• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 23 - novembar 2012 - ZADATAK

Started by Boban, 20-10-2012, 01:29:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

saturnica

Niti je sranje i niti je otisla dodavola nasa diskusuja. Naravno da jos uvijek mozemo kulturno pricati o nemilosrdnom ubijanjau nasih glavnih junaka u pricama xcheers

Džek

Ne znam Saturnice, vidiš da me neke avetinje pohode, kao senke, ne mogu bez mene...

Nego, sry, odoh do lokalnog lokala. Prenesi raji da postoji svet van foruma, pisanije i nabijanja 15 milja besmislenih postova   xcheers

Što kaže Arnold "Vratiću se"  :|
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

saturnica

Dobro, Dzeki, idi u miru, i takav se vrati...xwink2

Josephine

ova se radionica pretvorila u džekaonicu. svaki drugi post je njegov. i svaki je neprijatan.

ko nema u peru, ima u neprijatnostima. više vežbaj pisanje, džek, manje nadglašavanje. osim ako nisi dostigao svoj maksimum, pa ti je vikanje vapaj za pažnjom? jer, eto, ja ovde kod gomile starih učesnika vidim samo tapkanje u mestu. a radionica koja starim učesnicima posle dve godine mora da ponavlja stotinu puta izrečeno o početničkim greškama, nije radionica već uzaludnaonica. nadajmo se da su u ovom krugu greške pravili početnici.  :roll:

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

pivo, ali svejedno - radionica nije "one man show". a najglasniji su oni koji pojma nemaju. šteti to radionici. ćuti se i uči.

Stipan

Ti ćeš me D. na kraju stvarno oterati odavde. Tvoje primedbe o starim učesnicima su uvredljive i nipodoštavajuće.
Razumem ja da si ti sa Džekom u permanentnom sukobu, ali to nije razlog da daješ paušalne ocene u globalu.

Ma jebeš sve. Odustajem. Nema ovog meseca ni mojih glasova ni mojih komentara.

Josephine

samo nesigurni ljudi prepoznaju se u negativnim opaskama.

ti, stipane, tapkaš u mestu ne zbog pisanja, već zbog nesigurnosti. nesigurni se uljuljkuju u sigurnim zonama, nikada ne izlazeći iz kutije.

Džek

Stipane, opet te bubice uhvatile?

Nikako da ti objasnim da je njen cilj da nas protera, tako da bi mogla da komanduje novima... jebote, trgni se malo, progledaj kako manipuliše sa tobom i počni da je ignorišeš.  Vidi šta sve piše o meni, kaži mi sada da li je ta osoba normalna? Njoj očito nešto fali. Možda da malo izađe i nađe RL društvo umesto flaše a možda i terapija u ustanovi zatvorenog tipa, no jebe mi se za nju, ne bavim se stočarstvom. 

Vidiš da samo njoj smetamo i nikom više. Znaš zašto?
Njen cilj je da nas stare otera tako da bi ona bila neko i nešto novima na radionici, da im drži katedre i pametuje jer nema kome drugom, kako ovde tako i u životu. Budi pametan, mršni je i ignoriši. Za gile-gile nisi, ti si dobrica.

Sve ostalo, dogovori i planovi akcije na našem tajnm mestu gde pišemo tajne zbirke i vršimo tajne konspiracije (hmmm, da li su tajne konspiracije pleonazam?) :)

Plut

Ljudi, hajte malo smirite živce, ovde smo zbog iste stvari koja nas zanima i trebalo bi da u nama budi dobro, a ne ovakvo baljezganje i trupkanje po blatu.

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 13-11-2012, 07:27:29

Moj cilj je da se podignu kriterijumi.

Mme Chauchat

Quote from: Plut on 13-11-2012, 10:38:21
Ljudi, hajte malo smirite živce, ovde smo zbog iste stvari koja nas zanima i trebalo bi da u nama budi dobro, a ne ovakvo baljezganje i trupkanje po blatu.
Trebalo bi. -.-

Loni

Neki shvataju radionicu ozbiljnije od glasanja za nacionalnu penziju.
  Čemu sukobi kad love nema, aman?  :roll:

Ispišeš, pošalješ, isčitaš šta su drugi napisali, izglasaš, analiziraš i to je to.

Ja ću na radionici učestvovati sve dok komunikacija na sajtu bude na višem nivou pristojnosti od one na portalima gde se raspravlja je li u pravu Ceca il' Karleuša, Vučić ili Đilas, a dok mašte u pričama bude više od poređenja i metafora na račun javnih ličnosti sa usana Vesne Vukelić Vendi.
  Za sad je Sagita u blagoj prednosti.
  Blaaaaagoooj.

Džek

Quote from: D. on 13-11-2012, 11:26:44
Quote from: Džek svih zanata on 13-11-2012, 07:27:29

Moj cilj je da se podignu kriterijumi.

Tvoj cilj je tvoja stvar i ne znači da je opšta i radiš upravo suprotno. Dizanje kriterijuma nije omalovažavanje ni teranje drugih učesnika. Kada god se pojaviš ovde izazoveš problem. Ni sa kim ga nemam sem sa tobom i nisam jedini, ima nas podosta. Ova radionica bi bila lepo i mirno mesto bez tebe al' ja sebi ne dajem za pravo, kao ti, da ikome savetujem da je napusti.

Dakle, problem je u tebi, isključivo u tebi i da sam na tvom mestu, zamislio bih se o svojim postupcima ovde.

Stipan

Quote from: Loni on 13-11-2012, 12:38:13
Čemu sukobi kad love nema, aman?

Lova? O čemu ti to pričaš, majke ti?

Josephine

@Bukač

Postoji drugo mesto da kriterijume svoje (ne)pismenosti postavljaš kao standarde. Radionica to nije.

Džek

Dakle, opet napadaš po ličnoj osnovi. Neverovatno. Nikom ništa ne postavljam, opet lažeš i imputiraš.
Nek' si mi ti ono pismena, počinješ rečenice malim slovom a specijalno za ovaj post si započela velikim  :mrgreen:

Ti to mene teraš odavde?  xrofl

Džek

Quote from: Stipan on 13-11-2012, 12:54:49
Quote from: Loni on 13-11-2012, 12:38:13
Čemu sukobi kad love nema, aman?

Lova? O čemu ti to pričaš, majke ti?

Priča o motivaciji učešća na Sagiti i radionici, o D-inom istresanju histerije i bolesne ambicije koju svi trpe samo zarad ljubavi ka pisanju i željom za unapređenjem istog.

Josephine

ili piši, ili odustani od pisanja. radionica nije ni mesto gde razonarazni dolaze da se upokoje.

prestani da reklamiraš svoje priče, da silom namećeš mišljenje i stavove, ućuti se i piši. ili umri. ali ućuti.

Džek

Komande primam isključivo u obliku molbe ako spadaju u istinu. Ne reklamiram svoje priče, samo navodim primere. Zašto tuđe kada imam svoje.
I da ih reklamiram, tebe to nije briga. Ako ti se ne sviđa, napusti radionicu.
Jedina sila koja se ovde sprovodi je od tebe.

Sad, ti umukni, najbolje crkni na livadi.

Ajde ovako:

Napravimo glasanje "Ko treba da napusti radionicu" ili još bolje "Ko po Sagiti izaziva svađe i sukobe"
Ko pokupi najviše glasova (aktivnih članova) kupi prnje i napušta forum ili radionicu.

Smeš?

Josephine

Loni

Ako ne možete kulerskije da doživite radionicu, poistovetite je sa lakom jebačinom.
Neobavezan seks svodi se na tri koraka: odeš (il ti dođe), kresneš (il' te kresnu) i vratiš se kući (il ti ode).
U ovom slučaju: pišeš, pošalješ, pročitaš priče i izboduješ/analiziraš.

Nema unošenja u personalnu problematiku.

Stipan se ponaša ko švaler koji je zakaz'o i sad bi da odustane od seksualnog života.  :(
Da l si normalan?  :mrgreen:
Ako druge kurve nisu bile zadovoljne, ja sam ona što te maksimalno izbodovala u prošlom krugu. Malo li je?
Šta bi više?
Da briljiraš kod svih kurvi?!
Ne može.

Kimura

Dobro ti je poređenje, Loni, samo što, znaš, ima ljudi koji ne ostaju hladni ni u jednoj od te dve situacije.

Džek

Dakle, ne sme da napravimo poll, kako sam i mislio. Joj što volim što sam namazan  :-|

Dakle, men' prisela diskusija o mrtvim protagonistima, al' ako je neko voljan, može da se nastavi. Krug obiluje mrtvim protagonistima, il' onim na samrti.

Samo moje jedinstvene Vatrene orhideje imaju protagoniste koji su na početku mrtvi. A i prva priča za radionicu, prvi krug, mi je imala protagonistkinju koja je prnula u fenjer. Hermelina Pačuli. Šerif na hover bajku u Izvršenju pravde je takođe mrtav, na početku priče...

Ne smem da idem dalje, sve mrtvi protagonisti. Neverovatno kako u pisanju fantastike to spontano dođe. Da nije ovog kruga, ne bih ni znao da ima toliko (ne)mrtvih u mojim pokušajima :)

Josephine

Ističući svoje priče, dakle, daješ primere za šta, tačno?

Džek

Josephine

zabole me za poll.

ističući svoje priče silom namećeš nekakve kriterijume za pisanje. možda i prevariš nekog novog. prestani.

Džek

Neću. Nateraj me  xrofl

Zabole i mene tebi da crtam, ko si mi ti...

saturnica

Quote from: Loni on 13-11-2012, 14:35:49

Stipan se ponaša ko švaler koji je zakaz'o i sad bi da odustane od seksualnog života.  :(

....:D....jedva cekam da Stipan ovo procita....

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

saturnica

Quote from: Džek svih zanata on 13-11-2012, 15:01:50
Neću. Nateraj me  xrofl

Zabole i mene tebi da crtam, ko si mi ti...
Sjeti se...ona je netko s kim si nekada ( ne tako davno) srdacno razmjenjivao  patike, pivo, sale...ajte vas dvoje, upristojite se vise. :roll:

Džek

Jes' bogme Barbarine, moglo se to vreme lepo iskoristiti za diskusiju o ubijanju glavnog karaktera. Generalna odlika kruga i jeste priča o mrtvima. Skontao sam da sam sam svojstven tome, pa bi mi diskusija na neki način pomogla da to sagledam iz drugih uglova. Namerno sam navodio svoje pokušaje jer ih je večina na radionici čitala (radioničarske) i na konkretnom primeru bi došla saznanja.

Zato i postoji radionica, ako se ne varam, a kad niko neće, hoću ja :)

@Saturnice, to je bilo vreme pre nego me bezrazložno izvređala na ličnoj i svakoj drugoj osnovi a ja nisam ličnost koja može da prašta i pruži drugi obraz. 

Boban

neopevani ste bre smarači... da ovoliko vremena posvetite pisanju priče, možda bi i bilo nešto od vas.
Ovako, 10 minuta za smišljanje, dva sata za pisanje, 800 sati baljezganja po raznim osnovama i na svim nivoima, onda dva sata čitanja pristiglih radova i 10 minuta suvislih komentara.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Jel' to na mesečnom ili godišnjem nivou?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Stipan

Quote from: saturnica on 13-11-2012, 15:17:09
Quote from: Loni on 13-11-2012, 14:35:49

Stipan se ponaša ko švaler koji je zakaz'o i sad bi da odustane od seksualnog života.

jedva cekam da Stipan ovo procita....

Pročitao je, a Loni je najeb'o, samo da mi dođe na zicer...

scallop

Pa, stvarno, mnogo ga cimaš. I meni palo na pamet kao i Loniju, ali ne smem da napišem.

Savajat Erp

Јеее, прсли сте к`о лајсне  :mrgreen:

Овај круг иначе ништа спец, онако на прво читање...али како сам ја ћоек врло малих прохтева (и литерарних домета, што ће се и видети касније ;) ), напиљкаће се нешто за гласање :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Quote from: scallop on 13-11-2012, 17:52:18
I meni palo na pamet kao i Loniju, ali ne smem da napišem.

Čudo jedno šta iskustvo čini!

scallop

Jelda? A ti bolje proveri onaj recept za ćureće šnicle na grožđu, jer ću sledećeg četvrtka time poslužiti 18 persona. Svaki fijasko bi imao za posledicu tako loše kritike tvojih priča, da bi tek ondak video koliko je izduvana ljubav bolja od nikad stečene.

Stipan

Uhhhh... To je dobar recept... Ili bolje... Nama se sviđa...

Džek

Lako vama o krkanluku, nikako da odlučim kome preostale glasove da dam.
U stvari, preostali glasovi će da budu kao humanitarna pomoć; okačiću zastavu crvenog krsta na monitor da mi savesti bude lakše...  možda i usvojim koje siroče bez glasova ako me Anđelina ne pretekne.

Stipan

Šta je sad? Podigao si kriterijume?

Kimura

Kako je divan čovek ovaj Džek ! Kad bi Anđa samo mogla da zaviri ispod crne kapuljače, sigurna sam da bi zaboravila i Breda i sve svoje ljubavnike i ljubavnice.

Stipan

Kimura curo, jesi li se ti to upravo zaljubila?

Džek

QuoteŠta je sad? Podigao si kriterijume?

xrofl

QuoteKako je divan čovek ovaj Džek ! Kad bi Anđa samo mogla da zaviri ispod crne kapuljače, sigurna sam da bi zaboravila i Breda i sve svoje ljubavnike i ljubavnice.

Da, da. Bred bi dobio pitu, a Anđa... ups :)

D.S.B.

Mora da je ovaj krug posebno dobar kada ste se ovoliko raspisali...