• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 28 - april 2013 - ZADATAK

Started by Boban, 26-03-2013, 02:03:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Biki

xblos
Susret trece vrste

Kad bi znao ako ceznem dok te cekam tu bez nade
da mi doudzes sa osmehom kroz sljivike i livade

Dragana Mirkovic~Kad bi Znao Kako Ceznem

Stipan

Quote from: Biki on 23-04-2013, 20:11:40
Ufff uvek je ono pre bilo bolje

Pa i jeste! Gde su priče? Jebeš radioničare kad ja umesto njih moram da se dernjam!

Savajat Erp

Ти си се и пре малтене једини дерњао!  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Ako je to tačno, onda je makar bilo efikasno. Na šta ovo liči?

Mandragora Dragon

Quote from: Biki on 23-04-2013, 20:20:05
xblos
Susret trece vrste

xrofl

Biki

Quote from: Mandragora Dragon on 23-04-2013, 20:54:59
Quote from: Biki on 23-04-2013, 20:20:05
xblos
Susret trece vrste

xrofl

Tebi smesno, a ovaj storm, pardon beerbringer  xrofl 'oce da svisne od tuge za proslim radionicarskim danima kad je cvetalo cvece xflowy, pticice cvrkutale svoje prolecne arije, a kisne gliste veselo migoljile po mokroj travi.

Kimura

Mandragora Dragon

Quote from: kimura on 24-04-2013, 11:56:23
Da li je ova igra završena?
Prestola? Ne, ona će trajati večno. Deneris je izgubila zmajeve, a taman su počeli da prave atomske eksplozije, Bren se preobratio u jezovuka i prizvao Elrika, ali je prekovao Olujnika u nešto što pravi pivo, izvampireni su rešili da seju, oru i žanju, jer najveća je sreća trbuh pun (slaba je vajda od ljudskog mesa, kako ga gricneš, tako oživi i gladno je), Arja nikako da ponovo povrati svoje lice, gvozdenrođeni su se svi utopili, ostali, kako mi se čini, pauziraju ovaj krug.

Savajat Erp

То је то! Напокон је Мандрагора Змај цикнуо...а дуго је и издрж`о, веселник... :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mandragora Dragon

Nisam ciknuo. To je ovaj novi dezodorans kriv. Moraću da ga bacim i uzmem nešto manje provokativno.

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

SuperSynthetic

Da bi se opro, covek prvo mora da se usere. To je ciklus. Katarza. Trenutno nije in praviti sranja. Cini mi se da je nastupilo neko sterilno, da ne kazem frigidno vreme, pa ko se snadje snadje. Prilagodjavas sebe realnosti, a ne realnost sebi. Prihvatanje je in. Neces jebati, a najebaces.  Mozda smo u nirvani.

Nirvana - In Bloom
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Stipan

Sintetik, ja ti zavidim! Otkad znam za tebe, ti si večito u nirvani...

Kimura

Ako još nekom topik ''Gluposti'' nije dovoljno dobar, samo neka ubaci svoju glupost ovde!

Stipan

Plut

Quote from: SuperSynthetic on 25-04-2013, 11:27:26

Da bi se opro, covek prvo mora da se usere. To je ciklus. Katarza. Trenutno nije in praviti sranja. Cini mi se da je nastupilo neko sterilno, da ne kazem frigidno vreme, pa ko se snadje snadje. Prilagodjavas sebe realnosti, a ne realnost sebi. Prihvatanje je in. Neces jebati, a najebaces.  Mozda smo u nirvani.

Ehej Sintetika!!! :) Ako ćemo pravo, prvo mora dobro da se najede!

SuperSynthetic

pokojni Steva

Quote from: kimura on 25-04-2013, 12:06:03
Ako još nekom topik ''Gluposti'' nije dovoljno dobar, samo neka ubaci svoju glupost ovde!

Da nisi možda i ti jedna od onih što su izmislili radionicu? Mater mu gadnu, koliko li vas je?!?!  :-x
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Kimura

Quote from: pokojni Steva on 25-04-2013, 14:17:52
Quote from: kimura on 25-04-2013, 12:06:03

Da nisi možda i ti jedna od onih što su izmislili radionicu?

Naravno da nisam.
Nisam izmislila ni uljudno obraćanje, pa se ipak na njega pozivam i molim te da drugačije ne razgovaramo.

pokojni Steva

Zna se gde se moli, na radionici se šalju priče. Misliš li da počneš sa tom praksom? Jeste, 'oće i glava da zaboli u procesu, al' ako ne žiga barem znaš da unutra nema ništa.

Biki

Quote from: Plut on 25-04-2013, 12:17:52
Quote from: SuperSynthetic on 25-04-2013, 11:27:26

Ehej Sintetika!!! :) Ako ćemo pravo, prvo mora dobro da se najede!

muzicka podloga
Metric - Synthetica (Live at Sasquatch)

Kimura

Sad, pošto molbe ne pomažu, Stevo  xyxy

SuperSynthetic

pokojni Steva

Quote from: kimura on 25-04-2013, 14:49:24
Sad, pošto molbe ne pomažu, Stevo  xyxy

Možeš samo da se nadaš da ću i ja tebi mahnuti. Iza tebe stoji Boban, i tvoj "spisateljski" opus. A ja soliram. Kad naškrabaš priču dostojnu pojavljivanja u javnosti, lično ću biti prvi koji će je pohvaliti. Do tad, kažeš da nisi slušala Smithse? Počni, kao prvi korak.

Kimura

Stevo, rekoh ti  xyxy
Ne moraš uzvraćati, samo shvati...

SuperSynthetic

Ides da se vidis sa deckom? Zove te mama na rucak? Domaci nisi uradila? Idaes da se istusiras? Jel to???

Kimura

Hoćeš li da ručamo zajedno, da se tuširamo, radimo domaći ili nađemo sa mojim dečkom? Hvala ti na pažnji, ja jesam druželjubiva, ali ne baš toliko.

pokojni Steva

Mahajuća sumo rvačico, ja ti rekoh samo jedno - onda kad napišeš priču "sa udovima" i kao takvu, nestaće me u obliku lastinog repka. Do tad se ti slobodno napasaj Ničeovim ostacima, jedi govna, šta god; interesuje me samo dal' umeš da isprdiš priču. Ništa više.

SuperSynthetic

Quote from: kimura on 25-04-2013, 15:15:48
Hoćeš li da ručamo zajedno, da se tuširamo, radimo domaći ili nađemo sa mojim dečkom? Hvala ti na pažnji, ja jesam druželjubiva, ali ne baš toliko.

Nismo jos dotle dosli. Polako.

Kimura

Quote from: pokojni Steva on 25-04-2013, 15:18:13
Mahajuća sumo rvačico, ja ti rekoh samo jedno - onda kad napišeš priču "sa udovima" i kao takvu, nestaće me u obliku lastinog repka. Do tad se ti slobodno napasaj Ničeovim ostacima, jedi govna, šta god; interesuje me samo dal' umeš da isprdiš priču. Ništa više.
Ali, mene uopšte ne zanima šta ti imaš da kažeš meni.
Razumeš? Ne? Šta mogu.

Kimura

Quote from: SuperSynthetic on 25-04-2013, 15:23:45

Ne brini. Stajemo upravo ovde.

SuperSynthetic

scallop

Bre, Mrtvak, gde ti se dede pristojnost? Ona osnovna kojom ljudima overavaju durštvenu pripadnost. Sramota me je da sam te poznavao.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Quote from: kimura on 25-04-2013, 15:27:43
Quote from: SuperSynthetic on 25-04-2013, 15:23:45

Ne brini. Stajemo upravo ovde.

Već rekoh, stvari postaju ekstremno žalosne kad iza neukog pisca stane neka gromada, il' šta ti ja znam, bitan lik. Al' ni to nije jed, ako u štićenoj glavi ima išta klikera da se čuju. Kimura, umeš li ti da se igraš klikera?

scallop

Dakle, tebe boli što je Boban jednom napisao da je talentovana? Bože, kakvog sam prostaka primao u kuću!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 25-04-2013, 15:32:20
Bre, Mrtvak, gde ti se dede pristojnost? Ona osnovna kojom ljudima overavaju durštvenu pripadnost. Sramota me je da sam te poznavao.

Za tebe sam se slično, i prečesto slično pitao. Pa nisam našao da možeš pripadati ičijoj "društvenoj pripadnosti", sem svojoj vlastitoj. Znaš ono, kad započneš tirade o svojoj "dugogodišnjoj" vrcavosti, od sladoleda do strip izdanja. Ono, kad svi pobegnu.
Mene nije sramota što sam te poznavao. Imao si šta da kažeš, ako bi slušalac posedovao vile, pa da razgrne sav taj "manjur" kojim bi sebe okitio.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 25-04-2013, 15:37:26
Dakle, tebe boli što je Boban jednom napisao da je talentovana? Bože, kakvog sam prostaka primao u kuću!

Ne želim više da te vidim, ako bi ti to olakšalo muke. Ali baš iskreno. Pride, žao mi je što smo se uopšte upoznali.

Gde je to Bobiška napisao da je sumo rvačica iole talentovana?! Ja se samo prisećam šta mi je pričao dok je srkao kafu, tamo dole u tratoriji pod mojom zgradom. Ja posle obratio pažnju, kad ono, pleše joj salo i ništa više.

Biki

pokojni Steva

Biki, imaš pwiču za wadionicu? Nemaš? Pa to je bawem lako, idi kači pwase gde god ti je volja. Ali, dalje od radionice.

Biki

Jel imam pwase? Imam dva  :lol: . I mnogo su swatki!
Koliko je je meni poznato ovde je do sada trebalo da budu okacene price, ali posto nisu, sta fali mojim pwasicima? Nikoga ne diwaju, samo wuckaju i gwokcu.
Kad vi mozete da budete bezobrazni prema kimuri , sto ja ne bih mogla da okacim gude?

Btw: Prica imam koliko hoces, mozda neku i podelim sa vama . Mozda. Ako budete dobwi.

Kimura

Uh, baš si povređen!
Zašto se ne obratiš onome ko ti je taj udarac zadao, uz kafu, recimo?
Možda i nije ozbiljno mislio, a ti se ovoliko sramotiš?

scallop

Zadovoljan sam da je razočaranje obostrano.

scallop

Sad tek primećujem da ti je sve to Boban pričao dok je srkao kafu, a ti samo prepričavaš.  :-?  Niko tebi više ništa neće pričati što bi ti kasnije mogao prepričavati.

pokojni Steva

Quote from: kimura on 25-04-2013, 16:09:28
Uh, baš si povređen!
Zašto se ne obratiš onome ko ti je taj udarac zadao, uz kafu, recimo?
Možda i nije ozbiljno mislio, a ti se ovoliko sramotiš?

A zašto bih? On je gazda na forum, pride legenda F srbijanskog izdavaštva, valjda kad govori pazi šta mu izlazi na usta. Pride, zašto misliš da bi meni bilo kakva njegova izjava predstavljala emotivni problem? Boban je za sebe, ja za sebe, pa ko šta isprdi.
Sveukupno, eto ti onaj večno samoprozvani general-major u pemziji Skalop, on više od svih zna da sam ja jedan obični slepac, i šta god da kažem ima težinu ne veću vrapčijeg prdeža. Pa da se družite, možda te i ubedi da si spisateljica.

Biki

Stipan

Steva jutros opet na levu nogu ustao...

Josephine

Stevo, to što si sada primetio postao je najveći problem na radionici. Već sam pisala o tome. Nisam čitala kimurine radove, pa se unapred ograđujem. Ne znam kada je Boban pohvalio kimuru, ali znam da je scallop uveo modu uzdizanja mediokriteta na radionici. Scallop ima svoje miljenike i ima ih odavno. Boban je ubeđen da je to sve sa čime raspolažemo. Ali nije. Samo je scallop ugušio svaku potragu za kvalitetom ovde, podržavajući mediokritete. Naravno, njegov glas je relevantniji od tvog, Hrundijevog, mog, na primer; pa, iako smo primetili šta se dešava, trend se nastavlja, jer se veruje autoritetu, jel.

Nažalost, taj autoritet ne želi da prizna da ne ume da moderira radionicu i da ne poznaje radioničke metode rada. Niti se ikad zapitao zašto mu više ljudi govori istu stvar (što je, po meni, dovoljno da se sagleda veličina nečije sujete koja pustoši oko sebe i za to se ne izvinjava, jer misli da nije napravila grešku).

Scallop je čovek u godinama, žao mi je svaki put kada izgovorim njegovo ime u negativnom kontekstu, ali scallop je najviše kriv za raspadanje radionice jer je bio uvređen kada Boban nije objavljivao priče na njegov poziv (grubo i neprostojno (kada već govorimo o pristojnosti) se pozivajući na svoje prijateljstvo sa Bobanom, na štetu mog prijateljstva sa Bobanom), jer je proganjao učesnike radionice koji se nisu slagali sa njim (bilo da ih je terao, kao Hrundija i Stipana, bilo da ih je omalovažavao, kao Stevu, bilo da im je osporavao relevantnodt mišljenja i rada na radionici (da ne pominjem i laganje o editovanju posta, to želimo da zaboravimo ili laganje da je vreme za edit skraćeno zbog mene), kao mene.

ZS20 stoji kao veličanstveni primer kako se radi na radionici. Odjednom je scallop počeo da "ucenjuje" Bobana da uradi ZS20, a Boban je to svakako uradio po svom vremenu i kada je on to hteo. A opet je ispalo da je scallop iskumio časopis. Nije, da se razumemo. To scallop sebi pridaje na značaju, kao i uvek. Što kaže steva "vile, pa da se razgrne manjur kojim je sebe okitio". Smešno je što je scallop mnogo postigao u životu. Poznati je i priznati (poštovan, pre svega!) pisac. Zašto ljudi uvek hoće još, nemam pojma. Ma čak je i to ok, ako znaju, ako su spremni da uče, ako priznaju greške. Ali scallop nije takav.

Neko, ovde, na Sagiti, mora da se bori za etiku radionice, a da opet stvori atmosferu demokratičnosti, fer postupanja prema drugima i uzajamnog poštovanja (bar donekle, neki scallopovi štićenici nikada nisu naučili da daju uljudan fidbek). To je moderator. Kao što rekoh, svako ima svoju ulogu, kada se ravnoteža poremeti, nastaje ovo.

I još nešto - scallop je jednom izašao sa stavom da manje talentovani postižu više od talentovanih na radionici. Da li on to sebi nešto dokazuje, ili je ozbiljan, pojma nemam, ali znam da bi ga svuda drugde ismejali zbog uprosečavanja onoga što je nekada bila lepa pozitivna kompeticija, gde su talenti učili da budu pismeni, a manje talentovani da budu pismeni i da izgrade stil.

Stipan

Sada,
kada ništa na svetu ne može
vratiti dane prohujalog leta
naš sjaj u travi i blještavost sveta,
ne treba tugovati, već tražiti snage
u onom što je ostalo i s tim živeti.

Zaboravimo,
ne radi nas, ne radi zaborava
zaboravimo da smo se voleli,
da smo se svađali i
da smo bili krivi.......