• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

saturnica

Quote from: Scordisk on 29-08-2016, 23:35:12
Quote from: scallop on 29-08-2016, 19:14:08
Aleksandar Lambros: Džihadističke pičke.

...I još nešto: ako su Francuzi (Evropljani) već došli u situaciju da dele životni prostor sa drugima i drugačijima, i njihovom je najboljem interesu da se što pre prilagode jedni drugima. A zabrane burkinija je, nažalost, samo kopanje sopstvene jame
nisu u pitanju samo francuzi, već cijela europa. što vrijeme više prolazi sve manje sam sigurna da postoji opcija prilagodbe. jer se ti neće prilagoditi nikome osim sebi. postoji samo jedna istina, samo jedna religija. to su zvona u koje udaraju ovi što pod burkama nose dinamit, koji su spremni čak i vlastitu djecu žrtvovati da bi u srcu europe ubijali nevjernike. žao mi je ako zvučim isključivo.

Scordisk

@ scallop. Čitao sam tekst, a i poznajem blog gospodina Lambrosa, i zato sam i rekao to što sam rekao: da je sreća što je lambros sam sa sobom raščistio svoju seksualnu preferenciju, jer bi u suprotnom, da je kojim slučajem morao da je potisne, a sa takvim radikalnim stavovima i kratkim fitiljem, verovatno bi bio nalik na ove naše domaće homofobe što bi potajno da imaju dečka, pa se glasno bune na pomen prajda.

@saturnice: istina je da je čitava Evropa puna muslimana, ali je takođe istina da su to ljudi kao i svi ostali. Nisu njihovi fanatici ništa manje opasni od ovih naših domaćih, od Brejvika, od američkih klinaca, od domobrana i ostalih veterana što podivljaju, pa, na kraju krajeva, ni muslimanski teroristi nisu meni mnogo drugačiji od američkih bombardera: nisu im bila bitna deca.

E, sad, nisam ja neki liberal, nit verujem da će ljudi da se vole ako ih na to nateramo, ali iskren overujem u to da grupe kojima je omogućeno da rade, da se obrazuju, da napreduju ali i i da na miru praktikuju svoje običaje, da se takve grupe daleko lakše asimiliraju u društvo, no ako su izolovane i potlačene. Jevreji u Evropi i u čak dfrugim muslimanskim kalifatima su dobar primer toga. Nikada nisu izgubili identitet, ali su se prilagodili društvu iz kojeg dolaze. Potlačenost rađa ekstremizam, i što muslimani budu bviše pritiskani delom Evrope, više će se radikalizovati. Zato mislim da Francuzi kopaju sebi jamu: izgradili su društvo koje teoretski treba biti toelrantno, ali tu toleranciju ne umeju praktikovati na delu. I to nisu samo francuzi.

scallop

Završio si kurs kod Mehe?  xyxy
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Scordisk

Meho je mala beba. Ja sam svoje studije proveo u ideološkom procepu između radikalno - humanističko- feminističkih studija i centralnodesničarskih kafanskih naklapanja. Umem da prepoznam potencijal za fašizam kada ga vidim :D A u tom konkretnom tekstu, jebga, sad, kad neko kaže ovo su pičke i treba im nametnuti naša pravila, pa ne mogu da se zapitam koliko je tu "naših" koliko "mojih" a koliko "njihovih" pravila. I ko su, bre, oni uopšte? :D

mac

U Francuskoj 10% populacije su Muslimani. S takvim procentom "prirodna" asimilacija nije moguća. Problem je kao belcima rasistima sa crncima u Americi. Ko koga tu asimiluje? Da bi asimilacija uspela potrebno je malo ručnog rada, kao što su u Hrvatskoj i na Kosovu uradili sa Srbima. Ali tako se može sa Srbima, ali ne i sa muslimanima. Neće dati.

Cilj jeste asimilacija, ali ako je taj cilj neostvariv onda i miroljubiva koegzistencija može da prođe. I Evropa će postati muslimanska, i za milenijum-dva i žene će pokazati kosu.

Treći svetski rat će možda voditi crnačka Amerika i muslimanska Evropa. Beli hrišćani će to gledati sa Marsa.

Krsta Klatić Klaja

У ЕУ има 5% муслимана а ви кукате...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

Quote from: mac on 30-08-2016, 00:33:02
U Francuskoj 10% populacije su Muslimani. S takvim procentom "prirodna" asimilacija nije moguća. Problem je kao belcima rasistima sa crncima u Americi. Ko koga tu asimiluje? Da bi asimilacija uspela potrebno je malo ručnog rada, kao što su u Hrvatskoj i na Kosovu uradili sa Srbima. Ali tako se može sa Srbima, ali ne i sa muslimanima. Neće dati.

Cilj jeste asimilacija, ali ako je taj cilj neostvariv onda i miroljubiva koegzistencija može da prođe. I Evropa će postati muslimanska, i za milenijum-dva i žene će pokazati kosu.

Treći svetski rat će možda voditi crnačka Amerika i muslimanska Evropa. Beli hrišćani će to gledati sa Marsa.

Što da ne, zvuči realno, a ni ideja za roman ti nije loša :D Ipak, ja sam samo istakao da, osim ako neće etnički da čiste (a deluju kao da hoće, a ne bi bilo u redu, jer, jebga, etničko čišćenje), bilo bi lepo i fino kada bi se uvažavale i cenile razlike, bez nametanja i strogih pravila, i kada bi ti muslimani naučili francuski, našli dobre poslove, ili bar pošteno plaćene poslove, poženili se bledunjavim i pijanim francuskinjama, pa da im onda keve koje nose burku kenjaju što su poženili ćafirke. Ovako, ako neko njegovoj kevi nasilno skine burku i ponizi je u javnosti, veće su šanse da mu dođe da uzme kalaš, ionako su svi danas nervozni, a i oružija ima ko da je loš dan u Bosni. Al nije moj problem, Francuska je daleko, Balkan nije trusno područije, ne bi se ovde nikada neko sranje dogodilo, nacionalne tenzije su stvar prošlosti.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 30-08-2016, 00:42:11
У ЕУ има 5% муслимана а ви кукате...
Uzmi u obzir da postoje ljudi koji zaziru i kad ima 0.1% muslimana. Ne ja, ali ima takvih ljudi. :)
Dok ima smrti, ima i nade.

Stipan

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Scordisk on 30-08-2016, 01:23:39
Quote from: mac on 30-08-2016, 00:33:02

Što da ne, zvuči realno, a ni ideja za roman ti nije loša :D Ipak, ja sam samo istakao da, osim ako neće etnički da čiste (a deluju kao da hoće, a ne bi bilo u redu, jer, jebga, etničko čišćenje), bilo bi lepo i fino kada bi se uvažavale i cenile razlike, bez nametanja i strogih pravila, i kada bi ti muslimani naučili francuski, našli dobre poslove, ili bar pošteno plaćene poslove, poženili se bledunjavim i pijanim francuskinjama, pa da im onda keve koje nose burku kenjaju što su poženili ćafirke. Ovako, ako neko njegovoj kevi nasilno skine burku i ponizi je u javnosti, veće su šanse da mu dođe da uzme kalaš, ionako su svi danas nervozni, a i oružija ima ko da je loš dan u Bosni. Al nije moj problem, Francuska je daleko, Balkan nije trusno područije, ne bi se ovde nikada neko sranje dogodilo, nacionalne tenzije su stvar prošlosti.

Нормално! А и калаши нису у тренду, зато у неким селима држе тенкове закопане испод штала, да прошлост остане у прошлости! :)

Dybuk

Quote from: ScordiskIpak, ja sam samo istakao da, osim ako neće etnički da čiste (a deluju kao da hoće, a ne bi bilo u redu, jer, jebga, etničko čišćenje), bilo bi lepo i fino kada bi se uvažavale i cenile razlike, bez nametanja i strogih pravila, i kada bi ti muslimani naučili francuski, našli dobre poslove, ili bar pošteno plaćene poslove, poženili se bledunjavim i pijanim francuskinjama, pa da im onda keve koje nose burku kenjaju što su poženili ćafirke.

ma, kakvo etnicko ciscenje, nema sanse.

a za ovo drugo se zakasnilo par decenija, methinks. nema asimilacije kad se oni sami izoluju pa to za uzvrat izaziva povratnu reakciju i tako u krug.

mogu samo da histerisu I donose ishitrene zabrane kao sto je ova sa burkinijima. jos je Sarkozi zabranio burke, ali I dalje ima zena koje ih nose u javnosti. istini za volju, ne vidjam puno njih pokrivenih lica, uglavnom su to hidzabi.

lilit

Quote from: Scordisk on 30-08-2016, 01:23:39
Što da ne, zvuči realno, a ni ideja za roman ti nije loša :-D Ipak, ja sam samo istakao da, osim ako neće etnički da čiste (a deluju kao da hoće, a ne bi bilo u redu, jer, jebga, etničko čišćenje), bilo bi lepo i fino kada bi se uvažavale i cenile razlike, bez nametanja i strogih pravila, i kada bi ti muslimani naučili francuski, našli dobre poslove, ili bar pošteno plaćene poslove, poženili se bledunjavim i pijanim francuskinjama, pa da im onda keve koje nose burku kenjaju što su poženili ćafirke. Ovako, ako neko njegovoj kevi nasilno skine burku i ponizi je u javnosti, veće su šanse da mu dođe da uzme kalaš, ionako su svi danas nervozni, a i oružija ima ko da je loš dan u Bosni. Al nije moj problem, Francuska je daleko, Balkan nije trusno područije, ne bi se ovde nikada neko sranje dogodilo, nacionalne tenzije su stvar prošlosti.

baš tako. na stranu što su francuzi (većinska francuska politika prema ex-kolonijama) pravili geta, i nikad suštinski radili na integraciji već je asimilacija ili zanemarivanje bila prioritet.
dodatno, ne bismo smeli generalizovati, muslimani su (primeniti i na narode iz ex-yu i ostale imigrante) konkretno u austriji jako dobro integrisani (nisu asimilovani, imaju sva prava da zadrže svoju kulturu), imaju pristup subvenciranim stanovima, pomoć od države, pristup dobrim školama, pristup doškolovavanju za odrasle, država plaća kurseve nemačkog, obdaništa su besplatna, etc. čak mogu da dobiju i plaćenog nastavnika maternjeg jezika (država plaća) kad 12 roditelja u školi podnese molbu za tim časovima.
većina ljudi iz muslimanskih zemalja s kojom se susrećem po školama u koje idu moja deca ili na poslu su ljudi kojima je ekstremnog islama na vrh glave.
btw, student iz irana i studentkinja iz maroka su me ubili od zajebancije kad je maja radikalka posetila iran i nije im bilo jasno čemu ona odežda.

da li će neko da nosi burkini ili neće, na volju mu. ne vidim što bi meni smetalo da se neko do mene kupa u tome, kao što mi ne smeta ni da vidim goluždrave :lol:

@ana,
u austriji se u većinu institucija (škole, fakulteti, opštine, pošte, sudovi) ulazi u japankama, bermudama, majicama na bretele sa nepropisnim :lol: dekolteima, etc.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Krsta Klatić Klaja

Треба обратити пажњу да у неким фр хорорима убијају мањине, дакле, немојте баш да испадне да је све до ислама, постоји и та страна приче гдје те одеру у Мартирсима зарад вишег циља. Или треба рећи вишијег циља!

Питање је како су Французи стварно дочекали муслимане у Француској, геноцид у Алжиру да не спомињемо. Сумњам да су имали услове школовања и запошљавања као бледолики.

Стално се сјетим Милтона Фридмана, који је оправдавао незапошљавање црнца јер је то бед фор бизнис а не расистички.

Dybuk

Ne znam kako su docekani ali ne sumnjam da, ako su nekog od njih odbili za posao, to je bilo uz ljubazan osmeh :lol:

dosta arapa i crnaca radi poslove obezbedjenja ili vec neke blu kolar poslove ali ima ih i medju japijima, bankarima itd. ne verujem da su uslovi skolovanja ista drugaciji za belo dete ili dete tamne puti i muslimanske veroispovesti, zaista. a sta zavrse od skole i naprave kasnije u zivotu je ipak njihov izbor...

doduse, interesantno je da multikulturalnost postoji uglavnom u velikim gradovima, dok se u varosicama, selima, gradicima uglavnom zna, belci i katedrala nasred sela :) ne zelim da generalizujem, ali to je moje iskustvo. ipak velike sredine nude izbor skolovanja i zaposljavanja ljudima sa svih strana....ako postoji neka blatantna diskriminacija ja je ne uocavam. jedino sto diskriminisu na nivou jezika, francuski mora da se zna, za ostalo kako hoces. sad, ja stvarno tek upoznajem francusko drustvo, i to sa strane, pa sve ovo treba uzeti sa malo soli, jelte.

Ana

Quote from: lilit on 30-08-2016, 19:03:58
da li će neko da nosi burkini ili neće, na volju mu. ne vidim što bi meni smetalo da se neko do mene kupa u tome, kao što mi ne smeta ni da vidim goluždrave :lol:

@ana,
u austriji se u većinu institucija (škole, fakulteti, opštine, pošte, sudovi) ulazi u japankama, bermudama, majicama na bretele sa nepropisnim :lol: dekolteima, etc.

Oko burkinija se slažem, oko goluždravih ne, te u tom smislu veoma cenim što imam izbor da ne moram da ne idem na plažu, već mogu samo da odaberem neku gde ih nema, i ne osećam se diskriminisano :D

Što se odsustva dreskoda tiče, meni je sve OK. Ja sam samo probala, očigledno nejasno, da pojasnim šta je za mene diskriminišuće, a šta nije.
Save

lilit

ma potpuno si bila jasna, al ne odoleh da se osvrnem na dreskod momente u srbiji: npr. na torlaku vraćaju s kapije  ako su ramena nepokrivena :lol:

Ana

Pomešana su mi osećanja oko dreskoda. Ja, naime, zaista smatram da treba da postoji neka granica pristojnosti, ali nemam ideju kako formulisati ograničenja da obuhvate samo nepristojne  :evil:

Krsta Klatić Klaja

Професор бранко васиљевић обично обара миниће на испиту

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

divča

Quote from: Father Jape on 31-08-2016, 15:24:37
http://www.vice.com/rs/read/o-cemu-misle-zene-koje-nemaju-decu?utm_source=vicefbsr

Ima prilično slovnih grešaka. Sviđa mi se stav o usvajanju dece, i rekao bih da je autorka ok osoba, ali, pošteno, veći deo teksta je ne preterano originalan navel gazing.
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

lilit

pošteno, veći deo teksta me podseća na argumentaciju moje tinejdžerke kad vodimo razgovore ovog tipa.

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

Sud u Rimu odredio je neobičnu kaznu za klijenta maloletne prostitutke. Odlukom suda dužan je da joj kupi 30 knjiga sa temom ženskog dostojanstva.

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/rimski-sud-odredio-je-neverovatnu-kaznu-za-klijenta-maloletne-prostitutke/zd2hn4q

ridiculus

Srećom po sve njih (i nas) presuda nije bila "pokazati joj 30 primera ženske časti...iz japanske istorije".

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Ne znam samo, kada se provlače ispod onih žica na poligonu, da li visinu prilagođavaju veličini sisa ili je za uspešnost potrebno biti ravna kao daska?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

Isti problem muškarci imaju sa đokama...

Nisu sise problem, nego to što se ne prijavljuje dovoljno muškaraca, pa moraju žene da popunjavaju prazna mesta.

Meho Krljic

Sise su u načelu dovoljno elastične da to ne bi trebalo da predstavlja problem...

...tako se bar čini kad se gledaju na internetu, ne mogu baš da se setim iz ličnog iskustva.

Naravno, silikonski implant može da bude problem ako je većih dimenzija ali verujem da žene kalibra Nicki Valentina Rose nemaju mnogo ambicija u pogledu vojničke karijere...

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 28-09-2016, 11:54:07
Isti problem muškarci imaju sa đokama

Са ким !?!?!

džin tonik

zgodno. :)
bato, a da malo pojacate i ubrzate te referendume? :)

Boban

Silikonski implatni su vrlo lagani i savitljivi, ali prave džinovske sise em teže nekoliko kilograma em nisu baš tako lako prilagodljive na sve.
mac, nemaju svi kurac od pola metra kao ti pa da im to prestavlja problem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

ridiculus

Quote from: mac on 28-09-2016, 11:54:07
Isti problem muškarci imaju sa đokama...

Samo oni koji se uzbude kad prolaze ispod žice!

Krsta Klatić Klaja

Quote from: zosko on 28-09-2016, 12:20:52
zgodno. :)
bato, a da malo pojacate i ubrzate te referendume? :)
Сад сте ви на потезу, референдум за трећи ентитет!

mac

Fiksacija na sise maši poentu. Trebaju nam vojnici koji mogu da vojno neutrališu protivnika. Da li žena može da potrči, povuče oroz, i baci granatu? Može, dakle može da bude vojnik, u nedostatku boljih.

Krsta Klatić Klaja

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

Quote from: Pizzobatto on 28-09-2016, 13:09:14
Sad ste vi na potezu, referendum za treći entitet!

evo, i komi kao lokalac kaze jok, samo unitarna bih. :)
(tko je lud da gleda tamo neke rugobe od mudzahedina, pored okrsaja sa ovakvom vojskom.)

Ugly MF

Setim se Asterixa koji ne mlati ženske, pa Rimljani krenu da prave od ženskaća vojsku,,,pa uvođenje feminizma u selo....
sad mi se čita taj strip, idem da jurim skenove....

Ana

Samo da pribeležim da više nikada, nikada, ali baš nikada neću jesti i piti dok čitam teme na ovom forumu.

džin tonik

Quote from: mac on 28-09-2016, 13:26:38
...Da li žena može da potrči, povuče oroz, i baci granatu? Može, dakle može da bude vojnik...

moze, ali.
znaci, moze, moze potrcati, okinuti, baciti granati... ponekad.
a onda joj se ne da, pa onda razmislja o smislu, pa onda bi diskutirala, pa onda ima misljenje...
kako to sinkronizirati? zaboravi.

Dybuk

Cak i ako zanemarimo cinjenicu da zene uspesno multitaskuju, valjda su prosle neku obuku koja ih sprecava da lutaju mislima i tako to???  xfrog

džin tonik

precjenjujes obuku. zene, izmedju ostalog, imaju izrazene hormonalne oscilacije koje ih cine nepogodnima.
realno, ne bi li se i ti zapitala hoce li zensko kad izvadi osigurac bobmu baciti ka neprijatelju ili "neprijatelju" ili 'neprijatelju'? ili hoce li je uopce baciti?

Dybuk

Oscilacije ih ne cine neuracunljivima. a i te oscilacije su najcesce precenjene. red i disciplina. nema vremena za razmisljanje, fokus na trenutni zadatak. profesionalnost, kao i u svakom poslu.

džin tonik

aha! :)
i tu se vec nazire i sljedeci problem: jedinica! pa hajde, formiraj zensku jedinicu.
jesi li ikad srela funkcionalnu zensku zajednicu (osim lezbejki)?
nikad.

Krsta Klatić Klaja

Мултитаскинг је добар за пилота бомбардера, или снајперисту, али пјешадија би могла бити проблем, јер жене смијешно трче!

saturnica

Quote from: zosko on 30-09-2016, 16:49:33
aha! :)
i tu se vec nazire i sljedeci problem: jedinica! pa hajde, formiraj zensku jedinicu.
jesi li ikad srela funkcionalnu zensku zajednicu (osim lezbejki)?
nikad.
Stvarno zosko, osupnuta sam tvojim razmisljanjem. Iz tebe progovara razocaran muskarac...

saturnica

Quote from: Pizzobatto on 30-09-2016, 17:03:56
Мултитаскинг је добар за пилота бомбардера, или снајперисту, али пјешадија би могла бити проблем, јер жене смијешно трче!
Jel samo meni smijesno sve sto danas govoris? :)

džin tonik

Quote from: saturnica on 30-09-2016, 17:07:40
Stvarno zosko, osupnuta sam tvojim razmisljanjem. Iz tebe progovara razocaran muskarac...

razocaran? o ne, tko sam ja da dovodim u pitanje bozju postavku univerzuma. vjerujem da zna sta radi ili je, hm, alkoholicar.

pa realno, tko je ikad sreo funkcionalnu zensku zajednicu? ja nikad.