• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Laza u bioskopu

Started by Lurd, 13-02-2004, 16:36:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lurd

Daj bre! Gde postoji i volja, postoji i način! 'Ajde iskombinuj se nešto. Treba li pomoći u radu? Bilo šta?

Ili ću ovo morati da rešavam uživo? OK, uživo te nagovaram.

Ostali, nedelja oko 21? Miloshe,phuyyz,otaku,Bobane,jore,itd?
My trees...They have withered and died just like me.

DUNADAN

je l ima neki drugi film u opciji osim Big Fish?
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Lurd

Quote from: "DUNADAN"je l ima neki drugi film u opciji osim Big Fish?

Ljubim te u oko! I ja navijam za drugi film, ali ostali hoće ovo! Ja sam za maltene bilo šta drugo. 'Ajde pa dogovorite se nešto ili prijavite se još ko. Ako će da nas ide troje ili četvoro, da odložimo za drugi put.

phuzzy

Ehhhhh...

Ja u nedelju sa zhenom idem u Tuckwood da gledamo Big Fish. Uvece, negde oko 9.

Laza or not.

Inace ce mi glavu odgristi koliko je vec manevrishem za taj film.

Boban

Ako dodjem došao sam...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Milosh

ja mogu u nedelju vece, nego, projekcija od 20:00 ili 22:30? kako god, neko bi trebalo da ranije kupi karte ili cemo garant da zaglavimo na onu od 01:00 (mada ja nemam nista ni protiv toga  :D ).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Lurd

E, izgleda da je ovo pogrešno vreme (FEST?) ili ne znam šta, ali posle ovoliko otkaza i malo prijava, odustajem i ja. Em mi se ne gleda film, em nas nema dovoljno. Pa da pomerimo za sledeću nedelju ili sl.

Eto, nadam se da ćemo se ubrzo opet okupiti.

zakk

ostali, idemo?
ako nas je malo, da uzmemo divx lepo i uvalimo se kod nekog sa velikim monitorom? donosim sok i kokice.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

phuzzy

Ehhhhhhhh... zhena i ja idemo. Ne znam kad. :-)

Spider Jerusalem

DUNADAN

a sta bi sa Love Actually?

Unicorn

Izvin`te na smetnji, al`:
dal` bi neko ishao na Excalibur (19 h) ili Blade Runner-a (21h) danas u Kinoteci?
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Boban

Excalibur... svojevremeno sam u nekoj radio-emisiji, mislim kod Jelene Lengold na 202, na pitanje koja je najbolja sexi (ili ljubavna) scena u filmovima fantastike izjavio da je to ono silovanje iz Excalibura.
Ona se skandalizovala u smislu kako jedno silovanje moze za nekog da bude  erotska scena... "Mnogo je lakse to shvatiti", rekao sam, "kada si musko".

Sem toga, to nije obicno silovanje, muskarac siluje, a zena ne zna da je silovana vec misli da je njenog dragog obuzeo nenadani ljubavni plam.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

otaku

kad te budu opet pitali, reci da otaku misli da je najbolja takva scena ona sa dva puza u "Mikrokosmosu", i da sam samo zbog nje kupila kasetu u originalu. i neka puste insert. nema veze sto nije SF
Proooobaj da u glavi budes sam

DUNADAN

Quote from: "otaku"kad te budu opet pitali, reci da otaku misli da je najbolja takva scena ona sa dva puza u "Mikrokosmosu", i da sam samo zbog nje kupila kasetu u originalu. i neka puste insert. nema veze sto nije SF

potpisujem

otaku

za SF, meni je, po tom pitanju, zbog Juliette Lewis, najsexy dame, omiljeni "Strange Days", i naravno "Akira" i "Animatrix", posebno ona prica sto lici na rusku bajku, o zeni ratniku...

Unicorn

Slobodno recite da sam poremecena i perverzna al` uopshte me se ne dotiche puzhinji sex. Scena sa najjachim erotskim nabojem za mene je ona scena brijanja iz Fenomena ili ona scena iz Sex, lazhi i video trake - obe bez ichega direktnog  :lol: .
Scena o kojoj govori Boban mi neshto i nije ostala u nekom narochitom secanju. Excalibur treba videti u bioskopu - ima on i drugih kvaliteta osim dotichne scene  :lol: .

otaku

Quote from: "Unicorn"Slobodno recite da sam poremecena i perverzna al` uopshte me se ne dotiche puzhinji sex. Scena sa najjachim erotskim nabojem za mene je ona scena brijanja iz Fenomena ili ona scena iz Sex, lazhi i video trake - obe bez ichega direktnog  :lol: .

pa, meni je uzbudljivo kako su oni sasvim prilepljeni jedno uz drugo, bez mnogo buke i rike, unutrasnjeg sagorevanja, samo se maze... ja nisam dalje ulazila u detalje kako to puzevi rade sa obzirom na njihov organizam, ali meni bilo fascinantno jer mi je u filmu izgledalo da oni to rade celim telom, dakle nemaju neko konkretno kontakt mesto kao rezonator, onda pomislis, covece, ovi puzici rade to ceeelin telom :lol:

zakk

1. EXCALIBUR! MOZZE! DOLAZIM, SAMO DA NADJEM GDE JE TO! :!:  

2. Otaku, oces da budes gornji ili donji hermafrodistski puz?  :evil:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

otaku

zezajte se vi, ali puzevi znaju sta rade...  :lol:

Unicorn

Quote from: "zakk"1. EXCALIBUR! MOZZE! DOLAZIM, SAMO DA NADJEM GDE JE TO! :!:  

Kinoteka, Kosovska 11 tel. 3248-250, veoma blizu Doma omladine.  :lol:

Milosh

pa lepo ja kazem da je Kinoteka prava stvar.  :lol:

evo i ja cu da svratim, pa ako bude karata, bude...

'Excalibur' onako usput, ali 'Blade Runner' u bioskopu, to nikako ne treba propustiti.  8)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Ghoul

Quote from: "otaku"pa, meni je uzbudljivo kako su oni sasvim prilepljeni jedno uz drugo, bez mnogo buke i rike, unutrasnjeg sagorevanja, samo se maze... jer mi je u filmu izgledalo da oni to rade celim telom, dakle nemaju neko konkretno kontakt mesto kao rezonator, onda pomislis, covece, ovi puzici rade to ceeelin telom :lol:

:!: pa to je 'polimorfna perverzija' o kojoj sam ti pricao... :!:
https://ljudska_splacina.com/

Unicorn

Ne znam kako ce proci oni koji su ostali na Blade Runner-u, ali meni je pola uzhivanja u Excalibur-u otishlo sa grubo iskasapljenim scenama. I nisam samo ja bila frustrirana zbog seckanja. Izbor filmova u Kinoteci je super, ali uzhivacete samo ako vam ne smeta:
1. kasapljenje filma
2. saznanje da ga niste celog odgledali
3. losha kopija
4. da film stvarno traje 2 sata + 30 min. (pri chemu oni koji su doshli na sledecu predstavu djuskaju na vratima tih 30 min.)
Neshto mi se javlja da je u Kinoteci uvek tako bilo, samo sam ja malo zaboravila  :) . Ili mi pre nije toliko smetalo.  :lol:
Ono shto je u Kinoteci najbolje jeste pristojna i kulturna publika koja je doshla da odgleda film (a ne zbog kojechega drugog), pa je i koncentrisana na njega. E, u tome sam obashka uzhivala.
Samo, na kraju sam IPAK uzela da odgledam Excalibur na Divx-u.

otaku

Quote from: "ghoul"
Quote from: "otaku"pa, meni je uzbudljivo kako su oni sasvim prilepljeni jedno uz drugo, bez mnogo buke i rike, unutrasnjeg sagorevanja, samo se maze... jer mi je u filmu izgledalo da oni to rade celim telom, dakle nemaju neko konkretno kontakt mesto kao rezonator, onda pomislis, covece, ovi puzici rade to ceeelin telom :lol:

:!: pa to je 'polimorfna perverzija' o kojoj sam ti pricao... :!:

a, toooo li je...  :idea:  polimorfno perverzni puzici :D

devilock

uh upravo se vratio sa blade runner-a, ono je stvarno idiotizam cekati pola sata jer ne mogu da izracunaju da konan i exkalibur traju boga oca...

kopija losa, mada mi kishica ne smeta uopste, ali seckanje filma iritira.

ipak i pored svega toga, blade runner iz drugog reda bioskopa izgleda prekrasno, osetih se stvarno kao u filmu. bez problema bih gledao repeat istog trenutka kada je krenula odjavna spica...

inace, pristojna publika se pretvorila u navijanje prvih 10 minuta jer je titl bio na makedonskom, tako da onaj ko nije film gledao ranije ili engleski ne zna, mogao je odmah da se pokupi i ode. a ostali se smeju na svaku rec...  :roll:

phuzzy

... a usamljeni rendžer koji je jedini ostao posvećen originalnoj ideji može samo da vam kaže - Barton je keva.

Unicorn

Quote from: "devilock"

inace, pristojna publika se pretvorila u navijanje prvih 10 minuta jer je titl bio na makedonskom, tako da onaj ko nije film gledao ranije ili engleski ne zna, mogao je odmah da se pokupi i ode. a ostali se smeju na svaku rec...  :roll:

Prema svecu i tropar! Kakva kopija filma, takva i reakcija publike. I treba da se zavitlavaju kad ih bioskop tretira kao ovce za strizhenje. Dobro je shto nisam ostala - iznervirala bih se do maksimuma. Ne znam zashto Kinoteka uvaljuje publici takve kopije. Sigurno postoje bolje. Blade Runner-a sam gledala vishe puta u bioskopu i NIKAD nije bilo tako kako prichate da je bilo sinoc.  :(

Proud Schmoe

Kad smo vec kod (ne)kvaliteta kopija i pristojne publike...

Juce sam gledao Kronenberogove "Scanners" (Kontrolori/ Moc razaranja) u bioskopu po prvi put, te sam usled velike ushicenosti potpuno ignorisao izlizanu traku i rezove koji ponekad podsecaju na mesarski noz, zaista mi nje smetalo osim kad se pola vaznog dijaloga iznenada "izgubi" i nastavi u sledecoj sekvenci...

Danas, uhvatih "Hunger" (Glad za krvlju) Tonija Skota, i projekcija je bila tehnicki sasvim pristojna. ... Catherine, taste my blood...   :evil:

Inace, i moj utisak je da se tokom ove retrospektive "Secam se Festa" skuplja, tako da kazem, najskolovanija i najpristojnija bioskopska publika u gradu.  To potpisujem.
Zvonjava mobilnih telefona je sasvim retka, a onih iritirajucih glasnih komentara i tupavih razgovora u pola filma skoro da nema.
Mada, cujem ovde iskustva su razna (uvek se nadje po neki jackass koji je zalutao i zeli da tu cinjenicu podeli sa svima).  :roll:

Btw, jedini put kad su me na blagajni usmeno unapred upozorili da je kopija loseg kvaliteta (sta vise, bilo je zalepljeno minijaturno obavestenje), i da se ne zalim kasnije "kao neki", je prilikom emitovanja Bruksovog "Silent Movie"-ja.
Ja ocekivah da ce faliti trecina kadrova, kad ono ispade najbolji audio-vizuelni ugodjaj ovog meseca u Kinoteci. Cross my heart, uopste mi nije bilo jasno zasto su mi to rekli.
Hmm, mozda je bilo bolje da su napisali da je film zaista nem. Pomoglo bi nekima iza mene koji su gundjali sta ce oni crni natpisi, a onda su se smirili i prepustili filmu.

Zna li neko zato je "Zene na ivici nervnog sloma"  zamenjen u programu?

Milosh

Pogledao sam 'Betty Blue' ['37°2 le matin'] u punoj sali Kinoteke. Predivan film, zaista. I nisam se uopste nervirao zbog stanja kopije, posto sam ovaj film gledao po prvi put upravo sinoc (i ne prvi put u bioskopu, prvi put uopste). Muzika je genijalna...  :D  

[steta samo sto nije bila director's cut verzija od puna tri sata]

ostatak marta idu ciklusi: film-noar, retrospektiva Felinija, i malo starih dobrih vesterna za kraj meseca...  :D

Ghoul

Quote from: "Milosh"[steta samo sto nije bila director's cut verzija od puna tri sata]

gledao sam tu verziju na dvd-u, nedavno [10-ak godina nakon prvog gledanja].
i dan-danas proklinjem radoznalost koja me je na to naterala.

ali to je samo zato sto je film, u bilo kojoj svojoj inkarnaciji, uzasno, isprazno, bezidejno, smarachko izdrkavanje bez ikakvog smisla za likove, pricu, ritam, ili bilo sta.

istina, 'lepo' izgleda, muzika jeste odlicna, a beatris dal je super riba [i gola ceo film], pa to bar donekle cini film svarljivim.

ali 3 sata ove nehumano glupe 'ljubavne' price... :x  :x  :x  to ne bih pozeleo nikome ko mi je drag.

otaku

Quote from: "Milosh"Pogledao sam 'Betty Blue' ['37°2 le matin'] u punoj sali Kinoteke.

a, ja vidim neko poznat sedi do mene  :lol:
potpisujem ovo za Beti Blu, film je najbolji  :!:

Lurd

E, ja jako volim Beti. Gleda sam ga kada se pojavio i kada je postao instant klasik medju tinejdžerima i ženama, koje su se sve redom prepoznavale u Beatris. Divan je film.

Inače, kao i većina braindead filmofila, iz mnogo filmova usvajam fraze koje posle koristim u svakodnevnom govoru, praktično bez sopstvene volje.

Postoji ovde scena kada se u Parizu sastaju sa onim drugim parom, a naš junak posle bezuspešnih pokušaja da popije "tekilu na brzaka", dolazi kuću pjan k'o bulja i Ediju promrmlja "oćemo tekilu na brzaka", a Edi odgovara ono što je prevodilac naveo kao "šta kezaka?" E to "šta kezaka" mi već eto koliko godina ne izlazi iz glave i to koristim kada mi nije jasno šta mi neko priča.

Unicorn

Quote from: "ghoul"gledao sam tu verziju na dvd-u, nedavno [10-ak godina nakon prvog gledanja].
i dan-danas proklinjem radoznalost koja me je na to naterala.

ali to je samo zato sto je film, u bilo kojoj svojoj inkarnaciji, uzasno, isprazno, bezidejno, smarachko izdrkavanje bez ikakvog smisla za likove, pricu, ritam, ili bilo sta.

istina, 'lepo' izgleda, muzika jeste odlicna, a beatris dal je super riba [i gola ceo film], pa to bar donekle cini film svarljivim.

ali 3 sata ove nehumano glupe 'ljubavne' price... :x  :x  :x  to ne bih pozeleo nikome ko mi je drag.

:lol: E, ovo je VEOMA hrabra izjava. Svojevremeno, kad se film sveže pojavio, rečeno je (čini mi se, Lik Beson lično) da su svi oni kojima se film ne sviđa konzervativni, neinventivni i sl., pa je bilo "sramota" priznati da ti se ne sviđa. Ne plašim se etikete "konzervativna" i priznajem da mi ovaj film nije ništa naročito. Zapravo mi nije jasna poenta svega - zgodna ludača, OK, i šta onda? Sva njena "patnja" je već viđena. Mislim da ljudi vole taj film upravo zbog gole Beatris Dal i prve scene, a ne zbog priche, "zapleta" i sl.  :evil:

Plavi Skaut

Betty Blue je prava himna histeriji i egocentrizmu i ja tu uopste nisam vidjela ljubavnu pricu na prvom mjestu,  to ono sve prave ljubavi su tragicne, Betty kroz citav film ima PMS :P, zesca patetika.
The Four Winds

Milosh

Prica u 'Betty Blue' je kao prepisana iz nekakvog petparackog ljubavnog romana, toliko o tome...

Ono gde ja skidam kapu Beineixu je nacin na koji on tretira tu pricu, kako je oplemenjuje :wink: stalnim insistiranjem na neposrednom i zdravom humoru (ne pamtim kada sam se skoro ovako nasmejao u bioskopu) i sirovim emocijama. I sva ta patetika je potpuno namerna (svi oni Zorgovi voice-overi npr.) i savrseno se utapa u ostatak filma i, heh, price.

Neke od scena ja nikako ne bih mogao da svarim i prihvatim u nekom drugom filmu, drugom kontekstu, ali ta vrsta pomerenosti, gotovo nadrealnosti i, da budem iskren, teatralnosti, ovde savseno pasuje, provlaceci jednu vrstu iscasenog sarma koji na kraju kulminira u cistoj emociji, i ja tu ne vidim nista neiskreno, folirantski ili sta vec...

Eh, a to da se nekome dopada film zbog te cuvene prve scene bi moglo da stoji da je rec o poslednjoj sceni, ali ovako, kome je do 'toga' moze slobodno da posle prvih par minuta da prekine sa gledanjem filma... :evil:

ali sada ozbiljno

Mislim da je nacin na koji Beineix otvara film genijalan u tome sto (osim sto je to prilicno hrabar nacin da se otvori film) se kroz tu scenu prikazuje sav naboj emocija u jednoj potpunoj medjusobnoj predaji i posvecenosti, kao i eroticnost, koja jeste bitna za ostatak filma kao ono sto daje okvir jednom mikrouniverzumu u kome Betty i Zorg obitavaju, kao nesto sto povezuje kako njihove zivote tako i samu strukturu filma, koji u sustini i nema jasno koncipirani zaplet (sto, po meni, ne mora da bude nuzno lose).

I da, ponovicu ponovo, muzika je genijalna (Gabriel Yared). Volim kada ne mogu da odvojim muziku od filma, kada se to nekako stopi, a ovde je to slucaj.

Citam sve ovo ponovo i kapiram da ce sada da leti i drvlje i kamenje zbog ovolikog 'filozofiranja', no dobro...  :lol:

I slobodno recite da sam patetican... :D

Lurd

Quote from: "Milosh"I slobodno recite da sam patetican... :D

Pa je l' se toga treba stideti? El to nešto loše?

Milosh

Pa ja nisam ni rekao da je lose...  :wink:

otaku

To sto je Beti histericna... pa onda bi svi odbacili i Tramvaj zvani zelja zbog Blans Duboa  :?:

Ghoul

tramvaj ima pricu, likove, development, smisao, attitude... itd.

beti blu je nepovezana gomila lepo uslikanih erotskih  i dr. scena bez ikakvog reda i smisla.

otaku

Quote from: "ghoul"

beti blu je nepovezana gomila lepo uslikanih erotskih  i dr. scena ...

hm, pa sta je tu lose  :evil:

Ghoul

recimo, napadno pretenciozna patetika.

prodavanje muda za bubrege.

usiljena 'kako-mali-djokica-zamislja-pisca' predstava.

raaaasteeeeegnuuuutaaaaaa, a suplja 'prica'.

plot based on the golden Homer Simpson-principle: "Just a bunch of stuff that happened"

itd.

Milosh

Quoterecimo, napadno pretenciozna patetika.

...koja funkcionise

Quoteprodavanje muda za bubrege.

:roll:

Quoteusiljena 'kako-mali-djokica-zamislja-pisca' predstava.

ja ne bih rekao da reditelj hoce da prikaze Zorga kao pisca, tako ga vidi Betty, tako da ne vidim u cemu je problem. A za teatralnost, to sam i ja spomenuo, i tvrdim da je potpuno na mestu.

Quoteraaaasteeeeegnuuuutaaaaaa, a suplja 'prica'.

meni film nije bio rastegnut, za trosatnnu verziju ne znam, imao sam osecaj da bi u poslednjoj trecini film mogao da se 'malo' produzi.  :evil:

Quoteplot based on the golden Homer Simpson-principle: "Just a bunch of stuff that happened"

da, i sta sa tim?

Quoteitd.

npr?

otaku

Quote from: "Milosh"

Quoteusiljena 'kako-mali-djokica-zamislja-pisca' predstava.

ja ne bih rekao da reditelj hoce da prikaze Zorga kao pisca, tako ga vidi Betty, tako da ne vidim u cemu je problem.
:arrow:

potpisujem, to bas i jeste komicno...

Taj reditelj je uradio dokumentarac pod nazivom OTAKU i to je dovoljan znak da covek zna sta radi :!:

Milosh

Quote from: "otaku"Taj reditelj je uradio dokumentarac pod nazivom OTAKU i to je dovoljan znak da covek zna sta radi :!:

:D

[ghoul ostaje bez argumenta i zapanjeno bulji u monitor...]

Ghoul

Quote from: "Milosh"
Quote from: "otaku"Taj reditelj je uradio dokumentarac pod nazivom OTAKU i to je dovoljan znak da covek zna sta radi :!:

[ghoul ostaje bez argumenta i zapanjeno bulji u monitor...]

absolutement pas!

taj 'reditelj' je takodje potpisao i bogohulnost pod nazivom 'mesec u slivniku', sto je dovoljan dokaz da covek nema pojma sta radi, i da mu je jedino u slivniku mesto.

Plavi Skaut

Quote from: "ghoul"beti blu je nepovezana gomila lepo uslikanih erotskih  i dr. scena bez ikakvog reda i smisla.

film za dodirivanje :mrgreen:
The Four Winds

otaku

Quote from: "Freja"
Quote from: "ghoul"beti blu je nepovezana gomila lepo uslikanih erotskih  i dr. scena bez ikakvog reda i smisla.

film za dodirivanje :mrgreen:

...daljinskog upravljaca  :?:

Milosh

Quotefilm za dodirivanje  

Quote...daljinskog upravljaca

zvuci tako...kronenbergovski...  :lol:

Spider Jerusalem

You'll forgive me if I don't stay around to watch. I just can't cope with the freaky stuff.  :lol: