• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

conan

Started by sigismundus, 29-12-2003, 14:01:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

da, u novembru je izašao prolog za novog conana.  16 stranica, scenarista kurta busieka i crtača cary norda. prve stranice sam video, a dole stavljam i link. meni se svidja. kompjutersko kolorisano doduše...
busiek je poznat scenarista, veoma dobar avtor astro cityja izmedju ostalog. verujem u njega kao u jednog velikog scenarista, kome če conan dati potrebnu popularnost. i čast mi je, da sam sa njime imao, malu, malcenu, prepisku. ispao je kao čovek i po.
inače conan ide jednom u martu-aprilu, kod dark horsa. samo diamond je poručio više od 110.000 primjeraka, a da me sand ne kudi, kako procenjujem tiraž, odmah da dodam, da če biti još reordera a možda i reprinta. znači to je samo osnova, po mome budučeg najuspešnijeg novog serijala.

eh, da, sa time idu još reprintovi prvih konana u kvalitetnim tradovima, isto kod darkhorsa(momci znaju šta rade). dok kod nas neki ljudi tvrde, da nema više dobrih conanovih epizoda za objavljivanje, zbog čega je bila očito ukinuta marketprintova edicija, mada sam načuo i to, da nisu smeli birati iz celokupnog opusa reprinta, a izdavač koji izdaje spidermana i sličan trash u zagrebu, čak nije htio prihvatiti conana kao ponudu. neki kobajagi poznavaoci su ga na drugim sajtovima izjednačavali sa superhrvojem, hrvatskom bljuvotinom od domoljubnog stripa. nek im nebo oprosti, jer ja jim sigurno neču.

no, pošto sam več obečao, počeču, da radim i stripografiju conana. kompletnu američku, kompletnu ex-jugu, krosreferencije i, možda i kronologiju, ne izdavanja, nego onu pravu, mada nisam siguran, da če mi se to dati, jer je kod nas suviše malo toga objavljeno.
no, moraču odraditi tako oko 700-800 američkih publikacija i tako oko 300 naških publikacija. od svega toga mi jih fali oko 300, tako da če neko vreme još biti rupa. nadam se, da nečete zamjeriti objektivnoj okolnosti, jer sve što ja radim, ide direktno iz moje kolekcie. tako če biti i sa conanom. upisivaču scenarista i crtače, ništa više. tekstopisca neču, ne vidim smisla.
prvo ču početi sa conan the king, pa onda conana saga, pa onda savage sword, pa onda conan the barbarian, a tek onda prelazim na naške stripove.
dajte, moguče predloge, kritikujte me, a možete i ovde dati koju primjedbu za stripografije. onaj topic stripografije-komentari zgadio mi se zbog nekih zlonamernih pisama, štu su tamo objavljena. bez uvrede, molim vas.

link:
http://www.conan.com/f_100000.shtml

eh, toliko od mene

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

Rommel

svaka cast....treba imati hrabrosti, a bogme i kolekciju da se neko prihvati konana...cestitam na odluci ali ti ne zavidim na poslu koji je preed tobom

sigismundus

za one, koje interesuje, evo još malo najnovijeg conana:

http://www.conan.com/f_issue1.shtml  

sigismundus

taurus-jor

Nadam se da su suštinski revitalizovali Konana. Nova "popunjavanja rupa" u sagi odavno su mi postala besmislena. Po sadržini ove table, čini mi se da su krenuli sa pričom od početka...

Dobar deo ovog posla oko stripografije uradio sam sam.
Ima da se naradiš. A tek to povezati u logičnu celinu, tj. sagu, što mi je bio glavni cilj... slobodno batali u tom slučaju sve scenariste osim Roja Tomasa.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

Što se zlonamernih komentara tiče, voleo bih da njihovi autori sednu i odrade bar mrvicu onoga što radi Sigismundus.

Nema šta da ti se gade zlonamerni komentari, o Zigi. Idiota, koji gnoj sopstvenih neuspeha prevaljuju na druge uvek je bilo i uvek će ih biti. A od kenjaže im sigurno neće biti bolje.

Žao mi je što si se povukao s tog topica zbog budala.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

markos

Zlobnih komentara u "Stripografije - komentari" svakako ima, ali neki ne vide balvan u svom oku...

sigismundus

zdravo, taur,

hvala na komentarima.

znam kakav je jeben posao sa conanom. i pravo, da ti kažem, nisam znao, da si ti tako daleko išao sa zapisima. do sada još nikada nisam radio sa nekom na stripografijama. al uvek može biti prvi put. ako smatraš, da je u redu, da radiš sa mnom, možemo skupa napraviti conana. znam, da si poznavaoc, da ne bude zablude. pa, ako imaš, ili ako hočeš uraditi yugo-conana, pa i dalje kronologiju, skupa sa mnom, o.k.
bar ja neču trebat. meni fali samo jedan broj, ima, ga rommel, tako da nema problema što se tiče krosrefencija, što se tiče originala. a ne smatram se za poznavaoca, jer do sada još nisam pokušao radit njegove kronologije. no, za sve ima prvi put. možemo to odraditi skupa. jedina molba bi bila, da dozvoliš, da taj kolaboracioni projekt mogu da odnesem na terra incognita. kamo češ ga ti dat, zapravo nije me ni briga.

sigismundus