• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hannibal (NBC)

Started by HAL, 22-01-2013, 21:42:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Као Френк Блек?  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Dzimi Gitara

Quote from: Kunac on 17-05-2013, 10:46:13
Uf... Posle odlične sedme epizode, hladan tuš. Osma epizoda je, možda, do sada i najslabija u sezoni. Bar se meni tako čini. Dopao mi se krovni koncept, muzički instrumenti naptavljeni od leša su nice touch, ali drama nije bila ubedljiva. A ni tuča u završnici - loša, loša koreografija. Ako ništa - bar su eliminisani neki potencijalno iritantni likovi.

Bilo bi prihvatljivo da ne ubaciše onaj mortal kombat. To baš štrči iz svih dosadašnjih epizoda.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

дејан

Quote from: Джон Рейнольдс on 18-05-2013, 01:41:18
Као Френк Блек?  :lol:

Џоне, нисмо ми те среће :(
...barcode never lies
FLA

Mark

Odgledao sam prvu epizodu i imam dosta teškoca sa razumevanjem ovog Lectera - Madsa Mikkelsena, nešto mu nije baš najbolji taj akcenat ... No, nije loša serija i sačekacu lepo da se završi sezona pa da je odgledam u celosti na leto.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Barbarin

Quote from: Dzimi Gitara on 17-05-2013, 02:54:24
Vil je nesnađen i plačipičkast,

Vil to i jeste. Upravo sam završio knjigu Crveni zmaj, koja je mnogo bolja od filma, detaljnije opisuje kako je Crveni zmaj i nastao, tj šta se sve njemu dešavalo u životu, čega u filmu i nema osim da ga je baba maltretirala.
A ako i ne bude druge sezone, nema veze i ovako je ovaj period u seriji pre nego što su uhapsili Hanibala. Pa ne će valjda Vilu trebati ne znam ni ja koliko sezona da provali Hanibala, već ga sad muče neke stvari samo nije to još skapirao.

Ne znam da li ste provalili, ali jelen iz Vilovih snova se pojavljuje i na javi  xwink2 Da li ste skontali gde?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Agota

figura jelena postoji kod hanibala u kancelariji.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Kunac

lens henriksen ima jednu scenu u devetoj epizodi.
"zombi je mali žuti cvet"

Dzimi Gitara

Što se mene tiče, zaključno sa devetom epizodom, serija je potvrdila ispraznost. Ko nije počeo da gleda ne bih preporučivao. Ne mogu reći da mi je žao potrošenog vremena, jer ima nekih hvale vrednih aspekata (zbog kojih i izdržah dovde), ali sve ukupno, moj utisak je da je Hanibal ispao mlitava, kilava i impotentna serija. Odgledaću još tih par epizoda do kraja sezone, ali više ne očekujem neko značajno poboljšanje. Sedma epizoda je jedina koja odskače kvalitetom.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Kunac

QuoteThere are several comedy and drama pilots not picked up to series yet that are still in play. But among returning scripted series, only one, NBC drama Hannibal, went through the upfronts without learning its fate. The series, from Pushing Daisies creator Bryan Fuller, got off to a solid ratings start and was in serious contention for an early renewal. The numbers eventually tapered off, and NBC put the renewal decision on hold. Hannibal was well reviewed, and I hear there has been interest from at least one cable network in case NBC passes on a second season. Additionally, I hear Amazon, which currently carries repeats of the show, has expressed interest in taking it on. There are no talks going on and Hannibal has not been shopped as the producers are waiting on a renewal at NBC. Hannibal, from Gaumont International Television, is produced under a different model at a license fee that is a fraction of what dramas with similar production values cost.

Jake Chambers

Quote from: Kunac on 25-04-2013, 16:49:33
Quote from: Black swan on 25-04-2013, 15:23:18
kakva je skali u seriji  :lol:
još se nije pojavila... ali sudeći po fotkama biće stilizovana u retro ključu... prava noir dama.

Ok, razlog dakle da odmah uzmem i gledam  :!:
I još NBC-serija koja pravi skandal? Nečuveno!
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

serija ima potrncijal... ali... ubijaju je ti pojedinačni slučajevi u svakoj epizodi - zbrzani su i samim tim krnje utisak.

Ghoul

a i preterano su - preterani!  :P
mislim, super je hororičnost i slikovitost, volem ja to, ali zanesoše se previše sa tim larger than life iživljavanjima ('anđeli' sa odranim leđima! totemi od grdnih telesina pet metara u visinu!) i time ubiše ono malo uverljivosti i psihologije, koja je inače zabavna, u načelu...

ipak, samo zbog onoga što MADS ovde izvodi ovo definitivno vredi gledati: kakav je to majstor, kakav genije, nemam reči! ovo je hanibal još bolji i zabavniji od hopkinsovog!
https://ljudska_splacina.com/

Barbarin

Anđeli su baš bili dobri  :twisted:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Ghoul

ma ja sam za anđele, i za larger than life iživljavanja, ali tamo gde im je mesto, gde ne štrče ko piletu sise...

baš bzvz da skoro svaka epizoda ima special guest gruesome serial killera sa stripovski preteranim MO-om.

Barbarin

To da, mogli su malo da razvuku hvatanje ubica, al ako će da završe samo sa jednom sezonom onda je to to.  :(
Jeremy Clarkson:

Albedo 0

Quote from: Dzimi Gitara on 28-05-2013, 18:42:46
Što se mene tiče, zaključno sa devetom epizodom, serija je potvrdila ispraznost.

ja sam ovo rekao poslije 1. epizode, ali bilo je još optimista

vukla je od tuđe slave, raznih jaganjaca, profajlera, csi prežvakavanja, realno Amerima ne bi škodilo opet neku opuštenciju poput Neša Bridžisa da počnu da snimaju, dosadili više sa mjestom zločina u različitim verzijama. Prvo su Morfijusa pa sad i Hanibala zaposlili u CSI jedinici, mislim ko je još ostao - Hulk Hogan?

Barbarin

Csi su smorili zato što zadnjih sezona nije bilo serijskih ubica, nego sve ubio ženu jel je pogledala mlađeg i kontra, sve tako neka ubistva. A inače ostao je samo CSI Las Vegas.
A Hanibala je zaposlio njegov kreator, samo što ovo nije nigde pisao, pa su scenaristi našli vreme kad bi mogli da ubace radnje iz serije.
Jeremy Clarkson:

Kunac

ako neko želi da vidi skalicu u punom sjaju i u glavnoj ulozi, neka baci pogled na novu englesku krimi seriju THE FALL.

The Fall: Launch Trailer - Original British Drama - BBC Two

petodelna je; prva je epizoda je 'nako, ali već druga i treća... najs! serijski ubica divlja po belfastu a skalica pokušava da mu stane na put...

The Fall | Starts Sunday May 12th | 9:30pm | RTÉ One

Truba

nisam znao da je skali tako uposlena
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

milan

Hanibal produzen za jos jednu sezonu, novih 13 epizoda - ne pre mid-seasona. Mozda cak i na sledece leto.

Jake Chambers

Quote from: Kunac on 29-05-2013, 09:33:42
ako neko želi da vidi skalicu u punom sjaju i u glavnoj ulozi, neka baci pogled na novu englesku krimi seriju THE FALL.

The Fall: Launch Trailer - Original British Drama - BBC Two

petodelna je; prva je epizoda je 'nako, ali već druga i treća... najs! serijski ubica divlja po belfastu a skalica pokušava da mu stane na put...

The Fall | Starts Sunday May 12th | 9:30pm | RTÉ One

AAAAAA  :| :|

A još su (naravno) ubacili i Džejmija Dornana iz Once upon a time...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

Quote from: milan on 31-05-2013, 11:58:43
Hanibal produzen za jos jednu sezonu, novih 13 epizoda - ne pre mid-seasona. Mozda cak i na sledece leto.

jes!

'Hannibal' Renewed By NBC For Season 2

More than two weeks after its upfront presentation, NBC has decided the fate of its last remaining bubble series, giving drama Hannibal a 13-episode second-season renewal for a return next midseason or later. The series, based on the characters from Thomas Harris' novel Red Dragon, was developed for television by Bryan Fuller, who executive produces. "We're so proud of Bryan's vision for a show that is richly textured, psychologically complex, and very compelling," NBC Entertainment president Jennifer Salke said. "There are many great stories still to be told."

Hannibal got off to a solid ratings start and was in serious contention for an early renewal. The numbers eventually tapered off, and NBC put the renewal decision on hold. Hannibal was well reviewed, and there overtures from at least one cable network in case NBC passed on a second season. Additionally, Amazon, which carries repeats of the show, had expressed serious interest in taking it on. Hannibal, from Gaumont International Television, is produced under a different model at a license fee that is a fraction of what dramas with similar production values cost.

Through its eight original telecasts to date, Hannibal is averaging a 2.0/6 share in adults 18-49 and 4.7 million viewers overall in "most current" Nielsen numbers. According to NBC, Hannibal is the youngest drama on ABC, CBS and NBC, with a median age of 45.7. It's also an upscale drama, indexing at a 111 among adults 18-49 living in homes with $100K+ incomes. Additionally, Hannibal is heavily time-shifted, with its 18-49 rating growing by 75% going from next-day "live plus same day" ratings to "live plus seven day."

The series made headlines in April when an episode featuring children-turned-murderers was pulled upon Fuller's request and the NBC affiliate in Salt Lake City dropped the series.

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Milosh

Nakon pomalo zbrljane devete epizode (mislim, onako protraćiti Lensa Henriksena!), ova deseta je znatno bolja...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Agota

eh,izasla  deseta ,a ja ni devetu nisam stigla da pogledam.
osma je na momente  naivna ,prilicno nategnuta.
e ,da, stekla sam utisak da je hanibal bio u nekoj vrsti veze sa svojim psihijatrom (mozda su cak i bivsi supruznici ) xrotaeye
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

hannibal mi pada. :(
na skrju je to suma -sumarum jedna solidna serija . nista preko toga.

Agota

Quote from: Agota on 06-06-2013, 14:03:49
hannibal mi pada. :(
na kraju je to suma -sumarum jedna solidna serija . nista preko toga.

....nista ne vidim,sirili su mi zenice. :-P

Kunac

Deseta epizoda je u prvoj polovini bila u redu, a odna... Pad. Sa formatom definitivno nešto nije u redu.

angel011

Da li samo meni smetaju stvari tipa da Hanibalov dan ima 50 sati minimum (čovek stiže i da prima pacijente i da pomaže policiji i da ide na koncerte i da kuva (damn, mogao bi scallop da kaže koju o tome koliko onakvo kuvanje traje) i da prethodno tranžira ljude koje će da skuva) i idiotski detalji kao kad ona čuje pucanj, zna da će ludak da dođe da je secka, i umesto da potraži zaklon i zove pandura koji je čuva, otrči na prozor i izigrava glinenog goluba?
We're all mad here.

Milosh

Quote from: angel011 on 09-06-2013, 00:26:24
Da li samo meni smetaju stvari tipa da Hanibalov dan ima 50 sati minimum (čovek stiže i da prima pacijente i da pomaže policiji i da ide na koncerte i da kuva (damn, mogao bi scallop da kaže koju o tome koliko onakvo kuvanje traje) i da prethodno tranžira ljude koje će da skuva) i idiotski detalji kao kad ona čuje pucanj, zna da će ludak da dođe da je secka, i umesto da potraži zaklon i zove pandura koji je čuva, otrči na prozor i izigrava glinenog goluba?

Smeta i meni, a to je zato što ne postoji jasan osećaj protoka vremena i sve elipse su potpuno užasno odrađene*, i previše je očigledno da scenariste naprosto mrzi da objašnjavaju kako (i kada!) je nešto izvedeno - kako je ubica nekoga kidnapovao tj. uspeo da nekoga ubije (i to do besvesti razrađeno) tj. ukonio telo iz kuće okružene policajcima... Kao da je vreme između scena zamrznuto i kao da drugi ljudi, slučajni prolaznici, obični policajci i sl. uopšte ne postoje. Ovo mi je jedina veća zamerka, ali povremeno me baš nervira...

*sem onih u kojima Vil "gubi vreme", ali tu je i poenta u tome da protok vremena deluje narušeno.

Ghoul

za SERIJALNE tv-tvorevine sam nešto blaži po ovim pitanjima, ali čak i sa svim popustima i kreditima, i meni je gorepomenuto zasmetalo, kao i niz drugih logističkih pitanja (npr. kako matori prdekanja s jednom nogom u grobu, lans henriksen, sam-samcit napravi i podiže onoliki totem od jedno dvesta do petsto kila mrtve vage?) - a da ne govorim o tome da hanibal izgleda kao da uopšte nema druge pacijente: uvek je available, uvek je tu kad zatreba, i u kancelariji, i na terenu i gde god ga pozovu, upadaju mu u ono sopče ko na kolodvor, kad kome ćune, dal da traže savet, il emo-podršku, i ovaj uvek odmoran, spreman, nezauzet... izem ti velikog stručnjaka (s onolikim bogatstvom) kad nije stalno zauzet pacijentima, nego sedi besposlen, na izvolte fbi-ju...  :cry:

Barbarin

NIje bogatsvo stekao psiho terapijom. A kontam da mu te terapije služe da nađe obrok.
Jeremy Clarkson:

mac

Možda mu se toliko prisvideo rad s policijom da je raščistio svoj raspored zbog njih.

Barbarin

Vil mu se svakako sviđa, zbog svoje mogućnosti da se stavi u kožu ubice.

Meni je zasmetalo što Hanibal u seriji ubija neke ljude bez nekog vidnog razloga, u knjigama i filmu nije ubio nikog bez nekog razloga, makar se on nama činio i besmislenim.
Jeremy Clarkson:

Kunac

Serija je definitivno u ozbiljnom problemu. Jedanaesta epizoda je bila prilično loša - jedino je vredeo košmar na početku. Više su dojadili sa tim silnim vađenjem iznutrica i aranžiranim leševima. A i Hju Dansi baš slabo glumi. Ne znam... Počinje da mi biva žao što su odobrili drugu sezonu ako će nastaviti kao i do sada.

angel011

Dvanaesta epizoda mi je bila prespora, više liči na pripremu za trinaestu nego na samostalnu epizodu.

Uz to, Grejem kao da je blizu da razotkrije Hanibala, pa se pitam na šta će ličiti druga sezona - ako Hanibal bude u zatvoru moglo bi da ispadne okej, ali ako Grejem tokom cele druge sezone bude prelazio poslednjih nekoliko centimetara koliko mu nedostaje do razotkrivanja Hanibala, biće žešća smaračina.
We're all mad here.

Kunac

Ništa mivse ovo više ne sviđa. Nakon pikovanja oko sedme epizode, serija se raspala. Smeta mi sve vidljivija klišetiziranost. Evo, gledam dvanaestu epizodu i češem se po glavi... Dosadno.

angel011

Trinaesta epizoda: sporo, dosadno, predvidljivo.

Nadam se da će druga sezona biti bolja i da ovaj neće tokom cele sezone pokušavati da doaka Hanibalu.
We're all mad here.

Kunac

Ne verujem da ću gledati drugu sezonu.

Milosh

Ih, bre, kakvi ste, meni je, uz sve zamerke, poslednja scena divna, još kad krene dobro poznata muzika... a gledaću drugu sezonu definitivno, ima tu potencijala da serija bude još bolja. :)

angel011

Ma dobra je poslednja scena, ali jedna scena ne čini epizodu.

No, svakako ću i ja da gledam sledeću sezonu, potencijala ima, nadam se da će i da ga iskoriste.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Последња епизода коју сам погледао била је она већ споменута, с одраним анђелима. Забаталио сам и синоћ сам пребрисао фајлове. Све што је овде на теми споменуто као минус, тачно је, постајало је досадно и бесмислено, а како видим ништа се није поправило у каснијим епизодама. Ипак, по једном је била упечатљива, а то да је веома добро усликана. Скидао сам оне велике 720р фајлове и неки моменти су заиста изгледали упечатљиво, али џабе лепе слике кад шкрипи на све стране.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

dok je mads u seriji, gledaću je.
as simple as death.

Джон Рейнольдс

Да ли сам једини коме се учинило да је Мадс радио неке ситне хируршке захвате на лицу?

#Τζούτσε

Kunac

Morao je. Zbog uloge. Da bi bolje ušao u lik. :-) Šalim se, ali moguće da se malo osvežio. Što se serije tiče, sačekaću da se druga sezona završi iži odmakne, da čujem od vas kakva je, pa ću tek onda da gledam.

ex pistol

Gleda li iko drugu sezonu?
Ili ova šutnja na temi dovoljno govori...

Ghoul

gledam.
dobro je.
vredi.

DeHickok

Quote from: ex pistol on 15-03-2014, 03:17:16
Gleda li iko drugu sezonu?
Ili ova šutnja na temi dovoljno govori...

Jos nisam poceo da gledam drugu sezonu jer pokusavam da odgledam True Detective. Za razliku od napr. Hanibala, cija me je prva epizoda (iz prve sezone) uspavala, jer bejah bas umoran te veceri, ovi detektivi me uspavase i u prvoj i u trecoj epizodi i to odmornog.... u stvari, sada kada uopste pomislim na True Detective odmah mi se spava :) . Ali ovo je off topic.... hteo sam reci da mi je prva sezona, bez obzira na prisutne mane, bila dovoljno zanimljiva da nastavim sa gledanjem. Pogotovo sto nisu razvlacili sa time da nas glavni junak ne zna ko je u stvari Hanibal...sada kada su karte otvorene (barem izmedju njih) verujem da serija moze biti samo zanimljivija. Nadam se da cu se 'prikljuciti' negde na polovini ove sezone...
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...