• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 22 - oktobar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 15-09-2012, 11:44:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Mme Chauchat

Stevo, nadam se da je kraj A ali ne očekujem.
Skalope: kad ja pišem, nema oblovine. -.-

pokojni Steva

Zašto bi se na ovakav zadatak odustajalo?! Možeš da pišeš skoro pa šta oćeš...

@ Jevtra, naravno, ali zamalo  :lol:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Znam, sve kost i koža, a haljina visi kao na vešalici.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-10-2012, 13:43:21

Baš zato.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 02-10-2012, 13:43:39
Je li ovo metafora o mom pisanju (ok) ili aluzija na moj izgled (nije ok)? Idem odmah u šoping.

Stipan

Quote from: Jevtropijevićka on 02-10-2012, 13:35:35
Ništa Stipan nije za mene.

Bogme nije! Ti k'o da si iz legije stranaca demobilisana!!!

pokojni Steva

Quote from: scallop on 02-10-2012, 13:44:56
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-10-2012, 13:43:21

Baš zato.

Pa to   

scallop

Quote from: Jevtropijevićka on 02-10-2012, 13:46:29
Quote from: scallop on 02-10-2012, 13:43:39
Je li ovo metafora o mom pisanju (ok) ili aluzija na moj izgled (nije ok)? Idem odmah u šoping.

Pa, kad nema oblovine... visi... :(

ALEKSIJE D.

Junak ulazi u javni WC i ne opere ruke. Automatski mu se gasi mogućnost daljeg korišćenja usluga društva na period od dvadeset četiri sata. Otvaraju se vrata toaleta. Njegov barkod na dlanu više ne funkcioniše.
Dolazi na pešački prelaz, savršeno svestan kako ne može u stan, jer mu vrata neće reagovati. Pokušava preći ulicu. Ne ide. Semafor se uključuje za svakog pešaka pojedinačno, na osnovu očitnog broja. Iskoristi priliku dok ne naiđe prva grupa i pretrči. Dok tabana trotoarom, bolnih nogu, jer nije navikao ići pešice a niti mu se može u taksi niti u autobus, shvata kako je nezaštićen. Policija reaguje samo na dostave kamera koje mogu jedino videti niz šetajućih brojeva po monitorima u centrali.
"Zašto ne?"
Prva devojka koja je naišla pored njega, nije ni svesna šta je uhvatilo za vrat i gurnulo u žbunje. Uzalud se ritala.
Na policijskom monitoru blinkao je njen broj.
"Ova baš odlučila da se sunča na javnom mestu", posmisli službenik No:213212 C, i za remećeenja javnog reda isključi njen kod sledećih 24 časa.

Da vidimo, otprilike dva minuta.

Mandragora Dragon

U vezi Jevtrine dileme.

A da krene sa krajem A, kad ono ne može ni "ono", pa pređe na kraj B?

Stipan

E, a kad je Steva "Lenku" ovako okačio to se računalo kao pobuna!!!

A Jevtra i Aleksije što okačinju i još se hvale minutažom? To nikom ništa, jel?

pokojni Steva

U vezi sa Daleksijevim postom - hvala. Ajde sa idi kući.

Plut

Pa dobro, kad već pričamo o čipovima i meni pale na pamet čipovane krave (scallope!!!). Ono kao, krave šetanju po ispaši navođene gps-om, a junak mi je kažnjen time da mora da ih vodi na ovu i onu ispašu, ali ceo taj dan će gps biti isključen, a krave ne razumeju povike i navođenja rukom. Oću reći, on mora da odradi posao, ali ima samo sebe.
Tries sekundi! Pardon dvaesipe'.

Plut

Quote from: Mandragora Dragon on 02-10-2012, 13:50:06
U vezi Jevtrine dileme.

Što više krvavih i otkinutih delova tela, moliću lepo. Što li nisam iznenađena?! xrofl

ALEKSIJE D.

E, al ovo je van konkurencije. Primer kako ne treba raditi. Čisto prekraćivanje vremena za ozbiljne autore, kao što je naš Mrsi ga Stevo, mrsi.

pokojni Steva

Nisu ti rekli da se u gostima ponaša pristojno? Nemoj posle, ovo ono...

Mandragora Dragon

Quote from: Plut on 02-10-2012, 13:55:21
U vezi Jevtrine dileme.

Što više krvavih i otkinutih delova tela, moliću lepo. Što li nisam iznenađena?! xrofl
Opet sam se ofir'o.

Mme Chauchat

Quote from: Mandragora Dragon on 02-10-2012, 14:04:34
Quote from: Plut on 02-10-2012, 13:55:21
U vezi Jevtrine dileme.

Opet sam se ofir'o.

Previše sam ja romantična, kod mene bi kraj A uvek upalio...

Mme Chauchat

A da se vratimo temi. Najviše volim kad Boban zada ovako nešto. Bude vrlo jasno svako iskakanje iz zadatka, ali i iz žanra. A ne one teme od jedne reči pa izmaglica koja se oko nje skuplja. Osim toga se ovako manje može izvlačiti na "maštovitost", mora da radi prava mašta i sposobnost za adaptaciju, a više će se ceniti zanatska spretnost i pismenost.

U idealnom slučaju. Jel. -.-

saturnica

Quote from: Jevtropijevićka on 02-10-2012, 14:28:08
A da se vratimo temi. Najviše volim kad Boban zada ovako nešto. Bude vrlo jasno svako iskakanje iz zadatka, ali i iz žanra. A ne one teme od jedne reči pa izmaglica koja se oko nje skuplja. Osim toga se ovako manje može izvlačiti na "maštovitost", mora da radi prava mašta i sposobnost za adaptaciju, a više će se ceniti zanatska spretnost i pismenost.

U idealnom slučaju. Jel. -.-
U tom slučaju, veseli me i vaše sudjelovanje u ovom krugu...:)

Mme Chauchat

Naše? Kuku. Molim te, nemoj, ja sam samo jedna.
A da sudelujem ne smem, eno Skalop mi kritikuje liniju već zbog dva posta, šta bi tek na deset radio ne smem ni da mislim.

saturnica

Quote from: Jevtropijevićka on 02-10-2012, 14:40:12
A da sudelujem ne smem, eno Skalop mi kritikuje liniju već zbog dva posta, šta bi tek na deset radio ne smem ni da mislim.
...nema sad tu izvlačenja, pogotovo ne zbog skalopa...

scallop

Jao, što me nerviraš! xheks  Još će neko da ti poveruje. I za "liniju" i za divotnost ovako postavljene Bobanove teme. Tko bi sa užitkom čitao tuce priča smeštenih u tesne gaće? Tema mora da bude takva da u nju stane i "Repić" i "Karba kamegen". Prstohvat zadatka i slobodno kuvanje. Ne znam zašto je meni kuvanje toliko analogno pisanju. Kad poslužiš dobro skuvanu priču svi te pitaju kako si postavio zaplet.

Plut

Pošto te ovde zdravo jako vole morali smo te multiplikovati, viš' kako to Zosko radi negde drugde.

Mme Chauchat

Quote from: Plut on 02-10-2012, 14:52:58

Pošto te ovde zdravo jako vole morali smo te multiplikovati, viš' kako to Zosko radi negde drugde.
Vi me multiplikujete, a Skalop krene u odstrel!!!!1

scallop

Što bi rekao Stipan: Odstrel? Kakav odstrel?

Ja sve od milja što si nas udostojila. Da je odstrel upucao bih te s jedan metak. Laka si na nestajanje kao legende o Dorkasima. Branim praksu u kojoj me priče iznenađuju šta sve autori smisle da napišu svoju priču, a da dotaknu i zadatak. Nervira me jedino kad autor napiše priču sa "Baš me briga za zadatak" u nevidljivoj fusnoti.

pokojni Steva

Baš je brezobrazan, taj! Ja bi' njemu o'ma soli narep, pa nek' crkne!

Stipan

scallop

Tamo gde ste poslali, a Boban ima 24h, pardon, 96h sati diskonekcije.

D.S.B.

Kada već nema priča...

David Guetta - She Wolf (Falling to Pieces) ft. Sia

Upravo sam završio jednu dužu priču o ženi vukodlaku, pa u to ime   :)

Džek

Slaganje PDF-a, naročito neformatiranih pokušaja poslatih preko PP-a (ovde ne atakujem konformizam učesnika) zahteva izvesno vreme. Nasuprot, vreme da se sve složi u jedan .doc fajl je mnogo kraće i po mojoj proceni ne zahteva više od pola sata. (iz ličnog iskustva) 

Zanima me da li iko čita priče iz pdf-a. Ako niko ne praktikuje takav način uživanja u pričama da predložimo Bobanu da batali to i samim tim skrati sebi posao a nama vreme čekanja. 
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

D.S.B.

Meni je svejedno, samo da se može čitati...

scallop

Meni pdf smeta da unosim primedbe na tekst. Obično sve vratim na .doc fajlove, pa onda čitam.

Stipan

Isključivo doc. Lakše mi je komentarisati u istom dokumentu.

Džek

PDF i jeste napravljen da niko ne može da švrlja po tekstu. Read only dokument.

Bobane, čuješ li vapaj naroda? :)

Za neku arhivu ili druge potrebe pdf se može naknadno uraditi a ako učesnici žele u lokalu da poseduju pdf fajl, mislim da ima besplatnih konvertera pa neka izvole. Men' lično je i .doc sasvim dovoljan.
Prednosti .doc dokumenta su da svako sebi može da izabere font, formatiranje i veličinu karaktera po želji, kao i spomenuto obeležavanje i škrabanje primedbi.

Plut

Zar mislite da biste ranije dobili priče, ako ne bi bilo pdf-a? Sumnjam. Meni pdf samo nije dobar za štampanje, za ostalo je ok.

Plut

Ma jes', al onda moram da popravljam isređujem. Il' nisam vična. :lol:

mac

Najbolje je .html, da se ne lažemo.

Uzgred, .pdf je izmišljen za potrebe štampanja, tako da mi nije jasno kako može baš za štampanje da ne valja.

Džek

Nisam siguran da se može iz pdf-a kopirati. Čini mi se da sam jednom pokušao, ali ne iz radioničarskih.

Mac, koliko znam u hipertekstu ne možeš unositi beleške, sem ako nije otvoren u wordu a ako je već u wordu bolje je .doc, njegov default format.

Lord Kufer

Može da se kopira, a ne može kad je tekst skeniran pa prilepljen u pdf kao slika.

Plut

Quote from: mac on 02-10-2012, 20:48:20
Uzgred, .pdf je izmišljen za potrebe štampanja, tako da mi nije jasno kako može baš za štampanje da ne valja.

To da, ali kad štedim na papiru pa bih što više teksta da skrljam na malo papira onda mi ne odgovara.

Stipan

Neću ni pdf, ni html. 'Oću doc fajl, zato što ga volem i što sam na njega navik'o.

Ima li jačeg razloga od toga?

saturnica

Ne razumijem oko čega se sad natežemo...jbg, nikad nam ništa ne valja, a i bit će da se najviše od  svega volimo "natezat"...:)

scallop

Šta ćeš. Najpre tražimo dlaku u jajetu, a onda nam i ta dlaka smeta. Da je obrnuto, jaja nam ne bi smetala.

Džek

Sve je to Stipan kriv. Boban mora da napravi pdf, sredi .doc fajl i okači Stipanovu glavu u poseban topic sa plejerom, tako da čujemo priču iz njegovih usta.

Ako su žene iz pošte uopšte poslale glavu.

saturnica

Quote from: scallop on 02-10-2012, 21:12:24
Šta ćeš. Najpre tražimo dlaku u jajetu, a onda nam i ta dlaka smeta. Da je obrnuto, jaja nam ne bi smetala.
i nije samo stvar u dlakama i jajima... xrofl...ima tu još elementa za kojima se žeđa

Lord Kufer

Najnoviji akrobat reader 10.1.4. omogućuje dopisivanje teksta, kao i označavanje.