što će serijalu doći kraj, pa nisam želeo da to uradim sebi.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

Jebali vas beskrajni serijali... Gejman se kleo da nikada više neće raditi Sendmena; dakle, ostao je bez para...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Father Jape

Kakvi ste matori cinici.

S obziroma na reputaciju i načelno bestselerstvo svega na čemu je radio, mislim da ako mu fale pare može da uradio bilo šta.
Rekao bih da je ovo zaista na prvom mestu da obeleži godišnjicu, a i piše mu se posle sveg ovog vremena malo opet Sendmen.
To je kao vraćanje staroj ljubavi na one night stand. -.-

Mme Chauchat

Quote from: Father Jape on 22-07-2012, 12:38:37
To je kao vraćanje staroj ljubavi na one night stand. -.-
Bojim se da je ovo tačno poređenje (ničeg jadnijeg od toga nema!) koje, kao i sve što on radi u poslednje vreme, nosi teški pečat duboke krize srednjih godina.

Father Jape

Ček, šta je još radio u poslednje vreme?

(nevezano za to, on i AFP su najbolji selebriti par ikad (sic!))

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Mme Chauchat

Hm, kako nevezano, tu vezu bih navela kao prvi simptom :mrgreen:
A što se ostalog tiče, ma dobro, to je neki baš subjektivan utisak, ali čini mi se da dosta onoga čime se bavi poslednjih nekoliko godina predstavlja reciklažu sopstvenih i tuđih (knjiga o groblju) ideja, vraćanje, preživanje... on to radi sa svojim standardnim natprirodnim šarmom, i spretno i pametno, ne kažem da mu je kvalitet nešto opao, ali naprosto mi te stvari ne donose ništa novo...

Nightflier

Sve je to istina, ali ne bih rekao da mu fali para. On se lepo naplatio u Holivudu, počevši od ekranizacije "Koraline", pa do predstojeće serije "Američki bogovi". Šta god da bude sa "Sendmenom", sumnjam da je novac primarna pobuda.
First 666

zakk

Quote from: Father Jape on 22-07-2012, 12:38:37
Kakvi ste matori cinici.

Definicija Sagite ;)

Quote from: Father Jape on 22-07-2012, 12:38:37S obziroma na reputaciju i načelno bestselerstvo svega na čemu je radio, mislim da ako mu fale pare može da uradio bilo šta.
Rekao bih da je ovo zaista na prvom mestu da obeleži godišnjicu, a i piše mu se posle sveg ovog vremena malo opet Sendmen.

Ma to je nešto što je on odavno završio, negde pred kraj serijala, samo DC nije hteo da prihvati njegove tadašnje uslove. Sad je eto obljetnica i DCju trebaju pare, pa su prihvatili ;)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Beše se i sa Makfarlanom dogovorio oko Spawna? Džebiga, udarila SEKA. :)
First 666

Alex

Kad će neki Sendmen na srpskom? Trejd. Neobjavljen, premijeran.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Nightflier

To moraš da pitaš Beli put. Pre možda mesec-dva dana čuo sam da će da izdaju "Gastona", ali mislim da im se opako bliži trenutak kada će da izgube sva prava. I mislim da je to trenutak u kojem će Darkvud da uskoči. Naravno, ja nisam u njihovoj redakciji i nemam nikakve informacije. Ovo su samo moja nagađanja. Ali mislim da je izvesno da će neko preuzeti ono što je BP započeo, čim ta prava postanu dostupna.
First 666

kraken

Koliko znam, BP je u stecaju i jedino ako stecajni upravnik resi da izdaje stripove, u sta cisto sumnjam.

Nightflier

To sam čuo od njihovog novog urednika. Pretpostavljam da su to planirali da objave pod drugom firmom. No, pošto još ništa nije objavljeno, verovatno nema ništa od toga.
First 666

Alex

Quote from: Nightflier on 23-07-2012, 00:40:11
ali mislim da im se opako bliži trenutak kada će da izgube sva prava. I mislim da je to trenutak u kojem će Darkvud da uskoči. Naravno, ja nisam u njihovoj redakciji i nemam nikakve informacije. Ovo su samo moja nagađanja. Ali mislim da je izvesno da će neko preuzeti ono što je BP započeo, čim ta prava postanu dostupna.

Kad li će taj trenutak, za mesec, šest, godinu...?

Samo da Darkwood ne krene opet ispočetka sa Sendmenom, po 2 u 1 ili da pređe na (nepotrebni) HC i sl.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Nightflier

Pa, pogledaj kada je objavljen poslednji strip iz nekog serijala, pa na to dodaj pet godina i dobićeš (otprilike) godinu kada im ističu prava.

A zašto ti smeta što Darkvud objavljuje Konana u tvrdom povezu i po dva trejda u jednom? Mislim, to su svejedno sakupljene epizode iz svezaka. Kakve veze ima, sem što je za čitaoca jeftinije?
First 666

Alex

I ne smeta za Konana, ali bih Sendmena voleo da vidim baš u identičnoj opremi kakvu je BP do sada radio.

Nightflier

Ne znam šta da kažem; ja sam postao ljubitelj tvrdog poveza, tako da bih radije kupovao takva izdanja.
First 666

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.