• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

bosanske plačipičke

Started by Ghoul, 18-01-2013, 19:55:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lord Kufer

Dakle, "destilacijom" osećaja (a ne, slučajno - osećanja) doćićemo do toga da se svi isto osećamo...  8)

Bzzzzzz Bzzzzzz Bzzzzzzz Bzzzzzz

Meho Krljic

Ne isto već ravnopravno, to se valjda podrazumeva.

Kimura

To bi vredelo da su ljudi racionalna bića. Pošto nisu, neki će svašta trpeti, dok će se drugi osećati obespravljeno i ugroženo taman da im se da ceo svet.

Meho Krljic

Jasno, ali na državi - zakonodavcu - je da obezbeđuje formalni okvir koji podupire ovo o čemu pričam. A onda na ostalim igračima - nižim organima vlasti, kulturnim institucijama, medijima, udruženjima građana, nevladinim organizacijama - da diseminiraju ovo u praksi koliko je moguće da se dostigne jedna pragmatična harmonija i da postoji jedan zadovoljavajući nivo kolektivnog identiteta koji ima mesta za posebnosti individua i grupa ali je i od većine poželjan kao krovni element...

Kimura

''Pragmatična harmonija'' je lep izraz, ali sumnjam da tako nešto postoji.
Negde sam pročitala da državu najpre čini gola sila, potom zakoni, koji toj sili daju već nešto uljudniji lik, i na kraju osećanje zajedništva među građanima te države. Mnogim državama nedostaje neki od ovih elemenata, a našoj možda i sva tri.

Meho Krljic

Ma, možda ne postoji ideal ali se on ionako uzima kao nešto čemu se stremi, ne nešto što se obavezno dostiže. Građanin Srbije ima mnogo stvari koje mu smetaju - ma koje vjere bio - a za koje ispravno ili pogrešno krivi republičku vlast, izvršnu i zakonodavnu (mada je sudska jednako kriva), pa ona svakako treba da gleda kako da u proseku svakog od njih ravnopravno usluži.

lilit

iz mehove price jedino se da  zakljuciti da bi on prefrigano radio na strategiji da se svi u srbiji osete ko srbi pravoslavne veroispovesti!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

:lol:  To je minimum ispod koga ne smemo ići.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Meho Krljic on 25-01-2013, 20:52:51
U Srbiji se ne zna koja socijalna/ kulturna grupa bi pre da se odcijepi, traži autonomiju, pripaja se susednim državama i tako to. Ne mislim samo na nacionalne manjine.

to je odlično, ako je tako kako kažeš
ali bojim se da su to samo tvoje fantazije

a sve je plod pogrešno shvaćene, tj. nerazumijevanja pojma integracije (političke)
integracija ne ide tako da se cjelina prilagođuje pojedincu (u njegovim najbizarnijim zahtjevima. usput, ovo je temelj nesporazuma između nas dvojice, još tamo od prvih dana gej-parade pa do sada i školske proslave). cjelina ima modele integracije i pojedinac ih usvaja: to je integracija. (on se naravno može organizirati i tako postati sila koja negira postojeće modele. to jest put. nitko ne garantira uspjeh, a uspjeh s druge strane garantira je li u pravu ili ne.)

dakle,
integracija nije "da se svaki njen klijent (učenik) oseća podjednako usluženim", jer je to nemoguć zahtjev, tj. svaki "klijent" je čitav mali svemir zagonetnih i suludih osjećaja i nije potrebno gubiti se u tim labirintima. nego je integracija kada taj "klijent" dođe do sinteze svoje "privatne poezije" i "proze okolnosti" i tako bude na razini "stanja svijeta".

dat ću ti primjer koji će sagita obožavati. RH nije shvatila integracijsku funkciju u tvom pogrešnom (i naivnom) značenju, nego baš onako kako treba. nije podilazila "svakom klijentu", tj. srbima i njihovom guslanju, prepoznavši da je to jedna fantazija, umaštani svijet. RH je dala sjajan model integracije, ustav. srbi (uglavnom) nisu dospijeli do uvida da je to sjajno rješenje. nisu shvatili da već 200 godina živimo u romanu, a ne epu. (ni Jevtropijevićka ovo ne shvaća, po vlastitom priznanju kada se potužila da joj je naporan Lukacs u Teoriji romana).
integracija nije da se srbima dade "osjećaj da žive na srpskoj zemlji" i pričaju markove konake, nego da prihvate RH, stave šahovnicu na čelo i uključe se u društvenu dinamiku pridonoseći sveopćem boljitku. dakle, da zbiljski rade na promociji i boljitku Hrvatske (a privatno mogu misliti što im drago).
to se nije dogodilo, srbi se nisu integrirali u ovom pravom značenju i smislu, nego su probali negirati formu i doživjeli neizbježnu korekturu. upravo kao u romanu. rezultat je ironijska sinteza: poraz, klonuće, nametnuto prihvaćanje zbilje ili rezignacija a la džonrejnolds "minuciozno provjeravam u dućanu koji je proizvod hrvatski i odbijam ga kupiti".
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Mme Chauchat

Quote from: PingvinPatuljak on 25-01-2013, 21:44:35
(ni Jevtropijevićka ovo ne shvaća, po vlastitom priznanju kada se potužila da joj je naporan Lukacs u Teoriji romana).
Sve ti je džabe, prešla sam na Ransijera davno!

lilit

joj pingvin,
zato ce hrvatska sa takvim svojim palamudom i da istruli sve zajedno sa srbijom.
austrijski model je opasan, mozes da se osecas ko srbin do sutra, sve ti daju, i religiju u skolama, i maternji jezik u skolama, ma sta pozelis, al kad te upregnu, ugasio si. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Jevtropijevićka on 25-01-2013, 21:46:29

a ja na jungera!
svaka čast da si mi skrenula pozornost onomad, makar se ozbiljno pitam što je pošlo s tobom ukrivo. celine, junger, schmitt, malo tko me tako oduševio kao ovaj trojac, a ti onako...
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

pokojni Steva

Quote from: lilit_depp on 25-01-2013, 21:50:59
joj pingvin,
zato ce hrvatska sa takvim svojim palamudom i da istruli sve zajedno sa srbijom.
austrijski model je opasan, mozes da se osecas ko srbin do sutra, sve ti daju, i religiju u skolama, i maternji jezik u skolama, ma sta pozelis, al kad te upregnu, ugasio si. :lol:

xcheers
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Kimura

Джон Рейнольдс

ili rezignacija a la džonrejnolds "minuciozno provjeravam u dućanu koji je proizvod hrvatski i odbijam ga kupiti".

xrofl

Баш га засра на крају. Србија и Хрватска су у судском спору, где је Хрватска дигла тужбу за некакав измаштани геноцид или шта већ. Да ишта знаш о озбиљном пословању, знао би да озбиљне фирме које су у спору избегавају све врсте сарадње осим оних виталних управо да се не би компликовала пресуда; Србија и Срби немају ту врсту свести и признајем да што се тога тиче живимо у облацима. Али док се воде спорови пред међународним судовима, нема размене оним највиталније. То НИЈЕ резигнација. По обичају, немаш појма, јбг.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mme Chauchat

Quote from: PingvinPatuljak on 25-01-2013, 21:54:05
Quote from: Jevtropijevićka on 25-01-2013, 21:46:29

a ja na jungera!
svaka čast da si mi skrenula pozornost onomad, makar se ozbiljno pitam što je pošlo s tobom ukrivo. celine, junger, schmitt, malo tko me tako oduševio kao ovaj trojac, a ti onako...
Ne ukrivo nego ulevo! :mrgreen:

Lilit, ti im kaži, tebi sve veruju!

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 25-01-2013, 20:52:51
U Srbiji se ne zna koja socijalna/ kulturna grupa bi pre da se odcijepi, traži autonomiju, pripaja se susednim državama i tako to. Ne mislim samo na nacionalne manjine.

to je odlično, ako je tako kako kažeš
ali bojim se da su to samo tvoje fantazije

a sve je plod pogrešno shvaćene, tj. nerazumijevanja pojma integracije (političke)
integracija ne ide tako da se cjelina prilagođuje pojedincu (u njegovim najbizarnijim zahtjevima. usput, ovo je temelj nesporazuma između nas dvojice, još tamo od prvih dana gej-parade pa do sada i školske proslave). cjelina ima modele integracije i pojedinac ih usvaja: to je integracija. (on se naravno može organizirati i tako postati sila koja negira postojeće modele. to jest put. nitko ne garantira uspjeh, a uspjeh s druge strane garantira je li u pravu ili ne.)

dakle,
integracija nije "da se svaki njen klijent (učenik) oseća podjednako usluženim", jer je to nemoguć zahtjev, tj. svaki "klijent" je čitav mali svemir zagonetnih i suludih osjećaja i nije potrebno gubiti se u tim labirintima. nego je integracija kada taj "klijent" dođe do sinteze svoje "privatne poezije" i "proze okolnosti" i tako bude na razini "stanja svijeta".

dat ću ti primjer koji će sagita obožavati. RH nije shvatila integracijsku funkciju u tvom pogrešnom (i naivnom) značenju, nego baš onako kako treba. nije podilazila "svakom klijentu", tj. srbima i njihovom guslanju, prepoznavši da je to jedna fantazija, umaštani svijet. RH je dala sjajan model integracije, ustav. srbi (uglavnom) nisu dospijeli do uvida da je to sjajno rješenje. nisu shvatili da već 200 godina živimo u romanu, a ne epu. (ni Jevtropijevićka ovo ne shvaća, po vlastitom priznanju kada se potužila da joj je naporan Lukacs u Teoriji romana).
integracija nije da se srbima dade "osjećaj da žive na srpskoj zemlji" i pričaju markove konake, nego da prihvate RH, stave šahovnicu na čelo i uključe se u društvenu dinamiku pridonoseći sveopćem boljitku. dakle, da zbiljski rade na promociji i boljitku Hrvatske (a privatno mogu misliti što im drago).
to se nije dogodilo, srbi se nisu integrirali u ovom pravom značenju i smislu, nego su probali negirati formu i doživjeli neizbježnu korekturu. upravo kao u romanu. rezultat je ironijska sinteza: poraz, klonuće, nametnuto prihvaćanje zbilje ili rezignacija a la džonrejnolds "minuciozno provjeravam u dućanu koji je proizvod hrvatski i odbijam ga kupiti".

Dakle,

Taj "američki", love it or leave it model u ovom kraju sveta ne bi previše funkcionisao jer ne postoji dovoljna jak ekonomski podsticaj za integraciju (čak i u USA postoje separatistički pokreti u ekonomski jačim državama). Balkan je primer kako je po rastakanju jedne veštačke ali nekoliko decenija održive kohezivne strategije došlo dao rascepkavanja na sve manje celine koje su u velikoj većini sada u brojnim ekonomskim, političkim, socijalnim i kulturnim problemima. Mislim da je neophodan jedan nivo integracionističkog kulturnog delovanja da bi se održavala ravnoteža među više društvenih grupa koje na kratke staze ne vide ekonomski niti politički podsticaj da sarađuju.

Loni

Koliko sam razumeo Svaroga pravoslavlje je načelno ok, a samo eto neki njegovi glasnogovornici su loši.

izvini, a u čemu je to pravoslavlje načelno ok?

1) Pravoslavlje kao i hrišćanstvo nude koncept VEČNOG PAKLA ZA VEĆINU.
Nigde nema raja za većinu već se samo manjina spašava.
Dakle preko 51 % nas koji smo trenutno živi, po tom konceptu
završiće u vatri i na sado-mazo spravama.
I tako narednih milion godina.

Je l to taj velikodušni bog koji nas sve bezgranično voli?
Je li to taj koncept pitom i human?

Izvini, ali hinduizam, budizam, islamska struja aleviti ili spiritualisti koji do znanja dolaze putem hipnoza i meditacija, ne nude tako surove koncepte. Po njima ljudi imaju pravo na iskupljivanje u novim reinkarnacijama.
Po hrišćanstvu toga nema.
Živiš 60 godina, upadneš u goru polovinu i večno mučenje.
Je l bog nije mogao ništa bolje da smisli od tog koncepta?

2) Po čemu je taj biblijski bog toliko velik?
Po tome što spaljuje čitave gradove u ljutnji?
Po čemu je Isus toliko velik?
Po tome što je egotriper (Nemoj imati drugih bogova osim mene).
Umesto razmišljanja i kritičkog stava, Isus zahteva slepu lojalnost.

Neka hvala. Meni je Tesla veći od tog tipa.

Znaš li koliko je ljudi poginulo u Bibliji od strane Sotone?
0.
I slovima NULA !

Biblija bi dakle imala jedino smisla kao trik viših duhova.
Cilj je možda da prebrojimo žrtve i okrenemo se  :evil:

džin tonik

Quote from: Lord Kufer on 25-01-2013, 22:03:34
Opet oni osećaji umesto osećanja  :x

ja ih vise ni ne citam. samo preletim.

tomat

Quote from: Loni on 25-01-2013, 23:00:26

nije ovo Isus reko, nego tata mu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ugly MF

Koliko sam razumeo Svaroga pravoslavlje je načelno ok, a samo eto neki njegovi glasnogovornici su loši.

izvini, a u čemu je to pravoslavlje načelno ok?

1) Pravoslavlje kao i hrišćanstvo nude koncept VEČNOG PAKLA ZA VEĆINU.
Nigde nema raja za većinu već se samo manjina spašava.
Dakle preko 51 % nas koji smo trenutno živi, po tom konceptu
završiće u vatri i na sado-mazo spravama.
I tako narednih milion godina.

Lupas ,Loni, to si se nagledo po katolickom holivudu i njihovoj interpretaciji. Stradanje Isusovo Mela Dzibsona i ono sa Defoom ,poslednje Iskusenje koristis da se edukujes o pravoslavlju? :)
Ili tu i tamo poneku seriju il ihorror film? Ne ide to tako, Loni, sreco....

Katolici baziraju svoju religiju na stradanju Isusovom a Pravoslavci na Vaskrsenju.
Oni su i dalje pagani kakvi su bili pre hriscanstva, skoro kao i mi. A ti se dalje informisi....
Katolicanstvo je i nastalo tako da bi se parama moglo otkupiti grehova i prosiriti iglene usi za kamile.
Nijedan Pravoslavac koji iole ista zna ti nece pominjati pakao kao glavnu soluciju i to neizbeznu....

Dok je za Katolike Djavo jednako pa cak i jaci od Boga , za nas je samo jedan mali napaceni alat u rukama Boga...vrlo lako prejebiv ako co'ek ima mudrost...

Je l to taj velikodušni bog koji nas sve bezgranično voli?
Je li to taj koncept pitom i human?
Po čemu je taj biblijski bog toliko velik?
Po tome što spaljuje čitave gradove u ljutnji?

Neka hvala. Meni je Tesla veći od tog tipa.

Znaš li koliko je ljudi poginulo u Bibliji od strane Sotone?
0.
I slovima NULA !

Biblija bi dakle imala jedino smisla kao trik viših duhova.
Cilj je možda da prebrojimo žrtve i okrenemo se  :evil:

Ko ti je dao da si to sto jesi?
Da li si sam birao da budes covek ili si mogao da TI odlucis da budes rodjen kao ...jazavac, konj, majmun?
Ko si TI da sudis o necijoj HUMANOSTI, o Bogu  i covecanstvu, ispilio se pre par decenija , i ko da pre a ni posle tebe pameti nije bilo i nece je biti?

Sotona ne znaci nista drugo nego Laz, nije to nikakva sila niti Crveni rogonja sa kazanom i trozubcem.
To je ono u tvojoj glavi sto te sputava gorcinom prema potopljenim gradovima da vidis da niti siti stvorio te gradove niti su tvoji , niti ces odgovarati za njih.

Sotona nije ubio? Pa naravno, jer ne moze, nema tu moc, ne ubija on,ne upravlja smrcu, a kad pogledas, smrt nije kraj da se plasimo nje, eeeeeej!
Plasiti se necega sto je neizbezno i dolazi kad tad? c'moooooon!?!?!?

Sotona i ne sluzi da ubija, sve i kad bi mogao, njemu je cilj da ti ne verujes u Boga, da sam svojim umom odlucis
da ne zelis istinu!

Oces satanizam:
"Zasto , Loni , kada vec nema Boga, i ti ne verujes u njega, kada ZNAS da posle ovog zivota nema nicega, samo nistavilo, jer si zivotinja i celavi potomak majmuna ne zivis ovaj zivot u potpunom uzivanju? :evil:
Cemu biti nesto sto ne zelis? Zasto ciniti ista zbog nekoga i trpeti bilo sta? Zast oZaliti za spaljenim gradovima?
Hajde , Loni, Uradi SVE sto covek treba da dozivi vrhunac zivota!!!
Opljackaj banku, pojedi sve , popij sve , ufiksaj sve , pojebi sve, ispucaj metke na sve sto je ZLO, ucini ALtimejt GOOD i onda umri mlad da bi oni koji ostanu posle tebe VECNO kroz generacije pamtili LEP LES, jer , sta te boli kurac covece, danas sutra ili za sto godina, posle smrti nema NICEGA! Zasto da se patis STO GODINA , kad mozes da uzivas STO DANA, ionako isti kurac na kraju!
Bolje da zivis punim plucima nego da se natezes sa debilom Svarogom oko neke gluposti ka osto je BOG na nekoj tamo Sagiti sa ostalim debilima!!!
Zamisli, eeeej! Koji ce ti to moj u zivotu???"

Samo, meni je dosadan taj satanizam, izlizana stvar, za debile...
A sto se tice konkretno pravoslavlja,ono nikad ne osudjuje nikoga, to nije advokatura nego verovanje i nacin zivota.
Toliko za sada...small steps...

tomat

Quote from: SVAROG on 26-01-2013, 00:15:19
Sotona i ne sluzi da ubija, sve i kad bi mogao, njemu je cilj da ti ne verujes u Boga, da sam svojim umom odlucis
da ne zelis istinu!

eh sad... sotona je dakle omađijao svakog ateistu i agnostika na planeti.

danas sutra ili za sto godina, posle smrti nema NICEGA!

upravo tako. zato se treba potruditi da smrt dođe za 100 dogina pre nego danas ili sutra, pošto je ovaj život jedino u šta smo sigurni da zaista imamo.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Loni

A ne Svarog.
Nije istina da ne verujem u boga.
Ja samo ne verujem u avramskog boga (Onog boga iz Biblije ili Kurana. Tog što spaljuje gradove i postavlja patrijarhat.
Ne jer je pomenuti konstrukcija koja je bila potrebna Rimskoj Imperiji.

Ali u inteligentnu silu univerzuma (koja nema veze ni sa čim avramskim) želim da verujem.

Na popisu nisam pod veroispovest napisao ateizam nego teslanstvo.

Jedan deo hipika pokušao je da stvori novu religiju NEW AGE -
demokratski koncept bez jasne dogme.
Koncept po kome čovek nije samo krv i meso. Ima i dušu,
ali takav da nema strašnog pakla, niti strašnog boga koji spaljuje,
koncept u kome se ne sankcioniše slobodna ljubav.
U kome niko nije grešan ako je žena, gej, miroljubiv, mondijalista itd.
New Age bio je zamišljen kao religija koja nema ničeg represivnog,
prilagođena levičaru i političkoj korektnosti.

Na žalost hipici su kao pokret zamrli.
Njihovo čedo New Age možda će i moći da se rehabilituje u internetskom vremenu.

Nije istina da sam ja protiv religije.
Ja sam protiv LOŠE religije.

Ja sam protiv toga da bi avramisti (bilo da su hrišćani, muslimani ili jevreji)
drže MONOPOL nad etikom i
MONOPOL nad tanatologijom.

Ako verujem u život posle smrti, verujem zbog zakona kvantne fizike
(Za sad niko ne može negirati podatomske čestice jer su nemerljive)
ili zato što sam se sam podvrgao hipnoterapiji.

Ne zato što monopol nad konceptom drži institucija koja veliča Vladiku Nikolaja Velimiroviča
koji je 1936. izrekao hvalospev Hitleru.

Nisam ja dakle protiv duhovnog i moralnog.
Ja sam protiv MONOPOLA koje organizovane religije drže nad oblastima duhovnog i moralnog.

Loni

Reci mi konkretno Svarog, zašto bih recimo ja, koji se iz sveg srca nadam da živa bića imaju i dušu koja opstaje posle smrti tela, verovao više nekakvoj knjizi Bibliji, pisanoj pre 2000 godina, koja ništa o duhovmo svetu i ne kaže.

A ne verovao recimo Udruženju hipnotizera koje je radilo regresije pacijenata - vraćanje sećanja pre života.

Pošto me je zanimala hipnoza uzeo sam i pročitao recimo:
   Michael Newton - Putevi duša
   Micheal Newton - Sudbine duša
i
   Život između života (knjiga sa više hipnotizera).

Interesantno mi je bilo da u tim knjigama niko se nije sećao iz te sfere Spiritike ni boga ni đavola, ni raja ni pakla.
Bilo je to više nešto kao PLANSKA HUMANOMETRIJA. Želja nas kao nekakvih fotonskih bića koja se mogu nalaziti na više mesta u isto vreme da se ulogujemo na planeti Zemlji i unapređujemo prirodu. Umesto raja i pakla sve se svodi na veliki rad svih.
   Na pitanje da li ima boga, pacijentkinja odgovara hipnotizeru: - Ne. Ono od čega smo nastali mi zovem oizvor. Termin bog je zloupotrebljen na Zemlji.

Dakle eto, čak ni na nivou nekakvog konkretnog rada u otkrivanju kakva je spiritika. (Pod uslovom da hipnotizeri koji se bave ovim ne lažu kao i njihovi pacijenti) ne idu u prilog rigidnim avramističkim religijama.

Ukoliko je ovako kako ova knjiga kaže, ni patijrarh Pavle ni Nikolaj Velimirovič nisu na nekom visokom mestu rangirani u toj sferi.
    Naravno da na sve to gledam sa rezervom i ne tražim ni od kog da sad veruje hipnotizerima, ali samo kažem da avramisti više nemaju monopol ni nad čim. Duhovnost ne da nije sinonim za hrišćanstvo već može biti u dobrom delu i opozit.

Ugly MF

Ali ko ti drzi kakav Monopol?
Sta ti mogu ti takozvani tamo po SPC koji ti skacu po zivcima? Misliim, mene savrseno zabole za se njih pa i za tog Nikolaja i njegove hvalospeve... ili sto nece da izbace gej popove...

Loni, sad opet da im se pojavi ISUS HRISTOS licno, , oni bi ga prvo raspeli opet ,maaaa, ne bi ga prepoznali....
a ne znam cemu lupanje glave sa Avramistima...misliim, bas te briga i za njih....

I...onako, bre , Loni, mnogo si nesto protiv necega...ufati se za neku stvar za koju si "ZA" i posveti se tamo, kreativno,produktivno, bem li ga sta vec...

(samo nemoj Gula da pitas mnogo za savet, on ce odma te navede "PROTIV" raznorazni...)

a, cisto ono,, mislis da bi jednog Boga tek tako mogla da izvitoperi neka paganska rimska imperija?
Pa ne vidim da sam ja nesto rimokatolik, zar ne.... veci je Bog od nekih tamo carstva....
Ali , nekako, sve u svoje vreme,,, ko zna kakve ce Biblije nasi praunuci da citaju...skracene, produzene...

scallop

Bobane, ima li te? Seci ovo i teraj na Deponiju. Kako je ovo bio lep topik.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

Quote from: Loni on 26-01-2013, 00:57:17

Reci mi konkretno Svarog, zašto bih recimo ja, koji se iz sveg srca nadam da živa bića imaju i dušu koja opstaje posle smrti tela, verovao više nekakvoj knjizi Bibliji, pisanoj pre 2000 godina, koja ništa o duhovmo svetu i ne kaže.

A ne verovao recimo Udruženju hipnotizera koje je radilo regresije pacijenata - vraćanje sećanja pre života.

Evo ti na ceo ovaj post moje misljenje.

Prvo si sam odgovorio da Biblija ne pise o duhovnom svetu jer i ne mora,pisana je za zive, da njih uci, a posle,,,,
:wink:

Sta ce tebi sad znanje o tome? To je velika misterija za sve nas...
mislis li ti da sad unapred odes i vidis svoj raj i taj vecni zivot, da bi ti to promenilo nesto?
Da bi ti neko poverovao i cemu to, sta sad...? Ti bi bio zadovoljan, i nista te vise ne bi mucilo u zivotu, ne bi zudio za novim saznanjima i uzivanjima, ne bi gresio?

Ne znam, ali verovatno zato i ne trebamo da znamo nista unapred bez obzira koliko to zeleli....

Tex Murphy

Quote from: scallop on 26-01-2013, 01:05:31
Bobane, ima li te? Seci ovo i teraj na Deponiju. Kako je ovo bio lep topik.

+1.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Lord Kufer

Boban treba da uvede na neke topike maksimalno 400-500 karaktera.

Plut

Još malo i svi ćete vi klicati svetitelju Savi...

Ghoul

Quote from: Plut on 26-01-2013, 02:53:12
Još malo i svi ćete vi klicati svetitelju Savi...

s ljubavlju!
il ih neće biti!  :evil:
https://ljudska_splacina.com/

Agota

Tribina ,,Rastko Nemanjić - prosvetitelj? Od mita do stvarnosti" u organizaciji Ateista Srbije, izazvala bes i ogorčenost građana Srbije. U organizaciji tvrde da nikoga ne vređaju i da samo žele da razbiju mit o Svetom Savi kao prosvetitelju

http://www.smedia.rs/vesti/vest/107024/Ateisti-Srbije-Sveti-Sava-Ateisti-Srbije-izazvali-bes-gradjana-Stavili-Svetog-Savu-na-gej-zastavu.html

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Plut

"Plaćenici" - omiljena sveta reč u vernoj nam Srbiji. xrofl

Agota

...ne znam,preteruje se ...ne znam cemu??...nesrecni Rastko je pre svega bio prosvetitelj otvarao skole i bolnice ,opismenavao ovaj nesrecni narod ,meni je ovo degutantno .
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Lord Kufer

Koje škole i bolnice? Koji narod je opismenio?
To su prazne popovske priče.
Manastiri nisu bili rasadnici kulture. Koja je to knjiga napisana u manastiru? Jel neko čitao?
Dositej je bio prosvetitelj, ali su ga svetosavci mrzeli samo tako.

Agota

ljudi,jeste provokacija i ne smeta mi kad se ljudi sprdaju sa jahacima apokalipse(Artemije, Amfilohije, Atanasije i Irinej ...) ali ovo sa Rastkom je previse...

Agota

Quote from: Lord Kufer on 31-01-2013, 14:57:52
Koje škole i bolnice? Koji narod je opismenio?
To su prazne popovske priče.
Manastiri nisu bili rasadnici kulture. Koja je to knjiga napisana u manastiru? Jel neko čitao?
Dositej je bio prosvetitelj, ali su ga svetosavci mrzeli samo tako.

..pa nisu  mi o rastku i nemanjicima  predavali svestenici u skoli nego profesori , a i ima lepa mala knjizica od crnjanskog,  ne smeta mi ni  sto je skolska slava, ja jesam ateista, ali to vise dozivljavam kao deo tradicije.

Lord Kufer

Mala knjižica...
Tradicija...
Dveri...
Buljuk i bašibozuk.

Agota

Quote from: Lord Kufer on 31-01-2013, 15:06:32
Mala knjižica...
Tradicija...
Dveri...
Buljuk i bašibozuk.
:lol: ,ma daj... :evil:
....najveci problem je sto nema tolerancije ni s jedne ,ni s druge strane...

Lord Kufer

Sveti Sava je simbol agonije srpstva. Spala knjiga na dva slova. To je sve što je ostalo od srpske kulture, koja je skoro potpuno ugašena.
Tako je bilo i u njegovo vreme. Mogu samo da zamislim kako su širili pismenost i svetosavlje buzdovanom.

Ugly MF

A sto Pederi ne stave prvo Alaha i Budu , ili Muhameda , na svojoj duginoj zastavi?
A dole , Obamu i jos ponekog politicara, cisto da ima malo i stvarnih likova?
Cisto umetnicki i sa slobodom izrazavanja, bez da ikog vredjaju?

A to da je Dositej veci od Save, misliim... Sta , Srbi su tolko bili nepismeni do 18 veka?
Nije bilo pametnih prosvecenih ljudi? Svi smo bili samo marva i ovce? Daaaaaaaj.... :roll:

Plut

Ugly MF

Ma daaaj, Plut, kako duhovito!
Jaooooo, kakav smisao za humoooor, divota!

Verovatno je ceo svet bio jadan , glup i nesrecan pre pojave danasnjih sveznajucih generacija, koje su tako uznapredovale i evoluirale da je to cudo jedno!
Pa da, oni nisu imali mobilne telefone, debili jedni, c,c,c,c,c....

Lord Kufer

Naoštrite svoje buzdovane braćo, pa da opismenjavamo pedere i plačipičke, ateiste i autostopere, hipike i šizike, liberale i komunjare, marginalce i argonaute, prdonje i seronje, plaćenike i volontere, turiste i partizanovce, bezemljaše i proletere, mandžuke i kosooke, sojke i radodajke, tako nam Bog i sveti Sava pomogao uz Pahomijev blagoslov i Filaretov sveti vazelin  8-)

Plut

Vidi Svarože, ni na kraj pameti mi nije bio humor.
Tuga je to, ali ne razumeš pa nema potrebe ništa dalje objašnjavati.

Ugly MF

Kako bre niko da popljuje one politicare i ostale njihove politikante i direktorcice sto otpustaju politicki nepodobne trudnice jer su zaboga neopredeljeni?
Niko nista da prdne o Djilasu i njegovom ponasanju i pravljenju naroda na budalu, ( sto doduse i jeste posao politicara u demokratskom drustvu).
Jel ima negde topik o tome ovde?
Neeeema, naravno, pun forum "Ateista" i "Pedera" koji su najispravniji na svetu, ali su se zato prvo sve informisali i saznali o Bogu i Svetom Savi , ma doktorirali , pa sad sve znaju o svemu i svakomu...
..e jadnici....

Ugly MF

Quote from: Plut on 31-01-2013, 16:09:00
Vidi Svarože, ni na kraj pameti mi nije bio humor.
Tuga je to, ali ne razumeš pa nema potrebe ništa dalje objašnjavati.

Ma, daaa, tako je tesko razumetiiii..... :roll:

Lord Kufer

Nije tačno da nema ništa o Đilasu. Eno ti topik o Bus Plusu.
Osim toga, ti nemaš nikakav argument u korist svetosavlja osim da je to srpski "in". Baš dubokomisleno.