• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

"Mamula" - novi horor film Milana Todorovića

Started by Ghoul, 06-09-2013, 16:14:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

videh vest na art-animi, pa evo da ovde raširim:

20. septembra 2013. godine na teritoriji opštine Herceg Novi počinje snimanje horor filma "Mamula" reditelja Milana Todorovića ("Zona mrtvih").

Sinopsis: Dve američke turistkinje dolaze u Crnu Goru da posete svog starog prijatelja. Nakon nekoliko dana uživanja, družina odlučuje da poseti napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni na čudna dešavanja i legende koje kruže o tom mestu. Tamo zatiču misterioznog ribara koji drži zatočenu prelepu devojku. U pokušaju da oslobode zarobljenicu shvataju da je ona zapravo sirena, koja ih svojom pesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma koji im neće dozvoliti da živi napuste Mamulu.

U glavnim ulogama: Franco Nero, Kristina Klebe, Dragan Mićanović, Natalie Burn, Miodrag Miki Krstović, Slobodan Stefanović, Sofija Rajović, Jelena Rakočević, Zorana Kostić Obradović, Janko Cekić

Režija: Milan Todorović
Producent: Marko Jocić
Scenario: Marko Backović, Milan Konjević i Barry Keating
dir. Fotografije: Dimitrije Joković
Montaža: Filip Dedić
Scenograf: Ivan Denić
Kostim: Jelena Đorđević
Muzika: Nikola Jeremić
Maska i efekti: Miroslav Lakobrija

https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Danas bila konferencija za štampu, kraći izveštaj se pojavio na Novim kadrovima:

http://novikadrovi.blogspot.com/2013/09/konferencija-za-stampu-povodom-pocetka.html

A evo i nekih vizuelnih rešenja...

"zombi je mali žuti cvet"

stari mlinar

Ovo ima potencijal, mada. Budući da se radi za strano tržište, popustiće opet, uprkos dobroj Backovoj ideji, zarad ćara.

Kunac

Quote from: stari mlinar on 15-09-2013, 22:31:29
Ovo ima potencijal, mada. Budući da se radi za strano tržište, popustiće opet, uprkos dobroj Backovoj ideji, zarad ćara.
Da li bi bilo ljubazan da ovo detaljnije obrazložiš?

Albedo 0

ne znam kakav potencijal može da ima film reditelja Zone mrtvih....

stari mlinar

Obrazložiću vrlo rado. Priča, makar na osnovu onoga što je do sada procurelo u javnost, deluje više nego zanimljivo. Uprkos opštem mestu tipa: ''grupica stranih turista zaluta na nepoznatu teritoriju'', film ima i nešto, čime se svetska kinematografija bavila nedovoljno puta do sada, a to je sirena. U rukama veštijeg i maštovitijeg reditelja, ovakva priča (pa još Franko Nero), mogla bi da postigne dosta i postane relevantan ''monster movie''. Verujem da bi film bio daleko ubedljiviji i egzotičniji, toj nekoj inostranoj publici, kada bi se radio na srpskom jeziku. Međutim, po oprobanom receptu, raditi američke filmove, na američki način ali sa srpskim budžetom, bojim se da ćemo dobiti još jednu ''Zonu mrtvih''.

Kunac

Ko nije pogledao She Creature neka to uradi. Sasvim zanimljiv film. A tu je i jedan krak priče u poslednjim Piratima sa Kariba... Sigurno ima još nešto sa sirenama...

Glede Mamule - ja to gledam na sledeći način... U pitanju je dugometražni horor film srpske proizvodnje - pa neka je i na engleskom (i ja mislim da bi bilo mnogo.mnogo bolje da je bar delimično na srpskom - ali, eto...).

Već to što se radi o domaćem hororcu je dovoljno da mi privuče pažnju, pa još i sirena.

Nadam se da ću biti u prilici da bacim pogled na neki early cut, kopka me kako će sve to ispasti. Scenario sam semplovao, ali on je jedno - a gotov film (obično to tako biva u sprskim ne-uslovima) nešto sasvim drugo...

stari mlinar

Apsolutno! ''She Creature'' je, ako ne računamo ''Splash'' koji i nije horor već romansa, verovatno najefektniji film sa sirenama. Iskreno se nadam da će izvući maksimum iz priče i ekipe, te da ćemo dobiti ako ništa drugo, a ono bar jedan pristojan film.
Inače, skupljajući priče za moju knjigu posvećenu zapisima iz oblasti folklorne fantastike, zapisao sam i priču jednog starca koja se, navodno, dogodila njegovom ocu. Naime, on se kao mladić nalazio na jednom od brodova, kojim se srpska vojska prebacivala na Krf. Na putu do tamo, noćima su slušali pesmu prelepih devojaka i momaka, kojima su glave i torzoi virili iz vode. Kaže da ih je bilo bezbroj i da su plivali oko brodova pevajući...ko će ga znati...Amazing Mermaid On The Rock "Sirena" (Animal Planet, Special Analysis 100% TRUE)

Albedo 0

možemo li mi pilići da virnemo u taj scenario

Kunac

Quote from: Бата Животиња on 18-09-2013, 02:03:24
možemo li mi pilići da virnemo u taj scenario
Quote from: Бата Животиња on 16-09-2013, 00:10:54
Zašto bi želeo da gvirneš u scenario filma koji si otpisao u samom startu, još pre početka snimanja? :wink:

Quote from: stari mlinar on 18-09-2013, 01:38:58
Apsolutno! ''She Creature'' je, ako ne računamo ''Splash'' koji i nije horor već romansa, verovatno najefektniji film sa sirenama. Iskreno se nadam da će izvući maksimum iz priče i ekipe, te da ćemo dobiti ako ništa drugo, a ono bar jedan pristojan film.
Meni je veoma drag. Karla i Rufus su ipak Karla i Rufus. Videćemo kako će se Mamula potaviti u odnosu na Gutierezov film.

Možda na kraju Mamula bude distribuirana kao Mermaid Chronicles Part 2: Mamula... Šalim se, naravno. Mada... Ko zna?

Agota

Sirene :!: jos da je u 3D, Harvi reaguj!!

Quote from: Бата Животиња on 16-09-2013, 00:10:54

Kako je bilo premesno na projekciji  ovog idijotluka na FDU, publika se  ponasa ko u indijskom bioskopu, luduje, navija ,izlazi potom producent kome nista nije jasno   :-D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Kunac

Eto, Agota... Ljudi su reagovali, učestvovali... Znači da ih je film dirnuo, nije ostavio ravnodušnim...

jedna je spremna... druga je work in progress.

Albedo 0

Quote from: Kunac on 18-09-2013, 08:39:07

Zašto bi želeo da gvirneš u scenario filma koji si otpisao u samom startu, još pre početka snimanja? :wink:

pratim škart iz ''socioloških'' razloga  ;)

ne može biti gore od Klipa, zar ne?

Agota

Quote from: Kunac on 18-09-2013, 14:16:24
Eto, Agota... Ljudi su reagovali, učestvovali... Znači da ih je film dirnuo, nije ostavio ravnodušnim...

Pa da...ponela nas emocija.  :lol: Znam samo kad je imao tv premijeru,nije mi drzao paznju ni 10 minuta.Sto li... :?:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Aj nek im je sa srećom i nek bude bolje od Zone mrtvih.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Agota

Quote from: Truman on 18-09-2013, 14:37:08
Aj nek im je sa srećom i nek bude bolje od Zone mrtvih.

Tako je Trumi!!
Mozda nas ovog puta iznenade :wink: evo, recimo... Zeka je snimio negledljiv film Cetvrti covek,pa je potom usledio izvanredni Neprijatelj,tako da...sve je moguce.

Truman

Neprijatelj je daleko iznad Zone mrtvih...Zeka je naš najbolji žanrovski reditelj, od tog Todorovića ne treba očekivati puno. Nije kod njega samo reč o tanušnom budžetu...

Kunac

Nadam se da ekipa nije bila u vozu koji je do CG putovao 32 sata... E, to je horor.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

BladeRunner

Nije im to baš pametno. Ovih dana je prolom oblaka. Ako ovako nastavi, mogu misliti kako će im biti da snimaju na Mamuli. Ali, to iskustvo ih možda okrene u pravcu filmova kao "Day after tomorrow" ili "2012". Sirene bi tu bile čist višak :).
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Kunac

Kunac

Latest Update: Izgelda da se ekipa probila do lokacije!

Albedo 0

jebeš ti to kad nisu snimili horor u kolašinskom tunelu 8-)

BladeRunner

Quote from: Kunac on 19-09-2013, 19:37:52
Latest Update: Izgelda da se ekipa probila do lokacije!

A neka je srećno. Kako ja napisah ono, ogrija Sunce, jednog oblaka nema. Sad mogu ladno da snime i skroman rimejk "The Descendants".

Ććpk takođe u pravu - kakvi su to filmofili kad ne znaju da iskoriste svaku lokaciju? A čak i kada prođu tunel, ispred njih je Kolašin. Može li biti većeg saspensa i horora?
All those moments will be lost in time like tears in rain.

milan

Kunac

Mašala! A premijera je najavljena za FEST 2014!

stari mlinar

Moraće đavolski da se potrude da bi stigli!

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

Meni je Todorovicev entuzijazam predivan, bas mi drago da postoje ljudi koji kazuo svom filmu da ce se priča više bazirati na onome šta publika zamišlja, nego šta zaista vidi.
I tu lepo pominje ALIEN atmosferu, sve to lepo.Onda se setim da smo Aliena voleli mi koji smo malo procitali necega pre nego sto smo gledali i voleli da mastamo i ne vidimo bas sve na ekranu.Danas naci tak'e publike medj ove fejsbuk i wiki generacije....
Covek ima vere u ljudsku rasu, svaka mu cast.
Da se razumemo, to sto je rekao da ovakvih akciono-sf-f-horroristicnih treba vise snimati, to je tacno 101%.
Po meni , samo takve bi i trebalo snimati a ne ono rat, bombardovanje, socijala, devedesete, kriminal, drama, pffffff...misliim, snimajte i to, al ubacite bre i vanzemaljce u sve to da bude zanimljivo.

Enivej, tu tamz ap za sve sto Todorovic radi! Rispekt!

Truman

Quote from: Ugly MF on 30-09-2013, 09:30:17

Po meni , samo takve bi i trebalo snimati a ne ono rat, bombardovanje, socijala, devedesete, kriminal, drama, pffffff...misliim, snimajte i to, al ubacite bre i vanzemaljce u sve to da bude zanimljivo.

Enivej, tu tamz ap za sve sto Todorovic radi! Rispekt!

+1

Truman

Sad videh biografiju ovo Franka Nera. Čovek je svetska zvezda, kako su uspeli da ga navataju?!

Ugly MF

Mojne tako, pa bio nam je Banovic Strahinja, kako da ga ne rispektujemo... a i on nas?

milan

Quote from: Ugly MF on 01-10-2013, 17:43:05
Mojne tako, pa bio nam je Banovic Strahinja, kako da ga ne rispektujemo... a i on nas?
Franko se rado priseca tog snimanja i te uloge.  :D

Truman

To je bila Yu kinematografija. Koji bi bio njegov motiv, još ako je gledao onu bedu Zona Mrtvih...

Ugly MF

Cuj beda!?
Ljudi, pita li se neko mogo li je taj film biti bolje uradjen i ako je koji su uslovi ?
Mojne se lazemo, uvek je bilo kolko para, takva i muzika, ako neko ko se treba bavi rezijom trci da radi sve ostale poslove, juri pare koje ne dobije itd, Zona Mrtvih je bre remek delo.

milan

Quote from: Truman on 01-10-2013, 22:12:36

To je bila Yu kinematografija. Koji bi bio njegov motiv, još ako je gledao onu bedu Zona Mrtvih...
Motiv? Dopao mu se scenario, Todorovic, ekipa... Dopao mu se entuzijazam. Nisu pare u pitanju, veruj mi.

Albedo 0

vjerovatno su mu u Jugi svi redom bulju cjelivali, pa se čovjeku svidjelo

realno, bar da nečemu služe naši producenti i reditelji pa da tako privuku još neke glumce

što se tiče Zone, njen najmanji problem je produkcija. IQ je sporan.

Ugly MF

Kunac

Nero + glavna glumačka petorka.

Kunac

Ghoul

brzo to smandrljaše! 20 dana snimanja!  xrotaeye
https://ljudska_splacina.com/

Loni

Mamula?
   Tako se zvanično zove ,,Ostrvo Cvijeća'' preko puta Tivta, gde je moja škola organizovala ekskurzije.

Boka me dosad nije asocirala na horor. Taman da pogledam d' izmenim asocijaciju.

Kunac

Evo ga poster (NYMPH je naslov pod kojim će film biti distribuiran izvan Srbije):

A ti je i trejler:

NYMPH (USA/Serbia: 2014) - Official Trailer [HD]

Ugly MF

DeHickok

Ne izgleda ovaj trejler lose,  ne izgleda doduse ni super  :wink: ali svakako deluje interesantno.
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Truman

Tex Murphy

Трејлер изгледа одлично, филм ће бити одличан, гарантујем својим печатом и потписом!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!