• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

HABEMUS PAPAM!!!!!

Started by džin tonik, 13-03-2013, 20:36:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Mme Chauchat

Non habemus, zosko, habetis! 8)

džin tonik

Nismo tu da konjugiramo vec slavimo!!!

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Mme Chauchat

Znači, Horhe Argentinac!  :-| Ako ništa drugo, dosta je mlađi od prethodnika...

Mouchette

http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Anomander Rejk

Valjda neće spopadati dečicu...
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

Quote from: Jevtropijevićka on 13-03-2013, 21:32:39
Ako ništa drugo, dosta je mlađi od prethodnika...

Evo, zene sretne! Bit ce pax in domum...

Mme Chauchat

Čekaj prvo da vidimo kako se ponašao za vreme vojne hunte!!!

Usul

Horhe Bergoglio je poznati desnicar koji je imao jake veze sa diktaturom. Vidi se da crkva nastavlja sa istom ideoloskom linijom Racingera.

Koga zanima ima i nekih detalja

http://translate.google.com/translate?sl=es&tl=en&js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Farmandomayacastro.blogspot.com.ar%2F2012%2F07%2Fvidela-sus-crimenes-y-sus-complices.html
God created Arrakis to train the faithful.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

ostali samo dugmići, hi hi hi...

Mouchette

Quote from: Boris on 13-03-2013, 23:00:59

Ima.
Sirius br. 140.

Da, da, našla sam taj broj u međuvremenu. Vidim da prevod u Siriusu uopšte ne sadrži deo o Jugoslaviji (!), a i kraj je drugačiji od ovog ovde. Ako izmene nije uradio sam autor, ko je onda?
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Джон Рейнольдс

Ово је по Светом Малахију последњи.

Па да се решимо те куге коначно.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Bimbo Sullivan

Čestitke papi Franciscu! Vjerujem da je Duh Sveti vodio kardinale pri izboru i da je pontifikat predan u ruke čovjeku koji će biti dostojan slavne povijesti Crkve te dorastao izazovima naše krizne epohe. Gledao sam ceremonijal izbora, konklave, proglašenja, ustoličenja na prijestolje novog pape te obraćanje podanicima. Baš zanimljiva stvar. Draška srce. S vremenom čovjek duboko u sebi počinje osjećati sve jači glas da se okani svega i oda dogmi. Ako bi mi bilo dozvoljeno iznijeti koju primjedbu, ona bi se možda odnosila na izvjesnu mlakost politike i vjeronauka Svete Stolice. Lagao bih kad bih rekao da nisam očekivao papinu pojavu na onom balkonu s mačem u ruci i najavu žustrijeg preobraćanja stada krivovjernika, te pohoda na sve ostale neprijatelje vjere koji su se gadno razmnožili u zadnje vrijeme.
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Ghoul

baš se svakakav nakot namnožio u zadnje vreme...  :cry:

Usul

Vala bas. Ili drashka srce ili je mirotociv.
God created Arrakis to train the faithful.

džin tonik

Dobro zbori Bimbo. Evo, bas danas satima slusam poznanika Sirijca, sunita, kako je ta njegova vjera sve dominantnija jer je liberalna, postiva ovo-ono, blabla. Krscani se preobracaju jer spoznaju zabludu, trabunj. Sarmantan, slatkorijeciv, stalozen, ljepuskast. Manipulator. Vrhunski. Ubije u pojam vecinu ljudi bez da uopce shvate sta im se desilo.
E reko, treba nam papa koji ce podici mac.

Stipan

lilit

Taman pomislih Zole otvorio topik o dijetama i papanju, kad ono inkvizicija!!

Nego, tvit (!), Vatikan(!)? Kuda ide ovaj svet??
"Minutes after Jorge Mario Bergoglio gave his first address as Pope Francis I, the Vatican sent a Tweet from the papal Twitter account: "HABEMUS PAPAM FRANCISCUM."
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

varvarin

Kažu, papa se obratio masi rečima: "Bona sera!"
I poželeo na kraju mirnu noć i mirne snove...
Fini čovek, vidi se da je Italijan po precima.

Ghoul

evo jedne divne igrice za sve koji se raduju što je sjašio kurta da bi ih uzjašio murta:

Vatican Quest

In Vatican Quest you take the role of Pope Benedict XVI who has to help the cardinals on the Saint Peter's Square, watch out for those pesky reporters though - they might want to hurt you...

- Instructions -
Grab children and bring them to cardinals before the timer runs out, reporters can only hurt you when you're carrying a child.

- Controls -
Arrowkeys to move, spacebar to jump, Z to attack.

http://www.newgrounds.com/portal/view/612902

Biki

Quote from: lilit_depp link=topic=12106.msg497604#msg497604 date=zquote author=lilit_depp link=topic=12106.msg497604#msg497604 date=1363239641]

"Minutes after Jorge Mario Bergoglio gave his first address as Pope Francis I, the Vatican sent a Tweet from the papal Twitter account: "HABEMUS PAPAM FRANCISCUM."

[/quote]

Juce gledala na Anderson Cooper 360  intervju sa dvoje interna (ne znam kako se intern kaze na srpskom) sa Villenova univerity koji tu u Vatikanu pomazu oko twitter i facebook prezentacije.

http://www.huffingtonpost.com/2013/03/13/vatican-interns_n_2870376.html

Biki

Quote from: Biki on 14-03-2013, 14:09:50
Quote from: lilit_depp link=topic=12106.msg497604#msg497604 date=zquote author=lilit_depp link=topic=12106.msg497604#msg497604 date=1363239641]

Juce gledala na Anderson Cooper 360  intervju sa dvoje interna (ne znam kako se intern kaze na srpskom) sa Villenova univerity koji tu u Vatikanu pomazu oko twitter i facebook prezentacije.

http://www.huffingtonpost.com/2013/03/13/vatican-interns_n_2870376.html

Biki

Aaa jesam smotana  :oops:, ne umem da quote kako treba

Tex Murphy

Quote from: Bimbo Sullivan on 14-03-2013, 02:10:24
Čestitke papi Franciscu! Vjerujem da je Duh Sveti vodio kardinale pri izboru i da je pontifikat predan u ruke čovjeku koji će biti dostojan slavne povijesti Crkve te dorastao izazovima naše krizne epohe. Gledao sam ceremonijal izbora, konklave, proglašenja, ustoličenja na prijestolje novog pape te obraćanje podanicima. Baš zanimljiva stvar. Draška srce. S vremenom čovjek duboko u sebi počinje osjećati sve jači glas da se okani svega i oda dogmi. Ako bi mi bilo dozvoljeno iznijeti koju primjedbu, ona bi se možda odnosila na izvjesnu mlakost politike i vjeronauka Svete Stolice. Lagao bih kad bih rekao da nisam očekivao papinu pojavu na onom balkonu s mačem u ruci i najavu žustrijeg preobraćanja stada krivovjernika, te pohoda na sve ostale neprijatelje vjere koji su se gadno razmnožili u zadnje vrijeme.

Ovaj papa za sada obecava, zvuci kao fin covjek.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Виктор Дрејзен on 14-03-2013, 16:39:55
Ovaj papa za sada obecava, zvuci kao fin covjek.

tačno sam znao da će ti se svideti, čim sam pročitao ovu njegovu izjavu o gej braku:

"Let's not be naive, we're not talking about a simple political battle; it is a destructive pretension against the plan of God. We are not talking about a mere bill, but rather a machination of the Father of Lies that seeks to confuse and deceive the children of God."

Tex Murphy

Dobro, ajde ti sad meni objasni koji stav o gej brakovima, po tvom misljenju, treba da ima predvodnik katolicke crkve?
Genetski četnik

Ghoul

po mom mišljenju, predvodnik katoličke crkve ima samo da raspusti tu zločinačku organizaciju, pošalje u apsu grdne kriminalce koji se u njoj skrivaju, razdeli napljačkano blago po pravdi boga, i ritualno se samoubije u znak izvinjenja za sva sranja koja je katolička crkva izasrala tokom svih ovih vekova.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 14-03-2013, 17:18:30
po mom mišljenju, predvodnik katoličke crkve ima samo da raspusti tu zločinačku organizaciju, pošalje u apsu grdne kriminalce koji se u njoj skrivaju, razdeli napljačkano blago po pravdi boga, i ritualno se samoubije u znak izvinjenja za sva sranja koja je katolička crkva izasrala tokom svih ovih vekova.

Dobro, a koji stav treba da ima o gej braku?
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Виктор Дрејзен on 14-03-2013, 17:20:34

Dobro, a koji stav treba da ima o gej braku?

nek se ljudi vole, a ko je blesav da se ženi - ako je baš zapeo, nek se ženi, široko mu polje!

Albedo 0

nije loše što papa nije Evropljanin, možda nam se skine s grbače, samo ne znam kako to podnose bivši Jugosloveni poput pingvina i ostalih

Bimbo Sullivan

Poglavar Svete Crkve Rimokatoličke je primarno plaćen da povećava svoje stado, pazi na izgubljene ovce (Mt 18, 12-14) i da se bori protiv Sotone. Iako usputne i sekundarne, i karakteristike poput plahog karaktera, ljubavi prema siromašnima, moljenja za mir u svijetu i za duše svojih podanika... svakako će pripomoći da Sveti Otac za svoje bogoslužje stekne veću naklonost i odobravanje.
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

Bimbo Sullivan

Quote from: Бата Животиња on 14-03-2013, 17:23:10
nije loše što papa nije Evropljanin, možda nam se skine s grbače, samo ne znam kako to podnose bivši Jugosloveni poput pingvina i ostalih

Treba pozdraviti lukav potez da se za papu simbolički postavi neeuropljanina. To sigurno nije bez računice.

Ako želimo uspjeh Crkve, jako je bitno da novi papa ne krene putem reformi i skretanja od Svetoga pisma. Neki su čak sugerirali približavanje Crkve starim zavjetima siromaštva i odricanja te uzdržavanja od nižih putenih užitaka. Takva sekundarna dosljednost bi svakako oslabila hijerarhijsku, političku i organizacijsku vlast Crkve, te unizilo njen blagotvoran učinak na zajednicu okupljenih vjernika (koji vape za preciznim moralnim propisima i udruživanjem za što lakšim postizanjem preklapajućih interesa). Ako u praksi i ima odstupanja od teorije, a za koju treba priznati da sama nije uvijek baš logična, cijeli taj nesklad demantiraju rezultati. Zašto nešto drastično mijenjati, ako već 2000 godina stvar funkcionira bez problema?! Nadam se da će iskazivanje skromnosti i udovoljavanja ostati više-manje deklarativno, samo u potrebnoj mjeri, i da sveta kurija neće upasti u bezobrazne zamke koje im neki žele podmetnuti.

Novom papi će biti potrebno dosta unutrašnje snage da očuva jedinstvo klera i vjernika te sve ono stečeno kroz silna stoljeća. Ali ja sam uvjeren da stup kršćanstva nikad nije bio čvršći, i to danas kad ima nebrojeno više zavidnih i proturječnih smetenjaka koji posežu za dosta nezgodnijim primjedbama. No oni otvaranjem tih besplodnih rasprava samo pokazuju svoju nesigurnost, dok vjernik nema tih problama. Čitava argumentacija im počiva na pojmu materije i ona je uvijek bila veliki prijatelj ateistima svih vremena. Svi njihovi čudovišni sistemi ovise o njoj tako vidno i nužno, da ako se jednom ukloni taj ugaoni kamen, čitava će se zgrada morati srušiti do temelja. Kad je materija jednom isključena iz prirode, ona sa sobom odnosi toliko skeptičkih i bezbožnih pojmova, tako nevjerojatan broj prepirki i zagonetnih pitanja, koja su bili trn u oku teolozima kao i filozofima, i zadala toliko besplodnog posla čovječanstvu. Paradoksalno, takvi su imali više izgleda prije 250 godina, nego sada. To dovoljno govori kakav realitet crkvena institucija ima u današnjim burnim vremenima. Mislim da više ne treba iskazivati osobitu pažnju apsurdnostima i jalovim umovanjima svake od tih bijednih sekti ateista; a sve one koji su prijatelji znanja, mira i religije pozivam da još više prigrle spasonosne istine evanđelja.

Alexdelarge

amin!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Bimbo Sullivan

Quote from: Alexdelarge on 14-03-2013, 19:49:40

amin!

Međutim - neće! Zašto bi sve to učinio ako nije prisljen? Štoviše, ima čak podršku.

Često se povlaći priča o uroti religija koje su iskoristile ljudski strah od nepoznatih prirodnih sila. Nikad to ne bi bio dovoljan razlog da ljudima samima nije prijatna religija. Danas se svatko s lakoćom može osloboditi relgije, ili se bar okrenuti svome bogu, ali ne, većina je ipak svjesna da spas leži u Crkvi. Crkva živi od podrške vjernika. Kad bi vjernici cjepidlačili i osporavali Crkvu, osporili bi i sami sebe, a to im nikako nije u planu. Nema nekog idealnog i pravog vjerskog učenja van zbiljski mogućega i prakticiranoga. Toga su vjernici svjesni, da samo od praktične vjere ima koristi i važnosti (i da samo tako Bog postoji). Po vjernicima Crkva radi dobro i uspješno, a kad falije, u dalekoj budućnosti uvijek je čeka iskupljenje.

A kad nevjernici napadaju Crkvu, oni napadaju i vjernike, a to je jedan veliki zalogaj i dan danas.

Zanovijetanje na dosljednosti je skroz nepotrebno i deplasirano. Crkvi se ljudi ne pridružju zbog njenog nauka nego zbog nečeg zbiljskijeg (iskonskijeg) - potrebe za samim udruživanjem. Zato je i ne mogu pogoditi prazna zanovijetanja.

Često se poteže da božji izabranici jedno govore, a drugo rade: da propisi kažu kako pedofili ne valjaju, a da se opet istih nađe među njima samima. Ali zapravo ovo je najjači argument u prilog moći Crkve: Mogu nekažnjeno i bez ikakvih problema propisivati jedno, a raditi drugo! Ispovijed i drugi svijet korigira sve nedosljednosti. Dobro, pedofili su univerzalno loši; oni također mogu proglasiti da je i neko svjetovno dobro zapravo loše, recimo podavanje putenim užicima milostivih gospi, i onda opet to kršiti. Mogu uvesti celibat da preinače nasljedno pravo, mogu stigmatizirati homiće, zgrtati sredstva, mogu sve... Ipak onaj glavni mehanizam ostaje nepomućen i funkcionalan već 2000 god. Osim mentalne negacije, nitko nije udario na Crkvu. Jer očito ne može. Da je ona loša i neodrživa, davno bi se raspala. Crkva se sjedinjuje u proturječju i zato je njen realitet najopipljiviji. Toliko da bi i Amerika izgubila rat protiv Vatikana. Obama se mora ulizivati Latinosima za njihove glasove. Osporiti se Crkvu može samo konkretnijim metodama, a ne nekim logičarenjem, mentalnim željicama i afinitetima. Ili pak propisivanjem jednome papi što će on raditi!!! (Mislim, ono! 8-/) Takvi su samo zavidni. ;)

Bimbo Sullivan

Iako su udruživanje i razmjena bitne stavke, i čista potreba za transcendencijom je od izvjesnog značaja.

Albedo 0

ako je i od ustaše mnogo je

Zna se dobro da se planira južnoameričko proljeće i da razni postčavezovski vladari moraju biti uklonjeni ''demokratskim'' putem. Čak i one glasine da je 5-6 političara oboljelo od raka nisu totalna žuta štampa

a kao što je namjerno ranije izabran Jovan Pavle II, papa Poljak koji je podržao Solidarnost u rušenju komunizma, i uticao na poljske vjernike da pojedu kapitalistička govna, tako će i ovaj da sasječe u korijenu pokušaj Južne Amerike da se izvuče iz zagrljaja SAD i razne buduće Čaveze proglasi bezbožnicima i slično, da bi došli neki novi proamerički službenici na čelo tih zemalja.

osim ako je i Vatikan ukapirao da od podržavanja američkog idiotluka mož' se ide u pakao

džin tonik

Quote from: Biki on 14-03-2013, 14:20:39
Aaa jesam smotana  :oops:, ne umem da quote kako treba

Ajde de, pa znas bar natipkati poruku. Neku. A zena si jbt.

Джон Рейнольдс

In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, & Iudex tremêdus iudicabit populum suum. Finis.

xgrim
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

NarMattaru

ne znam šta traže ustaški trolovi na srpskom sajtu posvećenom fantastici.
e moj bobane, nekad si mlatio hrvate usred zagreba, a sad ih puštaš da puštaju muda na rođenom ti sajtu.

Ghoul

Quote from: NarMattaru on 17-03-2013, 19:14:45
e moj bobane, nekad si mlatio hrvate usred zagreba, a sad ih puštaš da puštaju muda na rođenom ti sajtu.

delom se iskupljuje za ranije grehe a delom pušta ove zato što mu imponuje da ga smatraju tolerantnim.  8-)

Josephine

u tome je njegova veličina. ona koja tebi nedostaje.

NarMattaru

Quote from: D. on 17-03-2013, 19:57:23

u tome je njegova veličina. ona koja tebi nedostaje.

izvini što sam glup pa ne vidim veličinu u toleranciji prema veličanju klerofašizma i ustaštva. prosvetli me, pčelice.