• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FREKVENCIJA - Kako je trebalo da bude napisana

Started by Stipan, 14-01-2013, 17:51:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Quote from: D. on 15-01-2013, 16:56:27
Sad ti mašiš poentu. Ova zafrkancija uopšte nije zlonamerna. Treba da naučiš nešto iz nje.

Drugi ljudi su me isprovocirali. Pokojni je ljudina, samo je naleteo kad je najmanje trebalo.

Jebiga, nisam ni ja uvek kako treba.

Джон Рейнольдс

Јбт, баш кад мислим да сам све већ видео...  :-x Ко "савете" ове несрећнице схвата озбиљно, може одмах да се убије. Саветује гледање серије Hustle, не би ли то било... шта? Примењено у писању? Па "Преваранти" су пример претерано расписаних сценарија, до пуцања натегнутих, који могу да функционишу само уз (видео, филмску, којугод) МОНТАЖУ и то функционишу само код површних гледалаца. Једини гори пример од овога били би каснији филмови из Saw франжизе, од трећег надаље. Та врста драматургије непримењива је на писање, поготово код радионичара којима је препричавање филмова ионако рак-рана. Сада би, претпостављам, уместо обичног препричавања филмова требало да препричавају сценарије које у писаној форми није могуће пренети, то јест све мањкавости ту би биле болно очигледне. Пре свега јер се све заснива на унапред зацртаним догађајима у веома кратком времену, што је у стварном животу немогуће јер би свега један детаљ, да зашкрипи, срушио читаву поставку; а тих фенси детаља ионако има толико много да не би ни могли да стану у 6000 карактера. Можда тек у неком роману и то опет из "бесцелер" категорије. Која особа после Шелдона и Морела пљује Дексу, а притом саветује гледање "Превараната" за унапређивање писања... Безумље!

А што се тиче опрезног отварања врата и гласног (а богами и БУЧНОГ) улажења, то сам често радим. Па ако је то толики проблем у Стипановој причи да је морао да буде истакнут... шта рећи.  :roll:

Ако се неко пита, врата опрезно отварам јер су тешка а пас уме да дрема иза њих, а кад уђем, направим буку јер поздравим децу и остале укућане.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Tupane, otvaranje vrata je početak ulaženja u sobu. Kada već "uđeš i napraviš buku" je već drugačije od "tiho ulazim".

Drugo, serija "Prevaranti" je sasvim uverljiva. A otkud bi ti znao ko su i kakvi su Šeldon i Morel, ako nisi čitao? Ja u osnovnoj čitala sve što mi je potpalo pod ruku, od ove dvojice može mnogo da se nauči o dinamici i klifhengerima.

Ne budi uvek baš toliko glup.

Stipan

Samo jedna ispravka, ovo nije priča od 6000K, nego od 30.000K.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 15-01-2013, 17:51:53
Drugo, serija "Prevaranti" je sasvim uverljiva.

xrofl

Повлачим се пред овом силином аргументације.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 16-01-2013, 03:12:58
Повлачим се пред овом силином аргументације.

ja sam se povukla pre tebe, ali si previše glup da ti bo shvatio. zato nema argumentacije.

pokojni Steva

Hustle, jel' to ono englesko kao Hotel Babylon, Spooks, a nije Frost ili Foyle?
Brr, jeza!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Quote from: D. on 15-01-2013, 16:49:55
A što ste žurili sa objavljivanjem?

Ukazano mi je na totalnu debilnost ovog pitanja i zato sam pripremio mali psiho test, ujedno i test inteligencije.

Idemo. Molim za pažnju:

a) da bi novogodišnja zbirka izašla tik pred novu godinu
b) da bi zbirka koja sadrži priče u vremenskom okviru oko nove godine izašla u augustu, negde sredinom istoga
c) da bi sa požurivanjem napravili zamku Stipanu da zbrljavi svoj rad iako je imao više meseci da isti dotera

Molim da se duboko koncentriše na pitanja i da se da sve od sebe u potrazi za pravilnim odgovorom.

Nakon uspešnog rešenja testa sledi šetnja po livadi i blejanje u šarena vrata. Hvala.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Okani se ti Stipana, majmune jedan nedotupavni...

Džek

Majmun ti je tata, kretenu jedan patetični, nisam se tebi obraćao. Dalje, hteo si uprkos svima da imaš dve priče, ko te jebe kada si megaloman.

Vidim, kerić je pod žestokom dresurom  xrofl

Stipan

Šta je bilo krvolok? Skinuo ti traktordžija brnjicu, pa balaviš malo unaokolo?

scallop

Sa'će vas Boban baci na đubre ko slinavu maramicu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Da li bi pomogao ban na nekoliko dana, da se ohlade malo? I otrezne?
We're all mad here.

scallop

Nedelju dana bi bilo prava mera kad ne umeju ni da se posva]aju kao ljudi.

Džek

Nisam vređao niti to prvi činim, samo sam odgovorio onoj na pitanje. Šta je onom, ne znam, ali fakat ovoj radionici treba moderator. Ili će se napadnuti sam braniti i uzvratiti, ili će gutati zarad mira ostalih. Kakav god izbor da napravi, neko će ostati donji.

Imenuj ko je ili šta je "traktordžija"

Stipan

Džek

Misliš na Anomandera? Ili nekog drugog koji je proteran?

(Lep sam bre kao slika, tako mi govore žene ceo život... nemoj da lagiš :) )

Джон Рейнольдс

Quote from: Džek svih zanata on 16-01-2013, 19:11:39
ali fakat ovoj radionici treba moderator.

Ја се јављам! Немам ништа лично против Стипана и ту не бих никоме држао страну. Лонијеви политички ставови су ми одбојни, али је на радионици бениган, забаван и користан, то треба одвојити. Онај створ у страху од мене не би смео да дивља.

Дакле, идеалан сам избор за модератора радионице. Покушао бих да у сваком кругу приволим неког од "јачих имена" да се придружи. Строг сам, али праведан. То је моја предизборна платформа.  8-)

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 16-01-2013, 19:28:50
Онај створ у страху од мене не би смео да дивља.

još ti dušo nisam kaz'o da ja volim sado-mazo.

Джон Рейнольдс

Пошто никад не гласам, немам миљенике - ни овако ни онако. Нико ми се не увлачи нити ја њему или њој. Читам и коментаришем само приче које ми привуку пажњу, бавио бих се и равнотежом у коментарима; неки аутори буду неправедно запостављени јер не скрећу пажњу на себе, Плут прва пада на памет, а често је добро котирана. Гледао бих да ту постоји неки баланс.

Ђубрење бих немилосрдно брисао и такво понашање сасецао у корену, пре него што се нагомила.

#Τζούτσε

Josephine

xrofl

ovaj je ozbiljan! pa, dušo, postani murjak, šta da ti kažemo... (mada ne primaju tako matore)

Джон Рейнольдс

Истинољубив. Психички стабилан. И оно што је најважније, чврстих сам и постојаних ставова.

Джон - модератор 21. века! Револуцијом ако треба.

#Τζούτσε

Džek

QuoteДжон - модератор 21. века!

Ovaj, gde da potpišem?

Джон Рейнольдс

Брисаћу соло смајлиће-ретардиће. Нећу се мешати у рад аутора пре слања прича.

#Τζούτσε

angel011

Ne bi dozvoljavao ni da neko postuje samo  :-| ? Pa ti si tiranin!  :lol:
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Kimura

Neće biti cenzurisanja priča ! Blago radioničarima!
A dok mogu  :shock: :? xfoht

Джон Рейнольдс

Пракса беневолентних диктатора углавном је у стицању поштовања код већине, а страхопоштовања код агресивне мањине.

#Τζούτσε

Kimura

Hajde još malo : diktatura :cry: benevolentna  :shock: poštovanje kod većine  xrofl strahopoštovanje kod agresivne manjine xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

Джон Рейнольдс

Полако. Моја предизборна платформа развија се по законима еволуције, док ће директно деловање бити више револуционарно.

Може?  8-)

#Τζούτσε

Džek

Sve može, samo da se ne spamuje više ovaj predivni topic.  :mrgreen:

Джон Рейнольдс

Quote from: Džek svih zanata on 16-01-2013, 20:30:30
Sve može, samo da se ne spamuje više ovaj predivni topic.  :mrgreen:

Тако је. Бобо је ваљда досад затрпан хистеричним СМС-овима и приватним порукама.  :lol:

#Τζούτσε

Stipan

Šta? Neće više biti psovanja i vređanja po svim mogućim osnovama?

Šta se to ovde dešava? Zar je to stari dobri duh Sagite?

Kimura

Mani horor, pusti fantastiku i prihvati se erotike.
Tu ti niko neće zameriti manjak promišljanja. :)

Stipan

Kimura, srećo moja, ne znam kako da protumačim ovaj tvoj post.

Ako je bilo dobronamerno, onda ću odgovoriti ovako:
Erotika jeste vrlo bitan sastojak većine mojih priča.
Uostalom, putenost je vrlo važan faktor kod svih normalnih osoba.
Angel je stara kajla i njene primedbe su obično na mestu.
To što je ona sklona podjebavanju je više stvar sagitaških manira nego njene ličnosti.

E sad, ako je post zlonameran, onda ću reći ovako:
Fantastika i horor baš i nisu osovina oko koje se moje pisanje vrti.
Erotika je prisutna tek toliko koliko je potrebno da bi priča funkcionisala.

Biraj sama koji ti odgovor više odgovara...

Kimura

Ne znam zašto si pomislio da sam zlonamerna.
Malo sam se našalila na tvoj račun, ali valjda svaki vuk u ovoj šumi može toliko da podnese.

Stipan

Eto mala, odabrala si odgovor.
Ovih dana sam pomalo paranoičan.
Preterano oprezan, preterano spreman za okršaj.

Drago mi je da si se, ipak, samo šalila.

saturnica

Quote from: Stipan on 09-02-2013, 16:01:02
Eto mala, odabrala si odgovor.
Ovih dana sam pomalo paranoičan.
Preterano oprezan, preterano spreman za okršaj.

Drago mi je da si se, ipak, samo šalila.
Mali, jel te proslo?