• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Serije

Started by Goran Skrobonja, 08-11-2002, 15:23:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Goran Skrobonja

Nekoliko preporuka:

ODYSSEY 5 -- nova serija sa Piterom Velerom u glavnoj ulozi, o petoro astronauta koji prisustvuju smaku sveta i vracaju se kroz vreme, dobivsi sansu da pomenuti dogadjaj preduprede.

THE DEAD ZONE -- svi smo voleli film, kao jednu od retkih suvislih ekranizacija Kingovih romana. Medjutim, serija je dokaz da se ceo koncept moze sasvim uspesno eksploatisati i dalje: osnovna nit iz knjige je zadrzana, ali epizodne parapsiholoske avanture Dzonija Smita sada su mnogo brojnije.

ANDROMEDA -- Upravo zasla u 3. sezonu, sa odobrenih mnogo vise para, tako da izgleda mnooogo dobro. Kevin Sorbo izgleda prilicno harizmaticno uprkos svojim poodmaklim godinicama.

EARTH: THE FINAL CONFLICT -- Peta (i poslednja) sezona je u toku, a znate-vec-gde polako se kompletiraju i prethodne. Zasad su na broju kompletna prva i cetvrta, dok ce se 2. i 3. kompletirati za sledecih nekoliko nedelja.

SMALLVILLE -- Neverovatno dobar spoj strip-okosnice i popularnih tinejdzerskih SF trendova (a la "Roswell"): Mladi Supermen koji je tinejdzer tokom'90-ih i uzgred najbolji drugar sa Lex Luthorom... Pa jos inteligentne price i izvrsni specijalni efekti... Vise nego dovoljan razlog da se odgleda prva sezona (druga je nedavno krenula u Americi).

MUTANT X -- Solidno snimljeno, ali je namenjeno prevashodno ljubiteljima stripova o X-Menima (produkcija: Marvel Studios)

WITCHBLADE -- Jos jedna serija zasnovana na stripu. Vredi pogledati!

THE LOST WORLD -- Za ljubitelje staromodnih avantura, po romanu Artura Konana Dojla, osavremenjeno brojnim SF konceptima. Ko ovo voli, neka pogleda i DINOTOPIJU (na 2 kasete) iz "Hallmark" produkcije (secate se, to su one cike sto su napravile 10. Kraljevstvo...)

DARK ANGEL -- Koga mrzi da ceka da se izvrti na TV-u, na raspolaganju su obe sezone, tj. kompletna serija.

24 -- Isto vazi (mada nije SF, ali svejedno).

ALIAS -- Tu sad vise ne znam sta je starije, strip ili serija. Ako nista drugo, vredi gledanja zbog glavne glumice koja ce biti Elektra na velikom ekranu.

ROSWELL -- Kompletiran je zavrsnom, trecom sezonom. Jason Katims je uspeo da to izvede dostojanstveno, za razliku od nekih drugih fransiza.

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER -- Tu su svih 6 sezona, a aktuelnu 7-mu ocekujem.

ANGEL -- Prve dve sezone. Uskoro ce biti izripovana i treca, cim izadje na DVD-u.

FUTURAMA -- Dobra vest je da se Fox popismanio i odresio kesu za dosnimavanje druge polovine 4. sezone. Cim se pojavi, you'll be the first to know.

Ima jos toga, recimo JEREMIAH, ENTERPRISE i ostali TREK-ovi, ali ko ce se svega setiti...

Vidimo se, znate-vec-gde.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Relja

Cao :)
Videh lep spisak serija, mada sam dosta od njih odgledao - bile prikazane na lokalnoj TV - ali gde mogu da se nadju te serije itd. ako ne moze javno, tu je e-mail, mada ima jos dosta zanimljivih serija, Bobanu sam relativno skoro poslao karatk pregled nekih serija i spisak vecine koje su bile prikazivane kao i linkove ka njima, mada bi definitvno bilo lepo kada bi neke bile na DivX-DVD, a i na kraju ne znam gde je "Vidimo se, znate-vec-gde", nadam se samo da nije kod "Belog Jelena"  :D

VC

Nudge-nudge-know-what-I-mean? G-dine Skrobonja vasim nedorecenim referencama zaista nema mesta u savremenoj Internet komunikaciji.

Par komentara:

Futurami je odobrena peta sezona, ne druga polovina cetvrte.

Farscape zasluzuje makar pomen.

Sta bi sa onom serijom, Firefly li se zove?  :wink:

Goran Skrobonja

Farscape zasluzuje makar pomen.

Naravno, pošto mu je aktuelna 4. sezona ujedno i poslednja. Dakle, pomen mu.  :? Sad svi kod mene na gledanje...

Sta bi sa onom serijom, Firefly li se zove?  :wink:[/quote]

Čekam da mi stigne od izvesnog "VC"-a iz belog sveta. :lol:

godclone

Takodje,Majk Hill tvorac Beavisa i Buttheada ima novu seriju pod nazivom ' King of the Hill"...
U pitanju je spinoff jer glavni likje baziran na komsiji-seljberu koji se pojavljivao u B&B...

Birds of Prey  - nova serija o cerkama Batmana i CatWoman... Nikad im necu oprostiti sto su Dinu Meyer u ovoj seriji strpali u kolica...
Toliko zasad... Ako iskopam nesto novo- javicu se...

Spider Jerusalem

king of the hill (mike *judge*) je vec relativno stara serija, i cak se davala na B92-ci.

te nove zanrovske serije mi nesto ne ulivaju poverenje. warren ellis je na svojoj mailing-listi recenzirao pilot + par epizoda vecine novih i relativno novih serija (da, i firefly) i nista mu se nije dopalo. one koje imaju dobar pejsing imaju losu tematiku i dijaloge, one koje imaju dobre dijaloge imaju los pejsing i tematiku.

birds of prey cujem da je flopnula big time

da li se black angel *daje* na BK, ili pilot nije prosao? gledali smo pilot, a sledece nedelje je umesto nove epizode isao Revenge of the Pink Panther.
nije da nisam uzivao gledajuci vecnog Clusoa, ali ono...jel' ta serija jos ide?

Goran Skrobonja

Quote from: "Spider Jerusalem"da li se black angel *daje* na BK, ili pilot nije prosao? gledali smo pilot, a sledece nedelje je umesto nove epizode isao Revenge of the Pink Panther.
nije da nisam uzivao gledajuci vecnog Clusoa, ali ono...jel' ta serija jos ide?

:) Nije "Black Angel" nego "Dark Angel". I ide i dalje. Nego, stvarno, da li "Crni anđeo" zvuči na srpskom lepše ili običnije nego "Tamni"? Kod dilema ovakve vrste uvek pođem od (valjda nepobitne) činjenice da je autor mogao, ukoliko je to hteo, za dotičnog anđela da kaže da je "Black", a ne "Dark." Da je Dark Tower kojim slučajem pretočen u animiranu seriju (kako je najavljivano), a onda prikazivan na BK, verovatno bi bio preveden kao "Crni toranj"... :roll:

Spider Jerusalem

:oops:  oops, slip of the tongue.

Mark

Nisam znao gde ovo da smestim...

QuoteThe Television Gods are working on a small screen adaptation of Martin Scorsese's Mafia movie classic, Goodfellas.

In a move snatched straight from a Sopranos fan's dreams, The Web World went abuzz Thursday with reports that the real-life story of Mob Rat Henry Hill's 25 year courtship with the Lucchese Crime Family may be getting a new lease on life just in time for the 20th anniversary of the film's release.

Why eff with a classic? We're not sure how Goodfellas would translate to TV? It's still tough to look at Joe Pesci without waiting for him to knock someone's block off to the pulse of the chilling phrase: "Do I amuse you?" Let's face it, TV series' based on movies have had a spotty history at best. My Big Fat Greek Life, anyone? Castmember for the proposed Goodfellas series will have tough shoes to fill: Pesci — who won an Oscar for his portrayal of Tommy DeVito — Ray Liotta, Robert De Niro, and, Paul Sorvino, set the bar remarkably high.

Then again, writers could always pick up where the film left off and offer us a glimpse at Henry and Karen's life after their entry into (and subsequent ousting from) the Federal Witness Protection Program. We've always wanted to know where to pick up a good plate of "Egg Noodles and Ketchup..."

:|
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Josephine

Ajd da ne otvaram novu temu:

http://www.blic.rs/Zabava/324682/Bojana-Maljevic-potvrdila-na-Tviteru-Snimamo-nova-Otvorena-vrata

QuoteUskoro počinje snimanje nastavka serije "Otvorena Vrata"!
Članak objavljen: 21.05.2012 u 18:05 časova

Na radost mnogih kojima je serija "Otvorena vrata" bila omiljena, sva je prilika da ćemo uskoro gledati nastavak ove srpske komedije.
Bojana Maljević koja je tumačila jednu od glavnih uloga u ovoj seriji, objavila je da se nastavlja snimanje "Otvorenih vrata".
"U ovoj izbornoj noći, gle simpatične simbolike, pala je odluka da se radi nastavak serije OTVORENA VRATA. Još kad smo dobili novog predsednika – na dileme se nismo ni vraćali. Prvo sam vest objavila na FB fun page-u, jer preko 175.000 ljudi zaslužuje da to saznaju prvi. Dakle, radilo bi se i bez promene predsednika, no samo kažem – poklopilo se stizanjem rezultata i pobedom drugog kandidata. Odluku smo doneli ja kao producent i Miša Radović i Biljana Srbljanović kao koautori serije. Sigurna sam da ćete se tome radovati, zanimaju nas vaše reakcije, a o svemu dalje ćemo vas blagovremeno obavestiti. Sigurno ćemo vas, kao najveće fanove ponešto o nastavku i pitati", napisala je Bojana na svom Fejsbuku.
Podsećanja radi serija prikazuje život savremene građanske porodice u Beogradu u toku devedesetih godina i sastoji se od 34 epizode.

http://www.svet.rs/najnovije-vesti/uskoro-pocinje-snimanje-nastavka-serije-otvorena-vrata

:!:

Josephine

Potaknuta raspravom sa Mehom, ponovo sam, posle duuugo vremena, gledala seriju. Ima veoma, veoma slabih, ali ima i odličnih epizoda. One baš variraju u kvalitetu. Nije ni čudo: toliko scenarista i režisera...