• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 21 - septembar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 18-08-2012, 15:05:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

Stipan

Quote from: D. on 02-09-2012, 14:33:43
Ali bi ista tebi, za razliku od mene, prijala.

Lukavo, priznajem, lukavo...

pokojni Steva

Quote from: D. on 02-09-2012, 14:30:04
Ok, odlučila sam. Priča za septembar ide Miloshu. Jbg, u sušnom sam periodu. Svaka priča kao suvo zlato.

Da se otarabim, ja sa Milošem nemam većih problema. Osim onda kad sam se raspomamio po pitanju Emitora. Znači, i u stvari, ja nemam problema sa Milošem. To što Emitor nije ispratio Radionicu na ZS, bolelo me baš. A i evo, prođe ojha vremena otad, ne primećujem da je Emitor nešto uzeo konstruktivnijeg učešća na Radionici. I za to me bolelo baš. A ti, D., pazi pa pošalji priču Emitoru a ne i Radionici, pa drž' tange kad nanovo promoliš nos ovde.
Ozbiljan sam do suvoće ustiju.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Znala sam da ćeš to da napišeš.

Zato sam i objavila da priča ide Anomaliji. Nema problema, između Radionice i Anomalije/Emitora, biram Radionicu. Uvek.

Stipan

Čekaj malo Stevo, a jesil' ti napiso štogod za septembar?
Pa makar i ovakav promašaj k'o ja? A?

pokojni Steva

Mislim da je zadelovalo kako bi Bobanu, ups!, Radionici trebalo dati poslednju priliku.

pokojni Steva

Mom najvernijem čitaocu-kritičaru priča se nimalo nije svidela, pa ti vidi  :(

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-09-2012, 15:03:10
Mom najvernijem čitaocu-kritičaru priča se nimalo nije svidela, pa ti vidi  :(

Ako šaljem ja, šalješ i ti.

D.S.B.

Vidi se da su se svi dobro odmorili prošli mesec, sve puno energije, biće ovo zanimljiv septembar.

Stipan

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-09-2012, 15:03:10
Mom najvernijem čitaocu-kritičaru priča se nimalo nije svidela, pa ti vidi 

Ne sekiraj se, nije mu se dopala ni moja.

Josephine

saturnica

Quote from: D.S.B. on 30-08-2012, 21:29:19
Moje viđenje zadatka je prilično slobodno, siguran sam da će mnogi reći da ga nisam ispunio.
Mislim da ce se i meni to isto dogoditi...

Džek

Blago vama, nisam stigao da se učipim sa pričom... sem ako me tokom noći ne drmne nešto veličanstveno, pa isforsiram svoj od prekovremenog arbajta napaćeni organizam bejond krajnih frontirova i napišem uradak koji dah oduzima i mnoge pisce u pokušaju u ljubomorni očaj baca.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 02-09-2012, 23:03:44
Blago vama, nisam stigao da se učipim sa pričom... sem ako me tokom noći ne drmne nešto veličanstveno, pa isforsiram svoj od prekovremenog arbajta napaćeni organizam bejond krajnih frontirova i napišem uradak koji dah oduzima i mnoge pisce u pokušaju u ljubomorni očaj baca.
...jedva cekam biti ljubomorna... xwink2

saturnica

Evo, da ti malo pomognem Dzeki, samo se sjeti one svoje predobre price Tako je govorio tata. Sad zamisli ovo, Tako je govorila karta, vi ste ovdje...ali tata je vidio nesto sasvim drugo... :)

Džek

Ne mogu bre da se koncentrišem, al' ajd, pokušaću nešto na silu pa da vidim a) hoću li nešto uspeti da uradim i b) ako uspem večeras, da li će to da liči na nešto... :)

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Stipan

Jaka stvar, ja sam napisao za sat i po. Moje standardno vreme.

Josephine

pa dobro, tvoja priča nije priča, već je u biki fazonu pokušaja konzerviranja jedne emocije. sad, što se mi toliko raspravljamo ovde, a ti ćeš da ponoviš isto, pa će agonija samo da se produži, a osećaj da ništa nismo naučili da se obnavlja, i to je tvoj standard.  xremyb

Stipan

Eh možda, ali ja neću da se svađam kad mi olešite priču.
Šta da radim, ja tako pišem i nisam baš uvek u vrhunskoj formi.

Josephine

Stipan

Ah, opet zezaš, jel'de? Pa dobro, nek' ti bude, samo kad si najzad i ti poslala priču...

Džek

Quote from: Savajat Erp on 03-09-2012, 03:37:43
И? Шта би? :)

Zaspao kao top na pola priče, taman kada se sve zakuvalo. Okice mi se sklapale još na početku, dobro su izdržale do zapleta... A sada sledi istrčavanje na teren i povratak u kasne večernje sate.

Kada bi Boban bio ljubazan i produžio rok za jedan dan, učipio bih se sigurno, ovako -teško. Msm, prolongiranje koliko znamo mu ne pada teško :)

Josephine

Džek

Stipan

Evo i ja poslao moju žvrljotinu. Džekonjo, završavaj - bez tebe mi neće biti isto!

Stipan

Ah, da...

Tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka, tik - tak, tikataka...

Džek

potrudicu se, al' ne mogu da obecam da cu stici i ovu radionicu svojim ucestvovanjem spasiti sigurne propasti... :)

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 03-09-2012, 10:32:38
blagodarim

ma sve je to na bobanu, ali ako je mogao da čeka mene kada sam ga jednom zamolila, pa može, valjda, i tebe. ali mene voli više.  :lol:

Stipan

E da mi je samo znati dokle ćeš još da se hvališeš time koliko te Boban obožava...

pokojni Steva

Nego D., ček da te priupitam, jes' to ovde na desenzitizaciji ili je samo drugima prepisuješ?  :!:
Šali se čika Števa, nemo' se brecaš oma  xdrinka

Josephine

Quote from: Stipan on 03-09-2012, 13:04:13
E da mi je samo znati dokle ćeš još da se hvališeš time koliko te Boban obožava...

napiši priču o osećanju ljubomore. i neka nema zaplet, rasplet, ni obrt.  :-D

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 03-09-2012, 13:05:14
Nego D., ček da te priupitam, jes' to ovde na desenzitizaciji ili je samo drugima prepisuješ?  :!:
Šali se čika Števa, nemo' se brecaš oma  xdrinka

Pa i ja, i ja.  :!:  Ali ja sam prošla i dril na medicini. Doduše, nikada i nisam bila gadljiva na krv i leševe. Ja čak volim da gledam kako mi zabadaju iglu u venu dok mi vade krv.  :lol:

Stipan

pokojni Steva

Quote from: D. on 03-09-2012, 13:07:13
Ja čak volim da gledam kako mi zabadaju iglu u venu dok mi vade krv.  :lol: 

Hmm... Gospo'jce, sedite ovde. Pričajte mi o svom detinjstvu u Monroviji.

Džek

Quote from: D. on 03-09-2012, 12:27:41
Quote from: Džek svih zanata on 03-09-2012, 10:32:38
blagodarim

ma sve je to na bobanu, ali ako je mogao da čeka mene kada sam ga jednom zamolila, pa može, valjda, i tebe. ali mene voli više.  :lol:
shaolin me ucio da prihvatim neprihvatljivo, poimim nepojmljivo i verujem putu tigra. Kada sam savetu mudrih shaolina izneo mogucnost da te neko voli, starci su se duboko zamislili, poceli da mantraju i da meditiraju. Trajalo je satima. Onda su iznenada, svi do jednog, prasnuli u grohotan smeh... :)

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 03-09-2012, 13:22:21
Quote from: D. on 03-09-2012, 13:07:13
Ja čak volim da gledam kako mi zabadaju iglu u venu dok mi vade krv.  :lol: 

Hmm... Gospo'jce, sedite ovde. Pričajte mi o svom detinjstvu u Monroviji.

ma u pitanju je radoznalost čista.

eh, džek, lako je voleti lako.. ;)

Džek

Završio priču, večeras je šaljem. Neka se ohladi i stegne.

Nisam verovao da ću da stignem, al' eto, stigao.

Radujte se, obrišite suze! Jack is on the road again :)

Biki

ivica

Mislio sam da ću moći da učestvujem, ali zbog obaveza ću morati da propustim ovaj krug. Srećno svima koji će nešto poslati.

Biki

Htela sam da napravim onu  tortu Bela dolina sto je Barbarin okacio negde dole na "Sta ste dobro danas krkali" . Nadjoh recept na netu, ali da li je bio pravi ...izgleda da nije , jer sam pratila mapu ( citaj recept) a korice mi nisu ispale kako treba. Dok su se bele korice pekle/susile u rerni, kuvala sam cokoladni i zuti fil sva srecna, sa vizijom kako ce torta da ispadne savrseno dobra i kako ce samo da se topi u ustima. Na moju zalost i iznenedjenje korice su ispale k a t a s t r o f a . Kad sam ih izvadila iz rerne i pokusala da ih premestim na onaj kako se vec zove kao posluzavnik za tortu, korice nisu htele da se odlepe od voskanog papira, te su krenule da se lome. Kako su se parcici kora lomili tako se i moje slabasno srdce lomilo u isto tako sitne komadice i suze su krenule da liju onako sve u potocima. Dozivela sam pravi mali nervni slom. Ali onda sam se pribrala, dozvala svesti, otvorila pouzdan kuvar moje pokojne mame i nasla proveren recept za korice za Boemsku tortu i napravila ih, a onda iste filovala filom za Belu dolinu. So I survived, and so did my cake  :-| :mrgreen: .

Naravoucenije: vrlo je vazno imati pravu mapu ili recept za kolac.

Džek

Pitam se da li D. zna da pravi torte, krkanluke i razne peksimete :)

Quotesuze su krenule da liju onako sve u potocima

Men' liju kada gledim turske serije, secakm luk za gulaš i kad stojim pred sudijom zbog izmišljenih prekršaja, ali isključivo liju niz leđa, preko guzice pa niz nogu i sve u čarapu da se noga nakvasi.

Sinlen

Nisam mislio da šaljem priču ovaj krug. Štošta mi tu fali i mislim da sam opet upao u istu zamku, pa još i otišao u neku krajnost zbog koje ne znam ni dal' se ovo može nazvati pričom. Al' ivica odustade, a džek žrtvovao posao zarad radionice (sigurno mu je teško palo  :mrgreen: ), pa ajd', mogu i ja da istrpim valjano ribanje  :(
... and no one dare, disturb the sound of silence...

Biki

Quote from: Džek svih zanata on 03-09-2012, 23:19:36
Pitam se da li D. zna da pravi torte, krkanluke i razne peksimete :)

Quotesuze su krenule da liju onako sve u potocima

Men' liju kada gledim turske serije, secakm luk za gulaš i kad stojim pred sudijom zbog izmišljenih prekršaja, ali isključivo liju niz leđa, preko guzice pa niz nogu i sve u čarapu da se noga nakvasi.

Profiling Dzeks :wink: :
Senzitivan (gleda turske serije), ume da kuva (secka luk za gulas), maloga gluteusa maximusa! (cenim da bi se preko nekog guzatog suza istrosila prelazeci preko zamisljene krive ), voli brzu voznju (zasto bi inace stajao pred sudijom za izmisljene prekrsaje), nosi bele sporcke carape (te upijaju tecnost ). Sve u svemu odlican pisac .

Inace to u vezi potocica, pa jeste tako, to kad ti se nakupe i nakupe suze, pa onda tako neka naizgled nebitna stvar bude dobar povod za odvijanje ventila. Nije mi se desilo da mi liju preko pozadine , ali bilo je prilika kada su iste zavrsavale u usima. To je ono kad lezis sa strane i places..tako u potocima. Ko nije plakao u potocima i ne moze da razume sta je to. Nije to neka sitna jedva iscedjena suza , to je bre potop.

saturnica

Biki, to s usima kao koritom za jezero suza, nesto mi je poznato...:)

Biki

Quote from: saturnica on 03-09-2012, 23:48:55
Mozda nas zbog toga neki mesaju  xwink2

saturnica

Quote from: Biki on 03-09-2012, 23:50:56
Quote from: saturnica on 03-09-2012, 23:48:55
Mozda nas zbog toga neki mesaju  xwink2
Da, moze biti da je zato... xrofl, klokocu nam u usima vlastite suze...