• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Drugi dio nekog filma?

Started by Plavi Skaut, 10-02-2004, 17:13:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plavi Skaut

Pre neku vece sam gledala po drugi put Kjubrikov The Shining, i ovaj put mi je bilo zao sto nema vise,  :(  tj.zasto nije snimljen drugi dio,(steta sto je Kjubrik umro, mozda bi mu palo tako nesto napamet) nekako je ostao nedorecen..Knjigu nisam citala pa ne znam postoji li tamo nesto vise ili ne.. I da li moze uopste neki film koji je radjen po nekoj knjizi da se nastavi tj. recimo da neko drugi uradi scenarij za nastavak. I tako moje pitanje je tj. dva pitanja; Postoji li neki film za koji bi voljeli vidjeti i drugi, treci dio :?:
..i da li ste ikada razmisljali kako bi trebao da izgleda drugi dio The Shining? (ako vec ne postoji u knjizi)
The Four Winds

David

Quote from: "Freja"
..i da li ste ikada razmisljali kako bi trebao da izgleda drugi dio The Shining? (ako vec ne postoji u knjizi)

'Potpaljivacica'; jedna druga knjiga istog pisca, dakle drugi akteri/radnja/plot/, ali, u drugacijem kontekstu (pojedinac vs. Sistem), tretman i razvijanje istog fenomena - telepatije (+ telekineza). Kao eventualna anticipacija (nerealna kao nastavak), recimo, iako nisam prije ovog posta (hvala na ideji :D ) razmisljao o eventualnom daljnjem stancanju  'Isijavanja'....
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Tex Murphy

Hm, nikad nisam razmišljao o eventualnom nastavku The Shining. A i ne mislim da bi ga Kjubrik uradio jer ako se ne varam nije uradio nijedan nastavak u svojoj karijeri. Osim toga, taj film je more-less apsolutno savršenstvo i bilo bi teško napraviti dostojan nastavak.
Od filmova za koje bih volio da vidim nastavak (naravno, pod određenim uslovima, kao npr. da Joe Dante bude režiser) jedino mogu da se sjetim... The Burbs.  :)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

shiningu uopste ne treba nastavak, a sve i da neki ludak pokusa, to ce u najboljem slucaju biti inferioran proizvod.

prikvel, medjutim, iako takodje nema narocite sanse da pridje igde blizu kjubriku, mozda ne bi bio toliko besmislen/nepotreban kao nastavak... :idea:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

You mean prequel as in film u kojem će glavni lik da bude Delbert Grejdi (onaj domar prije Džeka)?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

da, recimo, + sa flashevima iz ludih '20-ih...
https://ljudska_splacina.com/

Plavi Skaut

Moguce da bi bio i besmislen, i znala sam da ce da bude glup topik, i prije no sto sam pritisla enter mislila sam ako ode u eter teba da ga ostavim, ako ode u nirvanu necu ponovo da ga pisem..itd, ko zna zasto je to dobro, toliko o mojim strahovanjima :mrgreen: A stvarno me zanimalo jel neko jos pozelio da vidi nastavak u smislu da dodje neko pa da istrazuje po istoriji hotela, da pokusa rijesiti sva ta ubistva, pa da vidim sta se desilo sa Denijem, da li je zavsio u ludnici..itd. A opet znam koliko je besmisleno misliti o tome. Eto, dosta :(
The Four Winds

DWYD 666

:)

Hm, nije loše, to sa istorijom hotela, mada ima  toga u knjizi (doduše vidi se pomalo i u filmu). Denny je, zasigurno, postao prvak u ventrikulizmu
(ventrikolizmu? vertikulizmu?)  :P

Što se drugog dela Shiniga tiče, mogao bi da se snima kod nas, u belom dvoru. Čuli ste za karađođeviće? Vriske po hodnicima u sred noći? Nesanicu? Titovu nevenčanu ženu...

Dobro, možda ne Šajning, ali Haunting definitivno.
Opal! Diamond! Sapphire! Jade! I smell Gary¨s lemonade!

johnson bronson

u knjizi hotel odleti u vazduh, a crnac prezivi. film je strasan, ali nije strasno dobar. sto se kjubrika tice, nista nije ostavljao nedoreceno. zato mu je i trebalo po pet godina za svaki film. 2010 je nastavak kjubrikove odiseje 2001. film bi bio odlican da mu jedina mana nije sto je nastavak kjubrikove odiseje. jedan pored drugog, 2010 je bleda. sama za sebe - vrlo dobar SF.