• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NAJVECI CRTAC SVIH VREMENA...

Started by TOM OF FINLAND, 23-01-2004, 12:27:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TOM OF FINLAND

JE NARAVNO MOEBIUS.

A KOD "NAS", JOS NARAVNIJE, ZORAN JANJETOV.

SMAJLIJI SU STVARNO KATASTROFALNI...SRAMOTA
GAY NIGGER FROM OUTER SPACE

Rommel

sigismundus

Hubinon. poklon, ridjobradom, jel?

ma nije loše, samo meni više leži
Alberto Breccia i njegov Mort Cinder.

i praktički sve što je nacrtao Jose Ortiz.

moebius i janjetov su svakako genijalni, ali da bi bili bolji crtači od ove dvojice....

no, više kao slikare, strip crtače, koji rade u boji, obožavam Kent Williamsa, Sienkiewitza i McKeana.
onaj, koji sniva tudje snove

Rommel

Quote from: "sigismundus"Hubinon. poklon, ridjobradom, jel?

ma nije loše, samo meni više leži
Alberto Breccia i njegov Mort Cinder.

i praktički sve što je nacrtao Jose Ortiz.

moebius i janjetov su svakako genijalni, ali da bi bili bolji crtači od ove dvojice....

no, više kao slikare, strip crtače, koji rade u boji, obožavam Kent Williamsa, Sienkiewitza i McKeana.
ma ono ja onako vise u sali mada je hubinon izvrstan crtac....ali svakako bi spomenuo i segrellesa i lawrencea, price mogu biti tanke ali im je crtez besprijekoran

sigismundus

eh, da

sad se morao još samo javiti neko, da nas pita, gdje smo to založili Raymonda i Fostera.
onaj, koji sniva tudje snove

Fantom Tenej (1492-2003)

Rommele, sigismunduse, a gde ste to založili drugove Rajmonda i Fostera?

:lol:

Bilja

Najbolji crtac je postoji. Svako ima svoj ukus.
Ti prefereriras Moebius-a i to je OK. Meni je on dobar zato sto ume da promeni stil do neprepoznatljivosti, sto je odlika pravog umetnika, i ima odlicnu mastu, osecaj za prostor itd.
S druge strane, ponekad mi je malo sterilan.
Bilja
----------------------------------------@

marlowe

rejmond i foster su verovatno zavrsili u istom kosu sa mekejom i hogartom. a tu negde u blizini su se nasli i eisner, uderzo, manara, serpieri, buscema...
od domacih - D. Nenadov & K. Kuznjecov.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Fantom Tenej (1492-2003)

Možda je manje stvar osobnog ukusa i više trenutnog raspoloženja, evo kod mene recimo da mi se uglavnom upravo sviđaju crtači koji crtaju pretežno šume i konje i eksterijere i slično. Sad stvarno ne znam koji mi je moj največi crtač u ovom trenutku. Možda Barks, Browne, Franquin, Lodewijk? Pratt i Breccia? Možda italijani Magnus i Bunker, Ferri, Donatelli i Bignotti možda? Moebius... ma svaki na svoj način ustvari, ima jih na stotine a niko nije za glavu veči od ostalih. Osim možda Floyd Gottfredson, taj je stvarno veliki bio.

iNCUBUs

Dave McKean

mada je greh reći da je on samo "crtač"...
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Tex Murphy

Benito Jacovitti  :evil:  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Fantom Tenej (1492-2003)

Moram se složiti, izvanredan je Jacovittijev Coco Bill, trebam pronaći jednog dana koju Stripoteku sa tim vesternom parodijom špageti komedijom, neće mi biti moja kolekcija stripova potpuna bez tog italijana. :lol:

ante

malo pristrano s moje strane

c.schultz
autor stripa kojemu se ja divim i kojega ne treba ni navoditi jer ime autora sve govori
stop the american policy

Fantom Tenej (1492-2003)

Snoopy? Nije loš, samo je malo dvodimenzionalano nacrtan, onako staroegipčanski, glava iz profila, oči od spreda, a to je nacrtati vrlo lako, može skoro svako. Može takav crtež biti največi ali si pritome veoma pristran. Ipak se slažem da je Schultz izvrstan, mislim da je Snoopy i veoma poznat, postoji i crtani film po njemu.