• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ za novembar 2012

Started by zakk, 31-10-2012, 18:50:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Poletanje Raketle #3
5. novembar

Posle dugog zatišja zajednica SF–Serbia se vraća na scenu novim brojem fanzina Raketla čija je tema upravo – vampiri. Sigurno su oborili nekakav rekord, jer Raketla #3 ima preko 500 strana! Predstavićemo i njihov web portal koji su takođe aktivirali vestima sa srpske sf scene, prikazima knjiga i filmova i raznim zanimljivostima.

Čuvari zaboravljnog vremena
12. novembar

Slabo poznati biser srpskog SF stripa najzad je kompletiran, dovršen, objavljen i dostupan znatiželjnoj publici kao impresivni intergal u izdanju Darkwooda.

Naši gosti, Miroslav Marić (scenario) i Vujadin Radovanović (crtež) pričaće o dugogodišnjem svakodnevnom radu na ,,Čuvarima", SF snovima i istrajnosti koja je neophodna za ovako obimne projekte.

Fantastična čitaonica
19. novembar

,,Čitaonica" okuplja grupu koja  istovremeno čita i potom diskutuje o izabranom delu. Pridružite se: tema ovog okupljanja je roman Logor koncentracije Tomasa Diša iz 1968. Radnja prati grupu ljudi na kojima vojska eksperimentiše sa krajnjom idejom da se poveća inteligencija jedinke bez obzira na neumitan fatalan ishod. Iako nije nova, Logor koncentracije temom i izvrsnim izvođenjem ostaje i dalje sveža i aktuelna knjiga koja pokreće na razmišljanje.
Moderatori: Ivan Jovanović, Žarko Milićević

Magazin SF-portal #3
26. novembar

Predstavljamo treći broj SF-Portala, fanzina koji izdaje beogradsko udruženje SCI&FI, a u njemu, adaptacija Čapekove drame R.U.R. na — zemunski. R.U.R. je nedavno objavljen i kao samostalna knjiga (u ,,normalnom" prevodu J ) povodom festivala ,,Dani budućnosti: robotika" a kako je to začetak korišćenja termina ,,robot" — pričaćemo i o robotima koje smo videli na Danima budućnosti, te u knjigama, stripovima i velikom ekranu.
Učestvuju Svetislav Filipović Filip i Tihomir Jovanović Tika.

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

to je neka podmetačina da ovi mladi ljudi oko Raketle dobiju što manje publiciteta...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zakk

Anomander Rejk

Bilo je bogami tridesetak ljudi, fin program, govorilo se o sadržaju i radu na Raketli 3, planovima za budućnost...
Jedino je ovaj termin ponedeljkom u 19.00, malo nezgodan za nas koji nismo iz BG, ali šta da se radi  :)
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Anomander Rejk

Ne mogu zadovoljiti tvoju glad za pikantnim detaljima  :). Video sam D. kad je ušla, ali tada smo već sedeli i program je počinjao. Kada se završio, nisam je video, ili je otišla, ili izašla pa se vratila ne znam.  Sve u svemu ništa što bi raspalilo tvoju maštu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

Prokletstvo!!! Taman sam se ponadao kako ti je pobeg'o autobus, a ona se poput dobrog duha našla da ti pruži prenoćište u svome skromnom stanu gde ste najzad prebrodili sve nesuglasice uz sveće i romantičnu muziku...

scallop

To se može dogoditi samo u tvojim pričama. Dobro, i Kuferovim, ali na železničkoj stanici P(r)okop.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

D. u mojim pričama!? Nije loša ideja, bogami, nije loša ideja...

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Stipan

Ah, ne... Štrange su za mene, za nju planiram nešto suptilnije.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Quote from: zakk on 06-11-2012, 00:56:10
I da D dobije priliku da im kaže sve što je namerila.

nije mi bilo izazovno, a i nisam htela da ih pokopavam. ima izazovnijih i veći stvari.

Nightflier

First 666

Melkor

Naravno, ali zahvaljujuci napretku tehnologije, internetu i  socijalnim mrezama ne moram samo ja da zivim s njim.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

Quote from: Melkor on 15-11-2012, 23:32:48
Naravno, ali zahvaljujuci napretku tehnologije, internetu i  socijalnim mrezama ne moram samo ja da zivim s njim.

To je veoma dobro primećeno, moram priznati.
First 666

Melkor

Ali, ako pitas ko ce doci a da je procitao knjigu, skoro sigurno sam tamo.

Nightflier

'K. Trebalo bi i ja da dođem, ako mi posao bude dobro išao tokom narednih četiri dana.
First 666

zakk