• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BUTTERFLY EFFECT

Started by crippled_avenger, 17-01-2004, 16:31:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li ce ghoul pogledati novi film scenarista kvintesencijalnog ostvarenja FINAL DESTINATION 2?

Pogledace
6 (50%)
Nece pogledati
0 (0%)
Nece, ali ce se praviti da ga je pogledao
6 (50%)

Total Members Voted: 11

Voting closed: 17-01-2004, 16:35:10

crippled_avenger

ghoul, jel se spremas da 23. januara pogledas novi film scenarista kvintesencijalnog ostvarenja FINAL DESTINATION 2?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

brojim dane do njega [neki lik ga je na aicn opisao kao najpametniji sf jos od doni darka = ajd da vidimo...]

gledacu ga 1. ili 2. dana, dakle ocekujte izvijeshce...........
https://ljudska_splacina.com/

taurus-jor

S obzirom da me je dotični scenarista - u kolaboraciji sa onako dobrom režijom - više nego prijatno iznenadio, usudiću se da pogledam Butterfly Effect. U manje umešnim rukama, FD2 bi bio eksploatatorska izdrkotina.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

eric cartman

O cemu se ovde prica? Da li se govori o Butterfly Effecti sa onim malim gay looking  boy toy od Demi (Ashton Kutcher) ili o necem drugom? Ako se pricao o istom filmu , pa tako nesto je unapred osudjeno na propast , pogledajte produkciju , pogledajte scenario , pa na kraju pogledajte i trailer. Gdje  to moze biti dobar film?Ali , ko zna ?Mozda vi nesto znate sto ja ne znam.
Screw you guys I'm goin' home

crippled_avenger

Kazu da je film znatno razlicit od trailera i na tome insistiraju svi komentari.

Zatim, mislim da Ashtonu treba dati sansu, njegov film MY DAUGHTER`S BOSS je vrlo duhovit i vispren, i on je u njemu vrlo simpatican. A njegov novi film izgleda nije komedija i cujem da je vrlo hrabar, ako BUTTERFLY EFFECT bude kvalitetan to znaci da Ashton izrasta u zvezdu od formata...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

apropos ashtona, video sam slucajno na tv neku trac emisiju gde su ga paparaci uhvatili na izlasku iz nekog kluba [ili necega], i on je bio ili mrtav pijan, ili udrogiran, ili je prirodno glup, jer ih je jedno 2 minuta belo gledao pokusavajuci da od nepovezanih slogova sroci iole smislenu rec [nije mu uspelo, ali je bilo zabavno gledati pokusaje].

ne znam koliki je to zalog za potencijalnu zvezdu, ali od filma ocekujem mnogo.

uostalom, rekose da pored ostalog sadrzi jake motive pedofilije [cak i neke sugestivne scene u tom smislu!] - dakle, kako to moze da bude lose? :|

eric cartman

Quote from: "ghoul"
uostalom, rekose da pored ostalog sadrzi jake motive pedofilije [cak i neke sugestivne scene u tom smislu!] - dakle, kako to moze da bude lose? :|

Sta moze da bude dobro u pedofiliji you sick mfer?

Ghoul

neki ljudi stvarno ne umeju da citaju.

nisam rekao da u pedofiliji ima nesto dobro, vec [potencijalno] u filmu koji se [pored ostalog] i time bavi.

eric cartman

Quote from: "ghoul"neki ljudi stvarno ne umeju da citaju.

nisam rekao da u pedofiliji ima nesto dobro, vec [potencijalno] u filmu koji se [pored ostalog] i time bavi.
Bilo sta sto ima bilo kakve veze sa pedofilijom , u ovom slucaju film , moze biti DOBAR samo nekom ko ima poremecen um.Ja vjerujem ,Dejane , da ti znas definiciju pedofilije i mislim , zapravo nadam se , da ovaj tvoj argument je samo dio tvog buntovnickog karaktera , i da ti zaista ne vidis nista dobro u gore  pomenutom subjektu .
Nadam se da ostali posjetioci ovog foruma dijele moje misljenje.
Osoba koja gleda pedofilijiske materijale , da ne kazem uziva u njima , ma sta oni bili, je umobolna osoba .

Ghoul

sto bi reko fazi: hmda.
mmm.
ehm.
kah kah.
mmda.

kako da opisem ovaj film?

a thinking man's trashy teen melodrama?

melodramatic teen sf-horror for sickos?

sick dark trashy fun for would-be intellectuals?

bem li ga, it's all that, and more.
and less.

ukratko, dopao mi se. uprkos brojnim razlozima sprocu toga. sad, ti razlozi umanjuju, donekle, ukupni skor, ali nikako evidentnu cinjenicu da me je film sasvim fino uvukao u sebe, zaintrigirao, i pritisnuo odredjeni broj dobrih dugmeta.

sta ga to, donekle, umanjuje u mojim ocima?
upravo ono zbog cega ce ga cr.aven. obozavati: trash. melodrama. preterivanje.
twistovi koji su, more often than not, usiljeni, neubedljivi, preterani.
ljudi/zene/deca ovde cine neverovatne zlocine - samo tako! razlozi koji ih na to navode, more often than not, manje pocivaju u logici situacije ili lika, a cesce u zelji scenarista da se odredjena situacija okonca bas na taj nacin. prosto, nisu me ubedili da su pojedine stvari u filmu MORALE da se tako dese. neko se ovde ubije [u jednoj od 'stvarnosti'] bez ikakvog razloga. neko drugi ubije nekog samo zato sto mu je neko treci stavio u ruku odredjeno orudje za to. itsl. mogle su se te situacije bolje pripremiti, opravdati, ili okoncati.

takodje, glavni lik je PREVISE everyman. previse normalan. on prolazi kroz tolika sranja da to nije humano- i to ne u JEDNOM zivotu, vec u 7-8 njih.
i on ima secanja iz svih njih!
probajte, makar nacas, da zamislite da umesto jednog tesko sjebanog zivota, imate 8 debelo razjebanih i unakazenih zivota.
e, ovaj momak se suvise dobro drzi za nekog s tim u sebi.

s druge strane, ako ne krenete na film ocukujuci donnie darko 2 [s kojim deli mnogo slicnih motiva/situacija, ukljucujuci i DONEKLE slican kraj] - odnosno, ako imate na umu da su ga pisali/rezirali autori final destination 2, verovatno cete se dobro zabavljati.

film je nevidjeno mracan i morbidan
uzasno gadne stvari se desavaju.
[barem za 1 usa mejnstrim wide release - u poredjenju sa visitor q, ovo je ipak zajebancija i kiddie stuff].

dakle, nije crowdpleaser poput darka. iako moze u nekoj meri da ima presek skupova sa fanovima darka, ovo je ipak film za malo drugu publiku. istina, tesko mi je da opisem KOJU, TACNO, PUBLIKU, ali to smatram njegovim kvalitetom. nije usmeren ni na jednu prepoznatljivu i homogenu grupaciju ili starosnu grupu.

vrlo je brutalan. zena koja je sedela samnom se trzala/grozila na bar 6-7 mesta. ja nisam, ali kad izadjosmo iz bioskopa, shvatio sam da sam film ipak gledao u grcu, i da mi treba vremena da povratim dah. sto je ipak nesto. za mene.

koliko je to gadno?
=najuzasnije scene nasilja/pedofilije/psospaljivanja/sakacenja... su implicirane, nisu i pokazane [ipak ovo nije miike]. ali i to je dovoljno.

kakav je ashton kao glumac?
=drzi vodu. nista posebno, ali uopste nije los. klinac koji igra njegov lik iz mladjih dana [7 godina] je daleko bolji. jos malo pa kao h.j. osment.

muzika?
=najveci deo filma je ilustrativno-neprimetna, ili puki deja-vu. u drugoj polovini ima par uapdljivije dobrih momenata, ali ipak je prosek.

soundtrack?
=ima popa, ali za razliku od darka, ima i tvrdjih [metal-electro] stvari. dakle, blize mome srcu.

krv?
=nosebleeds, i nesto malo, nabrzinu. nista previse, ali u nekim slucajevim kontext je vec dovoljno gadan [citaj: ubod u medjunozje, itsl.]

sise?
=1 par + 1 full frontal nude [tits & BUSH included] -potonje biva nabrzinu, ali ipak, ne mogu da verujem: f.f nude u usa mejnstrim filmu! ispravi me, kripl, ali ja stvarno ne pamtim kad sam u nekom novijem usa filmu to video.

ideje, poruke, metafore, naravoucenija...?
=strictly for dummies.

best line?
=I know who I am. I don't need a bunch of stuff to remind me.

poredjenje sa doni darkom?
=s jedne strane, fali mu dusa tog filma. s druge, cenim odsustvo pretencioznosti. za razliku od darka, ovaj ne pokusava da zamumuljenim
kvazimudrostima, narativnim skokovima i strukturalnim 'inovacijama', te milijunskim referencama na navrat-nanos pokupljene motive pop kulture nekome zamaze oci i predstavi se pametnijim no sto jeste.
naravno, prica je takva da je zahvalna za duga razglabanja nakon gledanja, eli film je relativno siromasan momentima u stilu: 'da li ste zapazili koju knjigu XY cita u onom momentu? jao, sto je to pametno i smisleno! a da li ste obratili paznju na stihove ONE pesme! jao, suvi genije!..' itsl.

krajnji saldo=
darko je od mene svojevremeno dobio [4-]
za leptira= [3+]

naravno, nije nemoguce da ovo posle drugog gledanja blago korigujem za pola ocene gore-dole, ali to mu je to.

posle ovolike price, valjda znate sta da ocekujete, pa sami procenite da li da gledate.

ghoul says: check it out!

Milosh

pogledah i ja taj famozni Butterfly Effect. utisci su...hmmm. tesko mi je da ocenim film, moram priznati, pomalo sam razocaran [u odnosu na ocekivanja], ali da budem nesto precizniji...

elem, autori fenomenalnog Final Destination 2 su ovaj put bili nesto ambiciozniji. pored zanimljivog gimmicka ovde postoji i namera da se uspostave likovi, napravi melodrama, isprica prica...e upravo ovde Butterlfy Effect pada. zgodna je paralela sa Frequency, i dok u tom filmu manipulacija sa vremenskim tokom daje okvir za jednu sustinski krimi pricu tj.  triler sa izrazenim elementima film noara, u BE pomenuti gimmick postaje sam sebi svrha. u pocetku to je zabavno. mracno je, duhovito, mastovito...ali vremenom se istrosi. navodno centralna ,melodramska, prica ne uspeva da bude u toj meri ubedljiva [kao u recimo Doni Darku, koji paradoksalno iako pretenciozniji uspeva da deluje znatno iskrenije], a posto ovo nije Final Destination 2 koji zbog svoje koncepcije sasvim komotno moze da funkcionise na tom nivou [oslobodjen razvoja likova, price...] onda nastaje problem.

film generalno nije los, problem je u neuskladjenosti sjajnog koncepta i nacina na koji nam se on servira. film, tako, mnogo vise prija parce po parce nego kao celina. u tom smislu Doni Darko sa kojim deli neke motive [pa i kraj] po meni bolje funkcionise kao celina i zahvalniji je za vise gledanja.

uglavnom, vredi pogledati, ali obuzdajte ocekivanja.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Plavi Skaut

Quote from: "jackdaniels"
Quote from: "ghoul"

Sta moze da bude dobro u pedofiliji you sick mfer?

jack, mislim da takve filmove treba snimati, kao filmove o  raznoraznim dogmama, zasto da se cuti i zmiri na uzasne stvari koje jaci rade onim slabijim, u ovom slucaju odrasli, djeci. jedan od takvih filmova je; Thomas Vinterbergs Festen, koji ti preporucujuem ako ga nisi gledao...Jos nesto ta odvratna pedofilija je svuda, prije preko nekoliko godina (prije nego sto sam pocela samostalno da se bavim poslom kojim se bavim) imala sam priliku da vidim dnevno stotine fotografija, medju njima je bilo svega, ali najogavnije su bile te koje je ostavio jedan debeli svedjaninu pedesetim, fotografije malih djecaka negdje koliko sam shvatila radi se o nekoj zemlji bliskog istoka...djecaci u raznoraznim pozama potpuno goli sa kadriranjem na polni organ i on onakav odratan medju njima, ja sam otisla da pokazem sefu, u nadi da ce da prijavi idiota, medjutim on je samo to preskocio, zaboga to je njegova dobra musterija, kada sam ja nazvala policiju i rekla o cemu se radi..pitali u da li se na fotografijama vidi da li su djeca iskoristena seksualno, ja sam rekla; ne direktno, a oni su mi rekli da u tom slucaju ne mogu nistada da urade..nisu cak trazili ni da pogledaju fotografije.. :( sistem je odvratan i njegovi zakoni.
The Four Winds

BladeRunner

Odgledao "Butterfly effect". Dosta dobar film, ali meni jako neoriginalan. Ideja iz "Sliding door" + kraj iz "Doni Darka" + motiv izgubljenosti iz "Mementa" itd. itd. (mogu ovako do sutra).

Za razliku od Donija koji mi je na prvo gledanje/razmisljanje bio OK, a na svako sledece sve bolji i bolji, ovaj film se ponasa obrnuto. Dakle, na prvo gledanje mi je bio odlican, a sto sam vise razmisljao o filmu otkrivao sam sve vise logickih rupa, pa sam ga odgledao ponovo, pa nisam rijesio nista, nego samo nasao nove... nevjerovatno NEOSMISLJEN film sa izuzetnom idejom. Film ima par stvari kojih se ni strasni Aronofski ne bi postidio. Recimo, kratak pedofilija hint koji je stvarno bolestan (a i onaj
kasniji erase/rewind u restoranu sa najpropalijom virtuelnom buducnoscu, gdje mu u kratkoj recenici njegova cura sa oziljkom kaze sta se tamo dogodilo). Rak pluca njegove majke. Invalid verzija njega samog. Beba verzija... nekako je to prebolesno i za jednu, a kamoli za 7-8 virtuelnih zivota. Reziser se bas trudio da ubaci sto vise bolestine, i to pali na prvu loptu, ali cemu? Zasto? Mora li to bas tako? Niko ne zna. Ni on.

Takodje, nek me neko prosvijetli, ali nisam shvatio zasto je dovraga njegov mali drug onim nozem uboo zlog brata u stomak. I cemu ti bolesni osmjesi posjednutosti? Da su ubacili nekog Azazela sto zvizduce "Time is on my side", to bi izvuklo stvar, ali u ovom filmu djeca su izuzetno zla (a i odrasli), odjednom, bez smisla, samo da bi se mi sokirali. To valjda pali kod americke publike, koja se izgleda nikada ne vraca filmu dva puta.

Da budem iskren : Na jedno gledanje ovaj film je prosto odlican, bas zato sto su 'sokovi' u pravom trenutku, na pravom mjestu, i film ima jako dobar ritam koji nosi. Gleda se u jednom dahu, tu i tamo je predvidljiv (invalid verzija, vidi se iz aviona)... ali sto mu se vise vremena posveti, to je sve bezvezniji i bezvezniji. Kad se sve sabere/oduzme, za mene je ovo dobar, ali ni u ludilu izuzetan film.

Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

eric cartman

Konacno sam pogledao BE jer nista drugo nije bilo u video klubu sto bi me imalo zanimalo i nisam bas toliko razocarao(valjda zato sto od filma nisam ocekivao gotovo nista)
Na DVD postoje zapravo dva filma , theatrical version (koja je odvratna i chzy, pogotova kraj )i directors cut  , ciji je kraj zapravo stavise i malo cool . Ne bih da otkrivam o cemu se radi u drugoj verziji B.E. za one koji nisu gledali , ali zapravo taj zavrsetak "ima smisla" i izvalci citav film.

Black Mamba

Quote from: "jackdaniels"Konacno sam pogledao BE jer nista drugo nije bilo u video klubu sto bi me imalo zanimalo i nisam bas toliko razocarao

i nisi se bas toliko razocarao?! :?

cekaj bre, koje to dve verzije/dva filma ima? ja ono sto sam videla je fuckin` powerful.... film je iz momenta preso u moju top listu

eric cartman

Quotetheatrical version (koja je odvratna i chzy, pogotova kraj )i directors cut  , ciji je kraj zapravo stavise i malo cool .
Kao sto rekoh...