• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Velika riba

Started by Ghoul, 10-01-2004, 05:09:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

jaka trojka.

prilicno dobro, za nekog normalnog rezisera.

previse konvencionalno, za bartona.
ali jos uvek - dobro.
+ ima vise hororicnih momenata nego sto sam ocekivao.

jos uvek su mi drazi beetlejuice, ed scissorhands i ed wood [+nightmare before christmass, ako i to racunamo kao njegov film...]

PS: izvinjavam se otaku i ostalima koje je ovaj naslov naveo na pomisao da film ima neke veze sa vaginama, drkanjem ili sexom. radi se o najnovijem filmu tima burtona = big fish.
https://ljudska_splacina.com/

johnson bronson

znachi preporuka?

Ghoul

Quote from: "johnson bronson"znachi preporuka?

ma naravno.

pocev od 3- pa nagore sve je gledljivo.

[bojao sam se da ce ovo da bude bartonov straight story /ok film, by the way, ali sta ce to lynchu...?/ = medjutim, ovo je ispao vrlo bartonovski film- dakle, ko njega voli, gledace svakako]
https://ljudska_splacina.com/

johnson bronson

evharisto mefisto.

Milosh

Big Fish bi trebalo da stigne na Fest.  :)

Omiljeni Barton mi je Ed Wood.  8)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

otaku

koja pesma ide preko odjavne shpice, zna li iko, nigde da pronadjem

Ewan McGregor je posle ovoga i Down With Love definitivno, posle Tobey Maguirea, najsimpaticniji glumac :D
Proooobaj da u glavi budes sam

phuzzy

Trebalo bi da je Man Of The Hour - Pearl Jam ...

otaku

otaku

citala sam knjigu, do duse u prevodu, mnogo mi se vise svidela od filma...
uopste nema onoga da se sin posvadjao sa ocem i da se onoliko dugo ne vide, nije uopste onako slozena prica, vec je sve slozeno po pricama koje prica otac i ima ih mnogo vise, ima nekih odlicnih viceva, njegovih sala i slicno i njegov lik je mnogo drazi... prica sa Dzeni u kuci koja zarasta u trnje je takodje lepse opisana, a lik sina je mnogo vise vezan za oca i sve vreme razume to sto ovaj sve prica one price...

Tripp

Ovo je naprosto nevjerovatan film. Barton i Elfman ne mogu da razocaraju. Vrijedi ga pogledati uz "Secondhand Lions", jos jednu izuzetnu pricu, meni vjerovatno drazu.
'Hey now!'

otaku

svi filmovi koji se desavaju na jugu SADa a da imaju tipicno tu atmosferu, mahom su dobri, Velika riba,  O, brate, gde si,  Vreli dani u Alabami... i knjige, ceo Truman Kapot i Fokner i Li Harper...
na jugu SADa imaju neki fenomenalan folklor, price...  xbbat
V. riba me najvise podseca na Carobnjaka iz Oza, isto tako Doroti tamo srece usput cudna bica, kao Edvard Blum dzina, pa sijamske bliznakinje, pa vlasnika cirkusa koji se pretvara u psa i, za razliku od ostalih ljudi, ne sklanja se od njih, postaje im prijatelj i Spektar mu dodje kao polje maka u kom ne smeju da dozvole da se uspavaju...
mozda se i Carobnjak desava na jugu, i Tom Sojer i Pipi Duga Carapa...  :D

Lurd

Quote from: "otaku"mozda se i Carobnjak desava na jugu

Ne znaš gde se dešava Čarobnjak? Sedi, jedan. Studentska ocena.
My trees...They have withered and died just like me.

phuzzy

Tjah, 'vamo se frljaju sa quotovima, a ne znaju odakle je Toto nestao...

otaku

Kanzas there is no place like home je mesto odakle su nestali Toto i Doroti, ali ako bas moram da priznam, nisam htela da tvrdim da je u pitanju jug, reko da zaobidjem prozivanja, ako nije, kad ono, ne vredi, kako god se okrene, ispadnem neznalica  :x     ne vredi, ni na jednom topiku da se prebaci lopta tri put zaredom, a da ne padne i ode u neko prozivanje...  :roll:
Kad smo kod toga, Carobnjak se ne desava u Kanzasu, samo tu pocinje, a dalje ko zna gde, niz put od zute opeke.  :arrow:   :arrow:   :arrow:   :arrow:   :arrow:   :arrow:

otaku

Quote from: "Tripp"Ovo je naprosto nevjerovatan film. Barton i Elfman ne mogu da razocaraju. Vrijedi ga pogledati uz "Secondhand Lions", jos jednu izuzetnu pricu, meni vjerovatno drazu.

pogledah. Lions su bar za tri duzine ispred Big Fish. fenomenalan film!

Milosh

evo, napokon i ja pogledah Big Fish, upravo se odvrtela odjavna spica...

priznajem da sam isprva bio pomalo skeptican, pre no sto sam ga pogledao. Bartonove filmove zaista volim, ali u jednom trenutku sam postao prezasicen. kada sam odgledao prelepi Sleepy Hollow zapitao sam se sta nam jos to Barton jos moze ponuditi da je tako autenticno bajkovito a da ne bude puko ponavljanje. izgleda da je i on sam razmisljao slicno pa je nastao Planet of the Apes...

mnogi su ga otpisali, cak sam i ja bio u slicnom iskusenju. medjutim, Barton je pokazao da ne samo da zna kada da stane, da zna da kada napravi gresku [Planet of the Apes] da mu to ne postane praksa...osim toga covek je pokazao i da zna da nastavi dalje, sto nije mala stvar.

Big Fish jeste bartonovski film u onom smislu na koji su ljudi vec navikli ali je i nesto drugo. Barton ovde smesta svoj fantasticni svet u jedan novi kontekst, ponovo ga osmisljava, daje mu jedinu svezinu, iskrenost.

dokazuje da je ipak veliki reditelj.

zaista odlican film. ako ga neko nije pogledao, jedna preporuka od sveg srca...  :D
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/