• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

striparnica u ljubljani

Started by sigismundus, 28-01-2004, 00:17:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

u subotu, 7. februara otvara se striparnica u ljubljani, u murglama, u trgovskom centru. u prizemlju. poslepodne. tako oko 14.00 sati.
biče snabdevena izdanjima bernardovih tisaka i marketprintovih. uostalom, biče moguče nabavit i stripoteke koje su izašle poslednjih godina u srbiji. biče moguča pretplata na francuske i američke albume. kad vlasnik skupi minimalno porudžbina. pošto je vlasnik i sam kolekcionar, i ima stripove za poslednjih tridesetak godina, znamo da če stvari pristupiti korektno. biče i starih stripova, ali bar za sada, na tome ne radi se baš intenzivno. a biče i veze medju kolekcionarima. što kaže vlasnik, jedna je važna stvar.

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

David

E, taman da te pitam nesto: je li jos ziva ona SKUC-ova prodavnica ploca/stripova/knjiga/fanzina iz 80-ih (preko Ljubljanice)?
J*ga, zadnji put sam bio u LJ. tik prije rastura ex-zemlje nam (ne racunajuci kasnije prolaske; mozda ove godine ostanem nesto duze)...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

sigismundus

znam koju prodavnicu misliš. proveriču i javiču ti za par dana. inače, kad navratiš u Lj., obavezno me kontaktiraj.

sigismundus

Dobro, dan otvaranja striparnice Buch, kako se zove, pomeren je na ponedeljak 9.februara. Striparnica če biti otvorena od 10-13 sati, i poslepodne 17-70 sati. Šef striparnice je Sandi Buch. Adresa:trgovski center Murgle, na Cesti v Mestni log br.55.
(podjetje_buch@email.si, 041 681646). to je oficijelno, dok jsam u razgovoru sa gospodinom Buchom saznao, da u pet poslepodne u ponedeljak sprema i malu zakusku, sa pivcem i sokom. Biče prisutni i neki domači autori, recimo Kociper, Lavrič, pa kažu i Miki Muster.

pa prijatno
sigismundus

sigismundus

zdravo, Davide,

proverio ono sa prodavnicom ŠKUC-a. Na žalost ne postoji više, tamo je sada neki omladinski centar, ko ji se više bavi izletima i razstavama. Neko vreme su ploče prodavali malo dalje, nekih sto metara više na ulici prema starom zamku. No, i toga nema više. Ploče, stare i nove(znači i vinilke) mogu se sada dobiti još samo u centru, pored NAME, ili glavne pošte, u podhodu izmedju Čopove i Nazorjeve ulice.
No, ako navratiš ovamo, na volji sam ti, da skupa potražimo bilo šta te interesira.

sigismundus

thor

ali se v ponedeljek odpre že ob desetih ali bo otvoritev šele popoldne. Dopoldne sem namreč v Ljubljani, pa da ne bom hodil zastonj v Murgle.
Hvala za odgovor.

sigismundus

zdravo, thor,

gospod Buch mi je rekel, da bo striparnica odprta po urniku, torej od desetih dopolne, da pa bo ob petih popoldne nekaj posebnega. malo bolj slavnostnega.

lp

thor

sigismundus, hvala lepa za odgovor!

David

Sig,

hvala puno na info-ima, a jos vise na pozivu za druzenje.
Ako se budem, kao sto rekoh, zadrzavao duze u Lj., a nebio samo 'u prolazu' (kao do sada), vidjecu da te kontaktiram...
Imam jos nekih ljudi u Ljubljani sa kojima bih, poslije duze vremena volio popiti pivo - ne znam da li znas bracu Shtader, Terija (bio je muz.-urednik na 'Studentu') i Drazena (mladji, filmski kriticar)?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.