• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lilit, reaguj!

Started by Alexdelarge, 10-03-2013, 12:38:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

Quote from: tomat on 03-10-2018, 09:05:49
https://www.buggzodiac.com/study-fasting-for-72-hours/

prva misao mi je bila: zašto 2018. ljudi pišu o istraživanju koje je publikovano 2014? biće da su to neki čudni ciklusi.  :shock: :lol:

elem, da, dokazali su empirijski ono što smo naslućivali vekovima - post je zdrava praksa i treba ga primenjivati. ne samo da se rešavamo masti već nakon 2-5 dana bez hrane pobijemo otprilike trećinu belih krvnih zrnaca aka limfocita (u toj populaciji koju kilnemo imamo i oštećenih) koja se, čim počnemo da jedemo, de novo generišu iz matičnih ćelija. 
naravno, ne treba gladovati predugo jer ćemo skrljati metabolizam. plus, post treba da se primenjuje u vremenskim periodima kad nema previše boleščina u okolini (među tim limfocitima su verovatno (statistika) i oni koji bi nam pomogli kod baš te infekcije :lol: ).

elem, kao i sa svim ostalim stvarima u životu: balans neophodan.

QuoteBecause during prolonged fasting (PF) mammalian organisms minimize energy expenditure in part by rapidly reducing the size of a wide range of tissues, organs, and cellular populations including blood cells, the reversal of this effect during refeeding represents one of the most potent strategies to regenerate the hematopoietic and possibly other systems and organs in a coordinated manner. Here, we show that PF causes a major reduction in WBC number, followed, during refeeding, by a coordinated process able to regenerate this immune system deficiency by changes beginning during the fasting period, which include a major increase in LT-HSC and ST-HSC and redirection of the frequency of Ly-HSC/Bala-HSC/My-HSC leading to a lineage-balanced mode. In fact, we show that PF alone causes a 28% decrease WBC number, which is fully reversed after refeeding (Figures 7B and S2F). Even after WBCs are severely suppressed or damaged as a consequence of chemotherapy or aging, cycles of PF are able to restore the normal WBC number and lineage balance, suggesting that the organism may be able to exploit its ability to regenerate the hematopoietic system after periods of starvation, independently of the cause of the deficiency (Figure 7B).

evo je full studija:
https://www.cell.com/cell-stem-cell/fulltext/S1934-5909(14)00151-9?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS1934590914001519%3Fshowall%3Dtrue#secsectitle0065
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

Quote from: Father Jape on 03-10-2018, 10:26:37
Apropo

https://www.youtube.com/watch?v=itcdWyVfzxc

tako je džejp!

bottom line je da je svaku inflamaciju, koja nije vezana za uništavanje patogenih mikroorganizama koji pokušaju da nas nasele :lol:, neophodno izbeći.

Aco Popara Zver

kako se na njemačkom izgovaraju prezimena

Drucker i Machlup

neko mi reče Druker i Mahlup

mada su obojica Austro-Amerikanci, pa više ne znam na šta bi izašlo kada bi ih čitali kao Amere
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Quote from: Pizzobatto on 03-10-2018, 12:08:18
kako se na njemačkom izgovaraju prezimena

Drucker i Machlup

neko mi reče Druker i Mahlup

mada su obojica Austro-Amerikanci, pa više ne znam na šta bi izašlo kada bi ih čitali kao Amere

kod mene na fakultetu (a i u srednjoj iz predmeta Ekonomika preduzeća) bilo ustaljeno Draker (kao Piter Draker). onda je Žuća dok je odgovarao kod pokojnog Čupića rekao Peter Druker. Čupić ga ispravio, kaže Draker kolega, a ovaj mu kaže da ne može da bude Draker, kada je nemac, a da ne može da bude ni Pitere no Peter. Čupić mu vrlo brzo dao 10 (pošto je u pitanju bio ispit iz Teorije odlučivanja, usput ga je pitao da li je tadašnji trener vaterpolo reprezentacije Manojlović doneo dobru odluku da tada izgubimo od nekoga).

i vikipedija kaže da je Druker, za drugog ne znam.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

дејан

Quote from: lilit on 03-10-2018, 10:07:51

elem, da, dokazali su empirijski ono što smo naslućivali vekovima - post je zdrava praksa i treba ga primenjivati.
prva misao mi je bila: zašto 2018. ljudi pišu o istraživanju koje je publikovano 2014? biće da su to neki čudni ciklusi.  :shock: :lol:

сам мало да исправим - традицију уздржавања од хране смо емпиријски знали ал нисмо имали учене студије да је опишу, и нису векови у питању већ миленијуми и то све са врстом, ритмом и начином поста - верник или не, одеш до цркве, чак и најдебљи, очигледно непостећи поп ће бити срећан да ти објасни како се то квалитетно ради (да се разумемо, не пропагирам религију већ је то једино место где се колико-толико чува традиција, рачунајући и претхришћанску)
...barcode never lies
FLA

Aco Popara Zver

pa da, ima taj problem što ih u Americi prekrste, čak i srpski prevodi istu osobu jednom objave kao Valerštajn, drugi put kao Volerstin. Pretpostavljam da ga Njemci čitaju na prvi a Ameri na drugi način, i da to važi i za Drukera.

elem, da pridodam nešto oko posta, čak i bodibilderi preporučuju post, ja izneverovo

kažu da podstiče proizvodnju hormona rasta + valjda da skinu stomak da se vidi 6 pack

tako da preporučuju ili jednom sedmično gladovanje 24-36h, ili binge eating 8h pa 16h da se ne jede ništa svaki dan, dakle redovna 8-16 faza

što mi je tek sada sinulo da Lilit mora da objasni kako se prirodnim putem uvećava testosteron!!! :)

oće da me natjeraju da ne jedem pšenicu jer snižava testosteron a brokoli i karfiol uvećavaju. Mora da je neka zavjera, kakav brokoli bre

Ugly MF

Vijagra, bato, sigurnije od brokolija!

lilit

Quote from: дејан on 03-10-2018, 12:54:24
Quote from: lilit on 03-10-2018, 10:07:51

elem, da, dokazali su empirijski ono što smo naslućivali vekovima - post je zdrava praksa i treba ga primenjivati.

сам мало да исправим - традицију уздржавања од хране смо емпиријски знали ал нисмо имали учене студије да је опишу, и нису векови у питању већ миленијуми и то све са врстом, ритмом и начином поста - верник или не, одеш до цркве, чак и најдебљи, очигледно непостећи поп ће бити срећан да ти објасни како се то квалитетно ради (да се разумемо, не пропагирам религију већ је то једино место где се колико-толико чува традиција, рачунајући и претхришћанску)

da, apsolutno.

jutros sam i sama vagala da li da napišem milenijumi, al rekoh da ne preterujem. empirija, naravno. hvala na ispravci!

što se tiče crkve kao institucije, ja, kao hard-core ateista, joj priznajem mnogo dobrog u razvoju čovečanstva. naravno, kao svaka druga institucija, podložna je ljudskim greškama. dogme mogu da me (kao individuu) nerviraju do prekosutra, al sve dok crkva ima jasan otklon prema dobrom, nemam problem s njom. i sve to uz preduslov da živim u društvu koje pokušava da me ne "uranilovljuje" i zna gde je granica između kolektivnog i individualnog. tupim malo al razumećeš me, znam! :)

lilit

Bato, za testosteron pojma nemam al proučiću!

Machlup je Mahlup (duže A, meko L).

Drucker bi bio Druka :lol: , tj. to A na kraju nije naše A već neka kombinacija između E i R. Ne znam bolje da objasnim.
nas-rofl

дејан

потпуно те разумем, чак, усуђујем се рећи има томе неког времена уназад...но апропо цркве, ја сам ти антиинституционалиста. код мене, чим идеју спакујеш у зграду, та зграда постаје самостално створење у служби сопственог издржавања а на рачун онога због чега је дигнута, а тужно је рећи да се то сад дешава, у све већој мери, и са науком...
...barcode never lies
FLA

Aco Popara Zver

lilit

@дејан,
ma i ja sam antiinstitucionalista, zato i volim sagitu (sve dok se ne krene u rasprave: ti si ovo, ti si ono :lol: ). banalizujem malo al ima istine u tome. :)

i premda bi moje idealno društvo bilo bez institucija (i pripadanja čak!), dovoljno sam matora da svoje utopije vozim samo i isključivo u svojoj glavi.
i za nauku si u pravu, ima tu puno razloga zašto i kako se došlo dotle, al nadam se da ćemo znati kako da taj kancer otklonimo.

дејан

лилита, све моје наде су у природним наукама, до биологије отприлике...остало је мање више загађено
...barcode never lies
FLA

akhnaton

Quote from: дејан on 03-10-2018, 14:27:04
лилита, све моје наде су у природним наукама, до биологије отприлике...остало је мање више загађено

Dejane, i prirodne nauke idu putem zaraze. Nažalost.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

lilit

ne znam gde ovo da stavim, a možda nekome bude korisno:
Sve što treba da znate o novom zakonu za zapošljavanje stranaca u Nemačkoj

http://nemackikutak.com/sve-sto-treba-da-znate-o-novom-zakonu-za-zaposljavanje-stranaca-u-nemackoj/

Petronije

Arm the Homeless

lilit

nichts zu danken :)

nemačka ili austrija, moja topla (prva) preporuka.

Petronije

Videćemo. Pre 6 meseci sam bio bliži bekstvu, čak sam i upisao A2 :mrgreen: ali se situacija promenila, tako da ću sačekati još koju godinu, taman da usavršim jezik i nafilujem CV. Otprilike mi se poklapa sa ovim njihovim novim zakonima. 
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

taman da se ubacim s pitanjem oko škole jezika, kako to ide, jel se nauči šta samo sjedeći na časovima ili moraju domaći da se rade  :mrgreen:

ukratko, može li da se nauči ako se ništa ne uči  :mrgreen:

mac

Možda može ako gledaš nemački program za decu. Ali da pričaju polako, znači ne nove crtane filmove.

Aco Popara Zver

ah, pa ne pitam ja mogu li da tucmucujem neki strani jezik no dal mogu da naučim s malo truda!

Boban

pa zar i ti, lilit, da nam odvlačiš kadrove iz zemlje?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 07-01-2019, 00:40:44
taman da se ubacim s pitanjem oko škole jezika, kako to ide, jel se nauči šta samo sjedeći na časovima ili moraju domaći da se rade  :mrgreen:

ukratko, može li da se nauči ako se ništa ne uči  :mrgreen:
Nauči se nešto ali ne puno. Čisto da možeš da se snađeš sa nekim basic informacijama, da ti ne budu potpuni hijeroglifi. Govor se svakako uči pričom ili čitanjem/gledanjem, što opet spada u trud koji želiš da izbegneš. Domaći mora da se radi, to obavezno.
Arm the Homeless

Alexdelarge

Quote from: Boban on 07-01-2019, 01:49:09

OSTAJTE OVDJE...

Ostajte ovdje!... Sunce tuđeg neba,
Neće vas grijat kô što ovo grije;
Grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije.

Od svoje majke ko će naći bolju?!
A majka vaša zemlja vam je ova;
Bacite pogled po kršu i polju,
Svuda su groblja vaših pradjedova.

Za ovu zemlju oni bjehu divi,
Uzori svijetli, što je branit znaše,
U ovoj zemlji ostanite i vi,
I za nju dajte vrelo krvi vaše.

Kô pusta grana, kad jesenja krila
Trgnu joj lisje i pokose ledom,
Bez vas bi majka domovina bila;
A majka plače za svojijem čedom.

Ne dajte suzi da joj s oka leti,
Vrat'te se njojzi u naručju sveta;
Živite zato da možete mrijeti
Na njenom polju gdje vas slava sreta!

Ovdje vas svako poznaje i voli,
A tamo niko poznati vas neće;
Bolji su svoji i krševi goli
No cvijetna polja kud se tuđin kreće.

Ovdje vam svako bratsku ruku steže –
U tuđem svijetu za vas pelen cvjeta;
Za ove krše sve vas, sve vas veže:
Ime i jezik, bratstvo, i krv sveta,

Ostajte ovdje!... Sunce tuđeg neba
Neće vas grijat kô što ovo grije –
Grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije...
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

lilit

Quote from: Boban on 07-01-2019, 01:49:09

konspirativno. i konstantno.

Aco Popara Zver

ako ćemo stihovima da se borimo neka bude kako treba!

Early Works of Karl Marx: Book of Verse

Invocation of One in Despair

So a god has snatched from me my all
In the curse and rack of Destiny.
All his worlds are gone beyond recall!
Nothing but revenge is left to me!

On myself revenge I'll proudly wreak,
On that being, that enthroned Lord,
Make my strength a patchwork of what's weak,
Leave my better self without reward!

I shall build my throne high overhead,
Cold, tremendous shall its summit be.
For its bulwark-- superstitious dread,
For its Marshall--blackest agony.

Who looks on it with a healthy eye,
Shall turn back, struck deathly pale and dumb;
Clutched by blind and chill Mortality
May his happiness prepare its tomb.

And the Almighty's lightning shall rebound
From that massive iron giant.
If he bring my walls and towers down,
Eternity shall raise them up, defiant.

tomat

lilit

Quote from: tomat on 06-02-2019, 11:00:32
Check out @BobanaMacanovic's Tweet: https://twitter.com/BobanaMacanovic/status/1092897286722605056?s=09

el ovo neka zajebancija?

ako nije, onda su ovo mutirani embecili. delardž da reaguje!

lilit

hvala truki.

"Nisam videla neke bolesti u svojoj praksi, da li su to uradile vakcine ili priroda ne želim da polemišem u javnosti."

izjava data naknadno (ako je autentična) govori da pedijatrica ne zna ni kako se prenose bolesti o kojima priča. recimo, spore bakterije clostridium tetani, uzročnika tetanusa, možeš da nađeš i u bašti obdaništa, dovoljno je da nevakcinisano dete padne, poseče se, i umre u roku od 5 dana.
ne znam šta da kažem, nije ona jedina.
cele bolnice budu desetkovane gripom jer se medicinsko osoblje ne vakciniše (nedavno u kragujevcu), a kad epidemija krene, navuku skafandere. hilarious.
sistem smrdi od vrha, al problem je što ne vidim ni ko će novi sistem da uspostavi.

Truman

Претпостављам да је реч о негативној селекцији где квалитетни лекари одлазе, а ови склони теоријама завере навлаче скафандере. Капирам да ћемо за коју деценију имати овде и кугу.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Žena je fascinantan idiot. Polio je bolest čije su epidemije pogađale Aziju i Afriku bukvalno u ovoj deceniji.

lilit

Quote from: Meho Krljic on 16-02-2019, 21:12:50
Žena je fascinantan idiot. Polio je bolest čije su epidemije pogađale Aziju i Afriku bukvalno u ovoj deceniji.

naravno. nažalost.
eno ti je sirija i epidemija.

pedijatar koji u 21. veku debatuje da li su tetanus, difterija i poliomijelitis eliminisani vakcinacijom ili "prirodno" (te ih ona nije videla - lol) u austriji bi sigurno izgubio licencu.
al nije glavni problem antivaks, problem je što pedijatrica (i puno njenih kolega) ništa stručno nije pročitala od završetka studija, a s neverovatnom lakoćom prihvata "prirodne načine lečenja".

Truman

А и да није прочитала, ваљда је нешто учила на специјализацији о тим болестима.

mac

Mi nemamo na forumu medicinare, da ja znam, ali imamo Lilit!

https://youtu.be/3obig1XeOlw

Aco Popara Zver

de je ovaj diplomiro, na megatrendu? 8-)

đe sam ga ono vidio, bješe ona serija broke girls ili nešto

mac

Hangover, iskače polugo iz gepeka? Zove se Ken Jeong, pa istraži :)

Aco Popara Zver

ah, ovo neki drugi
https://www.imdb.com/name/nm3211555/?ref_=tt_cl_t5

al vrlo slična gluma, ipak su kosooki

Biki

Quote from: mac on 19-02-2019, 01:33:17

E-coli not iCarly lol

Biki

Quote from: lilit on 17-02-2019, 00:23:36
Quote from: Meho Krljic on 16-02-2019, 21:12:50

naravno. nažalost.
eno ti je sirija i epidemija.

pedijatar koji u 21. veku debatuje da li su tetanus, difterija i poliomijelitis eliminisani vakcinacijom ili "prirodno" (te ih ona nije videla - lol) u austriji bi sigurno izgubio licencu.
al nije glavni problem antivaks, problem je što pedijatrica (i puno njenih kolega) ništa stručno nije pročitala od završetka studija, a s neverovatnom lakoćom prihvata "prirodne načine lečenja".

Horor. Skoro sam videla na FB da neki lekar is Srbije prica kako antibiotici ne rade, kako treba da se leci belim lukom i propolisom. Sto je najgore taj predaje negde na medicinskom fakultetu i hvali se kako ga studenti gledaju belo kad im kaze da antibiotici ne rade. Strasno sam se iznervirala kada sam procitala clanak.

lilit

Quote from: mac on 19-02-2019, 01:33:17

odličan!  nas-rofl

Truman

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3231084/srpski-lekar-pricom-o-raku-digao-srbiju-na-noge-sve-o-uticaju-stresa-na-pojavu-kancera-ko-svake-godine-baca-osiromaseni-uranijum-na-nasu-zemlju-da-li-postoji-epidemija-ove-bolesti-zbog-nato

Лилит, шта мислиш о ставовима твог колеге? Мени делује разумно, али у једну ствар сумњам. Он тврди како је учесталост рака иста као и почетком двадесетог века. Читао сам неке статистике које тврде да је сад много већа. Које је твоје експертско мишљење?

tomat

Ima ona priča da deluje kao da ga ima više zato što ljudi duže žive, šta znam...

lilit

Quote from: Truman on 03-04-2019, 20:49:52
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3231084/srpski-lekar-pricom-o-raku-digao-srbiju-na-noge-sve-o-uticaju-stresa-na-pojavu-kancera-ko-svake-godine-baca-osiromaseni-uranijum-na-nasu-zemlju-da-li-postoji-epidemija-ove-bolesti-zbog-nato

Лилит, шта мислиш о ставовима твог колеге? Мени делује разумно, али у једну ствар сумњам. Он тврди како је учесталост рака иста као и почетком двадесетог века. Читао сам неке статистике које тврде да је сад много већа. Које је твоје експертско мишљење?

vrlo razumno, slažem se s njim. da ne ulazim sad u izotope uranijuma i zašto je osiromašeni osiromašen i koliki mu je domet.
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1628319

Quote from: tomat on 03-04-2019, 22:28:53
Ima ona priča da deluje kao da ga ima više zato što ljudi duže žive, šta znam...

deluje da ga ima više jer u srbiji ne postoji organizovana preventiva, većina naroda ne ide na prevetivne preglede (koji su otežani do maksimuma), veliki broj ljudi ne ide na pregled dok ih nešto ne zaboli (pre neki dan mi se javila poznanica koja nije išla na gin pregled 18 godina i sad su joj našli tumor 8x5 cm), etc, etc.
i biće samo gore.

Truman

Quote from: lilit on 13-04-2019, 22:31:16
deluje da ga ima više jer u srbiji ne postoji organizovana preventiva, većina naroda ne ide na prevetivne preglede (koji su otežani do maksimuma), veliki broj ljudi ne ide na pregled dok ih nešto ne zaboli (pre neki dan mi se javila poznanica koja nije išla na gin pregled 18 godina i sad su joj našli tumor 8x5 cm), etc, etc.
i biće samo gore.

Hvala na odgovorima. Ovaj deo me malo buni. Da li je onda pre 30 godina postojala bolja preventiva nego sad pa zato deluje da ga sad ima vise?

lilit

statistika govori da ga nema više.

ovim gore sam mislila da u današnje vreme informacija brže putuje, novine plus socijalne mreže prenose netačne informacije, ne postoji objektivno informisanje. svakog dana pročitaš da neko ima rak, čemu nije mesto u štampi.

što se tiče srbije, mislim da je pre 30 godina prevenitiva bila na mnogo višem nivou nego danas al tad nismo imali skeniranje na današnjem nivou. premda, za koju godinu i kako je krenulo, teško da će (pogotovo u manjim mestima) neko znati da pročita rezultate skenera ili histologije.

jezivo je i koliko doktori u srbiji padaju na propagandu (roman da napišem), al sve je to posledica nedostatka edukacije posle fakulteta i specijalizacije. medicina trči napred, moraju se naći načini da se stigne.

Alexdelarge

kod nas postoje dve dijagnoze: nije ti ništa i šta si do sad čekao.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.