• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

varvarin

... i tako više puta?

Pade mi na pamet vic koji sam davno čuo: za vreme aparthejda u Južnoj africi, belac na nekom putu automobilom pokosi dva crnca - pešaka, i to tako da jednog odbaci u jarak kraj puta, a drugi mu, kroz otvoren krov, upadne u auto.
Stigne policija i napiše prijave protiv dvojice crnaca: Za onog prvog, što je bez dozvole napustio mesto incidenta, a za onog drugog - zbog uznemiravanja tuđeg poseda...

Аксентије Новаковић

Јел тебе неко скоро добро испенетрирао?
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Pozorisna Jesen

Ovo se desilo i Norvežanki u Dubaiju, koja je bila drogirana i grupno silovana.

Pre nego što sam otišla u Dubai, bila sam stava da je islam neshvaćena i nepravedno prokažena religija, a u stvari miroljubiva i medijski zloupotrebljena. Otkad sam se vratila, moje mišljenje o islamu se znatno promenilo i to je prvi i, zasad, jedini put da sam promenila stav na tako opštem nivou (obično ga menjam na nivou pojedinačnih situacija i individua) i da taj moj stav liči na isključiv. Ne bih pričala o terorizmu, tretmanu žene, odnosu prema svemu neislamskom i šerijatu, samo ću reći da islam jeste vrlo invanzivna religija, da je dosta netolerantna prema svemu što je suprotno islamskim vrednostima i da postavlja dobru osnovu za fanatizam (kod onih ljudi koji su već psihološki podložni fanatičnom ponašanju).

Аксентије Новаковић

Емирати су створени да би се прале паре.
Ислам има одерднице које дозвољавају силовање немуслиманки.

Аксентије Новаковић

Узгред.
Није ми криво ниједне европљанке која је силована у Дубаију или Емиратима или Арабији.
Отишли сте у шеријат, сањајући шеика на жутој камили?
Шта сте тражиле то сте и добиле.
Да су седеле у својој земљи и месиле леба, не би биле силоване.

Meho Krljic

O, šta ti pričaš  :cry: :cry: :cry:

Аксентије Новаковић

Како шта, причам о будалама што су поимање Емирата стрворили кроз слику бурџ калифе на телевизији, ето о чему причам.

Као што ми није жао будала који оду у хрватску на летовање па им усташе полупају и аутомобиле и главе, тако ми није жао ни ових што су отишле у шеријатску земљу да тамо раде па биле силоване.
Мала ти Србија оћеш у хрватску, па нек ти лупају главу и ауто онда.
Мала ти Европа, оћеш у пустињу, па нек те онда теслаче мује, јер им је то дозвољено религијски.
Ко шта жели, то и добије.

Pozorisna Jesen

Meho, nije u duhu dobrog muslimana da pokušava da promeni i edukuje ljude protivno njihovoj volji.  :lol: Otkud bilo kome pravo da vrši pritisak na nekoga da pređe na svetlu stranu? I Dart Vejder je to uradio sam, sopstvenom voljom. Džedaji su odmah znali da je uticaj nemoguć.  :lol:

Sve to pod uslovom da ovaj čovek nije trol i samo to. Odnosno, da ne troluje namerno. Što se mene tiče, otkrio se nazivajući me D.lupačom. Ovaj čovek prati forum odavno, a i u vezi je sa onima koju su ovaj nadimak osmislili. Moguće je da ovo nisu njegovi stavovi, već da namerno urušava strukturu diskutovanih tema i odgovora i zapljuskuje forum radikalnim irelevantnostima koje nemaju veze sa fantastikom.

Umeš li samo da ne repliciraš?

Meho Krljic

Ma nije bitno da li troluje namerno ili stvarno misli ovo što piše, naprosto nije ljudski misliti ovo što piše - to treba ukazati.  :(

Pozorisna Jesen

Аксентије Новаковић

Жаљење је за слабе.
Поготово не треба жалити будале који су за проводом отишли у хрватску и добили батине, или грамзиве жентураче које су у потрази за парама и богатим шеиком отишле у шеријат, па биле силоване.

Аксентије Новаковић

Quote from: Josephine on 13-06-2016, 13:26:20
Što se mene tiče, otkrio se nazivajući me D.lupačom. Ovaj čovek prati forum odavno, a i u vezi je sa onima koju su ovaj nadimak osmislili.

Ајмо Д., да чујем даље какав си то филм видела у својој глави.
Значи повезан сам са Гулом који је осмислио твој надимак.
И како иде прича даље?
Сигуран сам да имаш и сценарио у коме сам ја смислио твој надимак и дојавио га Гулу?

mac

Ako ćemo pravo, Ghoulu je bilo dovoljno da kaže glupača, a ubacivanje slova D je radio Bata.

Аксентије Новаковић

Тако је Мацане, буди користан а не малициозан.

Шта сад имамо?
По Длупачином, повезан сам са Гулом, али, повезан сам и са Батом?
Ајмо даље.

Meho Krljic

Pustimo ta glupa prepucavanja. Pogledajmo umesto toga ovaj zanimljivi tekst o interseksualnosti. Cracked, naravno, nije baš najcitiraniji naučni magazin na svetu ali opet, većina nas ne bi razumela tekst u naučnom magazinu koji bi se ovime bavio.

Nije da je interseksualnost po definiciji feministička tema, ali opet, jeste jer se feminizam u mnogome bavi rodnim identitetima a zabluda da je nečiji pol određen hromozomima kao ili jedno ili drugo i da ljudi koji tvrde drugačije izvode besne gliste je relativno raširena i među obrazovanim svetom, pa je ovo zanimljivo pročitati.

Son of Man

O veliki Srbendo zvani Srbinda, jes to mangup matere ti?  :shock:
Udario si na nejač ko da si iz Niške Banje, aj leba ti za promenu udari na sebi ravnog junaka, na proto Vidikovčanina ako smeš? Nemo' da ti dođem u tu Pičkodinu il' koji već Svilajnac, da objasnim i tebi i tvojoj nazi rac-KU ekipi kako se voli Srbija a kako se zapravo izdaje priklanjanjem Germanima aka Švabovima šajze eatersima.

Evo, sam reč reci i odma palim motor (benzin je u fullu) i eto me za čuku vremena u tom tvom selu da vas postrojim sve tamo na čelu sa onim glavatim bandoglavim, kako li se zove, onaj što sam ga jebo još 1996. u parkiću kod SKC-a. Jel' se sećaš toga šta vam se tad desilo kad ste zalutila iz svog zaseoka u veliki beli grad? Naravno da se ne sećaš, jer si potisnuo ta traumatična sećanja i kako sam na kraju kad ste krenuli da bežite ka Manježu dovatio onu vašu malu skinetu-kurvicu i zagrlio je pun ljubavi a ona vrštala od zadovoljstva pa je posle bilo kao pusti devojku, nije fer, ovo, ono...šta bre devojku, koju bre devojku, krv vam jbm?  :-?

Nacista je bre nacista pa makar bio i dete od tri godine ili trudnica od 25. Odma fino nož u ruke pa taj nakot out iz utrobe i direktno u masovnu. E, tako se nekad kod nas Slovena radilo a kako je krenulo sa vama, vidim da će morati jopet, jer vaša niža rasa subhumanidnog tipa mora nestati jednom za svagda, tako da kao što se vi pre 10-ak godina pravili naše spiskove e tako i mi danas imamo vaše, i to sa sve adresama i brojevima telefona i ostalim najsitnijim dojavama. Znači dosije je pun, puncit, sa informacijama o svakom, pa čak i o Kizi Hitleru za koga ne bi poverovao čime se sad bavi, znači užasno je to, i kad bi vaša patetična ekipa znala ko je taj gnom zapravo ubili bi ga ko zeca kolko već danas, al' bez zajebancije. Al' nisam ja drukara pa da nameštam Kizu vama, jer iako je on najgori ološ ever ovoga grada ipak nije zaslužio da ga bijete vi koji ste mnogo niži po rangu čak i od njegatako degradiranog. Dakle, samo reci i eto me motorom u Pičkodini, a onda kad vas riješim mogu taman fino da nastavim i do Niške banje, čisto da proverim kolka je temperatura vode, da nije pala. :!: xchain

Dybuk

Quotepa je posle bilo kao pusti devojku, nije fer, ovo, ono...

hehe mene i drugaricu su hteli da biju neki ko od brda odvaljeni skinsi :roll: par puta

http://youtu.be/-MkRuV0aCcI

xfuck5

Pozorisna Jesen

Quote from: Meho Krljic on 13-06-2016, 15:05:14
Nije da je interseksualnost po definiciji feministička tema, ali opet, jeste jer se feminizam u mnogome bavi rodnim identitetima

Taj nesklad između gena i seksualnih organa je meni uvek bio zanimljiv jer kontrira svim dvojnim i bipolarnim tezama o muško-ženskom principu i da - feminizam proučava svakolike vrste seksualnosti, jeste to feministička tema. Ima čak i studije ljubavi, meni posebno interesantne.  :)

Srećom, ja na vežbama iz genetike videh svoje hromozome.  :lol:

Takođe, ni prvi ultrazvuk kod ginekologa nije za bacanje što se spoznaje tiče. Možda bi ga trebalo uvesti kao obavezan i mnogo ranije, i pre puberteta. Kod mene je bilo nekih minornih iznenađenja (uobičajenih kod dosta žena), prouzrokovanih činjenicom da sam rođena kao izrazito sitna beba (lekari tvrde pre vremena, keva tvrdi - na vreme). Mada, ni ultrazvuk nije potpuno tačan. Kod mene nije moglo da se vidi nešto što inače postoji i što lekar oseća pod prstima, i ostalo je da "se to ne prikazuje" (na UZ) jer se više veruje UZ nego rođenim očima  :lol:... Čudan je ovaj svet, a lekari su mi, posle mojih studija medicine, mrski, mistifikuju svoju profesiju, ne znaju da misle i ne znaju/ne žele da objasne pacijentu uzroke događanja u njegovom telu, umesto toga samo mu pripisujući agresivne lekove i terapije, tako da je ovo:

Quote"It is really, really difficult, if not damn near impossible, to find a doctor that knows anything about my condition," they say, "and especially ones who are willing to let you have a say in your treatment. ... I love it when I get an endocrinologist who admits that, 'I have no idea what this condition is, and if you know what you need, tell me and I'll give it to you.'"

globalno mahom tačno.

Quotehehe mene i drugaricu su hteli da biju neki ko od brda odvaljeni skinsi :roll: par puta

A ja nikada neću zaboraviti skinsa (navijača?) koji me je u tramvaju agresivno vukao da izađem (iz tramvaja) sa njim na piće, sve vređajući me usput.  :lol: Izgleda da me takvi tipovi obožavaju.

Biki

Ja se time ne bih hvalila  :shock:

Son of Man

Ma OK su skinsi, evo ja se samo sa njima družim ovde u kraju,  starija ekipa 72-77 godište, al' ovaj nije BGD skins, no seljačina od ovaca došla pa ne kapira fazon.

Son of Man

Gde je sad nestao koji kurac?
Mora da mu se krava mresti pa otrčo pa se odveze traktorom u centar sela po veterinara...čudni su putevi srbskog ljaksea jbga.

Dybuk

Nije bas hvaljenje, nego mi Sinovljeva recenica dobro dosla kao slagvort da ukazem na to koliki su nasilnici i kukavice neki od njih, a ovamo kao postuju (svoje) zene.

mada, verovatno samo dok su submisivne glupace bez svog JA.

Pozorisna Jesen

Quotea lekari su mi, posle mojih studija medicine, mrski, mistifikuju svoju profesiju, ne znaju da misle i ne znaju/ne žele da objasne pacijentu uzroke događanja u njegovom telu, umesto toga samo mu pripisujući agresivne lekove i terapije

U stvari, da ne grešim dušu, sretoh pre nedelju dana odličnog endokrinologa i to samo zato što mi nije prepisao nikakve lekove.  :lol: Reče čovek - ja sam zbunjen, tvoja tiroida je kao bombonica, na tebi se ne vidi nijedan simptom, jedino što je broj u analizi krvi velik, a ja ne lečim brojeve (genije, pomalo sam se zaljubila u njega). :lol: Dođi kad isplaniraš da ostaneš u drugom stanju i to je to. Pozdravismo se, ja prezadovoljna "terapijom".  :lol: Ali takvi su retkost, nažalost...

Pozorisna Jesen

Quote from: Dybuk on 13-06-2016, 16:18:29

Dobro, i to je ponekad stvar vaspitanja, stvar karaktera, a ponekad - straha. :)

Biki

Quote from: Josephine on 13-06-2016, 16:28:45

Reče čovek - ja sam zbunjen, tvoja tiroida je kao bombonica

:-x :-x :-x

I hope, I honestly hope he didn' say that

Dybuk

Quote from: Josephine on 13-06-2016, 16:32:17

Dobro, i to je ponekad stvar vaspitanja, stvar karaktera, a ponekad - straha. :)

ili izbora  :) ne postajes skineta iz straha, nego iz ogranicenosti.

upoznala sam neke od njih, nafurane ko i muski ekvivalenti.

a naciji bi najradije cecu i jecu, nego takve nisu zainteresovane za pivske stomake koji se bukaju, tuku narod u coporima i sede ispred prodavnice i piju pivo povazdan :lol:

no, tako je nekad bilo, ne znam kakva je danasnja "scena".

Biki

Nije bas hvaljenje, nego mi Sinovljeva recenica dobro dosla kao slagvort da ukazem na to koliki su nasilnici i kukavice neki od njih, a ovamo kao postuju (svoje) zene.

Pijma nemam, ne druzim se sa skinheadsima, ne poznajem licno ni jednog, niti imam slicnih afiniteta.

Dybuk

Pa kad komentarises moj post, red je da ti objasnim, Biki.

Pozorisna Jesen

Baš tako. Sladak je. :) Opšte je poznato da dosta lekara "na drugačiji" način gleda organe koje leče, ne znam zašto je ovo poređenje čudno? Pa i kada sam skinula dioptriju, lekar mi je rekao da su mi oči "kao bombonice". Da ne pričam o pregledima kod ginekologa.  :lol:

Doduše, kada bih sada počela da delim iskustva sa studija medicine, tek bi vam onda postalo jasno koliko psihopata tamo studira. Hint: mi okupljeni oko leša na vežbama iz anatomije. Leš sasušen, star, gotovo u fazi raspadanja. Likuša uzima pincetu i odvaja nerv koji inerviše mišić na ruci, otkida ga (slučajno), zagleda ga, onako, blizu lica, sa svih strana i kaže veselo: gle, otkinula sam ga. A mi svi u smeh.  :lol: Drugi neki lik uzima ruku leša i maše sa njom. Dobro, to mi je bilo manje smešno. Detinjasto je.

Quoteili izbora  :) ne postajes skineta iz straha, nego iz ogranicenosti.

Moguće je. :) Sklona sam da verujem da tu postoji dosta faktora i kod muškaraca i kod žena. Ograničenost je posledica, uzrok je nešto sasvim drugo...

Dybuk

Naravno da postoji, ne sporim.

ja na njih ne gledam nista blaze nego na musku varijantu, iako i medju njima sigurno ima parova koji sazrenu, odrastu, "unormale" se.  :lol:

Pozorisna Jesen

Quote from: Son of Man on 13-06-2016, 16:16:19
Gde je sad nestao koji kurac?
Mora da mu se krava mresti pa otrčo pa se odveze traktorom u centar sela po veterinara...

Hahahahah! E, hvala za ovaj osmeh, sine.

Biki

1.Krave se ne mreste
2. Btw onaj ko u ovo vreme ima kravu i traktor ... My respect  xjap

Аксентије Новаковић

Дајбук и Жозефина, не измишљајте да су скинси тели да вас бију.
Скинси су фина и културна господа, они не бију жене, то иначе раде скинете.
И што баш вас да бију?
Од толикије жена - баш вас две?

@Синчић скинчић
Прекопирао сам тактику коју сте ви леваци својевремено користили.
Налупаш клинцима шамаре, а клинци позову великог брата, брат дотрчи, и тако једним ударцем убијеш две муве, а у овом случају - три муве.
На твом месту се не би китио тиме што си пре 20 година налупао јунгенде.
Сад су и југенди порасли, па може да се организује 20 година матуре и лобање фрактуре, јел тако, тако је.
Та мала ВолфАнгел коју си цимао кад је имала 13 година ти то није заборавила, и 20 година јој је пред очима само твоја слика, мала је због тебе постала психопата.
Међутим, зајебо си се , много си се зајебо што причаш да си са скинхантерсима налупао прву екипу.
Да је била прва екипа- ти би много раније баталио свирање гитаре.
А што не причаш шта се десило кад је дошла прва екипа?
Ко вас је чувао 1997 кад су дошли црнокошуљаши?
Имали сте бре три прстена заштите, прво кордон мурије, па пар иљада неких да не кажем којих, и онда сте били у трећем прстену окружени са капоима од ових да не кажем којих а ти лепо испричај другарицама какву си траку носио тада на руци, ајде изроде гукни да те сви чују!!!
Значкице сте били значкице сте остали, а после кад су прстени заштите скинути, била је  бежанија ал не на Бежанију него на Видиковац (еј бре, јел знаш ти да је моја кућа старија од твог целог Видиковца), па се екипа сморила код копије Стоунхенџа да те јури, мислим бежи човек преко целог града, мења три превоза до гајбезе.
2000. године сте се крили бре у манастиру Жича, екипу су молили монаси да не улети шатро  немојте децо молим вас, ово је свето место, они јесу педери и лебејке и јесу болесни ал су ипак људи....које бре црно свето место са вама секташима у Жичи.
Знаш добро да вас је мурија спроводила из Жиче тада, значкице оооо значкице.
Значи бре да палиш свећу сваки дан кад се сетиш траке око руке, Стоунхенџа и Жиче, да славиш те дане јер си претеко.

Son of Man

Zakuni se da se ne mreste? Pa šta rade okote se? :-?

Son of Man

Čekaj bre alo seljak, kako ti znaš da sam ja 2000. bio na seminaru o prigovoru savesti u motelu pored manastira Žiča? :shock:

Аксентије Новаковић

СС (Сељачка Служба) ради добро свој посао.

Аксентије Новаковић

БРКАТЕ ЖЕНЕ У СРБА ДАНАС!

QuoteУМЕСТО ДА СЕ БАВИМО ПРОБЛЕМОМ ОДУМИРАЊА П О Р О Д И Ц Е И ПОЈАВОМ БРКАТИЈЕ ЖЕНА СА ПО СУДВА ПРЕЗИМЕНА, МИ СЕ ПОНОСИМО ОНИМ ЧЕГА ТРЕБА ДА СЕ ГЊУШАМО!

ЕЈ, БРЕ, МИ СРБИ (а и остатак беле Европе за коју нас није брига) ИМАМО ПРОБЛЕМ БРКАТИЈЕ ЖЕНА СУДВА ПРЕЗИМЕНА, ШТО ЈЕ УСЛОВ ЗА:
ХОМОСЕКСУАЛНЕ БРАКОВЕ ИЗМЕЂУ МУШКАРАЦА И ЖЕНА!

Дакле, не само да Велики Брат намерно уништава Породицу са промоцијом мужеложника и лезбача него се у ,,цивилизованим" земљама, и чак нажалост све више и у кукавној нам Србији и међу куклавним Србима, увелико удара темељ ХОМОСЕКСУАЛНИМ БРАКОВИМА ИЗМЕЂУ МУШКАРАЦА И ЖЕНА!

Шта то значи?

Па значи да се са лаганим нестајањем ЖЕНЕ МАЈКЕ и ДОМАЋИЦЕ која је раније била СТУБ КУЋЕ, уводи категорија СПОСОБНЕ, САВРЕМЕНЕ, то јест БРКАТЕ ЖЕНЕ-ПРОФЕСИОНАЛЦА, а старање о деци се препушта у најбољим случајевима баки и деки, али све више и разним установама КОЈЕ У ВАСПИТАЊУ ЗАМЕЊУЈУ МАЈКУ А ЂЕ ТАКОЂЕ РАДЕ БРКАТЕ ЖЕНЕ МЕНАЏЕРКЕ СУДВА ПРЕЗИМЕНА!

Те ЈАКЕ БРКАТЕ ЖЕНЕ, то јест НОВОЖЕНЕ-МУТАНТИ, имају уствари ПСИХОЛОГИЈУ МУШКАРЦА, док су им једино гениталије још увек женске!

У Ж А С!

Тако долазимо и до УГОВОРА ПРЕД АДВОКАТОМ ПРИЛИКОМ СКЛАПАЊА БРАКА, па све до заједничког суживота ДВА МЕНТАЛНА МУШКАРЦА који су пред друштвом и даље ,,нормални" бракови али... У СУШТИНИ РАДИ СЕ О: ХОМОСЕКСУАЛНИМ БРАКОВИМА ИЗМЕЂУ МУШКАРЦА И ЖЕНЕ-МУТАНТА!

Слава Богу, наше материјално присуство овамо доле ближи се свом неизбежном крају, АЛ' ТЕШКО МЛАДОМ СРБИНУ КОЈИ ДОЖИВИ НЕСРЕЋУ ДА ГА ГУЈА УЈЕДЕ ПА ДА СЕ ПРЕВАРИ ТЕ УЂЕ У ХОМОСЕКСУАЛНИ ,,БРАК" СА ,,ЈАКОМ, БРКАТОМ ЖЕНОМ"-МУТАНТОМ!

Сачувај Боже од ове најновије куге западне!

Зато ми и кличемо (иначе неби):

ПЕДЕРЕ НА БАНДЕРЕ!

ЛЕЗБАЧЕ КОД ДАЧЕ
(метафора-не мислимо овом приликом на овдашњег латиничара!)

МУТАНТЕ У КАНТЕ!

С Т Л П (стуб)

П О Р О Д И Ц Е,

МАЈКА И ДОМАЋИЦА!

Међутим!

Одкако је са КОМУНО-САТАНИСТИЧКОМ ОКУПАЦИЈОМ дошло ово сулудо време БРКАТИХ ПАРТИЗАНКИ, оде Србска Породица и ЗАДРУГА, на ђубриште историје!

Нарочито нас ДЕМОНОКРАТИЈА усрећи са ЖЕНАМА-МЕНАЏЕРИМА СУДВА ПРЕЗИМЕНА (по правилу), што је Србију довело, баш као на трулом Западу до ХОМОСЕКСУАЛНИХ БРАКОВА ИЗМЕЂУ МУШКАРЦА И ЖЕНЕ!

А ЂЕЦУ ЧУВАЈУ НЕМОЋНЕ БАКЕ И ДЕКЕ ИЛИ ИСТЕ ТАКВЕ МЕНАЏЕРКЕ СУДВА ПРЕЗИМЕНА ПО ДЕЧЈИМ ВРТИЋИМА!

Тагата је наша поголема!

Свим ЗАПАДО и ЕУРО-УГУЗЉУБИМА, а нарочито паметним ако их има-доста!

НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА!

НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ!

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГ!

Pozorisna Jesen

Šta bre brkovi. Ja sam i bradu morala danas da obrijem. A vidim, i po grudima su počele da mi rastu dlake.  :lol:

Аксентије Новаковић

ОДРАСТАО САМ У МАТЕРИЈАРХАТУ

QuoteУ нас Срба све је врло једноставно....девојке су девице и уживале су највеће поштовање, чак су им и старији љубили руку, знам, видео у свом детињству..

Удата женска особа је жена, кад роди дете је мајка, разведена је распуштеница, којој је умро муж, удова, видова, енглези користе реч коју су исковали од Србске...
Жена је ословљаване од мужа, Верна Љуба, од околине која није у некој вези рођачкој, кумовској, пријатељској као, Госпођа Разума.
Владичица је називана најстарија жена и мајка која се старала о васпитању, расподели рада, женској чељади прво, после, мушкој, време када је свако женско дете имало шкрињу са умотворинама, а мушко владало са десетак заната...знам да причам о прошлом времену и да је нестало са вихором, али то је време Србског материјархата које је трајало до Карађорђа, док нису дошле новотарије са запада, примере можеш да нађеш у литератури, ја мало, онако, сбрда здола...жене су имале сваки дан за себе, чак и суботу као дан када су могле да звизну шамарчину мушкима....
Да је материјархат Србски и да је практикован имате и потврду археолога и лоцирали су га у Плочнику, иако било какво лоцирање, плочничко, лепенско, винчанско, старчевићко је глупост јер се ради о Србском бреее!
У условима у којима смо живели другачије није могло да буде јер је мушки живот увек био угрожен, поготову у време османлиске окупације...и жена је била та која је имала сву команду, осим на бојном пољу, али се је и тада Владичица била питана за савет...значи све осим боја и ратне вештине је било у женским рукама, па и ту имамо примере Србкиња херојина из различитих временских периода...

Аксентије Новаковић

О РАСНИМ СРБКИЊАМА

Quote"Србкиња је царица дома, домаћинства и деце.
Девојка, сестра, жена и мати - четири ове србске речи јасно су, санскритског корена... Дева означава божанство и девојку.
И заиста у Срба права девојка сматра се за једно више биће, за нешто свето и узвишено.
У јужним крајевима Србије, где европска "госпођа култура" још није избезобразила народ, пред девојком устају и старци и бабе.
У великом народном епу опеване су са поштовањем девојке, сестра и мајка. Жена као жена нити је опевана толико нити с таквим поштовањем.
И уколико је опевана, није без примесе ироније и шале. Међутим нигде није употребљена иронија и шала кад је реч о девојци, сестри и мајци.
Над свима њима блиста као јутарња звезда царица Милица, удовица последњег цара српског Лазара, посеченог од Турака на Косову пољу.
Србкиња као јунакиња у народној борби за ослобођење од Турака светитељка је свога рода.
Кнегиња Љубица пре сто и двадесет година охрабрила је разбијену србску војску и повела је понова на бојиште против Турака.
Турци су били разбијени, и Србија ослобођена.
Сличних кнегињи, знаних и незнаних, велики је број.
А шта да кажемо о Србкињи као кућаници и васпитачици деце?
То су у главном све Србкиње.
Оне представљају реткост од интелигенције и вештине.
Свака Србскиња, знаде по десет заната.
Зна и да кува јела и меси хлеб и сири млеко и тка и везе и шије и плете и гаји живину и негује цвеће и прави сапун и спрема зимницу, и Бог зна колико још послова, који су у Европи строго раздељени и предузети сваки на по се од стручњака.
У новије време Србкиња се јавља још и као изврсна болничарка и милосрдна сестра.
Потреба ју је упутила и на тај нови посао због последњих ратова за ослобођење свих Срба од Турака и од Аустријанаца.
Па ипак тај племенити посао није нов за Србкиње.
Можда су га оне знале и вршиле пре свих осталих жена у Европи.
Као прва ратна милосрдна сестра, неговатељка рањеника, спомиње се Косовка девојка из 1389. године.
Засукавши рукаве та славна девојка је прала ране србским витезима на пољу Косову и изнемогле рањенике залагала белим хлебом и појила црвеним вином.
Духом свих тих великих жена из србске прошлости живи и дише и савремена Србкиња у огромној већини."
У Срба мати је заиста име свето: она је стуб којим се човечија љубав и поштовање од земље диже у небо. Племенита једна реч чује се често и у песмама и у говору србском, кад је ко весео или жалостан: весела му мајка, жалосна му мајка!
Сестра у Срба име је свето: њезина љубав стоји између љубави мајке и верне љубе.
Она је другом за година наших невиних, прва радост живота, као звезда јутрења изнад тек отвореног цвећа.
Сестра, ако је старија, има нешто од матере, ако ли млађа, нешто од кћери: Бог је ставља у домаће светилиште да опет буде кћер и мати друге породице, да буде веза света међу две куће, међ два племена; да иде да прими ново име, а да не изгуби прво своје.
У песмама, као и у обичајима србским, жена је, као БОГИЊА поштована.
Србкиња се не забавља тананим размишљањем и дугим зборењем као жена у многим књигама гласовитим, али она МИСЛИ ОСЕЋАЊА СВОЈА...

Quote"У највећем броју случајева, жена је или само љубавница, или само мајка.
Францускиња није супруга него љубавница и мајка; Талијанка је супруга и мајка; Шпањолка је мајка, а Рускиња је љубавница.
СРБКИЊА ЈЕ ОД СВИХ ДРУГАЧИЈА: КАДА ЈЕ НАЈЧИСТИЈИ ТИП, ОНА ЈЕ ЧОВЕКУ СЕСТРА."...
Дучић

Аксентије Новаковић

Quote from: T2 on 02-06-2016, 16:09:19
стара Длупача коју су сви овде препишали се вратила по нову дозу.

Извинио сам се Д. поруком након овога, али како је поруком нисам увредио, већ јавно, онда је ред и да се јавно извиним.
Овим путем то и чиним.
Према томе, Д. извини.

Drakus

Ja sam bio uveren da ovde ljudi popiju ban makar zato što su glupi...

Аксентије Новаковић

Да је тако, ти би због неразликовања карме и каризме већ попио бан.

Drakus

O kakvoj ti harizmi pričaš, opet?
I gde si našao da Srbi nisu koristili h, svega ti?

Аксентије Новаковић

Шта си ти учио у школи?
Одакле је убачен глас Х, одакле га је Вук узео?
Да ли су га Срби из Србије до тада користили или нису?

Drakus

Glas h, ograničeno tocilo, nije mogao niotkuda da bude ubačen jer je srpski tu tekovinu nasledio iz srednjeg grčkog.

Аксентије Новаковић

Необразованост се не надокнађује рондањем по википедији.

Глас Х су од свих Срба користили Дубровчани, и отуда је Вук Караџић узео тај глас.

Срби из Србије никада нису користили глас Х, и речи које данас користимо са тим гласом попут хаљина, хлеб су некада изговаране без тог гласа као аљина и леб.

Значи, овде влада страшно незнање, и теби и теби сличнима би требало неко од форумаша који је завршио књижевност да држи часове и да вам надокнади све о чему лупетате а суштински појма немате.

Drakus

Kako ja ovo tebi da objasnim. Mislim, nije da ću da se trudim, ionako...

Dubrovački idom je deo srpskog jezika, koji iz istoga ne treba isecati. H, postojalo kao glas, mislim da mog da iskopam negde i primere glagoljice i pred-Karadžćeve ćirilice gde se taj glas nalazi. Posebno je to istina za slaveno-srpski jer je u pitanju modifikacija ruskog jezika u kome je h, stabilan glas.

Krsta Klatić Klaja

Исусе Ристе!

Рам Светог Саве

Иландар

Патријар Иринеј

Одам сад као зомби, одам сад...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala