• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pavle Zelić: "Peščana hronika" (Laguna, 2013)

Started by Kunac, 22-10-2012, 20:06:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

U Laguninom katalogu za 2012/2013 naleteo sam na sledeće:

Svaka čast!
"zombi je mali žuti cvet"

scallop

Ako se ostavio imena ljudi koji imaju žive potomke, moglo bi da bude i dobro.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

Čestitke Pavlu i želimo mu snage u ćeranju sa industrijom! Meni je originalni naslov bolje zvučao, btw... ('Usta puna peska' ako se dobro sećam)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

Čestitam i ja! :) Samo još da se otarasi navike da prekida ljude dok pričaju i biće simpatičan bez rezerve :) (mislim na "situaciju" na FSFF-u, gde je Pavle uleteo u sred moje konverzacije, da se pozdravi sa osobom sa kojom sam pričala, ne izvinivši se. Nema veze, drugi put primetiću odmah, zbuniću ga, pa ću čuti odgovor na licu mesta). :)

Nightflier

Quote from: zakk on 23-10-2012, 10:57:13
Čestitke Pavlu i želimo mu snage u ćeranju sa industrijom! Meni je originalni naslov bolje zvučao, btw... ('Usta puna peska' ako se dobro sećam)

U, i meni "Usta puna peska" zvuče mnogo bolje!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Truba

jel ovo naš forumaš Lurd
stalno brkam "Pavlove"???
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kunac

Pavle

Do kraja meseca u knjižarama...  8) :-D
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Pavle

A evo i zadnje korice sa blurbom istoričara Predraga J. Markovića...  :!: xjap

Kunac

Konačno cover u solidnoj rezoluciji! Bogme, nije loš... Dopada mi se upliv horor motiva.

Pavle

Najhororističniji detalj na naslovnici je moja ideja, zamisao je da se ne primeti letimičnim pogledom, ali vam nešto nije jasno pa se zagledate a ondak ...  :evil: :-?

Kunac

Dopada mi se taj detalj... Daje naslovnici jednu potpuno novu dimenziju, dimenziju koja se nije videla na malom jpgu koji je do sada bio dostupan. ZAdnja korica je takođe odlično osmišljena. Ide uz roman baš kako treba!

Meho Krljic

Whoa!! Skeri detalj!!!!!!!!!!!  :-?

Čestitke i lepe želje takođe šaljemo!

drf

Bravo mlađahni Zeliću. Kad budeš delio autorske primerke, nek to bude u mom prisustvu.

Pavle

Hvala svima na lepim rečima i željama, a evo još nekih informacija o romanu i njegovom nastanku:

http://www.laguna.rs/b272_blog_misterija_radnih_akcija_laguna.html

zstefanovic

Београд 202 / недеља, 26. мај 2013, 20:00
"Поглед из свемирског брода"

Писац гостовао код Невидљивог, најављује књигу и промоције:

http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/29/%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4+202/1330846/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D0%B8%D0%B7+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0.html
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Kunac

varvarin

Kunac

Roman definitivno u prodaji - provereno. Cena uz maksimalni popust je 580 dinara.

angel011

We're all mad here.

Jake Chambers

Prvo sam potpuno zaboravio da mogu da se sretnem sa Zelićem na radiju večeras, onda sam ga promašio i sreo posle gde... u Laguninoj prodavnici u Makedonskoj! Čovek stoji i potpisuje knjige. Tako da sam dobio već sad svoj potpisani primerak  :!:
U busu sam pročitao tizer, i dopada mi se za sad.  :!:

Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Alexdelarge

bio je večaras u dnevniku neki pavle zelić, ali pričao je o stvarima apotekarskim!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Jake Chambers

Alexdelarge

angel011

We're all mad here.

Jake Chambers

Eh taj Zakk, št sve on vidi...

Obratite pažnju na datum koji je Zelić napisao u posvetu u mom primerku  :evil: :evil:

Kunac

Osvojte knjigu ,,Peščana hronika" Pavla Zelića

Prvi ko pogodi iz koje Lagunine knjige je sledeći citat na poklon dobija knjigu ,,Peščana hronika" Pavla Zelića.

Citat: ,,Spuštam šaku na njeno koleno. Ona je nežno sklanja i pita kako napredujem s radom. Da bih prikrio neprijatnost, pričam joj. Sedim na krevetu, gledam u pod, a reči mi same naviru na usta. Ako prestanem da pričam, strahujem, ustaće i otići će. Ili će me pitati šta sam to hteo kad sam joj spustio ruku na koleno. I tako izlivam sve; takoreći nisam ni svestan šta pričam. Kao kroz maglu pamtim kako sam joj u pijanstvu pričao."

Napomena: Imate pravo da tri puta pokušate da pogodite iz koje knjige je odlomak. Sve što napišete preko toga neće biti uzeto u obzir.

http://www.laguna.rs/ni255_nagradna_igra.html

Jake Chambers

Ja sam protrčao sinoć kroz prvi deo i odličan mi je.  :!:

Boban

"Zataškane istine uvek izrone na videlo"... osim onih koje ne izrone.
Kako znamo da je sve uvek izronilo? Kako spoznati događaje od kojih ništa nije ostalo?

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

baš pravo mesto i pravo vreme za filozofijadu!

šta je uopšte znanje? kako bilo šta spoznati? možemo li išta stvarno saznati? postoji li saznanje kao takvo? otkud znamo da bilo šta znamo?...
...i da zaključim: ko zna, znaće; ko ne zna - neznaće!

prema tome, manje sranja, više čitanja.
(ja očekujem svoj primerak početkom iduće nedelje, i pročitaću ga & reagovati smesta!)
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Да би се знало да је нешто заташкано, мора да изрони јер тек тад добије тај назив - "заташкано". Ако не изрони, макар заташкавање било чега закулисно постојало, остаће само званична истина коју спознајемо као такву и никакву другачију.

Просто.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

ALEKSIJE D.

Čovek objavio u Laguni a vi ga reklamirate  :-? !
Imao sam utisak kako je ta izdavačka kuća bljak. O, da, jeste bljak, ako nije delo nekog ortaka u pitanju :evil:

scallop

Pavle Zelić je naš čovek, kao što si i ti naš čovek, samo malo manje, jer ne registruješ kola kad treba, pa te ne upoznamo bolje u Kruševcu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

ALEKSIJE D.

Uf, ja mislio kako ću morati na kvarno da kupim knjigu od ortaka koji prodaje za Lagunu. Hteo sam da tražim neki pisani dokument od vlasnika ZS, njegovih urednika i ostalih, kojim mi se oprašta greh neverstva zbog lutanja po tudjim izdanjima. Sad mi je lakše.
Mada, je l smem ja da kačim kritiku kad ovo pročitam? Neću da budem bijen, javno šutiran i spaljen ako me ulovite u gudurama Novog Beograda?

Nightflier

Ti znaš da je vlasnik ZS radio za Lagunu, right?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zakk

Пусти човека да подјебава.  :wink:

ALEKSIJE D.

Zar ZS ima vlasnika?
Biću stvarno iskren sa svima vama, gospodo. da me zak nije isprovocirao jednom prilikom, nije bitno kad i gde, da me nije ismejao i radio što kaže da ja radim sad, ne bih nikad, ali stvarno nikad pristupio ovom forumu. I, naravno, ne bih uglavnom trolovao, kao što radim. Tako da kad vidim ovo crveno što koluta očima, odmah mi skoči pritisak i počinjem govoriti tiho i izbegavati vizuelni kontakt sa  drugim ljudima.
Zeliću svaka čast. Nameravam pročitati knjigu, mada mi naslov nije privlačan, na nešto me asocira, da me ubiješ ne mogu se setiti na koje delo, ali... Ima neko.

zakk

Eto, uzdravlje, tako ćeš možda i ti jednom nekad privući nekog na ZS...  xremyb

Elem, naslov je plod višeuredničkog rada... Meni se više dopada prvi, 'Usta puna peska', a ovo 'Peščana hronika' stvarno nepotrebno povlači asocijaciju na Dinu. E sad kolko je van realno malobrojnog SF kruga to prva asocijacija, ostaje da vidimo...

ALEKSIJE D.

Počinjem ,ne da govorim tiho, već da šapućem i gledam sebi u nokte...
"Usta puna peska" je najgori mogući naslov koji je mogalimati jer asocira direktno na "Usta puna zemlje " B. Šćepanovića.
Čitate li vi još nešto osim signalističke poezije i proze koja se švercuje kao fantastika i sf, imajući vazdan odstupnicu u onom "ma, mi smo se zezali"?

zakk

Ta zato su ga i menjali, al meni se i dalje više dopada od 'Hronike'.

scallop

Alexdelarge

a i hronika iz naslova, kao istorija, letopis itd., treba valjda da stvori privid dokumentarnog, činjeničnog, iako je reč o prozi.

zakk

To što naslov ima smisla, ne vodi ka tome da će meni da se dopadne. (vidi potpis)  :wink:

ALEKSIJE D.

Aman, zaman - znam! Naslov je ok, samo komentarišem, kad pročitam to je nešto drugo. Da nije ovde reklamiran, ne bih ga zbog naslova u šake uzeo, to hoću reći. Zbog naslova koji me ne privlači. Mogao se zvati i Jadi mladog Veltera, Kako sam ukrao mladicu trešnje što je drug Tita  posadi na Davorjankinom grobu, UFO iznad Mrčajevaca... Stvar autora. Videćemo hoće li me "dojmiti" kad iščitam. Ili ću tražiti adresu autora da mi vrne pare zbog prevare.

Boban

Podseća na Hronike Dine, Peščanu planetu ili šta već.

Aleksije, ja ne razumem koji je tvoj problem sa ZS-om?
Mnogima sam objavio prve radove, možda čak i tebi...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.