• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Početak

Started by Chgr, 05-07-2013, 21:37:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M.M

Quote from: betidejvis on 09-07-2013, 21:16:26
Koji problem imamo nas dvojica?  :) Ljudi, šta je s vama? Ej, Srbi!
Podržao sam ga jer mi se dopalo. Tačka. Boli me kurac šta kaže većina i da li ti misliš da ne treba da ga podržim.
Je l to razlog da me juriš sa sajta? Zato što nam se mišljenja ne podudaraju? Ovo nema nigde.
Ako jeste, onda stvarno ali stvarno ne vidim svrhu svog obitavanja na ovom sajtu.

Nas dvojica nemamo nikakav problem. Spektakularno najavljivanje odlaska sa ZS i onda vraćanje, kad odlazeći shvate da niko ne haje za to, toliko puta je viđeno ovde da je postalo dosadno.
Da ne bude zabune, ja tebe ne jurim, sam si se odjavio, samo smatram da je muški da staneš iza svojih reči i postupaka, ali dobro sada...
Nijedan poraz nije konačan.

SuperSynthetic

Quote from: SuperSynthetic on 09-07-2013, 13:50:45

Chgr! Cas si u glavi krcmara, a cas u glavi studenta. Udji u glavu jednog i pusti ga da nam prica bar celo jedno poglavlje.

Pa jeste, ali to sam i hteo - da naracija, iako tehnički uvek iz trećeg lica, zapravo bude iz ugla lika koji je trenutno "u kadru". Pa tako ako posmatramo scenu gde krčmar čisti čaše i posmatra goste, naracija će reflektovati njegov ogorčeno-blazirani pogled na svet, ako gledamo kako nevolje snalaze Marjana koji je običan smotani student, naracija će biti iz njegovog uplašenog ugla, itd. Nailazio sam na takav pristup, i mene lično to oduševljava. Sasvim noguće da sam ga ja krajnje trapavo izveo, ali ne vidim problem sa samim konceptom?

Kapiram te Chgr. Potpuno. Gotivim Tarantina, i on to radi ali kako. U Pulp Fiction u svakoj prici pratimo sta se dogadja iz ugla drugog aktera. Na kraju se sve price slazu dramaturski i vremenski
samo tako. Sve je smisleno. Nema greske. Bolje ne moze. Jbg. Najinteresantnije su price u kojima su Vincent Vega i  Jules zajedno nosioci naseg centra paznje. U tim pricama on pretapa taj centar paznje sa jednog na drugog. To radi kadriranjem naravno. Scenu zapocinje iz ugla onoga cijim nam ocima tog trenutka pokazuje, a onda tokom kadriranja nosioca daje u portret formatu, a ovog drugog krupnije i time nam pokazuje njegovu reakciju na nosioca. Kad dijalog dodje u kulminaciju uradi suprotno.
A vidi ovo. Ovo je vrh. Sve vreme prica Marsellus, a mi smo u Butchovoj glavi. Prica tek pocinje. Mi neznamo ko je Butch.

are you my nigga?

Prema tome sta da ti kazem? Drzi ritam. Ako mozes kao Tarantino... WOOW...

P.S Naravno kad pises onda nemas kameru ali imas olovku ili sta vec. Sve je to naracija.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Boban

Podrška nepismenog i nije neka podrška piscu u pokušaju...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

betidejvis

A ti si pa veliki pisac!  xrofl I mi da pišemo uputstva za pravljenje musake jermenskim turistima u Eritreji bili bi smo kompetentni na isti način na koji si ti. Smešan si.
''Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door'', Coco