• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

strange but... WEIRD

Started by Ghoul, 03-01-2004, 11:09:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

DušMan

Iz kosmosa do KusturiceMarko LOPUŠINA, 29.09.2008 19:30:04   Ocena: 4.10 (Glasova: 31)    Komentara: 9

Momčila sa suprugom i ćerkom
OVIH dana u Johansebrugu je izašlo iz štampe 12. izdanje knjige "Čovek koji poziva NLO", čiji je autor naš čovek Momčilo Radovanović. Knjigu je kao i pre tri godine, kada je bila njena prva promocija, pratila velika televizijska kampanja. Jer, ovaj 55-godišnji dizajner je u Južnoafričkoj Republici vodeća medijska atrakcija.
"Vanzemaljci na jugu Afrike posećuju jednog Srbina", pisale su afričke novine, dok Evropljani i Amerikanci masovno kupuju video-snimke Radovanovićevih susreta sa NLO.
- Lično sam 39 puta video svemirce, šest puta ih telepatski pozvao, a 173 puta sam video svetla njihovih letelica. Posle 25 godina kako mi se to dešava, svet je uveren da je to moguće. Američki institut "Džon E. Mek" za psihologiju snimio je tročasovni dokumentarni film o mojim susretima za vanzemaljcima - otkriva nam Momčilo Radovanović, inženjer, poreklom iz Sarajeva.
Priča nam još on kako će TV Nacionalna geografija prikazati film o njemu, kao i da ga je Južnoafrički institut za film i video angažovao, da kao producent razgovara sa Emirom Kusturicom o mogućnosti snimanja igranog film o Srbinu koji komunicira sa bićima iz kosmosa.
- Tri puta sam razgovarao sa Kusturicom, ali nažalost, još nisam dobio njegov definitivan odgovor - kaže Radovanović.
Sarajevo
Rođen je u glavnom gradu BiH 26. februara 1954. godine. U njemu je završio Mašinsko-tehničku školu, započeo studije mašinstva i ekonomije, a diplomirao u dalekom Johanesburgu. Kada je napustio eks-Jugoslaviju 4. februara 1992. godine, Momčilo je u Vogošći ostavio porodičnu kuću na tri sprata, kafić, roditelje i prijatelje...
Prvi put NLO je Radovanović ugledao pre 25 godina 1983. godine u Sarajevu:
- Često sam na nebu iznad Sarajeva viđao crvenu letelicu koja liči na Mesec. Činilo se kao da se naslonio na brdo smešteno na suprotnoj strani od moje kuće. Jedne večeri video sam tu veliku crvenu loptu iznad moje glave. Bila je na visini od svega 30 metara. Stajala je u mestu i menjala se. Tačnije, bivala je veća, pa manja i opet veća. Posle nekoliko meseci opet sam je video, i to sa mog prozora. Komšije su ga, takođe, videle.
Sledeće večeri dok je gledao nebo kroz prozor svog stana na drugom spratu, osetio je da ga neko gleda. Zabave radi, jer je mislio da je sve to neka šala, upalio je šibicu tri puta, kao da tamo nekom daje signal. Za 15 sekundi mala plava svetlost trepunula je, takođe, tri puta i potom naglo nestala.
- To je bio prvi put da sam osetio neku vrstu komunikacije sa bićima iz svemira!
Momčilo Radovanović nam je posvedočio da su njegove priče o NLO u Sarajevu krajem 1983. godine odmah postale teme dana. Lokalne novine su objavile jedan, dosta oprezan tekst, o njegovim "susretima sa vanzemaljcima". Jedni su mu se čudili, drugi su ga kudili kao čoveka koji smišlja čudesne priče. Taj napis u sarajevskim novinama izazvao je jednu drugu vrstu reakcije.
Predskazanje
- Jedne noći, dok sam gledao kosmičku letelicu u Sarajevu, njeno svetlo se transformisalo u zeleni krst za koji sam mislio da je neko znamenje. Verovao sam da zeleni krst, muslimanski simbol, znači da će hrišćani pasti pod njihovu dominaciju. Spakovao sam svoju porodicu i napustio zemlju 15 dana pre no što su zatvorili granice i pre no što je rat počeo - seća se Radovanović.
Vizu za Južnu Afriku je dobio preko prijatelja. Iako nije znao engleski, našao je crtački posao kao mašinski dizajner. Danas, Radovanović u Johanesburgu ima malu firmu za dizajniranje. Autor je više patenata i inovacija i uspeva da ih unovči. U dalekoj Pretoriji živi sa suprugom, dvoje dece i taštom. Deca su mu odlični đaci i ponos lokalne škole.
Međutim, Radovanović je video NLO i u Južnoj Africi:
- Moj sin Gordan i ja šetali smo poljem jedne noći u Pretoriji. Videli smo čudnu srebrnu letelicu visoko iznad nas. Visila je na nebu neko vreme i potom naglo nestala. To sigurno nije bilo nešto stvoreno na zemlji, jer leteći objekti ne mogu tek tako stati usred vazduha. Tada sam postao svestan da mogu da pozovem vanzemaljce da me posete. Moj manadžer u firmi, gospodin Til Džons, nikada iskreno nije verovao u ove priče o vanzemaljcima. Iz čuvenog srpskog inata rekao sam mu da ću ga pozvati da prisustvuje mom susretu sa NLO. Sedmog decembra 1995. godine dobio sam osećaj da se gosti iz kosmosa približavaju. Otišli smo na jedno brdo iznad Johanesburga. Posle desetak minuta čekanja i moje molitve, NLO je prošao nebom na udaljenosti od samo tri kilometra. Moj menadžer je bio frapiran. Rekao mi je da je to mogao da radi samo Nikola
Tesla i Artur Henri Metju, autor knjige "Zid svetlosti". I, oni su viđali vanzemaljce kao i ja - priča Momčilo.
Susreti
Dugo godina je ovaj Srbin vodio bitku sa medijima oko objavljivanja svojih viđenja sa vanzemaljcima. Da bi uverio novinare i stručnjake, organizovao je nekoliko zajedničkih susreta sa vanzemaljcima.
- Imam sposobnost da telepatskim putem pozovem tu "inteligentnu energiju", koja dolazi u obliku svetlosti na određeno mesto i u tačno određeno vreme. Tako sam morao da uveravam svedoke da vanzemaljci postoje.
Kao posmatrač i "pozivar" vanzemaljaca Radovanović je postao fenomen, ne samo u Africi i Evropi, već i u SAD, jer se svi američki mediji poslednjih godina javljaju da izveštavaju o njegovim sposobnostima.
- Ako TV Nacionalna geografija prikaže film o meni i ako Emir Kusturica snimi film o vanzemaljcima, pretvoriću Johanesburg u meku za susret kosmičkih bića i ljudi - obećao nam je na kraju razgovora, mrtav ozbiljan, Momčilo Radovanović.

I AMBASADORKA SVEDOK
OVAJ Sarajlija ima danas 27 svedoka svojih svemirskih randevua sa bićima iz kosmosa. Među njima je i Olja Džuverović, nekadašnji ambasador SRJ u Južnoj Africi. Ona je ovako opisala pretorijskim novinarima svoje viđenje vanzemaljaca: - Videla sam tri tanka, visoka tamnozelena bića u mojoj sobi. Imali su mobilne, fleksibilne bičeve na glavama. Nisam se uplašila. Dok sam ih gledala, napustili su sobu. Osećala sam se potom razočarano, jer sam imala jaku potrebu da pričam sa njima.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zakk

Adam Ant To Make Come Back Album?
Wednesday, 08 October 2008

According to Digital Spy Adam Ant has started work on his first studio album since 1995.

The '80s popstar, whose No.1 hits include 'Goody Two Shoes', 'Stand And Deliver' and 'Prince Charming', is also hoping to collaborate with The Kaiser Chiefs, according to The Sun.

"Adam is back on track again," said a source. "He's had a difficult few years, but has finally found his focus.

"His new material is really strong and he's going to come back stronger than ever in the new year."

Speaking about the Kaisers at the Q Awards earlier this week, the singer said: "They're great. They've got it just right. They have a good pop sensibility.

"I'd record with them in a flash. If they'd have me, that is."

Ant, real name Stuart Goddard, was sectioned in 2003 and spent six months in psychiatric care after he took a shovel to a neighbour's patio.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Dry-Na-Nord

QuoteEU: utišajte zvuk na mp3 plejeru

Evropska unija poručila je ljubiteljima muzike da utišaju zvuk na svojim MP3 plejerima, pošto u suprotnom ruzikuju trajan gubitak sluha.

Evropski naučnici ustanovili su da bi između 2,5 i 10 miliona Evropljana moglo da izgubi sluh ako u periodu od najmanje pet godina više od sat vremena dnevno sa MP3 plejera slušaju muziku opasnog intenziteta zvuka - većem od 89 decibela.

Portparol EU Helen Karns izjavila je da Evropska komisija moli građane, a posebno decu i mlade ljude, da sad "smanje intenzitet" jer bi mogli da oštete sluh a da to i ne primete.

"To je oštećenje koje bi moglo da se vrati i proganja vas kasnije u životu", rekla je Karnsova.

Ona je dodala da će nadležni iz EU sledeće godine razmotriti mogućnost daljeg snižavanja zakonske granice od 100 decibela za MP3 plejere.

Kompanija "Apple" bila je prinuđena da povuče svoje "iPod" plejere iz prodavnica u Francuskoj i na tom uređaju izvrši promenu softvera kako bi bili u skladu sa limitom od 100 decibela.

Kalifornijska kompanija uz svaki prodati "iPod" prilaže i upozorenje u kojem se navodi da " upotreba slušalica uz najveću jačinu zvuka može da izazove trajno oštećenje sluha".

EU donosi propise o jačini buke, kojima se, uglavnom iz zdravstvenih razloga, ograničava nivo zvuka na radnim mestima, gradilištima, u fabrikama pa čak i jačina ozvučenja orkestara.

Omelette du Fromage?

raindelay

Одбачена тужба против Бога због адресе

Амерички суд одбацио је тужбу против Бога, коју је прошле године поднео сенатор из Небраске, Ерни Чемберс. Образложење америчког суда је било да тужена страна мора да буде упозната са тужбом, што је овде изостало. Судија окружног суда Марлон Полк је одбацио тужбу, наводећи да би, по закону, тужена страна морало да буде упозната са тужбом.
- Будући да је установљено да тај услов не може да буде испуњен, суд одбацује тужбу - навео је Полк у образложењу одлуке.
Наиме, сенатор из Небраске је у тужби навео да је Бог одговоран за терористичке претње против њега и његових бирача, као и за ,,смрт, уништавање и терорисање на десетине милиона становника земаљске кугле".
По Ернију Чемберсу, Бог је изазвао ,,страшне поплаве, катастрофалне урагане и застрашујућа торнада", и за то је једини ,,лек" трајна забрана Свевишњег.
После судске одлуке, Чемберс има 30 дана да поднесе жалбу. Сенатор, који је скоро четири деценије провео у локалним властима Небраске, ретко присуствује јутарњој молитви и не пропушта прилику да критикује хришћане.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Alexdelarge

Nemoj nikad biti dole
mada neki i to vole
Nemoj nikad biti dole
Jer sve dole noge bole

Gore dole, gore dole
Sve je gore dole

Nemoj nikad biti gore
Za to uvek ima fore
Nemoj nikad biti gore
Jer svi gore i pregore

cutter

Meho Krljic

Leakovan šot sa seta američkog rimejka Oldboja?

cutter

mafija_x

Artist wants to replace lost eye with prosthetic webcam

In 2005 Tanya Vlach lost her eye to an auto accident and now 3 years later, she is hoping technology could turn her partial loss of vision into a fascinating opportunity. On Vlach's blog, she has issued a challenge to engineers to build her a new prosthetic eye that can function as a webcam. With it she explains on her blog, she is, "interested in capitalizing on the current advancement of technology to enhance the abilities of my prosthesis for an augmented reality."

Vlach, self desrcribed as a sort of sci-fi geek, also knows exactly what she wants for her new eye. She has a shopping list of features that she determined from her research on miniature video cameras. These features for her new eye include varying qualities like:
DVR
MPEG-4? Recording
Built in SD mini Card Slot
4 GB SD mini Card
Mini A/V out
Firewire / USB drive
Optical 3X
Remote trigger
Bluetooth wireless method
Inductors: (Firewire/USB, power source)

Granted, if she is successful with finding the right engineer to create a webcam prosthetic - with these options, she won't be as good as Steve Austin. That's okay with her, though, as she is not looking to be a spy. Vlach states:

I don't want to be a spy and infringe on people's rights, and at the same time, there are amazing possibilities.

http://tanyavlach.wordpress.com/2008/11/11/call-for-engineers/#more-201
izgubili smo se u sirini ideje

zakk

Erm... staće kamera u oko, današnji webcamovi su tu negde a to nije ni blizu vrhunskim dometima, al za one silne periferije jednostavno nema mesta. Mislim, DVR?! Dobro nije tražila i VHS...

Pri tom, nije tražila stvari koje bi meni bile esencijalne, a to je neki specifičan metod kontrole te kamere. Džabe sve ako moraš da sa sobom vučeš dodatni uređaj kojim škljocaš.

A indukcija napajanja u kameri? Tek mi se to ne čini kao dobra ideja.
http://www.koreus.com/video/telephone-portable-mais-popcorn.html
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

raindelay

In Argentina, one of the country's most popular radio programs is Radio La Colifita, or Loony Radio, which originates from the Borda Psychiatric Hospital in Buenos Aires. The program broadcasts live interviews, commentary and songs from the courtyard of the hospital, and features patients like Garces, the Emperor of Paranoia and Pujo, the Correspondent from Mars. In May, Radio La Colifita garnered one of Argentina'a top broadcasting awards in recognition of the show's social contribution and popularity.

http://lacolifata.openware.biz/index.cgi :|

Usul

Quote from: "raindelay"In Argentina, one of the country's most popular radio programs is Radio La Colifita, or Loony Radio, which originates from the Borda Psychiatric Hospital in Buenos Aires. The program broadcasts live interviews, commentary and songs from the courtyard of the hospital, and features patients like Garces, the Emperor of Paranoia and Pujo, the Correspondent from Mars. In May, Radio La Colifita garnered one of Argentina'a top broadcasting awards in recognition of the show's social contribution and popularity.

http://lacolifata.openware.biz/index.cgi :|

Oni imaju i emisiju na televiziji. Veoma bizaran i nadasve osvezavajuci program :)
God created Arrakis to train the faithful.

Dry-Na-Nord

Uzeto sa http://trzisnoresenje.blogspot.com:

Očigledno da je feudalizam postojao sve do ove godine u sred Evrope, na malom ostrvu Sark od 600 ljudi, u Lamanš kanalu. Ostrvo je pod britanskim suverenitetom, a lokalni vladar, "senjor" je vazal britanske kraljice kojoj plaća zakup za ostrvo a od svojih stanovnika ubire porez. BBC piše da to sada prestaje i Sark postaje demokratija.

Evo sajta Sarka, evo i Wikipedije koja daje posebno zanimljiv detalj -- 1990 je nezaposleni francuski nuklearni fizičar pokušao da sam osvoji ostrvo, automatskim oružjem, ali su velmoža i kmetovi nekako uspeli da ga uhapse.

Tex Murphy

3-year-old Hitler can't get name on cake
Family upset at store for denying request, and angry Internet postings

Detalji ovde: http://www.msnbc.msn.com/id/28269290/?gt1=43001
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

Arhivska fotografija iračke policajke sa pištoljem u blizini Karbale. Njih 115 je završilo policijsku akademiju i pridružilo se muškim pripadnicima iračke policije.

Shozo Hirono

Jos malo pa ko Batman ! :evil:

Alexdelarge

Quote from: "Shozo Hirono"Jos malo pa ko Batman ! :evil:

Siščane su iznenadili plakati kojima je oblijepljen grad, a koji pozivaju Batmana da spasi Sisak od aktualne vlasti: Dragi Batmane, mi vjerujemo u tebe jer znamo da si ti jak, dobar i mudar. Ti si nepotkupljiv, iskren i pošten - pravi borac protiv kriminala i korupcije. Molimo te da dođeš u Sisak i da nam pomogneš, jer ovaj naš grad zaslužuje bolje. Razvitak našeg grada koče isti oni ljudi koje ti s lakoćom pobjeđuješ. Mi volimo ovaj grad i spremni smo ti pomoći, jer Sisak je naš dom. Tvoji Siščani.

Shozo Hirono

Znaci Batman u epizodi Segrtovanje u Sisku !

zakk

QuoteThe parents of Sam Esquibel know him only as a miracle baby.

The Colorado Springs infant survived surgery to remove what was believed to be a tumor when he was just 3 days old.

"The doctors said to us, 'This one is for the books,' " mom Tiffnie Esquibel said.

Inside the microscopic tumor was what looked like the formations of two feet, a hand and thigh.

"To find a perfectly formed structure (like this) is extremely unique, unusual, borderline unheard of," said Dr. Paul Grabb, the veteran pediatric neurosurgeon who performed the operation on Sam at Colorado Springs' Memorial Hospital for Children.

As for what this could mean to science books, Grabb said he did not pursue it because it was not vital to saving Sam, although he did say it gave insight to stem-cell research.

"How does the body form complete extremities? Who is to say we can't grow a heart, leg or foot?" Grabb said. "This could show a window of what's possible."

At 41 weeks into Esquibel's pregnancy, an ultrasound showed fluid in Sam's brain, and an emergency cesarean section was scheduled. The infant appeared healthy, but was given an MRI exam to be sure.

"If they hadn't done the (testing), the hospital said they would have sent Sam home with me," Esquibel said. "He just seemed as healthy as can be."

The MRI ultimately revealed a tumor, and at 3 days old, Sam underwent a two-hour surgery to remove it.

"I was absolutely devastated," Esquibel said. "We didn't know if he'd make it through the surgery or not, and it was a 50-50 percent chance the tumor could be cancerous."

Two and half months later, Sam has mostly recovered. Now that the sutures have healed, the infant is scheduled for 25 sessions of physical therapy to improve use of the right side of his head and neck.

"You'd never know if he didn't have a scar there," his mom said.
http://www.denverpost.com/breakingnews/ci_11240949

:shock:  :?  :P  :shock:  :?  :P  :shock:  :?  :P

Meho Krljic

Ovo je da se čovek rasplače:

http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=3906861&cl=11183630&ch=4226713&src=news

Čovek je ženu izvukao iz slupanih kola plašeći se da će kola da eksplodiraju. Avaj, na kraju je ona završila paralizovana i sada ga tuži jer je utvrđeno da bi, da je on nije dirao, prošla bolje.

Ghoul

naravoučenije: ne diraj žene ni kad gore! :idea:
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

Nakon uspesno resenog testa Kol'ki vam je Srbi, Ron otpozdravlja: Svi, svi , svi

cutter

Crna kronika
Muškarac na Hodakovom imanju izgorio u šamanskoj seansi Piše: Mario Pušić i Danijel Tuškan/EPEHA
Foto: Nikola Ljubojević/Cropix
Luka Hodak na svojem imanju

SABORSKO - U razuzdanoj proslavi Nove godine koju je organizirao načelnik Opžine Saborsko Luka Hodak, u požaru je izgorio Ratko Barić (59) iz Saborskog, dok su u ogulinskoj bolnici sa simptomima trovanja i u halucinogenom stanju završili Saborčani Ivica Hodak (39) i Marko Tomšić (44), te izvjesni Damir iz Karlovca kojeg mještani ne poznaju.

Doček se odvijao u Hodakovoj baraci, udaljenoj svega stotinjak metara od njegove kuće, a u Novu je, kako doznajemo od susjeda, odlučio ući u krugu prijatelja i u ,,opuštenoj" atmosferi. Tako se već tijekom Silvestrova po Saborskom pričalo kako će ,,noćas kod Luke biti party na kojem će biti svega za opuštanje". Alkohol i razni opijati uz ognjište nasred brvnare i zvuke bubnjeva sjevernoameričkih domorodaca pridonijeli su razbuktavanju raspoloženja okupljenih, no, čini se da se sve iznenada otelo kontroli.

- Ivica je gore otišao oko 22 sata, a vratio se nešto prije 1 poslije ponoći. Čuo sam lupanje iz njegove sobe, no nisam obraćao pažnju jer sam mislio da je doveo društvo i da slave. Ujutro sam ga zatekao vani. Bio je potpuno dezorijentoran, pričao je kako ga grizu zmije! Sobu je tijekom noži potpuno demolirao, razvalio je namještaj i razbio božićnu jelku. Tu i tamo je dolazio k sebi pričajući kako im je Luka dao kompot od bunike, crnih bobica koje dozrijevaju ljeti -rekao nam je Ivičin brat Mario Hodak, inače bratić načelnika Luke Hodaka.

Obitelj preminuloga Ratka Barića, inače prvog susjeda Luke Hodaka, nije željela davati izjave, no od mještana doznajemo da se on, za razliku od ostatka ekipe s Lukom ,,zagrijavao" još od kasnog poslijepodneva. Kako se čini, Ratko je izgubio svijest te pao na vatru koja je gorjela u baraci gdje je njegovo potpuno pougljeno tijelo pronašla supruga Ankica u ranim jutarnjim satima.

- Ankica je Ratka ujutro otišla tražiti u Lukinu kolibu te tamo pronašla Luku kako sjedi na panju i bulji u prazno. Na podu je ležalo izgorijelo tijelo njezinog pokojnog supruga. Pitala je Hodaka, Luka što se to dogodilo, pa gdje je moj Ratko, na što joj je on samo rekao eto ti ga, leži - ispričali su nam mještani. Odmah je o svemu obavještena policija, dok su trojica otrovanih slavljenika prebačeni su u ogulinsku bolnicu. Tijekom cijelog dana u Saborskom je vršen očevid na mjestu nesreće, koji je trajao i do zaključenja ovog broja. Neslužbeno doznajemo da Luka Hodak nije puno pridonio u rasvjetljavanju događaja jer je i sam bio pod utjecajem nepoznatih opijata, pa je tako cijelo vrijeme tvrdio da su mu izgorjela četvorica prijatelja.

Načelnik Hodak - HDZ-ovac i samozvani prvi šaman Europe

Luka Hodak načelnikom Općine Saborsko postaje nakon oslobođenja 1995. godine, a tu dužnost obnaša i dan danas. Svojevrsna je to zahvala tamošnjeg stanovništva na naporima koje je Hodak uložio u obranu Saborskog, jer se i danas prepričavaju ratne priče o ,,Lukinim podvizima protiv okupatora". Stranački, Hodak je godinama vjeran HDZ-u u kojem su pak najjužniju i najsiromašniju općinu Karlovačke županije uvijek doživljavali kao ,,Lukin teren", sigurni da će tamo, dokle god je Hodak nositelj liste, stranka nizati pobjede na izborima.

Osim svojevrsnog kulta ličnosti, Luka Hodak poznat je i po svojim vjerskim promišljanima i opredjeljenju. Do prije pet godina bio je pobornik Hare Krišne, potom se udaljava od pokreta i njegovih sljedbenika, a 2007. postaje indijanskim vračem. Često je organizirao okupljanja uz vatru i bubnjeve, te ,,isparavanje biranih trava uz ognjenu saunu". Doznajemo da je njegov gost znao biti i Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Sam se proglasio prvim šamanom Europe, a susrete je oglašavao na internetu.

Poziv na pročišćenje

Na svojoj internetskoj stranici Luka Hodak poziva, među ostalim, na "pročišćenje sweat lodge", na "radost življenja, obnovu svojih tjelesnih stanica, ispražnjenje uma od nepotrebnih misli i koncepata" te na "mogućnost ulaska u odvojenu stvarnost, kao i trenutno iscjeljenje".
Na osnovu tih podataka Vesna Žarković Wender, poznavateljica tehnika nekonvencionalne medicine i tajnica Društva Hrvatsko-tibetskog prijateljstva, smatra da obred u Saborskom upućuje na to da je grupa kroz zajedničku seansu htjela 'pročišćena' ući u Novu godinu.
Po njezinim riječima, u sauni se najprije obavlja tjelesna detoksikacija, a potom su uz pomoć halucinogenoga djelovanja bunike, jedne od naših najotrovnijih biljaka, učesnici seanse najvjerojatnije namjeravali 'doći do proširenja svijesti i spoznaja'.
Dodala je da problem u takvim seansama nastaje kada im se priključi netko tko za njih nije spreman, primjerice osoba koja ima latentno stanje shizofrenije, a halucinacije postaju okidač za duševnu nestabilnost. (Hina)

- Mogu vam samo reći da smo jutros primili troje pacijenata iz Saborskog i oni su nakon ukazane pomoći smješteni na Odjelu psihijatrije. Izvan su životne opasnosti ali ne mogu vam ništa više reći jer trenutno nema dežurne liječnice – rekla nam je sestra sa Odjela psihijatrije ogulinske Opće bolnice, ne želeći podrobnije govoriti o karakteristikama ozljeda. Sve okolnosti noćašnje nesreće u Saborskom trebale bi biti poznate po dovršetku očevida koji na mjestu nesreće i dalje u tijeku.

Джон Рейнольдс

:shock:

Šašave šu te uštaše.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

shrike

Ovi bi postideli i Karlosa Kastanedu
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

shrike

A US teenager killed his mother and wounded his father in revenge after they took away his violent computer game, a judge has ruled.

The defence team for Daniel Petric, 17, had argued his addiction to the Halo 3 game, in which players shoot invading aliens, had made him insane.

But the judge rejected this, saying he had planned revenge for weeks.

Petric, of Ohio, was tried as an adult and faces a maximum possible penalty of life in prison without parole.

On the night of the shooting in October 2007, Petric used his father's key to open a lockbox and remove a 9mm handgun and the game, the court heard.

His father Mark, who was shot in the head and survived, testified that his son came into the room and asked: "Would you guys close your eyes? I have a surprise for you."

He said he expected a pleasant surprise. Then his head went numb from the gunshot.

The Associated Press news agency reports that Microsoft, which owns the intellectual property for the game, declined to comment beyond a statement saying: "We are aware of the situation and it is a tragic case."

shrike

People who drink too much coffee could start seeing ghosts or hearing strange voices, UK research has suggested.

People who drank more than seven cups of instant coffee a day were three times more likely to hallucinate than those who took just one, a study found.

A Durham University team questioned 200 students about their caffeine intake, the journal Personality and Individual Differences reported.

However, academics say the findings do not prove a "causal link".

They also stress that experiencing hallucinations is not a definite sign of mental illness and that about 3% of people regularly hear voices.

"This is the first step toward looking at the wider factors associated with hallucinations," said psychology PhD student Simon Jones, who led the study.

Tex Murphy

Još jedna pričica iz U.S. and A., bastiona demokratije  :x

Parents lose custody of Nazi-named children
Agency removes 3-year-old named Adolf Hitler, 2 sisters from N.J. home

http://www.msnbc.msn.com/id/28655143/?GT1=43001
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

shrike

Najnoviji narko-brend

Njujorška policija je zaplenila 80 paketa heroina s natpisom "Obama" i saopštila da je korišćenje imena novog američkog predsednika za brend droge "apsolutna sramota", piše danas Njujork dejli

Policija je pronašla 80 paketića heroina sa štampanim
imenom "Obama" i veliku količinu marihuane. Uhapšeno je pet
osumnjčenih osoba, a samom hapšenju prethodila je
tromesečna policijska akcija, prenele su agencije.

List podseća da su narko dileri, inače, skloni
"brendiranju" robe tako što često za to koriste imena
poznatih ljudi iz javnosti, šoubiznisa ili čak imena junaka
iz poznatih filmova.

Policija u SAD je do sada zaplenila heroin s nazivom "bin
Laden", ekstasi tablete Hari Poter i Teletabis kokain.

cutter

Ja sam ovo recentno video...

još slika: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080811030

Zeleni trotoari u Sarajevu - provokacija ili estetika?
19. avgust 2008. | 11:54

SARAJEVO - Nevladina organizacija "Kroacija libertas" upozorila je da je farbanje trotoara u Sarajevu u zelenu boju čista provokacija i jasna poruka koju su muslimani poslali ostalim narodima da Sarajevo nije glavni grad BiH već jedno etnički bošnjački glavni grad.

"Reč je o poruci netolerancije i perfidnom scenariju etničkog čišćenja koji je na smišljen način sproveden u Sarajevu kako bi se građani drugih nacionalnosti i veroispovesti oterali", rekao je predsednik ove organizacije Leo Pločkinić.

On je podsetio da se nigde u svetu pa čak ni u Teheranu ulice i trotoari ne boje zelenom bojom koja je karakteristična za muslimane.

"Očito je da Sarajevo želi da bude veći Teheran od glavnog grada Islamske republike Irana", konstatovao je Pločkinić.

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac kaže da će farbanje trotoara i ulica u zeleno dobro doći jer u tom gradu, kako kaže, manjka zelenila.

Najbolje je što se tip zove Pločkinić - meni je to close enough do Pločniković

Meho Krljic

Meni je to pravi potez. Islam ceni zelenilo jer je nastao u pustinjama u kojima ga nije bilo. Pa makar to bila i samo zelena boja, lepo ju je videti. Što, da nije sivilo asfalt lepše? Lepše, malo morgen!!!

cutter

Onda su mogli sve u žuto a zeleno samo oko šahtova.

Ghoul

DO YOU SMELL SMOKE? A fire station in Syke, Germany, was destroyed -- it
 burned down, and six fire engines worth 2.35 million Euros (US$3.4
 million) burned with it. Investigators are unsure whether faulty wiring
 is the culprit, or if the firefighters themselves are to blame, since
 the fire broke out during a training exercise. The station was only 15
 years old; it replaced the previous building, which was lost to a fire.
 (Austrian Times) ...Maybe this time they could try installing fire
 sprinklers -- or a smoke alarm.

HOW WAS YOUR DAY TODAY? The bad part: an unidentified 39-year-old man in
 Moenchengladbach, Germany, lost his keys. The good part: he was pretty
 sure he had accidentally tossed them into a public trash bin with some
 papers. The bad part: it had a narrow opening, and the top doesn't come
 off easily. The good part: he could fit his head and arm into the
 opening. The bad part: he got so stuck he couldn't move. The good part:
 a friend happened by, and called the fire brigade to come help. The bad
 part: they couldn't get him out either, so they widened the hole and
 shoved him the rest of the way in. The bad part: it took another half
 hour before they were able to get the top off. The good part: by the
 time he finally emerged, he had found his keys. (AFP) ...The bad part:
 in his pocket.

Alexdelarge

Crna Gora:Legao u kovčeg i pucao sebi u glavu

Jedan 52-godišnji Podgoričanin pokušao je da izvrši samoubistvo na krajnje bizaran način. On je najpre sebi napisao čitulju, zatim legao u kovčeg u blizini groblja Čepurci, potom prislonio pištolj ispod brade i pucao, pišu podgoričke "Vijesti".

Da sve bude još neobičnije, M.B. je, međutim, samo ranio sebe i prošao je bez povreda opasnih po život.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, M.B. je u ponedeljak uveče došao u prodavnicu pogrebne opreme "Palma", u Ulici 8. marta, kako bi izabrao kovčeg za sebe. Ubrzo je pristigao i njegov prijatelj R.R., kojem se požalio kako, navodno, ima porodične probleme, da to više ne može da izdrži, i da planira da se ubije.

Ne shvatajući ga ozbiljno, R.R. je ponudio da odu u obližnju kafanu, popiju koju čašicu i popričaju.

Nakon što su se ispričali, M.B. je tražio da se ponovo vrate u "Palmu", kako bi stvarno odabrao kovčeg za ukop, što su i učinili oko 23.30 časova.

"Kada su stigli u prodavnicu pogrebne opreme, M.B. je zatražio da mu jedan od kovčega, po njegovom izboru, radnik iznese ispred radnje. Shvatajući to kao šalu, radnik 'Palmeš je to i učinio, nakon čega je zajedno sa prijateljem M.B. počeo da zbija šale na račun njegovog neobičnog zahteva. Ipak, M.B. je ne mareći za to, izvadio novac i platio svoj kovčeg", ispričao je "Vijestima" sagovornik iz policije.

Kako bi ih ubedio da ne odustaje od nauma, M.B. je od radnika zatražio olovku i papir, na kojem je napisao sebi čitulju.

"... tragično je okončao svoj život, a zatim je pobrojao 'ožalošćenu' porodicu" - pisalo je u oproštajnoj poruci M.B..

Ubrzo potom, njegov prijatelj je otišao do toaleta, a M.B. je za to vreme iskoristio priliku da hitro izađe napolje i legne u kovčeg, a zatim izvadi pištolj, prisloni ga sebi ispod brade i pritisne okidač. Metak mu je probio obe vilice i izašao kroz nos, a potom prošao i kroz stakleni prozor prodavnice.

Šokirani onim što su videli, dva čoveka su ostala u čudu. Odmah su pozvali policiju, a M.B. je prebačen u Urgentni blok Kliničnog centra u Podgorici. "Vijestima" je rečeno u policiji da se M.B. oporavlja nakon operacije u KC-u i da je van životne opasnosti.

Policija je obavila i uviđaj na mestu pokušaja suicida, gde je nađen drveni kovčeg sa belim pokrovom, kao i pištolj "M57" sa pet metaka, dok je na stolu u prodavnici ostao papir sa ispisanom oproštajnom porukom.

(MONDO)

Ghoul

ha ha, prajsles!

ovi crnogorci, da ih nema, trebalo bi ih izmisliti.
ali ko bi imao tako gadnu maštu? :shock:

raindelay

Giovanni Larsson

Quote from: "raindelay"Prati li neko ovu zabavu oko ocinstva u Engleskoj ?

Da bi zainteresovao ljude, ponudi im malo slika.

Kandidat 1 (levo na slici):

Kandidat 2:

Kandidat 3:

Event Horizon

ama igrala se deca,...
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Meho Krljic

Evo vesti koja kao da je ispala iz Marvelovih (s)tripova:

http://uk.news.yahoo.com/21/20090227/tuk-police-hunting-radioactive-man-6323e80.html

Naslov je sjajan

QuotePolice hunting 'radioactive' man

Ali je podnaslov suvo zlato nadrealizma:

QuotePolice are hunting a "dangerously radioactive" college principal on child porn charges.

QuoteSeriously-ill Thomas Leopold, who had recently been given large doses of radiation for a thyroid condition, skipped bail shortly before his trial two weeks ago, got on a ferry to Ireland and disappeared.

The 42-year-old, head of a tutorial college in Harrow, Middlesex, is said to be dangerous in terms of radioactivity for six weeks after his treatment.

Southwark Crown Court judge John Price, who issued a warrant for his arrest, accused him of "doing everything to make it as difficult as he can to let the trial go ahead".

He added: "Please warn officers that when he is arrested he might be radioactive. This is not a joke."

Former banker Leopold, from Hammersmith, west London, faces five charges of making and possessing child porn after allegedly downloading a library of the forbidden material in 2006.

He was first arrested in July that year and his case fixed for October, but his ill health forced an adjournment until February 9 this year. Four days before the hearing he drove on to the ferry in South Wales and headed to County Wexford.

Although stopped and questioned by Special Branch officers at the time, they released him after he showed them his radiation card and insisted his bail conditions had been changed so he could visit his mother in Ireland.

Jeannie Mackay, defending, said her client, who was in "chronic poor health", was on his own and "wasn't in contact with others".

She said: "His doctor confirmed he is dangerous, in terms of radioactivity, for a period of six weeks after treatment."

raindelay

Kriza jbg-a

Finansijska kriza teško je uticala i na monogamne, a kamoli na Kineza sa pet ljubavnica!

Biznismen Fan iz Cingdaoa "muku je mucio" sa svojih pet ljubavnica, pošto su mu sve bile drage, i nije želeo nijedne da se odrekne. Ali, zbog nestabilne finansijske situacije, nije više bio u stanju da ih izdržava.

Fan je zato napravio izbor za najbolju ljubavnicu! Okupio je svih pet žena na svojoj veceri, i u pomoc pozvao svog prijatelja, modnog agenta.

U prvoj rundi, tokom koje je ocenjivan opšti fizicki izgled, jedna je eliminisana.

Veština zabave u društvu i razgovora bila je presudna za još dve ljubavnice.

Treca runda - ko može više da popije - odlucila je pobednicu.

Možda bi maštovita Fanova ideja ostala "slatka" tajna, da prva eliminisana ljubavnica nije pokušala da ubije i njega i konkurenciju, besna zbog ispadanja iz daljeg takmicenja.

(MONDO)

Dry-Na-Nord

The Constitutional Right to Keep and Bear Nunchucks?

Damon W. Root | March 4, 2009, 4:03pm

Last month, Brian Doherty wrote about the Second Circuit's ruling in Maloney v. Cuomo, which held that the 2nd Amendment right to keep and bear arms does not apply against the states. Eugene Volokh speculates today on whether the Supreme Court is likely to hear Jim Maloney's appeal, given that he's charged with violating New York's ban on nunchakus, or "nunchucks":

Kirkland & Ellis (which is doing this case pro bono) is a top-notch law firm, with a top-notch Supreme Court practice. My guess is that the Supreme Court would prefer to consider the incorporation question in a case that involves more common facts, and that doesn't raise the additional legal question of whether nunchakus qualify as "arms" for Second Amendment purposes. But it's hard to tell for sure: It's possible for the Justices to use the case to decide the purely legal question of whether the Fourteenth Amendment incorporates the Second Amendment and thus constrains the states to respect an individual right to keep and bear arms. The Justices must be aware that the question is out there in lots of cases.

Meho Krljic

Kad na šemi teškoj
Cepnem malo lake
Ja umesto gije
Forsiram nunčake

RIP Mos-kri.

Dry-Na-Nord

Posle 10 godina istraživanja, u Severnoj Koreji napravljena pica po ukusu predsednika Kima: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/4999429/North-Korea-launches-perfect-Italian-pizza.html

Dozvoljeno je čak i proletarijatu da proba. To je, mislim, zaista veliki ustupak zapadnjačkom konzumerizmu

Ghoul

SMOOTH OPERATOR: Yvonne Morris, a veterinary technician at an animal
 hospital in Salt Lake City, Utah, saw a man pass by her window and
 thought to herself, "That man really looks like no good." When she then
 heard a car alarm go off in the parking lot, she looked out to see the
 man sitting in another employee's car. She told the receptionist to
 call 911 and rushed outside to confront him. When the man ran, she
 chased him. She grabbed his clothing, but he just undid his shirt and
 jacket and kept going. When Morris caught up to him again, she grabbed
 him by his underwear and yanked -- hard. "I gave him a good wedgie,"
 she said. "That was the only thing available to grab on to." She then
 put him in a headlock and held him until police arrived and took
 Frederick Baze, 21, into custody. She learned bad guy control
 techniques from her husband, who is a Special Forces soldier in Iraq,
 despite the fact she "tries not to pay attention. Apparently I must
 have learned them somehow." (Deseret News)

...Of course, she "tries not
 to pay attention" during dog neutering operations too, but I'll bet she
 easily could have managed one that day.

raindelay

Stela nagrade za proslu godinu:

:!:
For those unfamiliar with these awards, they are named after 81-year-old Stella Liebeck who spilled hot coffee on herself and successfully sued the McDonald's in New Mexico where she purchased the coffee. She took the lid off the coffee and put it between her knees while she was driving. These are awards for the most outlandish lawsuits and verdicts in the U.S .

Here are the Stella's for the past year:

7TH PLACE:
Kathleen Robertson of Austin, Texas was awarded $80,000 by a jury of her peers after breaking her ankle tripping over a toddler who was running inside a furniture store. The store owners were understandably surprised by the verdict, considering the running toddler was her own son.

6TH PLACE :
Carl Truman, 19, of Los Angeles , California won $74,000 plus medical expenses when his neighbor ran over his hand with a Honda Accord. Truman apparently didn't notice there was someone at the wheel of the car when he was trying to steal his neighbor's hubcaps.

5TH PLACE :
Terrence Dickson, of Bristol , Pennsylvania , who was leaving a house he had just burglarized by way of the garage. Unfortunately for Dickson, the automatic garage door opener malfunctioned and he could not get the garage door to open. Worse, he couldn't re-enter the house because the door connecting the garage to the house locked when Dickson pulled it shut. Forced to sit for eight, count 'em, EIGHT, days on a case of Pepsi and a large bag of dry dog food, he sued the homeowner's insurance company claiming undue mental Anguish.
Amazingly, the jury said the insurance company must pay Dickson $500,000 for his anguish. We should all have this kind of anguish.

4TH PLACE :
Jerry Williams, of Little Rock , Arkansas , garnered
4th Place in the Stella's when he was awarded $14,500 plus medical expenses after being bitten on the butt by his next door neighbor's beagle - even though the beagle was on a chain in its owner's fenced yard. Williams did not get as much as he asked for because the jury believed the beagle might have been provoked at the time of the butt bite because Williams had climbed over the fence into the yard and repeatedly shot the dog with a pellet gun.

3RD PLACE :
Amber Carson of Lancaster , Pennsylvania because a jury ordered a Philadelphia restaurant to pay her $113,500 after she slipped on a spilled soft drink and broke her tailbone.
The reason the soft drink was on the floor: Ms. Carson had thrown it at her boyfriend 30 seconds earlier during an argument.

2ND PLACE :
Kara Walton, of Claymont , Delaware sued the owner of a night club in a nearby city because she fell from the bathroom window to the floor, knocking out her two front teeth. Even though Ms. Walton was trying to sneak through the ladies room window to avoid paying the $3.50 cover charge, the jury said the night club had to pay her $12,000....oh, yeah, plus dental expenses.. Go figure.

1ST PLACE : (May I have a fanfare played on 50 kazoos please)
This year's runaway First Place Stella Award winner was Mrs. Merv Grazinski, of Oklahoma City, Oklahoma, who purchased a new 32-foot Winnebago motor home. On her first trip home, from an OU football game, having driven on to the freeway, she set the cruise control at 70 mph and calmly left the driver's seat to go to the back of the Winnebago to make herself a sandwich.. Not surprisingly, the motor home left the freeway, crashed and overturned.
Also not surprisingly, Mrs. Grazinski sued Winnebago for not putting in the owner's manual that she couldn't actually leave the driver's seat while the cruise control was set. The Oklahoma jury awarded her, are you sitting down, $1,750,000 PLUS a new motor home. Winnebago actually changed their manuals as a result of this suit, just in case Mrs. Grazinski has any relatives who might also buy a motor home..

zakk