• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Вести, најаве, трејлери

Started by HAL, 02-08-2012, 20:40:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mac

Ha, napravili su ih da podsećaju na Kristofera Riva i Margo Kider. Nostalgija.

Meho Krljic

Istina. A kad malo pomisliš, to je i bilo pre više od 40 godina.  :shock:  Dakle nostalgija legitimna.

Meho Krljic

Nema trejler, al najavljeno da je novi film Kristofera Nolana - Odiseja. Ona prava, Homerova. Igraju Met Dejmon, Lupita Njongo, En Hatavej, Zendaja i Tom Holand, Robert Patison a bogami i Šarliz Teron, a premiejra 17. jula 2026.

https://indianexpress.com/article/entertainment/hollywood/christopher-nolan-new-film-the-odyssey-with-tom-holland-zendaya-matt-damon-and-anne-hathaway-9741649/

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

zoskoz

Francuski 'woke' film podbacio u kinima: Žene migrantskog porijekla kao 'Tri mušketira'

QuoteProgresivnoj kulturi očajnički nedostaje mašte. Kada je riječ o tome da ljude natjera na sanjarenje i pričanje priča, ništa ne nadmašuje reciklažu velikih klasika. Upravo u tom duhu snimljen je Toutes pour une (Sve za jednu, u ženskom rodu), remake remek-djela Alexandrea Dumasa Tri mušketira. Piše Hélène de Lauzun za "The European Conservative".

Dumas je nedavno transformiran u preteču wokeizma. Međutim, i dalje je pomalo previše patrijarhalan. Njegova djela sadrže muškarce, i to previše njih.

Tri mušketira su – žene

Originalna priča stoga je temeljito prepravljena od strane scenaristice Houde Benyamine. Protagonist više nije d'Artagnan, već Sara, mlada djevojka koja je šokirana kada otkrije da su tri mušketira zadužena za čuvanje kraljice Francuske zapravo... žene. Od tada sanja o borbi uz njih. Njihova sudbina? ,,Transformirati se kako bi bile slobodne, transformirati se kako bi bile ono što jesu." Kakav program: gotovo kao plakat Planned Parenthooda koji zagovara promjenu spola.

Tri mušketira nisu samo zamijenili testosteron estrogenom – također su i ,,veliko-zamijenjeni". Više nisu tamni Athos, plemić iz Béarna; Aramis, elegantni vitez d'Herblay; niti bučni Porthos inspiriran protestantskim lordom Isaacom de Portauom, već tri žene upitnog podrijetla. Što u Francuskoj dobrog kralja Luja XIII. rade divlja Marokanka (Oulaya Amamra), kći Alžiraca (Sabrina Ouazani) i zdepasta kongoanska imigrantica? Očito, konzistentnost nije nešto što guši redateljicu, koja je i sama marokanskog podrijetla (i sestra Oulaye Amamre: barem nije imala problema angažirati jednu od njih!).

Uložen javni novac: 10 milijuna eura

U današnjoj Francuskoj, gdje je kultura gotovo isključivo u rukama progresivne ljevice, ovakav filmski projekt mogao je biti realiziran samo uz obilno javno financiranje. Toutes pour une je, kako objašnjava račun Destination Ciné X, dobio 2,6 milijuna eura od France TV-a, 850.000 eura od Nacionalnog centra za kinematografiju, 550.000 eura od regija Île-de-France, Occitanie i Provence te 500.000 eura iz europskih fondova preko Eurimagesa, što čini ukupni budžet od 10 milijuna eura.

U svom press materijalu, redateljica priznaje da je aktivistički nastrojena. Na ljevici, još od Jdanova, sovjetskog 'glavnog propagandista', kulturni aktivizam smatra se visokovrijednim postignućem. ,,Kroz avanturistički film željela sam propitati rodni identitet. Možda je to ono što znači biti relevantan za naše vrijeme", objašnjava s (vrlo relativnom) smjelošću.

Ružan i vulgaran filmski promašaj

Budimo izravni kako bismo izbjegli optužbe za intelektualnu nepoštenost: nismo pogledali film i nemamo želju da ga pogledamo. Ono što je dostupno na internetu više je nego dovoljno da se stekne dojam. Ružan je i vulgaran. Radnja je klimava i očajnički joj nedostaje mašte, a režija je nejasna i nespretna. Ukratko, ovaj film je ono što Francuzi zovu navet (repa) – sinonim za filmski promašaj.

Film, koji želi odati počast ženskim heroinama, ne uspijeva pobjeći od glavne prijevare samopravednog feminizma: tražiti od žena da oponašaju najgore osobine muškaraca, odnosno opscenost, prostačke šale, vulgarnost i seksualnu opsesiju. Očigledno, to je ono što znači biti muškarac.

Dva gledatelja po projekciji

Publika je jasno odgovorila: tijekom tjedna prikazivanja u kinima, film je postigao rekordno nisku posjećenost. Sa samo 1271 prodanom ulaznicom na 564 projekcije, film je podržao vrlo ,,respektabilan" prosjek od 2 gledatelja po projekciji.
To je dobra vijest: zdrav razum još uvijek nije potpuno napustio Dumasovu zemlju. A kako duhovito primjećuje novinarka Bérengère Viennot na X-u, statistike su dodatno iskrivljene prisutnošću novinara plaćenih da podnesu ovu muku i koji su se potrudili doći u kino samo zato što nisu imali izbora.

Kako da ne usporedimo ovaj jadni spektakl o "tri mušketira" s blistavim uspjehom prije samo nekoliko mjeseci – raskošnog Grofa Monte Crista, koji su na veliko platno donijeli Matthieu Delaporte i Alexandre de La Patellière? Taj je film prodan u više od 9 milijuna ulaznica, osvojio međunarodnu publiku i postao najgledaniji francuski film na svijetu u 2024. godini. Sjajno klasična, ali vješto modernizirana režija uzela je upravo onoliko slobode s izvornim djelom koliko je bilo potrebno da prostranu radnju prilagodi formatu cjelovečernjeg filma.

'Društvo se počinje zasićivati beskrajnom poplavom wokeizma'

Ali skandal s Toutes pour une, financiranim novcem francuskih poreznih obveznika koji ga nisu tražili i ne žele ga, tu ne prestaje. Platforma Allociné, koja prikuplja recenzije gledatelja i novinara za svako novo filmsko ostvarenje, uzbunila se zbog očajnički niske ocjene koju je film dobio u prvom tjednu prikazivanja i proglasila to – skandalom.

Ocjena od 5% zadovoljnih gledatelja nije mogla biti poštena. Odbaciti takvo ,,remek-djelo" s tolikim prezirom mogao je biti samo rezultat organizirane akcije Muskove vojske trolova, orkestrirane iz podzemlja mreže X. Stoga je Allociné odlučio – iznimno – ukloniti gledateljsku ocjenu s internetske stranice filma. Nešto sovjetsko leži u toj reakciji – kao da nije moguće, pa čak ni moralno prihvatljivo, da ovaj film bude istinski loš.

Ali radujmo se. Društvo se počinje zasićivati beskrajnom poplavom wokeizma, i to nije fenomen ograničen samo na Trumpovu Ameriku. Nepobjedivi protuval se diže posvuda. Naša je nada da će pomesti sve osrednje i trivijalno na svom putu i da će se umjetnici konačno okrenuti slavljenju ljepote, dobrote i istine.

Meho Krljic

Town Says Aloha To A Hawaii-Set 'Goodfellas' Meets 'The Departed:' Scorsese, DiCaprio, Dwayne Johnson & Emily Blunt Top Crime Drama Package

Pošto je naslov malo previše komplikovan, da pojasnimo: Dwayne "The Rock" Johnson će igrati okorelog havajskog kriminalca u narednom Skorsezeovom filmu. I Bog vide da je to dobro!

milan

Užasne vesti za ljubitelje Bonda, Amazon je preuzeo kreativnu kontrolu.

Meho Krljic

Da, Džef Bezos odlučuje ko će sad biti novi Bond. Možda i ovo može da odigra Dwayne Johnson???

Petronije

Mora biti britanac, dakle Idris Elba.
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

I played 6 hours of Assassin's Creed Shadows, and folks, I think this one was worth the wait

https://www.pcgamer.com/games/assassins-creed/i-played-6-hours-of-assassins-creed-shadows-and-folks-i-think-this-one-was-worth-the-wait/

Svaka nova najava, trejler ili recenzija mi sve više diže očekivanja... Ne znam koliko je to dobro!!
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 21-02-2025, 10:06:56
Mora biti britanac, dakle Idris Elba.

O njemu se toliko dugo priča da će na kraju da bude premator... But hear me out: Tom Holland je Britanac :lol:

Onaj stari Sendmen

Tom Holland u nekoj dirty femboy verziji, možda...

Meho Krljic

Braćo i sestre, mislim da znam šta se gleda ovog vikenda:

https://www.netflix.com/rs/title/81330790

Garet Evans piso i režiro, Tom Hardi glavna uloga. Jače bi jedino moglo da bude da ovde svoju poslednju ulogu igra Džin Hekmen, ali i ovako ću da ga gledam ZA SVE PARE*

*:pristavlja torent as we speak:

Edit: VRAG, tek od Aprila. Vraćam se MUBIju do tada.

Meho Krljic

Enivej, da se ublaži bol razočaranja, da javimo dobre vesti za The Beekeper 2:

https://deadline.com/2025/02/jason-statham-beekeeper-2-timo-tjahjanto-1236303712/

Prvi je meni bio slab, ali ovo režira Timo Tjahjanto a koji je već režirao jedan od najboljih akcionih filmova iz poslednjih nekoliko godina (makar sa strane, jelte, akcije) (dakle ovaj) i to da su mu poverili i Nobody 2 NIJE MALA STVAR.

Meho Krljic

Trejler za Nobody 2:

https://youtu.be/4oOEEH-8sQ8

Timo Tjahjanto se raspojasao  :lol:  Mislim, ovo je sada čista komedija.

mac

Tuga. I što je najgore zaradiće brdo para kao Majnkraft.

Ali možda i neće zaraditi toliko para, jer prvo Majkl Bej će povećati troškove, i drugo Skibidi je ipak specifičniji od Majnkrafta, I ako ga naprave ozbiljno onda neće biti zabavno. Zdušno se nadam da će zaraditi bitno manje para od Majnkrafta.

mac

Project Hail Mary, po romanu Endija Vira, koji je napisao i Marsovca. Kod nas je naslov romana preveden kao "Projekat očajnički pokušaj".

https://youtu.be/m08TxIsFTRI

Petronije

Ne znam kako bih se izrazio u vezi toga šta osećam dok gledam ovo.

https://youtu.be/KD18ddeFuyM?si=JRlh5DXJpHx1nYD9

Živo me zanima ko je genije kome je palo na pamet da rimejkuje film koji je praktično savršen, i kako može i da pomisli da će prići blizu onakvim likovima iz originalnog Running Man-a. Stvarno holivud treba zapaliti.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Isto sam pomislio. Jedino me hrabri što je ovo ipak Edgar Wright a on, znamo, ne pravi kompromise...

mac

Sad gledam wiki članak o originalnom romanu Stivena Kinga. Radnja je smeštena u 2025. tako da ima logike što se će biti filma ove godine. I drugo, sudeći po trejleru, rimejk je bliži romanu od prvog filma.

Meho Krljic

tomat

Što je Sonja ovako žgoljava, kako će podići mač?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Glumica je ćerka dvoje fešn modela a ne dva bodibildera i to mu je sad tako... Ali prilično simpatipno deluje...

tomat

Meho Krljic

Film će verovatno biti smeće ali trejler za Mortal Kombat II je presladak:

https://youtu.be/ZdC5mFHPldg

Meho Krljic

Well, izgleda da ćemo ga ipak videti. Nismo u worst timelineu  :lol:  :lol:  :lol:  :

Meho Krljic

Ako ste ikada pomislili "Dobar je IT Stivena Kinga, čitao sam knjigu, gledao staru seriju, pogledao filmove, AL ŠTO NAM NIKAD NISU OPISALI KAKO JE SVE TO BILO RANIJE?", e, sad imate sreće. Najavljuje se HBO prikvel serija, sa tri sezone. Andy Muschietti - koji je režirao filmove - je jedan od autora serije, Bill Skarsgård je opet, jelte tu, a fora sa It: Welcome To Derry je da priču priča na neki način unazad,sa tri sezone od kojih je prva smeštena u 1962. godinu, druga u 1935. i treća u 1908.

https://youtu.be/HtorEDAgjPM

Petronije

Odavno je ovo najavljeno, čak sam bio ubeđen da sam kačio negde trejler, moguće na drugom forumu. Šta znam, šanse da ovo ispadne loše su pretpostavljam veće nego da ispadne kako valja, ali opet koncept je baš, baš dobar, bar meni, pa ću sigurno gledati.
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Šanse su time veće što ovo NE RADI Stiven King.

Missim, ovaj isti koncept radi lično njegov sin Džo Hil, razvijajući upcomming prequel serijal za Locke & Key i to se bukvalno razvlači već decenijama. A ni korona nije pomogla što je to tako.

To su pipave stvari, jer se svakim nastavljanjem originalnog koncepta stvar dodatno urušava jer se javljaju pukotine i duboke nelogičnosti koje više ni originalni autor ne može da pohvata, kamoli neko sa strane, ali pomolimo se da bude iole gledljivo.

Petronije

Verujem da će biti gledljivo, ali ipak ovde ima više potencijala od toga. Ideja da se svaka sezona vraća unazad po 27 godina, u periode kada se vanzemaljac hrani, je kao što napisah gore (meni) prilično dobra i biće prava šteta ako se to protraći.
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ma da, deluje kao lep i jednostavan koncept na papiru.

Fora je što će oni morati da ubace neke nelogičnosti, neke likove koji će sve da prežive i onda će biti ono "eh, a ako je taj lik otac onog lika iz originala, zašto mu ništa nije rekao ili bilo kako reagovao?"

Missim, naravno da će sve to da isprave jednog dana, u nekom rimejku svega za 200 godina.

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 30-07-2025, 08:56:48Odavno je ovo najavljeno, čak sam bio ubeđen da sam kačio negde trejler, moguće na drugom forumu.

Da, ovo je "official teaser 2" ali se ja nisam sećao da smo nešto pričali kad je prvo tizer dropovao pa sam zato malo ovo ovako napravio opširnije.

Enivej, meni je prvi IT film bio bezveze, drugi nisam ni gledao tako da od ovog nemam nikakva očekivanja i verovatno ga neću ni gledati, ali jeste zanimljivo kao koncept.

Meho Krljic

Nije baš "najava", nego Džejk sažima novi War of the Worlds:

https://youtu.be/dx3ZlKlYPMw

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 10-07-2025, 08:09:16Red Sonja nam stiže sledećeg meseca:

https://youtu.be/-Oqql6RErHc

Ovo sutra dropuje na striming pa, eto, gledaće se.

Petronije

Arm the Homeless

Meho Krljic

To se podrazumeva, al ako je slatka trešina, to je i dalje lepo.

Meho Krljic

Meho Krljic

Timur Bekmabetov i Kris Prat u pohodu na naša srca. Mercy:

https://youtu.be/d3CZIDIOQ2Y

Meho Krljic

To da je Netflix pobedio na nadmetanju i ima pravo da kupi Warner bi u normalnom svetu bio razlog za ozbiljnu reakciju regulatorniuh tela. Ako se ovo desi imaćemo takav monopol da će Dizni da deluje kao neki simpatični startap u poređenju....

Petronije

Ne znam šta bih rekao na ovo iskreno. Možda je loše za radnike filmske industrije, to ne znam, i žao mi je ako je tako. Ali što se tiče mene kao korisnika, HBO već duže vreme, zapravo od promene vlasništva, proizvodi sadržaj koji je za moje standarde na izuzetno niskom nivou, sa par izuzetaka koji ni blizu nisu dovoljni da mi promene stav. NF svi znamo šta je, hiperprodukcija smeća u 4K, gde po zakonu verovatnoće povremeno mora da se probere nešto da valja, isto bi bilo i kad bih preturao po deponiji, verovatno bih našao nešto korisno. Tako da sa te strane, apsolutno nisam pogođen spajanjem ove dve franšize.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Više mislim na to da se dva od najvećih striming servisa (sa kolko-tolko originalnim sadržajem) spajaju pod okriljem jedne kompanije. To po definiciji znači da će kvalitet opasti a cena skočiti.

Edit: Evo, Jake ima humorističko objašnjenje:

https://www.youtube.com/watch?v=gl1Pxj1KEiY

Meho Krljic

DISCLOSURE DAY Trailer (2026) Emily Blunt, Steven Spielberg

Prvi trejler, premijera u Junu:

https://www.youtube.com/watch?v=pM7FL8TdB90