• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Milan Vukasović - Bep, Koko i Ko.

Started by Mica Milovanovic, 26-10-2012, 23:36:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mica Milovanovic

'Ajde, ovo ima samo marginalne veze sa fantastikom. Jedna priča iz ove zbirke pripovedaka za decu ("Postanak meteora") je neka vrsta bajke...

Galvni razlog za ovaj post je ponovno oduševljenje naslovnom stranicom. Naši stari između dva rata su zaista umeli to da rade!

Mica

Mme Chauchat

Mićo, da li si na Sajmu video knjige iz ove edicije? Stvarno su se mnogo potrudili oko opreme, platneni povez sa reljefnim šarama, i svesno evociraju baš to međuratno razdoblje izdavaštva...
http://www.slglasnik.com/библиотека-књижевни-гласник/колекција-сопствена-соба

Mica Milovanovic

Nisam. Pozitivno brojanje za trud, ali to nije to... Bar ne ovako na slici... Možda je uživo bolje...

Službeni glasnik je za poštovanje...
Mica

Mme Chauchat

Jeste bolje uživo :/ npr. boje izgledaju sasvim drugačije, mnogo nežnije, i vidi se tekstura platna, a kad se uzme u ruke... uf. Uželela sam se poštenog poveza.

Melkor

Zakk se isto odusevio, ali meni je ta tekstura odvratna (nije hiperbola) i ne bih mogao te knjige da drzim u rukama duze od par sekundi. A probao sam. Vizuelno su ok.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

Ja se više oduševio mogućnostima da se tako nešto radi nego onime šta su oni uradili. Al to što se ti zgražavaš na dodir, to nisu čista posla.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Inače video sam nešto mnogo bliže ovoj tehnici izrade, kupim Mići ako ne pozaboravljam.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Nenene, tri sveca u dve boje za sto dinara, uzimam sigurno!

Mica Milovanovic

Mislio sam, nemoj da zaboraviš  :)
Mica

Mica Milovanovic

Slikao pomenute. Lepše su u prirodi, ali i meni na dodir nije to to...

Mica