• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALTERNATIVNA RADIONICA BR:1 Septembar 2013.

Started by D.S.B., 11-09-2013, 18:24:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Stipan

Aha... U redu onda, jer i ja mislim da je to dobra zbirka...

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 16-09-2013, 00:25:06Kao što niko ne sme da pljucne Zelićev roman, a bogme, ima materijala za pljuc, pljuc.

Eno ti topik o Zelićevom romanu, pročitao si knjigu, niko te ne sprečava da izneseš mišljenje. Ni sam autor ti neće zameriti, naprotiv, zahvaliće ti se.  :)
We're all mad here.

Anomander Rejk

Quote from: angel011 on 17-09-2013, 11:24:43
Quote from: Džek svih zanata on 16-09-2013, 00:25:06Kao što niko ne sme da pljucne Zelićev roman, a bogme, ima materijala za pljuc, pljuc.

Eno ti topik o Zelićevom romanu, pročitao si knjigu, niko te ne sprečava da izneseš mišljenje. Ni sam autor ti neće zameriti, naprotiv, zahvaliće ti se.  :)
Jesi sigurna ? Da ne bi mišljenje i kritika bili dočekani sa ,,zavidan si i ljubomoran, zato kritikuješ ?''
Ne mislim od Zelića, nego od nekih koji ovde non stop ordiniraju.
Tajno pišem zbirke po kućama...

angel011

Pitaš me jesam li sigurna u nešto što nisam ni rekla.
We're all mad here.

D.S.B.

Završim priču, prebrojim, i nešto malo ispod 15Kk. Pokušavam da to spustim u zakonske granice i pitam se uz put, kako je moguće da želite da se vratite na 6Kk? Razmišljao sam o radioničarskim pričama koje sam pročitao od kada učestvujem i jedina koje mogu jasnije da se setim je priča Fiona, koja nije čak ni ušla u konkurenciju za glasanje jer je diskvalifikovana zbog dužine (nešto preko 9Kk koliko se sećam). Takođe sam pokušao da se setim koja je uopšte najkraća (sf) priča koje se sećam, i čini mi se da je to Korida (takođe ne znam ko je autor) iz Polarisove zbirke. I njena dužina verovatno premašuje 6Kk.
Mislim da se u 6Kk ne može smestiti nešto vredno pamćenja.

pokojni Steva

Quote from: D.S.B. on 17-09-2013, 21:03:06

Mislim da se ništa što sam ikad napisao može smestiti u nešto vredno pamćenja.

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Layanich

Anomander Rejk kad sa mnom komunicira van Sagite, mnogo je fin (znam ko je) a džekić svih zanata  uopšte nije fin, on je dečko jedan jebivetar, i uopšte mi se ne svuđa njegov nipodaštavajući odnos prema D. koja mi i nije prijatelj, ali je dama. Za njega. Koji je je je jedan kurac od džentlmena.
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Anomander Rejk

Layanichu, ne sećam se ni da smo komunicirali na Sagiti  :).
Ne vidim zašto ne bi bio fin ni normalan u komunikaciji, nismo imali nikakve sukobe ni svađe.
Naša komunikacija je bila povodom priče ; ja je poslao, ti je objavio u časopisu. Ti onda predložio da izađe u štampanoj antologiji ; ja prihvatio. Onda se pojavio Stipan kao neki urednik i neko ko će je sređivati ; ja povukao priču jer s njim ne želim da sarađujem. Najnormalnije, nikakve ljutnje prema tebi nije bilo. Što se tiče foruma, ne sećam se da sam te igde prozivao ili napadao, ako jesam, kaži ?
Je li tako bilo ?
Ako misliš na ovo što je Jacke rekao, tu mislim i na sebe i na druge; kurčimo se realno, mnogo, bez velike podloge.
Što se tiče mog identiteta, on se zna odavno, od Torte pogotovo, a može se prokljuviti i iz Znaka Sagite i Emitora, niti ga ja krijem ni sakrivam, i nisi ti jedini koji ga zna.

Stipan

Anomanderu, da sam hteo da rastrubim kako sam urednik nekih Argusovih izdanja, sam bih to uradio.
Ako ti se moja uloga nije dopala, to je tvoja stvar i u to ne zalazim
Prema tome: informacije o mojim poslovima ću sam plasirati kad to budem smatrao za shodno.
Nije mi potrebna tvoja podrška. Hvala unapred na budućoj diskreciji.

SuperSynthetic

Tako znaci Stipane. Mozda i za CIU radis. Nismo mi blesavi.

P.S Pazite sta pricate.

P.S P.S Da nisi ti mozda Stipe Mesic u stvari?
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

hidden

Da je trčao da rastrubi - nije. Lajanić ga je čačkao....

Stipan

To nije opravdanje. Lajanić me nije pominjao.

SuperSynthetic

Stipan

Eto Sintetik, sjajna ideja za teoriju zavere, sa sve dvojnicima i serijskim ubistvima.

SuperSynthetic

jack.turner.pharaoh

@Layanich, da se ne lažemo, Džek jeste kreten, idiot, egocentričan i pun samohvale... To su sve činjenice, ali on je takav po svom nahođenju, dok ti glumiš da si nešto slično pa sve to ispada poprilično jadno, sa tim postovima u kojima glumiš budalu...ili šta već...

Na šta je naša kultura spala da čovek kojeg većina vas ovde predstavlja kao osobu sa 0 talenta, može da bude urednik ičega... Po kom osnovu ima "kvalifikaciju" da prepravlja i menja tuđe priče... Zar i za to ne treba doza određenog talenta... Mislim, znam da kod nas u zemlji razni ljudi rade razne stvari, ali ovo mi je baš 'nako... simpatično, recimo u nedostatku bolje reči...

Stipan

E moj Pharaoh, petljaš se u stvari koje ne razumeš.
Bilo bi ti pametnije da ne guraš nos tamo gde mu nije mesto.

Karl Rosman

Quote from: Stipan on 18-09-2013, 08:15:29
Anomanderu, da sam hteo da rastrubim kako sam urednik nekih Argusovih izdanja, sam bih to uradio.

Pa sta ima veze, nije kraj sveta. Siguran sam da ima i gorih stvari na internetu!
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Stipan

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

SuperSynthetic

Džek

Vidim, dogmizali razni da se priključe mom fan klubu. Lajanić i pharaoh trupe navalile na Džekovo dupe. Bitka se vodi oko same rupe.

Quote@Layanich, da se ne lažemo, Džek jeste kreten, idiot, egocentričan i pun samohvale

to je taj spirit, sine moj  xyxy

Quotea džekić svih zanata  uopšte nije fin, on je dečko jedan jebivetar, i uopšte mi se ne svuđa njegov nipodaštavajući odnos prema D. koja mi i nije prijatelj, ali je dama.
toj tvojoj "dami" su puna usta kitica (pogledati topic na deponiji), no, ti si tek mali šupčić u ovom cirkusu colorado, tako da nemam šta sa tobom komunicirati. Sad se tornjaj ispod šljive xyxy

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

D.S.B.

Za ovakvu komunikaciju sam otvorio poseban topik, u opisu jasno piše ,,...i ostale gluposti."

Stipan

@DSB  - Za početak smiri ovaj svoj faraonski ispljuvak. 

Savajat Erp

Quote from: D.S.B. on 17-09-2013, 21:03:06
Završim priču, prebrojim, i nešto malo ispod 15Kk. Pokušavam da to spustim u zakonske granice i pitam se uz put, kako je moguće da želite da se vratite na 6Kk? Razmišljao sam o radioničarskim pričama koje sam pročitao od kada učestvujem i jedina koje mogu jasnije da se setim je priča Fiona, koja nije čak ni ušla u konkurenciju za glasanje jer je diskvalifikovana zbog dužine (nešto preko 9Kk koliko se sećam). Takođe sam pokušao da se setim koja je uopšte najkraća (sf) priča koje se sećam, i čini mi se da je to Korida (takođe ne znam ko je autor) iz Polarisove zbirke. I njena dužina verovatno premašuje 6Kk.
Mislim da se u 6Kk ne može smestiti nešto vredno pamćenja.

Ех, сад...па било је одличних прича сабијених у 6 љади карактера! Лично, подигао бих границу само мало, највише до 7000, мени се, као старом кампањцу стално дешавало да прешишам за сса 500 карактера, па да после морам да крешем (and not in a good way) и прича испадне као очерупана кокошка...јбг. То је мој неки конт. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Anomander Rejk

Quote from: Stipan on 18-09-2013, 08:15:29
Ako ti se moja uloga nije dopala, to je tvoja stvar i u to ne zalazim
Prema tome: informacije o mojim poslovima ću sam plasirati kad to budem smatrao za shodno.
Nije mi potrebna tvoja podrška. Hvala unapred na budućoj diskreciji.
Niti te ja podržavam, niti ne podržavam, to je tvoja stvar.
Lajanić me je pominjao i na to sam odgovorio.
A ti kao neko ko je prenosio ( i kitio i dodavao , usput ) sadržaj privatnih čatova ( Tortaši ) , i koji si iznosio ovde  javno privatne poruke ( Lejla ), poslednji si koji možeš bilo kome držati slovo o diskreciji, pa nemoj ni meni. Ne bi te ni sad pominjao da mi se on nije obratio.

SuperSynthetic

I sta bi? Jel pise neko ovu temu?
Evo vam malo lektire. Cisto onako.

,,Što se, pak, tiče moje podele ljudi na obične i neobične, priznajem da je ona donekle proizvoljna, ali ja i ne insistiram na tačnim brojčanim podacima. Ja samo verujem u svoju glavnu misao. A ona se sastoji u tome da se ljudi već po prirodnom zakonu dele na dve kategorije: na nižu (na obične), to jest na materijal koji služi samo za rađanje sebi sličnih, i na ljude u pravom smislu, to jest ljude koji imaju dara ili talenta da u svojoj sredini kažu novu reč.
Tu, razume se, postoji beskonačno mnogo podela, ali osobne crte obe kategorije su dovoljno izrazite: prvu kategoriju, to jest materijal, uopšteno govoreći, čine ljudi koji su po svojoj prirodi konzervativni, uljudni, ljudi koji žive u poslušnosti i vole slušati.
Po mom mišljenju, njima je i u obavezi da budu poslušni, jer to je njihova namena i u tome nema apsolutno ništa što bi ih ponižavalo. Čitava druga kategorija gazi zakon, to su rušitelji, ili su, sudeći po njihovim sposobnostima, naklonjeni rušenju. Zločini tih ljudi su, razume se, relativni i vrlo različiti; u većini slučajeva, u veoma raznolikim izjavama, oni traže obaranje postojećeg u ime nečeg boljeg. Ali ako je jednom od tih ljudi potrebno zbog svoje ideje pregaziti i preko mrtvog tela i krvi, po mom mišljenju, on sam sebi to može dopustiti – uostalom, sve u zavisnosti od njegove ideje i njenih razmera – to imajte u vidu.
Prva kategorija je uvek gospodar svog vremena, a druga – gospodar budućnosti. Prvi održavaju svet i brojčano ga umnožavaju; drugi pokreću svet i vode ga ka cilju. I jedni i drugi imaju potpuno ista prava na postojanje."

Fjodor Dostojevski

Layanich

Quote from: Anomander Rejk on 18-09-2013, 07:25:31

Ako misliš na ovo što je Jacke rekao, tu mislim i na sebe i na druge; kurčimo se realno, mnogo, bez velike podloge.

Slažem se. U većini slučajeva. Osim u mom.

Ja se kurčim sa podlogom!  ;)

EPILOG

Layanich

Zoran Zivkovic
18.09.2013. 16.20

Roman Sam, ispod šljive tandema Janić-Šarčević ubedljivo pokazuje zašto su u potpunoj zabludi svi koji smatraju da je vreme naučne fantastike nepovratno minulo. SF žanr i te kako ima još šta da kaže – ovoga puta na srpskom izvorniku...

Zoran Živković

----------------------------

Nadam se da će poslužiti svrsi...

Uživao sam u romanu. Čestitam!

Srdačno,
Zoran Živković

EPILOG

džin tonik

ne kapiram podlogu. urednik si u "novoj poetici" koja umisljenim piscima nudi uslugu. pa vi bi objavili i zbirku mojih opaski kad bih vam platio, kao sto placaju svi cije "radove" "izdajete" i "promovirate"... moguce da si uljepsaju cv, laskaju egu, pojma nemam.

džin tonik

ah, nasao podlogu... nista. pismeniji sam sa svojih cetiri osnovne.

SuperSynthetic

džin tonik

ucinilo se da me prozivao, sta da mu radim. mazohista neki.
nadam se da si je bar kao "pisac", "urednik", "izdavac" i "promoter" dao neki popust na tu sljivu. stipane, koliko si ti iskesirao?

Layanich

Haaaaaahhh! Zosko poentirao  :x našao grešku na sajtu Nove POETIKE xtwak koga, uzgred-budi-rečeno nisam ja uredio... a propustio da vidi pravi razlog zašto sam ponosan na svoju knjigu... Ako već moram da ti nabijem prst u oko, ne misliš li da reč Zorana Živkovića, doajena naučne fantastike u Srbiji, ex-Jugoslaviji i u svetu, ipak ima neku težinu?

EPILOG

D.S.B.

Quote from: Savajat Erp on 18-09-2013, 18:54:32
Ех, сад...па било је одличних прича сабијених у 6 љади карактера! Лично, подигао бих границу само мало, највише до 7000, мени се, као старом кампањцу стално дешавало да прешишам за сса 500 карактера, па да после морам да крешем (and not in a good way) и прича испадне као очерупана кокошка...јбг. То је мој неки конт. :)

Pa, brate Savajate, Hrundi i Kimura se slažu sa tobom, negde do 8k max. Koliko se sećam bilo je još nekoliko redovnih učesnika Radionice, koji se do sada nisu javili, Saturnica, Mandragora, Sinlen...ne bi bilo loše da daju svoje mišljenje.
Što se tiče ovog kruga za sada imamo jednu priču. Eto Sintetik, ipak ne pišeš sam.

SuperSynthetic

Nisam rekao da pisem D.S.B. Mozda. Da li mora da bude SF?

Josephine

QuoteDragi prijatelji,

Pozivamo vas da nam se od 5. oktobra pridružite na Radionici kreativnog pisanja. Susreti će se održavati svake subote od 15 do 17 sati u Galeriji "Ozon" na Andrićevom vencu.

Ukoliko odlučite da nam se ponovo priključite, molimo vas da nas obavestite mejlom. Ako ste bili i vredni, pa pisali, pošaljite nam radove.

Pozdrav od
Dejane, Dragana i Violete

--
http://www.kreativnopisanje.com/

Ja bila kod njih. Dobri su. Preporuka.

SuperSynthetic

Cool. Hvala.

Evo jos malo lektire. Mozda vas inspirise. Pisac ladno ne koristi navodnike, a sve lepo zvuci. Tece. Do jaja. Tacka je zakon.

When did that happen, I wonder? But time became confused in her memory, like a tangled string. The straight-line axis was lost, and forward and back, right and left, jumbled together. One drawer took the place of another. She could not recall things that should have come back to her easily. It is now April 1984. I was born in ... that's it ... 1954. I can remember that much. These dates were engraved in her mind, but as soon as she recalled them, they lost all meaning. She saw white cards imprinted with dates scattering in the wind, flying in all directions. She ran, trying to pick up as many as she could, but the wind was too strong, the sheer number of cards overwhelming. Away they flew: 1954, 1984, 1645, 1881, 2006, 771, 2041 ... all order lost, all knowledge vanishing, the stairway of intellection crumbling beneath her feet.
  Aomame and Tamaki were in bed together. They were seventeen and enjoying their newly granted freedom. This was their first trip together as frilends, just the two of them. That fact alone was exciting. They soaked in the hotel's hot spring, split a can of beer from the refrigerator, turned out the lights, and crawled into bed. They were just kidding around at first, poking each other for the fun of it, but at some point Tamaki reached out and grabbed Aomame's nipple through the T-shirt she wore as pajamas. An electric shock ran through Aomame's body. Eventually they stripped off their shirts and panties and were naked in the summer night. Where did we go on that trip? She could not recall. It didn't matter. Soon, without either of them being the first to suggest it, they were examining each other's bodies down to the smallest detail. Looking, touching, caressing, kissing, licking, half in jest, half seriously. Tamaki was small and a bit plump with large breasts. Aomame was taller, lean and muscular, with smaller breasts. Tamaki always talked about going on a diet, but Aomame found her attractive just the way she was.
Tamaki's skin was soft and fine. Her nipples swelled in a beautiful oval shape reminiscent of olives. Her pubic hair was fine and sparse, like a delicate willow tree. Aomame's was hard and bristly. They laughed at the difference. They experimented with touching each other in different places and discussed which areas were the most sensitive. Some areas were the same, others were not. Each held out a finger and touched the other's clitoris. Both girls had experienced masturbation—a lot. But now they saw how different it was to be touched by someone else. The breeze swept across the meadows of Bohemia.
  Aomame came to a stop and shook her head again. She released a deep sigh and tightened her grip on the metal pipe handrail. I have to stop thinking about these things. I have to concentrate on climbing down the stairs. By now, I must be more than halfway down. Still, why is there so much noise here? Why is the wind so strong? They both seem to be reprimanding me, punishing me.

Haruki Murakami

Stipan

A da se mi vratimo radionici? Ja ću da smirim Lajanića, a vi da se držite teme?

D.S.B.

Pa...zavriših moje remek delo. Znam da će se Sosi urezati u pamćenje sigurno.

Zapravo me prilično podseća na onu Savajatovu kokošku očerupanu sada kada sam je ošišao za cele dve hiljade.

Savajat Erp

Ја нисам писао ништа, не постизавам, мада имам неку магловиту идеју...но, мислим да се нико други није ни прихватио овога сем тебе, Д.С.Б., надам се да грешим :) Такође, сматрам да правила још нису искристалисана до краја. Говорим о броју карактера, наравно :)

SuperSynthetic

Savajat Erp

You`re not boss of me!  :)

Као што рекох, још ми није сасвим јасно који је број карактера оптималан. Д.С.Б.-ов или онај који смо ми остали предлагали?

SuperSynthetic

Sorry.

8 soma karaktera je meni dosta. Ostali kako hoce. Nego nesto su mi malodusni? Ajde malo! Da vidimo ko ima muda da posalje D.S.B-u pricu?

Savajat Erp

8 љади, значи? Д` узмемо да је ово финално? Но, видећемо...можда нешто и испадне. Можда. :)

Kimura

Ja nemam muda. Sorry...
Ne mogu da radim bez jasnog plana i u ovakvoj atmosferi.

SuperSynthetic

saturnica

Da, atmosfera je kaoticna, tko tu moze pisati. Anarhija! Bezvasce! Pomanjkanje autoriteta, svasta nesto...