• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Jane Snow on 24-07-2015, 14:15:18
A gde se dede "ne potpisuj ništa" filozofija?  :lol:

ma to se odnosilo na tumacenje konspirativne komunikacije trojke zena za koju muskarci nemaju osjecaj.
ali naravno da je opaska na mjestu. :roll:

džin tonik

jos jedan dokaz da bi tek burka zenu cinila ravnopravnom na radnom mjestu.

https://www.youtube.com/watch?v=4QdmF5F2tsI

Jane Snow

Ne znam dokle će seks da bude toliki tabu. Ceo svet je zaostao u seksualnom razvoju, čini mi se.

Naravno da ne nosi dildo ili bilo šta slično tome (neki sex toy), a ako i nosi, verovatno je iz nekog bizarnog razloga (show and tell u školi  :lol:). Frula je to, frula.  :mrgreen:

džin tonik

pa da, ludilo. selektivna tabuizacija.
dok je ova zena, samo sto zena, prozvana i prezrena diljem medija i neta, svakodnevno mozemo ugledati muskarca kako hoda sa zenkom u narucju, sto dozivljavamo sasvim normalnim.

džin tonik

dok nam je musko isticanje seksualnog objekta sasvim prirodno, pozeljno cak i uzviseno u statusu, u slucaju zene dovoljna je vec obicna sumnja za prezir.

Linkin

Ma ovo je tzv. zavist za penisom.

Umesto da priđe maloj i pita je šta joj je to već kad je toliko radoznala, ona uzme pa snimi i ladno okači na internet, da bi malu izblamirala.

Šta sve neće žena drugoj ženi.

Evo još jedne današnje vesti iz iste kategorije:

Videle da žena vara svog muža, pa su odlučile da mu pomognu

Kao, da "pomognu" jadnom liku. A ne nju da spotaknu i izblamiraju. Opet oko penisa.

Kad bi muškarac video to isto, 100% nikad ne bi prijavio drugog lika u varanju.

džin tonik

a ne, iskrivljavas, i dalje moram stati u obranu zena.
na kraju clanka se navodi primjer gdje se i muskarac ponijeo na isti nacin, a ni problematika nije vezana za spol, vec ulazi u kategoriju gradjanske duznosti i ljudskih vrijednosti koje se mora stovati.
znaci, nisu se "ponijele kao zene", vec potpuno ispravno i moralno, sto bi i svako normalan i savjestan.

Linkin

Sad, ne znam koliko je to sa kraja teksta obrnut primer o kome sam ja pričao da je nemoguć, pošto i tu žena vara.

Nebitno, već kad su muškarac i žena sa utakmice ubačeni u stereotip, iako se zapravo ne zna ništa o njihovom odnosu, možda i on nju vara gde stigne, što se isto ne radi i sa dve žene?

- Dve žene same na utakmici (što navodi da su singl)
- Ako su singl, onda im je verovatno prvo muškarac zapao za oko. Merkale ga. Njihov je tip.
- Ako su obratile pažnju i na nju, onda svakako to jeste zavist. Verovatno je bilo onog "vidi je na šta liči mi smo mnogo lepše" momenta.
- Išle su toliko daleko da uzmu svoj mobilni i fotografišu njene poruke. I to dok još nisu znale sa kim se dokuckava. To znači da su odmah išle tako daleko da su još pre snimanja pretpostavile da se ona dokuckava sa muškarcem. To znači da je radio onaj "vidi droce, mora da se smuca s nekim" nivo introspekcije. To znači da ni njih dve nisu mnogo bolje. Samo jednostavno nisu u prilici. :mrgreen:
- Žena koja ostavlja poruku ladno daje muškarcu koga je žena prevarila, sem što mu je otvorila oči, i svoj telefon. "Javi mi se da ti pokažem fotke". Treba li i taj deo da objasnim šta je htela sa tim?  :lol:

džin tonik

vidi, sve to moze biti kako pojasnjavas, no vjerojatnoca je minimalna, te bi i u tom slucaju bila tek iznimka koja potvrdjuje pravilo.
polazis od krajnje negativnog i nerealnog stereotipa zene i preljuba, kao sto i u motiv raskrinkavanja ucitavas niskost (neovisno sto bi tek i muskarac sa kraja clanka morao biti gej, sto tvoje objasnjenje cini jos manje validnim).

znaci, postupak je plemenit, a osoba u preljubu nevezano spolu zivotinja kojoj nije mjesto u naprednoj i plemenitoj zajednici. znaci nema veze sa navodnim zenskim karakteristikama.

Linkin

Primer s kraja članka ima premalo detalja da bih ga analizirao. Možda ga je podsetila na bivšu, pa iz osvetoljubivosti.

Ne učitavam niskost već lični motiv. U ovoj situaciji, kao u nekom detektivskom romanu, imaš aspekt "a zašto su uzele i snimile njen mobilni pre nego što su znale?" koji ja objašnjavam tim ličnim motivom. Jer, nemoj smetnuti s uma, špijuniranje nije deo plemenitog postupka. Koja je tvoje objašnjenje za tu akciju?

Štaviše, uzeo sam sada da pogledam link gde su fotke objavljenje i zapravo radi se o profilu neke tri ribe, mlađe neke cure, lepuškaste. Dakle, svakako izgledaju bolje od nje, ma koje dve od tri se radi, kao što sam i pretpostavio u svojoj analizi i bez da sam ih video. A on je muškarac, stariji, krupne građe, verovatno im kao takav imponuje. Sve se uklapa.

džin tonik

opet, osim nesretne relacije niskost-osobni motiv, sve ostalo mogu potpisati iskljucivo uz minimalnu vjerojatnocu da bas tako.
primjer koji navodis u pravcu zenske zlobe ne stoji, jer nije pitanje spola, vec osobina. ne pises o potencijalnim muskim ili zenskim karakteristikama, vec se tvoj primjer krece na liniji ljudi-zivotinje, koji tek selektivnom argumentacijom pokusavas predstaviti gender bias!

citas se ovako:
zena: preljub, izdaja
muskarac: vjernost, plemenitost

dok je realno:
zivotinja: preljub, izdaja
covjek: vjernost, plemenitost

Linkin

I dalje nisi objasnio što su je snimale mobilnim. :)

Sad, može i ovako:

mačka: preljub, izdaja
pas: vernost, plemenitost

Pazi, više sam ja analizirao zavist devojaka nego preljubu i izdaju žene. I daleko od toga da sam bilo gde tvrdio da su samo žene tome sklone. Naprotiv, rekao sam da kad bi se desilo obrnuto, i muškarac prevario ženu a to primetio drugi muškarac, on to ne bi preneo ženi. Daklem, ni u jednom trenutku nisam delio preljub i vernost po polovima. Ne znam kako si ti to pročitao.  :lol:

džin tonik

sve je to obuhvaceno mojom analizom i pojmom izdaja, no mogu i eksplicitno naglasiti da potencijalna zavist nije karakteristika spola.
ti kroz snimanje vidis niskost, ja plemenitost.
ti se identificiras i empatises sa nasilnikom (preljubnikom), ja sa zrtvom.
ti si los covjek, ja dobar!

Linkin

Pazi, imaš i womb/vagina envy.  :lol:

Ali i pored toga, ne znam zašto, ipak su ovakve situacije poprilično karakteristične za žene. I uvek su na relaciji žena-druga žena.

Postoje naravno i rivaliteti kod muškaraca, ali ipak se nikad to ne ispoljava na ovakav način.

I dalje mi se čini da baš ne shvataš koliko je mali taj iphone ekran (iako se na slikama vrlo jasno vidi, i razdaljina između njih i veličina ekrana i teksta) i da one nisu mogle da vide šta ona kucka pre nego što je snime svojim telefonom. Sem da se nagnu njoj iza leđa, što bi svakako premetila.

Dakle, nikakav plemenit motiv nisu mogle da imaju da je špijuniraju, jer jednostavno nisu mogle da znaju. Žena je možda kriva, a možda ima dobar razlog, možda je i sama žrtva. Dakle, osuđuješ ljude, a ne poznaješ celu situaciju. Dalje, praviš sve crno-belo, previše pojednostavljuješ. Plus, opravdavaš one koje očigledno imaju lične motive, tj. loše su osobe. Ne sumnjam da su ti namere dobre, ali put za pakao je popločan dobrim namerama. Ti si loš, na putu za pakao, a ja sam stvarno dobar. :lol:

džin tonik

touche, neka stoji, necu te raskrinkavati jer uveo validan argument u korist nasilnika (preljubnika). te cu ga razraditi da ne ispadnem subjektivan u obrani zena.

vagina. tu imamo organsku manifestaciju razlike izmedju zenskog i muskog uma. zastupam misljenje da mentalna glupost uvijek i fizikalno dolazi do izrazaja (ne stavljati u kontekst vagine).

sta nam govori vagina? zenski um je superioran i usmjeren na potomstvo.
znaci: zena ljubav i pojam vjernosti ili izdaje tumaci na mnogo kompleksniji, filigraniji i uzdignutiji nacin od trivijalnog muskog uma (manifestiranog u penisu).

posljedica: dok muskarac tek sluti da potomstvo njegovo, te za uvjerenje cega, znaci da bi bio siguran, zahtijeva mnogo paznje, zena po prirodi stvari ima sigurnost.
to kao uvod, zena tu ne prestaje, vec seze mnogo dalje, tumacenje: zena voli na emotivniji nacin, manje praktican.
znaci, dok ce za stvaranje potomstva izabrati muskrace koji se isticu zdravljem, snagom i inteligencijom, za podizanje potrebni su je muskarci drugih vrijednosti. i dok ce prve voliti kroz kratkotrajnu i prolaznu svrhu, druge ce ljubiti na emotivnoj razini.

sazeto, ozbiljno zapravo ne mogu cak ni tvrditi da se u tvom primjeru radi o preljubu, vec zena jednostavno cini najbolje za sve, kako to samo ona umije. u sebi objedinjuje najbolje osobine desetak muskaraca.

Jane Snow

Quote from: Linkin on 25-07-2015, 20:58:32
Šta sve neće žena drugoj ženi.

Čak i da je ovo istina (a nije, poznaješ pogrešne žene), opet je za to kriv patrijarhat. Žene jedna drugu osećaju kao konkurenciju u borbi za naklonost muškaraca, u takvom osećanju odrastaju, teško je odreći se takvog načina razmišljanja, kao što je muslimankama feredža postala deo poželjnog i neophodnog oblačenja i izražavanja pripadnosti, a ono - feredža/burka/abaja samo štiti muškarce od javne erekcije i zločina silovanja, al ženama je to utisnuto kao moranje, dobrovoljno moranje. Opet krivi muškarci, pa ti sad vidi.  :lol:

Ovim dvema ribama je samo bilo dosadno na utakmici, a htele su pažnju na tviteru. Nema tu nikakve reference na pol.

džin tonik

tocno tako. a to sto linkin naziva zavist, potpisao bih jedino u kontekstu koji nam daje znanost: primarnoj monogamiji.
zena je primarno-monogama (sto je u muskom patrijarhalnom umu cini poligamom, jer ovaj nije u stanju razmisljati na istoj uzvisenoj emotivnoj razini).
znaci zavist nije zavist, vec nuzda nametnuta kroz patrijarhat, da zena mora "otimati", kako bi ispunila svoju svrhu.

Jane Snow

Linkin

Quote from: Jane Snow on 25-07-2015, 23:34:09
Ovim dvema ribama je samo bilo dosadno na utakmici, a htele su pažnju na tviteru.

Dosadno, pa su krenuli slikati tuđi mobilni i skroz skučajno skužili njenu prevaru?

Pa, sad ću ja k'o zosko: moguće, ali je verovatnoća minimalna.

Zvuči bukvalno kao da ih pravdaš: eto, desilo se, igrale se cure, nikakve namere nema, sasvim slučajno iz dosade.

Pa, iako su napisale tipu pismu, dakle nesumljivo pokazale zainteresovanost za njegov slučaj, ti to ne objašnjavaš već skačeš na pažnju na tviteru. Do toga su mogle doći i bez da posreduju. Mogle su jednostavno okačiti na tviter samo slike njenog mobilnog. Ne, one su se angažovale oko njega, čak štaviše toliko su bile "zabrinute" da se on neće snaći da, samo na osnovu informacije koje su mu dale, nicka Nensy, sam pronađe poruke na njenom mobilinom ili, u krajnjem slučaju, malo više povede računa šta ona kome šalje, one su otišle toliko daleko da su, u svojoj zabrinutosti da ona sve te poruke ne izbriše, liku ostavile svoje kontakt i rekle da će mu dati slike.

Ma, daj. To je providno do bola.

Dosadno im je možda. Ali i pokazale su i preveliki interes da se upetljaju u priču sa tim likom.

To se jednostavno ne radi ako interesa nema. Gledaš svoja posla. Dosadno ti je: snimiš njen telefon. Ajde, recimo da to može da prođe, ali je krajnje naivno. Postiraš slike na blogu, jer želiš pažnju. I to je okej.

Ali, i dalje ne objašnjava što su se klinke upetljale u situaciju sa tim starijim likom. Ajde da su mu napisale poruku kao plemenit postupak. Ali, brate, polomile su se oko toga. Radoznalost, da bi pisale o tome na blogu? Pa, ne vidim da su se nešto polomile da o tome posle napišu. Samo, krajnje rezervisano i sa minimalnim detaljima da su mu predale fotke. Polomile su se zbog te jedne rečenice?

Nekako mi ta priča ne pije vodu ama baš. Sve mi zvuči kao loš alibi. :)

džin tonik

Quote from: Jane Snow on 25-07-2015, 23:54:59
Quote from: - on 25-07-2015, 23:42:04
zena je primarno-monogama

hau jes nou  :lol:

cuj, dok patrijarhat kaze muskarac je faca kad se svrsta medju muskarce desetak zena i svima stavi na raspolaganje, zenu tretira kurvom sto po nuzdi drzi nekoliko muskaraca.
ja bih se uvijek svrstao medju muskarce bilo koje zene i to ne bih dozivljavao ni uzvisenim ni ponizavajucim, vec prirodnim, jer znam svoje mjesto. priroda je izbalansirala odnos spolova i patrijarhat to kroz pseudo-poligamiju dugorocno ne moze osporiti. poligamija je tek nesto bez svrhe, nuzde i smisla, tek kad bi osoba, opet van spolne kategorije, sve cinila iz prostog sebicnog uzitka.

Jane Snow

@Linkin

ma ne vrti se sve oko muškaraca. Želele su ovo što su i dobile - pažnju interneta. To je sve.

@-

mislila sam na emotivnu poligamiju, a ne seksualnu. Moguće je voleti više osoba istovremeno, a odabrati jednu.

džin tonik

ma jasno, sta ja zelim reci: zena je primarno-monogama jer po nuzdi iz desetak muskaraca kreira idealnog. muskarac poligam (ne u ruznom kontekstu, dok svjestan svrhe).
zensku emociju sam vec obradio, patrijarhat je tjera na odabir i ogranicavanje na jednog, sto neprirodno. osim ako ne naidje bas na idealnog muskarca kakav sam ja. :lol:

Linkin

Quote from: Jane Snow on 26-07-2015, 00:10:29
@Linkin

ma ne vrti se sve oko muškaraca. Želele su ovo što su i dobile - pažnju interneta. To je sve.

To bi bilo isto kao da tvrdiš da pisci nemaju stvarnu udubljenost u temu svojih dela, već pišu samo zbog onoga što dobiju na kraju - pažnje čitalaca. xrotaeye

Jane Snow

Quote from: Linkin on 26-07-2015, 00:21:41
To bi bilo isto kao da tvrdiš da pisci nemaju stvarnu udubljenost u temu svojih dela, već pišu samo zbog onoga što dobiju na kraju - pažnje čitalaca. xrotaeye

Osim što ove dve ribe nisu pisci već social network adikti.  :lol:

Linkin

Quote from: Jane Snow on 26-07-2015, 00:41:57
Quote from: Linkin on 26-07-2015, 00:21:41

Osim što ove dve ribe nisu pisci već social network adikti.  :lol:

Jeste, a sklopiše detektivsku priču bez uključivanja. Prave kišne devojčice. Kao da im je Dastin Hofman ćale. :lol:

džin tonik

da sazmem sto razradili kroz razmjenu misljenja:

zivimo u patrijarhalnom svijetu koji nam osporava napredak.
pravednije i prirodnije drustvo, u kojem bi istovremeno bila eliminirana "niska" zadovoljstina nuzdi sto linkin pogresno naziva zaviscu, izgledalo bi ovako (ako bas trebamo uredjenje):

muskarci pri sticanju punodobnosti prolazili bi inicijaciju (viseslojni interdisciplinarni pregled) i prema karakteristikama bili dodijeljivani zenama i rasporedjivani na nekoliko istih.
za rasplod, zadovoljstvo, financije, dusevni mir, zabavu, skrb, tjesenje, podizanje djece, nabavu, itd.

dok bi zeni bila priznata centralna pozicija, znaci delegacija i upravljanje.
opet, centralna pozicija istice se u vagini, vagina = potomstvo = buducnost. a sve je podredjeno buducnosti i opstanku.
znaci iz svake kategorije primjeran broj muskaraca, koje bi primarno rabila u dodijelju svrhu, uz tekuce granice, sto bi prepustili onom sto trenutacno neprimjerno zovemo zenska intuicija.

tako je to zamislila priroda, dajuci zeni u borbi za opstanak ljudstva nuzdu i potrebu za desetak muskaraca, sto patrijarhat kukavicki prozvao poligamijom, kurvarlukom i izdajom (emotivnoj ili seksualnoj, nebitno).
na zalost, zvuci kao sf. :cry:

džin tonik

dalje bih se kroz problematiku kokosh-jaje posvetio odnosu religije spram "prvorodjenstva" muskarca ili zene, gdje zena zakinuta za priznanje.
religija muskracu odaje priznanje jer navodno nastao prije zene, te ista stvorena iz njegovog rebra. priznanje je neumjesno, jer cinjenice ukazuju na nesavrsenost.

ovako: muskarac je nastao prvi.
ali tek kao prototip.

sagledajmo kroz kokosh-jaje:
muskarac kao prototip kreiran je (ako priznamo boga) nesavrsen. shvativsi to, uvedena je zena, a muskarcu kao nesavrsenom bicu tek natakareno jaje na izrazito vulnerabilnom mjestu, sto se kroz savrsenost geneze ne moze objasniti no muskim napustenim prototipom, nebitnim i uvedenim u sluzbu savrsene zene, rezultata prototipa. jer jaje za rad zahtijeva nizu temperaturu od tjelesne, dok ista nije spustena u prototipa muskarca, vec je odbacen kao takav u sluzbu savrsenog rezultata.
znaci, on je nastao prvi, zamisljen singularno, ali nesavrsenost nuznom ucinila dualnost, te u zene ispravljene sve mane i oduzet mu primat kroz vaginu.

Ghoul

Feministkinje u Bezdanu

Letnji feministički susret mladih seoskih žena, Bezdan 2015.

FERONIA – udruženje građanki iz Bezdana, BeFem - feministički kulturni centar i Labris, grupa za promociju ženskih lezbejskih prava organizuju drugi po redu Letnji feministički susret mladih seoskih žena, koji će se održati 31. jula i 01. avgusta 2015. godine u Bezdanu.

Letnji feministički susret mladih seoskih žena, okupiće 30 mladih žena iz nekoliko sela Vojvodine, koje će tokom dvodnevnih predavanja i radionica zajedno učiti i razgovarati o ženskim pravima, feminizmu, položaju mladih žena na selu, jeziku, medijima, kao i različitim metodama aktivističkog i ekonomskog udruživanja.

Imajući u vidu da se mlade žene suočavaju sa brojnim problemima i izazovima u seoskim zajednicama, koje su često izrazito tradicionalne i patrijarhalne, a koje im otežavaju mogućnosti za lični i profesionalni razvoj, cilj Letnjeg feminističkog susreta mladih seoskih žena je:

1.   Da se poveća znanje mladih seoskih žena o ženskim pravima
2.   Da se iniciraju i isplaniraju buduće zajedničke aktivnosti mladih seoskih žena
3.   Da se mlade žene osnaže i ohrabre da budu aktivne akterke promena u svojoj okolini
4.   Da se razmotre načini prevazilaženja tradicionalnih uloga koje imaju žene na selu, i da se razmotre alternativni načini života na selu
5.   Da se podstaknu drugi akteri (nevladine organizacije i inistitucije) da u svoj rad uključe potrebe i interese mladih žena na selu

Program:

31. 07. PETAK
Vikend naselje ,,Šebešfok" 86, Bezdan

14.30 – 15.15 Projekcija filma "Nove žene, za novo vreme"
O novim modelima udruživanja, ekonomskom osnaživanju žena, politikama zajednice i feminističke solidarnosti.
(produkcija BeFem, feministički kulturni centar)

15. 15 - 16.00 Jelena Višnjić
Žena kao Drugi: politike reprezentacije u javnom i medijskom diskursu u savremenoj Srbiji

16.00 - 16.45 Dragana Todorović
Različiti identiteti, ista ljubav

17.00 - 17.45 Adriana Čović
Nasilje nad ženama i nasilne veze

18.00 - 18.45 Jovana Netković
Bezbedne na Internetu

20.00 Uvertira za Trojne susrete - Filmsko veče u Bezdanu
"Production Davić" - kratki dokumetarni filmovi, razgovor sa producentkinjom i režiserima.

01.08. SUBOTA
Vikend naselje "Šebešfok" 86, Bezdan

10.00 - 10.45 Maja Sedlarević
Rodno osetljiv jezik i značaj njegove upotrebe

11.00 - 11.45 Milica Batričević
Ogledalo rodova u reklamama - da li imamo izbor?

12.00 - 12.45 Nemanja Marinović,
CINDERELLA RUINED MY LIFE: proizvodnja patrijarhata u animiranim filmovima

14.00 Seoska manifestacija,
Trojni susret u Bezdanu, podunavski dan kulture
https://ljudska_splacina.com/

Filaret

"Bezbedna na internetu...."

Ova igraonica će verovatno biti najposećenija.

Meho Krljic

Dženeziz Pi Oridž u naletu pravednog gneva prema Kejtlin Džener. Dejan će ovome aplaudirati:

Genesis Breyer P-Orridge on Caitlyn Jenner: 'She hasn't got a clue!'

QuoteIn the hour-long podcast embedded below Against Me!'s Laura Jane Grace and Genesis Breyer P-Orridge discuss the notion that Caitlyn Jenner—rich, white, honored at awards ceremonies, etc—should be wary of referring to herself as a spokesperson for the transgender community, considering that she's got precious little in common with trans people of color and lower-income situations. From DAZED:
"Apparently Caitlyn is already saying things like, 'It's so difficult being a woman and having to decide which designer gown to wear when you go out at night'... That's not being a woman, that's being a glamorous Hollywood figure and that's not how it is for most people. There are lots of teenage kids on the streets of New York who are hustling and risking AIDS because they need to get money to transition, and they're prepared to risk their lives because it's such a deep need, and they don't have that back-up system."
"We're not saying Caitlyn isn't courageous in terms of the personal experience, but the way it's being presented by the media could end up being really, really damaging. We actually saw one thing on the news and Caitlyn's going, 'I feel like I can be a spokesperson for the transgendered community.' And later on she says, 'I actually don't know any transsexuals.' What the fuck, she's going to be spokesperson? She hasn't got a clue! She's been living in her own bubble with her own issues, dealing with them, but she doesn't understand what it's like for the ladyboys in Bangkok, or the transsexuals in Japan or people in Russia. She doesn't know! Stop being a spokesperson."
Later in the show Genesis opines:
"Binary systems are the critical problem, the either/or, the black/white, gay/straight, Christian/Muslim, you name it. Maybe the problem is that we haven't evolved into a unified being; not male or female but both. The human body is not the person. Identity is the way the brain operates; it's memories, it's sensory input and output. The mind is the person."

Father Jape

http://jezebel.com/men-consume-women-are-consumed-15-thoughts-on-the-sti-1727924956

QuoteIn this mentality, sex work, specifically prostitution, is seen as the logical culmination of all other commodification/commercialization of female sexuality and physicality. It's a loose chain that starts with Axe ads and the "Blurred Lines" video, links to Hooters restaurants and Girls Gone Wild, and terminates in massage parlors, full-service Vegas bachelor parties, the infamous scene from Requiem For a Dream. The end point is men using women's bodies for their own sexual pleasure, violently or at least callously. Men consume, women are consumed. This engineered universe circumvents consent by erasing the possibility of no; men are never confronted with denial of sexual gratification because there are endless outlets through which they can purchase it. Money, the story goes, gives the men irrevocable sexual license.

[...]

But here are some other things I know. Laws against sex work are used to control and punish already marginalized women. They are tools for enforcing poverty and state violence. Prostitution is illegal, and rape is still rampant and unpunished. Furthermore, male sexuality does not thrive on violence; it often gravitates toward tenderness and connection. Men are not monsters just because they're paying, and the men who pay for it are beloved husbands and fathers and sons. Women can successfully subvert systems that would destroy us, but doing so never entails demonizing another group of women in the process, or treating those women as disposable clowns.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Father Jape

mac

Odličan Zosko ovog puta. Čak i Kosovarka na 1:46 nosi srpsku oznaku za kapu (zapravo oznaku SR Jugoslavije). Bravo!

džin tonik

vidi stvarno, macce, jbg, odlutao mi pogled na, hm, naoruzanje...

Father Jape

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ugly MF

Feminizam teski debilizam.....

Father Jape

Mmm... nisam siguran da li je trol ili pokušaj satire radikalnog feminizma.

mac

Mora da je trol, jer svako zna da obrezivanje povećava zadovoljstvo.

Ugly MF

Jes'ti osunecen ili obrezan ...?

mac

Jok ja. Boli. Ali 58% Amerikanaca jeste. Nema veze s religijom. Nije sve ekser.

Father Jape

Quote from: mac on 20-10-2015, 00:33:55
Mora da je trol, jer svako zna da obrezivanje povećava zadovoljstvo.

Circumcision does not appear to decrease the sensitivity of the penis, harm sexual function or reduce sexual satisfaction.[21][67] A 2013 systematic review and meta-analysis found that circumcision did not appear to adversely affect sexual desire, pain with intercourse, premature ejaculation, time to ejaculation, erectile dysfunction or difficulties with orgasm.[68] Another 2013 systematic review found that the highest-quality studies reported no adverse effects of circumcision on sexual function, sensitivity, sensation or satisfaction.

Ugly MF

Mac klasicno lupeta na svim poljima,pa moze i na ovom.
Jedna od velikih prednosti obrezivanja je higijena, i zene ce vam biti zdravije , bez bojazni da ih vi zastrokavite...
Sve ostalo su gluposti.

mac

Pa da, lupam, nastavljam temu, jer početna osoba (Slađana Simić) lupa. Tuk na utuk je ponekad najprikladniji odgovor.

Albedo 0

mac je u stvari mislio na žensko zadovoljstvo 8-)

Ugly MF

džin tonik

cura definitivno ne djeluje dovoljno inteligentna za satiru... :roll:

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 20-10-2015, 02:00:44
mac je u stvari mislio na žensko zadovoljstvo 8-)

Na dobar obrok i prijatnu šetnju parkom? Kakve TO veze ima sa obrezivanjem?