• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POPOVSKO ZLO!

Started by Ghoul, 20-01-2013, 08:56:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Kimura

Quote from: Harvester on 10-06-2013, 17:12:19
Овај мачкоцид ми је уљепшао поподне!  :!:

A ja sam se iskreno potresla!  :cry:
Ne mogu da prihvatim to neprijateljstvo mačke - hrišćani, osim ako mačke nisu stvarno velike (lavovi). Pa možda ni tad!

Jake Chambers

Loni, budi ljubezan i navedi mi izvor te priče o mačkama, kao i tačnu lokaciju gde se to dešavalo.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

džin tonik

katolicka crkva progonila je macke kao sotonska bica kroz cijeli srednji vijek, nekoliko stoljeca. vremena kuge: samo vrhunci.
onako, vide u mraku i sl.

Ghoul

Quote from: zosko on 11-06-2013, 04:58:05
katolicka crkva progonila je macke kao sotonska bica kroz cijeli srednji vijek, nekoliko stoljeca.

e, ako su pape tako rekle, onda - who are we to disagree?
https://ljudska_splacina.com/

Loni

Quote from: Jake Chambers on 11-06-2013, 02:20:18
Loni, budi ljubezan i navedi mi izvor te priče o mačkama, kao i tačnu lokaciju gde se to dešavalo.

Izvor je knjiga ,,Kad svane razlaz'' Gordane Ćirjanić.
Jedna junakinja penzionerka nikako da izvuče mače zaglavljeno u vešernici zgrade,
a s obzirom da se ono dere i danju i noć, penzionerka samo razmišlja o mačkama
i mačjoj istoriji sa osvrtom na običaj masovnog spaljivanja mačaka na dane Sv.Ivana u svim većim gradovima katoličke Evrope.

Jake Chambers

Dakle, izvor ti je beletristika?
I uvek naglašavati gde, šta, koja tačno denominacija, koji kraj sveta...

Loni

Pa kod mene će izvor skoro uvek biti beletristika kad maltene jedino te knjige i čitam.  :roll:

Ali nadam se da poznata spisateljica nije lupetala tek tako ako se već pozabavila temom mačaka.
Angel011 isto voli mačke. Možda nam ona kaže nešto o njihovom odnosu sa katoličkom crkvom.

Elem ja sam o uništenju mačaka čuo i iz drugih izvora, ali ovaj mi je najsvežiji.
Definitivno nisu bile omiljene životinje u Vatikanu. Uz svaku sliku veštice ide jedna mačka.
Uz časne sestre nikad.

Jake Chambers

Nema šta, vrlo stručan način pribavljanja istorijskih informacija.  :!:

Tex Murphy

Quote from: kimura on 10-06-2013, 22:21:51
Quote from: Harvester on 10-06-2013, 17:12:19
Овај мачкоцид ми је уљепшао поподне!  :!:

A ja sam se iskreno potresla!  :cry:
Ne mogu da prihvatim to neprijateljstvo mačke - hrišćani, osim ako mačke nisu stvarno velike (lavovi). Pa možda ni tad!

Ма које непријатељство, видиш да је Лонија опет ухватио тролитис :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

zakk

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Kakva-je-misija-zena-u-pravoslavlju.sr.html

Же­на тре­ба да по­шту­је му­жа, а муж да је во­ли, ра­ди се све на то­ме да оне по­ста­ну – му­шкар­ци, каже чувена водитељка Дина Чолић

При­ја­ло је би­ти му­шка­рац на не­дав­но одр­жа­ној три­би­ни ,,Же­не у пра­во­сла­вљу". У згра­ди Ваз­не­сен­ске цр­кве би­ло је ве­о­ма те­сно и спар­но, али је вре­де­ло из­др­жа­ти. Јер ре­че­ни­це ко­је су се ни­за­ле, при­ја­ле су сва­ком му­шком уху ко­је се та­мо за­те­кло, као бај­ко­ви­та му­зи­ка: же­на је, да­кле, та ко­ја одр­жа­ва по­ро­ди­цу. Она тре­ба да бу­де до­бра мај­ка, же­на и ба­ка, по­слу­шна су­пру­га. И да при том не бу­де по­кор­на. 

Да су, са дру­ге стра­не, не­ка­да­шњу во­ди­тељ­ску зве­зду бив­ше Ју­го­сла­ви­је Ди­ну Чо­лић-Ан­ђел­ко­вић, мо­на­хи­њу Те­о­до­ру Ва­сић, на­ме­сни­цу ма­на­сти­ра Ва­ве­де­ња у Бе­о­гра­ду, као и ле­кар­ку ур­гент­не ме­ди­ци­не, за­по­сле­ну у Хит­ној по­мо­ћи, др Зо­ри­цу Ку­бу­ро­вић, ко­је су опи­си­ва­ле жен­ску ми­си­ју у пра­во­слав­ном све­ту, слу­ша­ле фе­ми­нист­ки­ње или бор­ци за људ­ска пра­ва – ве­ро­ват­но би све три би­ле осум­њи­че­не за про­ма­чи­стич­ку, ре­тро­град­ну по­ли­ти­ку усме­ре­ну про­тив по­ли­тич­ки ко­рект­не рав­но­прав­но­сти по­ло­ва.

– Же­на тре­ба да по­шту­је му­жа, а муж да је во­ли. Са­вре­ме­не же­не су из­гу­би­ле ту уло­гу. Ра­ди се све на то­ме да оне по­ста­ну – му­шкар­ци. Али, све ка­ри­је­ре, по­слов­не и по­ли­тич­ке, јед­ном про­ђу. И шта на кра­ју оста­је? Не­срећ­на, уса­мље­на же­на без по­ро­ди­це. Ђа­во, ме­ђу­тим, ни­је за­вр­шио свој по­сао са уни­шта­ва­њем пра­во­сла­вља  и по­ро­ди­це. На то­ме се и да­ље ин­тен­зив­но ра­ди – при­ча јед­на од нај­а­трак­тив­ни­јих во­ди­тељ­ки СФРЈ.

На пи­та­ње ка­ко су нај­леп­ше но­ге СФРЈ за­ко­ра­чи­ле у пра­во­сла­вље, Ди­на Чо­лић од­го­ва­ра:
– Кад сам по­кри­ла но­ге, от­кри­ла сам ум, ср­це и ду­шу. И ја сам жи­ве­ла жи­вот сво­је ге­не­ра­ци­је: од ко­му­ни­зма, хи­пи-по­кре­та, во­ђе­на оним сти­хом: ,,Узми све што ти жи­вот пру­жа". У јед­ном тре­нут­ку сам схва­ти­ла – то ни­је то – ка­же она. 
Док­тор­ка Ку­бу­ро­вић је ту кад за­гу­сти, кад те­ло по­пу­сти. Али ле­кар у Хит­ној по­мо­ћи и пи­сац у сло­бод­но вре­ме, тру­ди се да за­ле­чи и по­ко­ју ра­ње­ну ду­шу.   

– Иако нас дру­штве­не на­у­ке уче да су му­шка­рац и же­на јед­на­ки у сва­ком по­гле­ду, жи­вот­на прак­са је по­ка­за­ла да је при­хва­та­ње тог на­о­ко исти­ни­тог и већ оп­штег ме­ста у фи­ло­зо­фи­ји, пра­ву, со­ци­о­ло­ги­ји, не са­мо на­шко­ди­ло же­на­ма, не­го и му­шкар­ци­ма, по­ро­ди­ци и оп­штем устрој­ству дру­штва. Оп­ште беш­ча­шће ко­је је же­ну све­ло на сред­ство ра­да, у име јед­на­ко­сти са му­шкар­цем, еман­ци­па­ци­је и сти­ца­ња илу­зи­је по­ли­тич­ких пра­ва и еко­ном­ске са­мо­стал­но­сти, по­че­ло је нај­пре уби­ја­њем ве­ре у же­ни. Тај про­цес обез­бо­же­ња, до­след­но и упор­но спро­во­ђен кроз исто­ри­ју, у на­шем ве­ку је до­вео до ра­за­ра­ња то­ли­ко по­ро­ди­ца, до уби­ја­ња то­ли­ко за­че­те де­це, да ни­је­дан ге­но­цид ни­је ра­ван том зло­чи­ну, ко­ји је у пра­во­слав­ном све­ту по­чео одва­ја­њем же­не од ње­не су­шти­не, ње­ним на­мер­ним и на­сил­ним скре­та­њем са бо­го­чо­ве­чан­ског пу­та.

Та­ко ре­че др Ку­бу­ро­вић. Ка­кав, он­да, она лек про­пи­су­је? Ево ре­цеп­та:
– Же­на је­сте раз­ли­чи­та од му­шкар­ца – и те­ле­сно и ум­но и осе­ћај­но. Њен жи­вот је раз­ли­чит од жи­во­та му­шкар­ца, а та­ко и тре­ба да бу­де. Њи­хо­ва раз­ли­чи­тост плод је раз­ли­чи­тих основ­них уло­га да­тих му­шкар­цу и же­ни лич­но од Бо­га. Али, за­то што им је Бог дао бе­смрт­ну ду­шу ко­ја ни­је ни му­шка ни жен­ска, му­шка­рац и же­на су рав­но­ча­сни у по­гле­ду сло­бо­де да иза­бе­ру свој пут и да њи­ме иду, сле­де­ћи све­те. И исти су у по­гле­ду че­жње за Бож­јом љу­ба­вљу и у по­гле­ду сна­ге љу­ба­ви пре­ма Бо­гу. Од­сјај те љу­ба­ви огле­да се у њи­хо­вој уза­јам­ној љу­ба­ви, љу­ба­ви пре­ма по­том­ству, на­ро­ду, људ­ском ро­ду и у мно­гим дру­гим љу­ба­ви­ма у ко­ји­ма се ис­по­ља­ва њи­хов пут обо­же­ња.

И мо­на­хи­ња Те­о­до­ра Ва­сић, на­ме­сни­ца ма­на­сти­ра Ва­ве­де­ње у Бе­о­гра­ду, сле­ди тај траг. За­то по­ру­чу­је да је тра­ге­ди­ја чо­ве­ка и чо­ве­чан­ства у тр­ча­њу за ла­жним ци­ље­ви­ма и за­то им жи­вот, ко­ји је нај­ве­ћи дар, ни­је ра­дост не­го не­сре­ћа и јур­ња­ва, ва­ља­ње у пра­ши­ни од ко­је су ство­ре­ни.

– Сва­ки чо­век тре­ба да раз­у­ме и да раз­ми­шља о сми­слу жи­во­та.  Тре­ба да осе­ти и бу­де све­стан од­го­вор­но­сти пред Бо­гом и свим љу­ди­ма. За­тим да се пре­о­кре­не да жи­ви, не за се­бе (јер ће би­ти уса­мљен и не­сре­тан, пра­зан), већ да жи­ви ис­пу­ња­ва­ју­ћи во­љу Бож­ју. Хри­шћан­ство ни­је не­ка бо­го­слов­ска ше­ма, не­го прак­ти­чан жи­вот. Му­шка­рац-муж је по­себ­но слу­же­ње Бо­гу. А ми све то та­ко ола­ко и по­вр­шно схва­та­мо. Муж тре­ба да бу­де до­бар чо­век, уз­о­ран, по­штен, пле­ме­нит, пун раз­у­ме­ва­ња, љу­ба­ви, да бу­де за­штит­ник и стуб сво­је по­ро­ди­це. Да по­шту­је же­ну и де­цу ко­ју му је Бог дао, јер ће од­го­ва­ра­ти за њих. Муж тре­ба да са же­ном жи­ви у љу­ба­ви и са­гла­сју, да се до­го­ва­ра­ју о све­му, али да је он тај ко­ји до­но­си од­лу­ке, за ко­је и од­го­ва­ра. Не сме да бу­де чо­век ко­ји фи­зич­ки или пси­хич­ки мал­тре­ти­ра сво­ју же­ну или де­цу. Не­го да се бри­не о њи­ма, да вас­пи­та­ва де­цу и чу­ва сво­ју по­ро­ди­цу и свој углед, тру­де­ћи се да кроз све то, кроз за­јед­нич­ки жи­вот ис­пу­ња­ва за­по­ве­сти Бож­је – пре­по­ру­чу­је ма­ти Те­о­до­ра.

Александар Апостоловски
објављено: 01.06.2013.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Jake Chambers

Zorica Kuburović je majka moje drugarice, inače piše bajke i izdaje za Lagunu... I ne samo da radi u hitnoj pomoći nego je načelnica hitne pomoći za Bg, lol.

http://www.laguna.rs/a680_autor_zorica_kuburovic_laguna.html

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

zakk

Nemam kad da čitam, jesu li i dalje pederi za sve krivi?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Jake Chambers

zakk

Dakle ovog papu će da smene, te prvo "i ateisti su ljudi", te "pederi nisu krivi"... baš provocira...

Kimura

Još da nabavi mačku!

Jake Chambers

Quote from: zakk on 12-06-2013, 12:29:15
Dakle ovog papu će da smene, te prvo "i ateisti su ljudi", te "pederi nisu krivi"... baš provocira...

Stan stan stan, nije rekao da nisu krivi, samo nije svalio SVE na gej lobi :D

Ghoul

Quote from: Jake Chambers on 12-06-2013, 12:46:24
Quote from: zakk on 12-06-2013, 12:29:15

Stan stan stan, nije rekao da nisu krivi, samo nije svalio SVE na gej lobi :D

pa to je isto (iz njine vizure)!

šta je sledeće - da izjavi da su i oni ljudi?
mnogo se ponaša taj papa: ako ovako nastavi, neće potrajati.

Tex Murphy

Колико се сјећам, ту будалаштину да су и атеисти људи није изјавио папа већ неки тамо кардинал.
Genetski četnik

Ghoul

Striper Dejan Nestorović podnosi krivičnu prijavu protiv Amfilohija Radovića: On je namestio aferu Kačavendi!...

http://www.svet.rs/najnovije-vesti/striper-dejan-nestorovic-podnosi-krivicnu-prijavu-protiv-amfilohija-radovica-on-je-namestio-aferu-kacavendi

Tex Murphy

Крем нашег друштва устао је у одбрану Качавенде! Ето вам сад!
Genetski četnik

Jake Chambers

E jebi se Gule, ja hteo to u gluposti da stavim...

Ali brate, to je toliko bizarno postalo da počinjem da verujem da je sve ovo jedna velika TV serija koju gledaju u nekoj drugoj dimenziji i umiru od smeha.

Ghoul

Quote from: Jake Chambers on 17-06-2013, 23:33:17
E jebi se Gule

ne psuj, mega-trolčino!
ovo je jedan bogougodan topik i zahteva takav diskurs.

džin tonik

nemojte ljudi ako boga znate... tu sam da ucim od vas.

Ghoul

nauči nešto iz ovoga - npr. kako se pravi apstraktni avangardni video:

POP U BLUDNOJ AKCIJI: Procureo snimak Kačavendinog oralnog seksa (VIDEO) (18+)

Posle serije fotografija i tekstova o bludnim radnjama bivšeg vladike Vasilija Kačavende, na internetu se pojavio i, do sada neviđeni, snimak visiko pozicioniranog sveštenika Srpske pravoslavne crkve u akciji oralnog seksa s mladićem.

Na snimku se vidi kako Vasilije Kačavenda oralno zadovoljava izvesnog A.R.

---to tvrdi press.
ja bih rekao da se ovde vidi gomila cimanja i mrdanja i vrtenja ukrug bez ikakve referentne tačke, mada, istina, na sekund ili dva vidi se neko ko liči na kačavendu, pre nego što sve opet progutaju distorzirani obrisi u neprestanom pokretu.

crnci u tunelu su bili pregledniji i bolje koreografisani od ovog kamera-u-centrifugi snimka.
evo ovde:

http://press.rs/pop-u-bludnoj-akciji-procureo-snimak-kacavendinog-oralnog-seksa-video-18/

džin tonik

ima li kraja pakiranja tom skromnom pastiru bozjem?

Tex Murphy

Quote from: ja. ne-trol on 21-06-2013, 12:34:19
ima li kraja pakiranja tom skromnom pastiru bozjem?

Од ових атеиста као што су Гхоул и Јаке Цхамберс то ме уопште не чуди.
Genetski četnik

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

prosto neverovatno da je ovako bistar um izrodio ivanu žigon!  :|

sjajan govor  xcheers
i neverovatno svinjska voditeljka! xuss

Father Jape

Šta je ono plavo što koluta očima pored Steve?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Tex Murphy

Гледо сам некад ову емисију и сад ми је мрско да трошим осам минута свог времена на репризу. Подсјетите ме шта је конкретно овде Стево рекао што је толико ГРАУНДБРЕЈКИНГ?
Genetski četnik

Jake Chambers

Gomila ničega.
Zapravo, potpuno je jasno da je to otac Ivane Žigon.

Ovaj video je inače korisnije pokazivati Ateistima Srbije nego vernicima, pošto ovi prvi zaboravljaju sumnju.

A i Gule, jebem ga, još malo pa 20 godina Olivera Kovačević seje proliv na TV i ti se sad sablažnjavaš kako je loša voditeljka  :evil:

Ghoul

Quote from: Jake Chambers on 26-06-2013, 12:40:21
A i Gule, jebem ga, još malo pa 20 godina Olivera Kovačević seje proliv na TV i ti se sad sablažnjavaš kako je loša voditeljka  :evil:

ja tv ne gledam već 20 godina!  8-)

mada, sad kad reče, jasnije mi je odakle mi je ONO poznato; viđao sam TO u prolazu u nekim emisijama. čini mi se da je TO vodilo i onu o srbima kao lošim momcima u holivudu...

Jake Chambers

Quote from: Ghoul on 26-06-2013, 15:41:57
Quote from: Jake Chambers on 26-06-2013, 12:40:21

ja tv ne gledam već 20 godina!  8-)

mada, sad kad reče, jasnije mi je odakle mi je ONO poznato; viđao sam TO u prolazu u nekim emisijama. čini mi se da je TO vodilo i onu o srbima kao lošim momcima u holivudu...

Ma ona je bila na Pinku s ovom Klopkom, pa je prešla na RTS sa istom emisijom, pa sad vodi Da, možda, ne... i uvek je ćurka.

Alexdelarge

Quote from: Harvester on 26-06-2013, 12:01:58
Гледо сам некад ову емисију и сад ми је мрско да трошим осам минута свог времена на репризу. Подсјетите ме шта је конкретно овде Стево рекао што је толико ГРАУНДБРЕЈКИНГ?

treba uterati strah u kosti kolebljivcima!

Truman

Quote from: Alexdelarge on 26-06-2013, 00:20:59
Stevo Žigon o religiji

Stevo Žigon je ovde bio dobar, ali sećam se da sam ga gledao u jednoj drugoj emisiji gde je vatreno podržavao komunizam i poricao Staljinove zločine. Njegov um je bio inteligentan, ali nažalost i ostrašćen i neobjektivan...viđali smo to toliko puta...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

angel011

We're all mad here.

Ghoul

popovi i zlikovci su isto!

Meho Krljic

Quote"Oprostite, ali greh je greh. Možete ga nazvati kako hoćete, ali u suštini u pitanju je ista priča. Biblijski, evanđelski i hrišćanski gledano to je potpuno ista priča"

Ta fundamentalistička logika je meni načelno simpatčna - ko ne voli hardcore, taj nije Srbin - ali svakako kontraproduktivna. Kako to i Borhes reče (parafraziram): Ako je i pomisao na greh grešna koliko i greh sam, hajde onda da grešimo, bar da znamo rašta smo posle kažnjavani.

angel011

Ako je greh greh, nema nikakve razlike da li si ukrao kesicu bombona iz samoposluge ili si Amfilohiju napravio kolumbijsku kravatu.
We're all mad here.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ghoul

Zvornik: Kolektivno obrezivanje 150 dječaka

U selu Lipnja kod Zvornika danas je organizovan događaj tokom kojeg je obrezano 150 dječaka. Svečani program, povodom današnjeg događaja organizovalo je Udruženje Istanbul edukaciono-kulturni centar iz Sarajeva.

Foto: Prošlogodišnji kolektivni sunet u Novom Pazaru, Anadolija

U kolektivnom obrezivanju učestvovali su dječaci uzrasta od 1 godine, pa sve do mladića starih 21 godinu, javlja agencija Anadolija.

Zamjenik načelnika općine Odunpazari Mehmet Kepez je, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao da su sretni što su podržali ovaj događaj. "Nama je veoma drago što smo dio ovog projekta i smatram da će nas ovakvi projekti, kao narode, više povezati. Mi kao općina i kao udruženje medresanata bit ćemo otvoreni za ovakve projekte i uvijek ćemo ih podržati", rekao je Kemez.

Predsjednica udruženja Istanbul edukaciono-kulturni centar Fejza Šehbajraktarević kazala je da je današnji program prvi dio projekta te da će sutra u Kaknju biti organizovan svečani program za još 150 djece.

http://www.radiosarajevo.ba/novost/118038/nocache

Alexdelarge

džin tonik

Quote from: Ghoul on 06-07-2013, 16:54:11
Zvornik: Kolektivno obrezivanje 150 dječaka

dalje ne citam. :)

zakk

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

Митрополит Кирил пронађен мртав

На плажи на обали Црног мора у близини града Варне, Митрополит Варне Кирил пронађен мртав, јавља бугарски државни радио. У досијеу митрополита, наводи се да је био сарадник тајне службе још као студент теологије од 29. јуна 1976. године.

Митрополит Варне Кирил пронађен је мртав на плажи на обали Црног мора у близини града Варне, јавио је бугарски државни радио, додајући да полиција истражује његову смрт за коју се претпоставља да је била насилна. Форензичари су идентификовали тело, пренео је Итар-тас.

detaljnije:
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/1356710/%D0%9C%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82+%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%92%D0%B5%D0%BD+%D0%BC%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B2+.html

Джон Рейнольдс

Још мало о поповском злу:

Непријатна питања за Ватикан

Само неколико месеци од ступања на трон, папа Фрања могао би да дође у неприлику, пошто је Комитет УН за права деце доставио Ватикану листу непријатних питања о злостављању деце од стране католичких свештеника. Крајњи рок за одговор је 1. новембар.

Комитет УН за права деце (ЦРЦ) доставио је Ватикану листу непријатних питања о злостављању деце од стране католичких свештеника, што би могло да доведе у неприлику папу Фрању, само неколико месеци од ступања на трон.

Први пут после 15 година, Комитет УН затражио је "детаљне информације о свим случајевима сексуалног злостављање деце од стране припадника католичког свештенства" и одредио 1. новембар као крајњи рок за одговор.

Тај захтев је укључен на "листу питања", објављених на сајту ЦРЦ, која ће се наћи пред Ватиканом који у јануару треба да извести ЦРЦ о раду Цркве у оквиру Конвенције УН о правима деце, пренео је Ројтерс.

То ће бити први пут да ће нека међународна комисија јавно испитивати Свету столицу о скандалима о злоупотреби деце који су нанели велику штету угледу Римокатоличке цркве у многим земљама широм света.

Упозорење Ватикана

ЦРЦ, чије је седиште у Женеви, нема никакву извршну моћ, али би негативан извештај након испитивања могао да зада ударац Католичкој цркви чији лидер, папа Фрања је суочен са низом скандала откако је наследио Бенедикта XVI који је поднео оставку у фебруару.

Постављајући та питања, ЦРЦ је игнорисао је упозорење Ватикана да би могао да се повуче из Конвенције о правима деце ако би на њега био вршен превелики притисак поводом тог проблема.

ЦРЦ је у својим захтевима за информације поставио питање које мере Ватикан предузима да спречи да свештеници који су злостављали децу немају више контаката с децом и које је инструкције Света столица дала како би осигурала да случајеви са којима је Католичка црква упозната буду пријављени полицији.

У неколико земаља, укључујући САД и Ирску, Католичку цркву оптужују да осумњичене свештенике једноставно премешта из једне бискупије у другу и да те случајеве држи у тајности.

Извор: РТС
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

U Turskoj iz koje sam se vratio pre par dana, demonstranti su me iskreno obradovali.
Na sred tra Taksim u okviru mitinnga UOČI RAMAZANA postavili su sto i počeli da jedu.
Uprkos uverenju da je jesti tokom dana za Ramazan jedan od najvećih grehova.

Time su stavili konzervativnim vlastima na znanje da ne pristaju na obaveznost islama i da je Turska sekularna država gde svako ima pravo da ne bude vernik.

Veliki poen za Turke od mene. Bolje je biti najmoderniji u islamskom svetu nego najkonzervativniji u hrišćanskom.
Čik da se Rusi, Grci, Hrvati ili recimo mi usudimo tako da branimo svoje težnje koje se kose sa religijama koje kod nas drže monopol.