• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 25 - januar 2012 - DVOSTRUKO GLASANJE

Started by Boban, 11-01-2013, 15:16:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Glasam za sledeće četiri priče:

1. Centar za palijativnu negu "Sagittarius" - bitanga
3 (25%)
2. Još sam mali - Džek svih zanata
3 (25%)
3. Rašomonska seksalica - D.
4 (33.3%)
4. Bife "Cer" - Mandragora Dragon
6 (50%)
5. Hedvigova audicija tvrdih bombona - Coffin Anal
0 (0%)
6. Seks, laži i laži - mouchete
4 (33.3%)
7. Pokajnik - suba
7 (58.3%)
8. Humanitarac - Angie
2 (16.7%)
9. Veza - hidden
2 (16.7%)
10. Bolesnica - kimura
4 (33.3%)
11. Pisac nepoznatog dela i Higsov bozon - scallop
6 (50%)
12. Marija - saturnica
3 (25%)

Total Members Voted: 12

Kimura

Subo, čestitam, ali ja bih ipak menjala onu bolest.

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

scallop

Dobrodošlica za bitangu. Jel' to prva priča ovde?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

I meni se čini. Ja bih u ovom krugu  pala na zadatku spajanja priča i autora. Jedino sam D. prepoznala.

scallop

Biće da nam je Mandragora maturirao. Jedino da mi objasni zašto Bukurešt i bife "Cer"?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kimura

Hvala, Plut. Naslov mi je stvarno glup. Toga sam postala svesna tek kada sam ga videla na Bobanovom spisku.
Teši me Coffinovo mišljenje da bi MNOGI ljudi čitali onakvu priču.

Kimura

scallop

Štos je u tome što prema Kuferovom modelu kratke priče end game sa Bukureštom nema vezu sa prethodnim delovima priče. Posebno ne sa bifeom "Cer".

Kimura

Meni ne štima to što nije baš lako pobeći od zemljotresa. Da je glavni lik zbrisao iz kuće u plamenu, na primer, to bi bila očiglednija izdaja. A možda se iza ovoga krije samo moje ubeđenje da prirodne katastrofe donekle oslobađaju odgovornosti.

Plut

To mi je kazna, iskritikujem Bife "Cer" i onda mi se Sagita izgubi, a vrati s praznom stranicom! :-x :cry: :cry: :cry:
Pa dobro, onda ću da ponovim u skraćenoj verziji.
Čestitam Mandragori, ali moram da priznam da sam blago razočarana pričom koja mnogo škripi na svim nivoima i u kojoj nam se autor gubi i više nego njegov lik. Sve mi je zbubljekano i zbrkano, tamo-vamo, ovaj-onaj i to je to, tako ja vidim priču.
Da li je Cana žena koja laže? Kako on to zna? Kako ja znam? Tako što mi je sajdžija to rekao? Zašto bih mu verovala? A zbog čega je bitna Canina obuća, nisam uspela da provalim.
I ne dopada mi se olako rešenje u kojem nam je sajdžija pratilac, pred kraj priče, objasnio o čemu se tu radi.
O zemljotresu i Bukureštu su drugi već dosta rekli.
Sve u svemu, od Madragore sam očekivala nešto bolje.

Lord Kufer

Ono što definiše priču su "ključevi". Ključ može da bude u naslovu, u uvodu, bilo gde, ali ne sme da izostane. Pisac koji od čitalaca želi da nešto sakrije, bolje da ne piše. Mnogima je to kao neki "stil" pripovedanja, ali to je veoma loš stil. Dozvoljeno je da nešto prividno nema veze s pričom, ali jedino ukoliko ima poseban ključ - recimo, ako otključava neku posebnu, možda izvitoperenu logiku ili "mind frame". Početnicima je bolje da se ne mašaju tih prljavih trikova.

Pravilo za kraj priče - to je najčešća greška i ona se javlja i kod iskusnih pisaca. Lako prelazi u manir, a manir ne doprinosi kvalitetu priče. Pisac ne sme nikad da pojašnjava ono što je rekao ranije ili što će reći kasnije. Ne sme ni na početku da upadne u zamku pravljenja "realnosti", obično se tu krene s pravljenjem istorije ili istorijata. To može samo ukoliko se koristi kao trik. Svako pojašnjavanje doprinosi gubitku autoriteta pisca, a to je poslednja stvar koju pisac želi.

Priču je najbolje početi iznebuha, događajem, a zatim se kockice polako slažu tako što se uspostavlja veza sa sledećim događajima. Ne mora odmah da se uspostavi veza, ona može da bude linearna, unakrsna, kakva god. Ali, na kraju mora da bude jasno u kojem pravcu ide, čak i ako nema finalnog događaja. Pravac i smer moraju da budu jasni.

Plut

Još nešto mene ovde zanima. Higsov bozon je zauzeo korektnu poziciju, a komentara skoro pa nigde. Ono malo više liči na opšta mesta. O čemu se radi? Ako se ljudima nešto toliko dopadne očekujem da će reći koju reč.

scallop

Eto, rekao ti je. A mogao bih i ja, ali neću. Postala si veliko zakeralo. Te nema uvod, zaplet, rasplet, a o prepletu da i ne govorimo. Te likovi su neuverljivi ili ih nema. Te rečenice su nikakve, a padeži, sve u 16. Alo, bre! Iz čega smo te izvlačili pre godinu i po? Sakrivala si se po priči da nismo značli ni gde je priča ni gde si ti. Ajde, lepo pitaj ili pusti neka neko nešto napiše.

Kimura

Lakše je kuditi nego hvaliti, Plut. Pohvale uvek zvuče kao opšta mesta. Ali, da pokušam:
1. ispunjen je zadatak i to na originalan način. Meni se, već rekoh, dopalo to što nemamo klasične junake u priči.
2.lepo je napisano - gotovo svaka rečenica ima svoju šalu, a sve zajedno čine celinu. 
3. simpatičan je izbor ''onoga o kome se ništa ne zna''.

Lord Kufer

Higzova priča je jedina duhovita u ovom krugu  8)
Tako da... Boban nije u pravu  xuzi

scallop

Boban ne može da bude u pravu, jer on ne zna šta je duhovitost. nego, što me stavi na četvrto mesto? Nisi bio siguran da je taj koji je napisao hteo to da napiše. :-?

Lord Kufer

Više sam ocenjivao radioničarske fore. Mislim da bi Bizon mogo da se bolje istera, ali možda grešim...

Суба

Остао сам дужан причи Марија. Прво, мислио сам да је Стипан. Тачније, понадао се. Личило ми на њега али у побољшаном, прихватљивом моду. Кад оно драга симпатична Сатурница. Оно што се спочитавало Стипи могло би се и овде употребити. Много придева и описа, нападног "цртања" читаоцу, покушаја виртуозности. И јаааако већ виђено, што се може замерити маси прича у овом кругу. Упркос свему, слатко.

Суба

Да, тиме је моје битисање на ЗС завршено, као што сам најавио. Збогом.  xyxy

Lord Kufer

Mariji sam dao najbolju ocenu jer je funkcionisala do kraja. Moglo je još da se glanca, ali kao što rekoh više puta, kratak je ovo rok da se priča sredi baš kako treba.
Pokajnik je upeglan, ali mu fali poprilično na živahnosti. Logička priča, bez igre i ludila - a ovo su najglavnije osobine dobrog pisca.
D. je pokušavala da predstavi situaciju a da ne padne u kliše - nije upala u kliše, ali je moglo bolje i duhovitije da se odradi.

Lord Kufer

Još su neke priče dobro odrađene, ali bez duha. Recimo, Humanitarac. Sva je pažnja bila na tome da se uobliči i korektno ispriča, ali je izostalo poigravanje i drama.

scallop

Eh, Kufer, uvek može bolje.

Žao mi je Suba zbriše. Ima on još štošta da nauči, a sa trolovima ćemo već izaći na kraj.

Plut

Scallope, uopšte nisam postala zakeralo i spočitavaš mi više zamerki nego što sam i pomislila, a ne izrekla. Jel' komentarišemo priče onako kako smo ih doživeli? Komentarišemo. Ne vidim problem, a ko ga vidi šta da mu radim.

Mme Chauchat

scallop

Ma, sigurno. Gledam svaki dan Jelenu u nekom šarenišu koji mi je poznat, pa je pitam jel' to Desigual, a ona, kao otkud ti znaš. Danas u nečemu još šarenijem i ja da pitam, a ona me pretekne. "Nije, ali jeste iz Španije. Ovo je Missa." Pa vi sad vidite. A, za Plut da i ne pominjemo. Sva deca, ženska, moja i njena, navuku neke crvene cipelice skoro svaki dan. I Bela bi, samo da mu daju. Uželeo sam se ja i muških, ali nije to isto.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 19-01-2013, 01:55:14
"Nije, ali jeste iz Španije. Ovo je Missa." Pa vi sad vidite.
Primljeno k znanju, preduzećemo korake! :lol:

Josephine

Quote from: Lord Kufer on 18-01-2013, 23:18:11
D. je pokušavala da predstavi situaciju a da ne padne u kliše - nije upala u kliše, ali je moglo bolje i duhovitije da se odradi.

smejao se onaj koji je trebalo da se smeje. meni dovoljno za ovaj put.  :-D

Mandragora Dragon

Quote from: scallop on 18-01-2013, 22:12:01
Biće da nam je Mandragora maturirao. Jedino da mi objasni zašto Bukurešt i bife "Cer"?
Hvala scallope na diplomi, ali razočaraću te. Provukao sam se. Nema nikakve veze.

Zašto se zove bife ,,Cer"?
U Andrićevoj pripoveci bife je ,,Titanik" i takav izbor imena simbolizuje propast (bifea, vlasnika Menta Pape, pa i njegovog egzekutora). Ja sam izabrao bife ,,Cer" (prva srpska, ujedno i saveznička pobeda u Prvom svetskom), kako bih uprkos košmarnoj atmosferi vrištao o pobedi, tj. happy end-u, u onoj meri koliko je to bilo moguće. Takođe, u tom bifeu sam ritualno pio kafu pred svaki ispit u botaničkoj bašti.

Plut-Izgled unutrašnjosti bifea, obuća konobarice i način spravljanja ,,vruće" su kockice koje pokazuju da se radi o putovanju unazad kroz vreme.
Konobarica laže (kišobran nije zaboravljen, bife se ne zove tako, nije mogla da vidi njegovu ženu pošto je mrtva, sat sa braon kaišem se ne slaže sa crnim cipelama) i na taj način ga navodi da se seti na kakvom je putu. A zaboravio je skoro sve. Potisnuo i zbog putovanja. Sajdžija mu je samo dao sat.

Saturnica-Ulica je ista dok ga bife ne upeca. Tada postaje zlo od koga ne može da pobegne. Ni kroz vreme, ni kroz prostor (drugi grad). On se kreće kroz noćnu moru, kroz lični pakao. Lebdeći grobovi ukazuju na Isusa i Lazara-žena mu je mrtva, želi da je vaskrsne. Bledo obličje je strah zbog koga je počinio greh. Zatim nema izlaza (iza vrata je hodnik, pa opet bife), a onda kada sva sila njegovog jada zapreti da ga zgromi, to je kraj puta.

scallop-Zašto zemljotres u Bukureštu?
Tek se na kraju otkriva da se radi o putovanju kroz vreme, pa mu to dođe neki tvist. Zašto mora na nešto užasnije? Ja sam bežao zajedno sa ostalima prema trgu. Bojali smo se da će soliteri da nam se sruše na glave. Junak priče je moj deda. Vratio sam ga kroz vreme da ispravi grešku. U stvarnosti to nije mogao. Umro je par godina kasnije. Imam njegov sat. Ne radi.

Coffin- Kažeš da atmosfera liči na ,,Twin Peaks", da sam bezobrazan rekao bih ti ono o babi i uštipcima, ali nisam i razumem na šta si mislio. Ipak, u pitanju su slike iz ličnih mora koje su daleko starije od te serije i filma. Mene je zbog sličnosti pogodio ,,Jacobs Ladder". 

Steva-Ovo nisu droidi koje ti tražiš. Izvini mi se.

pokojni Steva

Quote from: Mandragora Dragon on 19-01-2013, 02:30:19
Steva-Ovo nisu droidi koje ti tražiš. Izvini mi se.

Ja tebi, jer loše pišeš?! Bruka...

Sad ste me iznervirali, svi zajedno. Odo'.
Al' ne kući, neg' da vam nakuckam  xfuck5
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

svi bi nešto duhovito, a svi nešto nadrndani, mračni, ozbiljni... ko hoće duhovito, treba da bude duhovit.  :!:

eto, ja ću za emitor da probam da napišem nešto baš veselo. sebi u inat.  :-D

Josephine

u stvari, davno sam otkrila da sam reaktivna (i empatična, emotivni kameleon, kakva je okolina, takva sam i ja - što mnogo govori o sagiti  :lol: ) i da postoje (retki) ljudi koji u meni bude onu divnu mesečevu duhovitost (imanentnu svakom račiću u horoskopu). na primer - moj nesuđeni muž Harvi.  :-D 8)

Lord Kufer

Mandragora: meša špil??? može da meša karte iz špila ali ne i špil. To je kao kad bi reko - meša šerpu  8-)

Problem s ovom pričom je taj što je opisivanje sećanja prevagnulo nad tripom koji je mogao da bude priča. Previše je eksplicitna.

Naravno, ovakvi snažni životni utisci mogu uvek da se iskoriste, ali kao materijal za neki drugačiji kontekst.

pokojni Steva

Elem, svojevremeno i u pretprošlom životu mi se desilo da sam postavljen bio na mesto muzičkog urednika jednog radija. Perspektivnog i drčnog, ali lokalnog pa je vremenom i crkao. Nebitno, davno bilo, dok su još ljudi a ne mašine puštale muziku. Tad, prvo što sam uradio je bilo da sebi ukinem sve ,,smene". Delom da bih sasekao mogućnost bilo kakvog upoređivanja, traženja grešaka, bla bla, a većim da bih komotno mogao da usmeravam ljude kako sam ja mislio, ne kako bi oni, vagajući, mislili da bi trebalo da ,,zvuče".
Scallop je ovde uzeo palicu, ali se nije povukao. Prvo je dobro, drugo štetno. Ponukan komentarima pročitao sam je, uz još nekoliko. ,,Cer" sam ranije izdvojio, jer je pobednička, ništa više.
,,Bozon", nije priča s humorom. Bozon nije ni priča. Bozon je rastakanje tvrdnje da se pisac mora pripremiti. Svojevremeno mi je kuvanje supe ,,od celog petla" spočitavano kao nadimanje. Ovde je bareno više petlova, ne zbog supe neg' da se pokaže crveno meso. Dvared sam je pročitao, cenim da je toliko dovoljno, i još jednom tvrdim da tu priče nema. Svakako ne priče na koju bi se radioničari mogli ugledati. Vazda mi se mozak grčio kad je do ovog problema bilo – zašto ljudi, pametni bez daljnjeg, suvislih komentara koji mogu radioničarima onako pomoći, isporučuju ovakve napise. Lord je u komentarima potpuno okraćao, na njega se valjda više niko i ne osvrće, ali Scallopova je ovde zlatna. Jednostavno, ne razumem, zašto? Bozon je skupio prilično glasova, voleo bih da mi izađe jedan ponosni glasač i obrazloži zašto je baš za nju glasao. Ili se opet ponavlja stara radioničarska praksa - pojma ne znam o čemu se radi, al' mora biti da je dobro, vidiš kako je fino konfuzno napisano, evo glas. E pa, cvrc! Razumem zašto je ,,Cer" na vrhu, tako je vazda i bilo – srednja linija, jeftin rečnik, manjak priče, glas k'o kuća, al' zašto Bozon?! Izvinjavam se Scallopu, u poslednje vreme radionici isporučuje (da prosti maloletni svet) Kufera, ne priče.

Suba je za mene misterija. Čovek ima potencijal, uglavnom loše građenje rečenica (pa i priča) i uvek Dinaroidne pasaže, ali je i dalje jedan od radioničarski ,,mogućih". Ne bi valjalo da sad napusti radionicu (mada sumnjam da bi se to ikad dalo promeniti).

Kimura je derište, u  moje vreme su takve lamentirale nad Morrisseyevim gladiolama i tokom predavanja pisale pojeziju u svesku na kockice. Može biti da nešto od nje ispadne, ali biće jako teško. Da poraste prvo.

,,Mariji" bih dao tri pozitivna brojanja, uz debele ograde. Saturnica je, ako se ne varam, i jelka u pitanju, pa se kiti do pune otežalosti. Što ne valja.Napisano staje u 3Kk. Pitao sam i za temu, teško da je ispunjena. Al' zato diše, ima šmek. Recimo da kad bi me pitali za primer brzo napisane priče, u hitnosti kao takva i na konkurs poslana da bi bila, to je to. Iz zadatog, fina priča iskočila, pa stegnuta bila i zapakovana. Voleo bih da ovo pročitam ,,u slobodnoj formi".

D. je u bedari, i to ne skriva. Vazda bila egzibicionistički nastrojena. Ovde vrvi od opštih pojmova, toga se mora kloniti. Možda misli da je bila iskrena, ali joj priča nije.

Coffin je lik koji me i inače jače iritira. Sad znam tačno i zašto, eksplicitnost u penetraciji i snaf je za seljače urbanim motivisano. Urbano bate, samo urbano. Hrk, pljuc! Što je najgore, on bi mogao, dal' grkljan dal' priču, al' mogao bi. Nek' Scallop s njim kestenje 'ladi.

Sve ostalo, a što posle znakova navoda ima – rekao je, kao i uvek ne želim ni da čitam.

p.s.
Bolelo me baš ako neko misli da sam čekao imena "autora".
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Quote from: Суба on 18-01-2013, 23:16:24
Остао сам дужан причи Марија. Прво, мислио сам да је Стипан.

Stipan više ne igra ovu igru.

Lord Kufer

Jah, pa nije lako shvatiti Skalopa  xrofl

Al, evo, reći ću šta sam primetio. U "Legiji Ida", Skalop ne koristi uobičajeno poetsko sredstvo - sliku. Kao i u ovoj priči, on koristi formulu, što je dosta neobično, mada i Steva voli to da radi, samo previše uleće u Fibonačijeve fadeout-e i prebrzo gubi konture.

Josephine

Quote from: pokojni Steva on 19-01-2013, 05:03:12
D. je u bedari, i to ne skriva. Vazda bila egzibicionistički nastrojena. Ovde vrvi od opštih pojmova, toga se mora kloniti. Možda misli da je bila iskrena, ali joj priča nije.

xrofl

ali zašto, zašto pomišljate da je ovo tužna ljubavna priča i da sam u bedari? i opet ti sa tom iskrenošću:P. jel ga izbacila iz stana? nije. jel se zaljubila? jeste. jel on odlazi? ne zna se, ali ga ona uzima za ruku što može da se protumači i kao "ostani". i iskrena je, samo se ti opet tripuješ.  :lol:

saturnica

Quote from: saturnica on 18-01-2013, 07:58:30
Quote from: Суба on 17-01-2013, 23:31:41
Секс, лажи и лажи[/
Покајник
Испуњен задатак, чини ми се. Али не баш убедљиво. Мајсторски набијено мноштво (не)битних детаља из прошлости. Дијалози варирају од (не)убедљиво архаичних до модерних. Хм, како је могуће да Митар није сигуран колико је глава дао Душици? Најшкрипавији део приче. Не знам ни сам. Хаотично. Али ми нису јасни неки коментари: није у питању карантиннити страх од заразе, већ страх сеоског кнеза (да, села су одувек имала кнезове) да се не раструби појава губе у самом лечилишту.
Da, hvala Suba na ovom komentaru. Mislim da sad znam zasto sam zapela na ovoj prici.
E, jesi me...da ne kazem sto!

Josephine

hahah, stevo - odlični komentari.

samo ću reći za bozon da je stvarno konfuzan, a za patuljka da je ogavan.

saturnica

Cestitam pobjednicima!

Sto se tice moje price, zahvaljujem najprije voditeljima Radionice koji su u njoj vidjeli  nesto i  to nagradili bodovima, a potom i ostalim sudionicima ovog napetog spisateljskog serijala. Suprotno mojim ocekivanjima, voditelji Radionice i nisu se bas pretrgli od kometiranja, pa cu, ako dopuste, probati o tome na nekom drugom mjestu.
Htjela sam jos nesto napisati, mozda poslije, sad nemam vremena.

Stojte mi dobro,  Sagita ekipo! xrotaeye
Sto bi rekli mi u Dalmaciji... Zdravi i veseli mi bili!

Kimura

Stevo, ja nisam derište, ne hajem za Moriseja i nikada nisam pisala poeziju.
Tu laskavu primedbu o mladosti prihvatila bih bez pogovora kada bi odnosila na moj lik, a ovako moram da pitam : šta ti se čini  tako mlado? Priča? Čini mi se da je nisi pročitao. Postovi? Mlad duh? I to je nešto. 

Anomander Rejk

Marija-Priča koja mi se najviše dopala na ovoj Radionici. Obiluje nekim sitnim detaljima, fino upakovanim i istančanim. Meni je to dovoljno, zbog jednog detalja mogu zavoleti pesmu ili priču. A ovde ih ima u izobilju : ,,srebrna lepotica kočoperi se u zelenoj mrežici''.
,,Otvorim prozore...Uđe samoća. Nekad se ne da ničim oterati.'' Ovo je primer kako se uz malo reči može postići efekat, bez da se siluje radnja i beskrajno objašnjava. Pored toga i tehnički mi je ova priča najbolja u krugu. Karakterizacija lika je odlično urađena. ,,Cimet'' po meni, daje jedan fin ,,začin'' priči...Stoji i da bi uz doradu, mogla biti još bolja, i da je dorada potrebna, ali definitivno mi je najbolja priča od Saturnice na radionici, i najbolja u ovom krugu.

Još sam mali-Ova priča mi je solidno napisana, dodao bih komentar koji je danas čest, ,,drži pažnju i fino teče''. Međutim, van tog zabavnog, ne ostavlja mi neki dublji utisak i verovatno ću je brzo zaboraviti. Sviđa mi se njena nepretencioznost i zabavnost, ali opet voleo bih u njoj videti i nešto više. Možda bi bila bolja uz više karaktera.

Hedvigova audicija tvrdih bombona-I ovo ću brzo zaboraviti. Ne znam, meni je muško muško, žensko žensko, i tako treba da ostane. Ne mogu da se udubim u osećanja ljudi oko promene pola, nesigurnih seksualnih identiteta i sl. Dodatni problem u priči je što je ona odgovor na...a nema potrebe za time. Ume Cofi mnogo bolje od ovoga.

Pisac nepoznatog dela i Higsov bozon-Iskreno priznajem da ovu priču nisam razumeo. Moguće je da je problem u meni. Liči mi da nešto govori o pisanju, ali šta nam zapravo poručuje, nisam uspeo dokučiti.  Vedrina se donekle i probija kroz nju, ali nekog humora nisam zapazio.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

scallop

Dobro jutro. Još sinoć sam video post nemrtvog Steve, ali pomislih da može da ostane i za sutra i zaglavim krevet smišljajući šta ću sve da mu skrešem. Sad vidim jedan prilično informativan post Kufera, ali će se mnogima učiniti da je kratak, pa neće prepoznati koliko je težak. Ostali komentari mi se nisu dopali, osim D. koja ih ima i od jedne i od druge vrste. U nadimanju da vas odma' puknem pobedio je razum: prvo ću skuvati kafu.

scallop

Najpre Saturnica. Slatko sam se nasmejao kad je primetila da je Suba muljao sa komentarom svoje priče. Nije Suba gurao svoju priču uzbrdo, nego je zametao tragove. Svojevremeno, kad završiš sa komentarima svi znaju koja je tvoja priča. Onda se neko dosetio da ako komentariše i svoju priču... Nego, o onome šta mi smeta. MIslim da je Saturnica na Radionici dobila više nego mnogi drugi, a i dalje nas potresa svojim obećanjima da će potražiti bolje mesto i ostaviti nas na cedilu. :cry: Pa, ovde je pazar ovoliki.

Josephine

Quote from: scallop on 19-01-2013, 15:07:05
a i dalje nas potresa svojim obećanjima da će potražiti bolje mesto i ostaviti nas na cedilu.

obećali su joj mesto u torti2!!!  xrofl eee, nije se šaliti sa takvom ponudom, scallope!

saturnica

Najpre Saturnica. Slatko sam se nasmejao kad je primetila da je Suba muljao sa komentarom svoje priče. Nije Suba gurao svoju priču uzbrdo, nego je zametao tragove. Svojevremeno, kad završiš sa komentarima svi znaju koja je tvoja priča. Onda se neko dosetio da ako komentariše i svoju priču... Nego, o onome šta mi smeta. MIslim da je Saturnica na Radionici dobila više nego mnogi drugi, a i dalje nas potresa svojim obećanjima da će potražiti bolje mesto i ostaviti nas na cedilu. :cry: Pa, ovde je pazar ovoliki.
Kad sam ja to rekla scallope da cu otici? Cak ni kad su me nazvali onim imenom, nisam to rekla. Imam se valjda pravo musaviti dva tri dana.
I naravno da sam dobila puno, pisanje mi je postalo bolje, nikada nisam ni tvrdila suprotno.
Scallope, jel ovo mala provokacija ili sto?

saturnica

Quote from: D. on 19-01-2013, 15:09:08
a i dalje nas potresa svojim obećanjima da će potražiti bolje mesto i ostaviti nas na cedilu.

obećali su joj mesto u torti2!!!  xrofl eee, nije se šaliti sa takvom ponudom, scallope!
Tebi cu turiti tu cigaru niz grlo! Pa ces se manje ceriti! :evil: