• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Divlje srce

U pravu si, Meho. No, na forumu je, da te podsjetim, dopušteno iznositi i OSOBNO mišljenje.
Ono što ti radiš, vjerojatno nesvjesno, kada naiđeš na mišljenje sa kojim se ne slažeš, odmah pobijaš nečije osobno razmišljanje linkovima na "stručne publikacije".
Da li shvaćaš što ti zapravo radiš?

Meho Krljic

Da, raspravljam koristeći proverljive argumente.

Ono što ne radim je ovo što T2 tvrdi, da imam problem sa delom njegove izjave da žene trpe deset godina pa onda prijave nasilnika, već sa njegovim obrazloženjem da je to jer su se te žene udale iz koristi za koje nema nikave argumente sem svog mišljenja. Da je tako, očekivali bi da se među populacijom mlađih žena pojavljuje više slučajeva nasilja u porodici a zapravo je to među populacijom starijih. To ne dokazuje da njegova teza nije tačna ali ukazuje da verovatno nije jer postoje mnogi drugi elementi porodičnog života povezani sa nasiljem a koji se kumulativno pojačavaju sa protokom godina.

Stipan

Ček, ček, ček... Jel ti sad pričaš o onakvim proverljivim argumentima kao kada si jutros tvrdio kako se dopamin najbolje pokreće heroinom direktno ubrizganom u penis?

Divlje srce

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2017, 17:39:49

Ono što ne radim je ovo što T2 tvrdi, da imam problem sa delom njegove izjave da žene trpe deset godina pa onda prijave nasilnika, već sa njegovim obrazloženjem da je to jer su se te žene udale iz koristi za koje nema nikave argumente sem svog mišljenja. Da je tako, očekivali bi da se među populacijom mlađih žena pojavljuje više slučajeva nasilja u porodici a zapravo je to među populacijom starijih. To ne dokazuje da njegova teza nije tačna ali ukazuje da verovatno nije jer postoje mnogi drugi elementi porodičnog života povezani sa nasiljem a koji se kumulativno pojačavaju sa protokom godina.
Ne raspravljaš ti koristeći provjerljive argumente, nego turaš ljudima pod nos da su neznalice, ako ne pročitaju linkove koje im stavljaš.
Razumiješ, opušteno, ti reci što ti misliš, pa makar te netko i popljuvao, naučit ćeš više o sebi.

Čekaj, ti tražiš argument ili dokaz?
Argument je sve što bilo tko kaže. I ti, i ja, i T2, i bilo tko, svi dajemo argumente.
Bojim se da od nekog ponosa, čega li, ne vidiš u T2 dobru namjeru u komunikaciji. A ni moju.

Meho Krljic

Ma ne razmišljam o nameri, samo o rezultatima.

Dati lično mišljenje je lako - ma primer kažeš "Ova čovek je budala". Teže je obrazložiti zašto je to tako na način da i drugi sami od sebe mogu da se uvere da je taj iskaz tačan. Argument, dakle, ali onaj koji drži vodu kada ga treća strana proverava je ono što se idealno traži.

Quote from: Stipan on 09-03-2017, 17:45:18
Ček, ček, ček... Jel ti sad pričaš o onakvim proverljivim argumentima kao kada si jutros tvrdio kako se dopamin najbolje pokreće heroinom direktno ubrizganom u penis?

:roll:

Hajde, Stipane, umemo mi da budemo i duhovitiji od ovoga.

Stipan

Umemo, ali nam to sve ređe polazi za rukom...

Аксентије Новаковић

Мехо, ко би очекивао да су у питању млађе особе?
По твом мишљењу, по мишљењу "стручњака", Сташе Зајевић итд.
Опет је у питању чисто мишљење.

Пази сад:

Узми пример - жена се уда са 25, до 35-40 цветају руже, а онда од 40 креће пуцање балона лажи и малтретирање које траје 10 година, и онда имаш жену са 50 година која пријављује насилника!!!

Ето како функционише модел о коме ти причам.
И ја сам и синоћ управо говорио да је реч о старијим женама.
Али ти си, покушавајући да будеш сагиташки шерет - намерно извртао моје речи и убацивао манипулације типа: "чуо сам то негде", "реко ми један човек"...итд.

А опет, то су пријављени случајеви, случајеви са којима се барата.

Многе удате младе спонзоруше трпе батине и понижавања управо због интереса и не пријављују насиље.
Док има пара - може и да бије, кара и вара.

Посебна прича је она оптужба за недостатак емпатије и опет ти кажем - нисам дужан ником да исказујем емпатију.
Ево ти пример Милице Дабовић, док су јој нормални Срби говорили, Мицо остави се тог кретена, она се хвалила ролексом и путовањем на Тајланд..е па кад је кретен пребио Мицу, онда ја сад требам да је жалим?
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2017, 17:49:28

Dati lično mišljenje je lako - ma primer kažeš "Ova čovek je budala". Teže je obrazložiti zašto je to tako na način da i drugi sami od sebe mogu da se uvere da je taj iskaz tačan. Argument, dakle, ali onaj koji drži vodu kada ga treća strana proverava je ono što se idealno traži.

Quote from: Stipan on 09-03-2017, 17:45:18

:roll:

Hajde, Stipane, umemo mi da budemo i duhovitiji od ovoga.

Дивље Срце и Стипане - и уз најбољу намеру са овим човеком не може да се прича нормално, јер све карикира и непрекидно се служи манипулацијом.
Сад помиње причу о томе да је неко говорио о будалама, иако је била сасвим друга прича.
Генерално, лик је плаћеник невладиних организација који под изговором "да неки случајни пролазник" не настрада од истине - изврће истину и манипулише.

Divlje srce

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2017, 17:49:28

U životu je namjera vrlo bitna.
Tvoja je namjera da čitatelji foruma kažu da su tvoji postovi bolji od mojih, zar ne?

U današnje vrijeme je velika umjetnost i hrabrost dati vlastito mišljenje. Zato, ti se kriješ iza većine.
Ti sumnjaš u svoje stavove, u svoja razmišljanja, pa ti treba potvrda drugoga. Živiš tužan intelektualan život, moj Meho.
Oslobodi se, usudi se biti što jesi.
Svaka zvjerka treba Bogu pjevati onako kako joj je dato po prirodi...

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2017, 17:39:49

Аргументи валидни попут оних које си користио да јавно лупеташ како у исламу нема свештенства.

tomat

Quote from: Divlje srce on 09-03-2017, 17:36:39
U pravu si, Meho. No, na forumu je, da te podsjetim, dopušteno iznositi i OSOBNO mišljenje.

da, ali da ponovimo

Quote from: Divlje srce on 09-03-2017, 17:58:50
U današnje vrijeme je velika umjetnost i hrabrost dati vlastito mišljenje. Zato, ti se kriješ iza većine.

zapravo i nije, jer setimo se šta kaže Prljavi Hari

a imamo i ovo

kao i

a i

i tako dalje. i konačno

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Stipan

Imaš li ti i neki sopstveni stav?

Аксентије Новаковић

А шта каже Томат?
Не каже ништа.
Табула раза.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Stipan

Karakteristično. Pa dobro, pojasniću. U pogledu citirane izjave.

Аксентије Новаковић

Кинези кажу да ако немаш шта мудро да кажеш, онда је боље да ћутиш - испашћеш паметнији.
Само, мудри Кинези нису рачунали на ове меме и сличне глупости које појединци лепе по форумима, мислећи да ће тако да испадну паметнији.

Аксентије Новаковић

Quote from: Stipan on 09-03-2017, 19:15:18
Karakteristično. Pa dobro, pojasniću. U pogledu citirane izjave.

Остаде човек без речи, чим је у питању нешто конкретно.

Stipan

Raspade mu se sistem...

tomat

pa upravo to što sam i rekao. nije nikakva hrabrost a ni umetnost dati svoje mišljenje, jer to može svako, posebno ako prilikom davanja mišljenja zanemaruje činjenice. ja iznesem svoje mišljenje o kojem ti imaš formirano mišljenje pre nego što sam ga i izneo, i tako se ćeramo doveka. zato ovde i nema dijaloga, nego mlaćenja mišljenjima.

činjenice treba da utiču na formiranje mišljenja, a ne obratno. kada se ovde iznesu činjenice, onda se one ignorišu pozivanjem na sopstveno mišljenje, što je budalaština. u odbrani mišljenja se činjenice proglašavaju zaverom kojekakvih lobija, Soroševih plaćenika i ne znam čega već ne. sa druge strane se nude kvazi-činjenice, do kojih se dolazi friziranjem informacija.

edit: jebiga, kad iznosite mišljenja brzinom svetlosti :lol:

Аксентије Новаковић

И онда ти решиш ствар тако што понудиш меме са интернета, којима дајеш подршку другару који би требао да прекине са било каквим јавним оглашавањем након будалаштина које је износио по Попбоксу, кад је тртљао како у исламу нема свештенства?

Stipan

Quote from: tomat on 09-03-2017, 19:27:38

činjenice treba da utiču na formiranje mišljenja, a ne obratno. kada se ovde iznesu činjenice, onda se one ignorišu pozivanjem na sopstveno mišljenje, što je budalaština. u odbrani mišljenja se činjenice proglašavaju zaverom kojekakvih lobija, Soroševih plaćenika i ne znam čega već ne. sa druge strane se nude kvazi-činjenice, do kojih se dolazi friziranjem informacija.

Aman kakve činjenice? Da se dopamin najbolje pokreće heroinom direktno ubrizganom u penis? Da smo T2 i ja obični slabići i šonje? To su činjenice koje treba da utiču na moje mišljenje?

Meho Krljic

Za nepostojanje sveštenstva u islamu sam ponudio dovoljno relevantih izvora da bi to trebalo da je stvar o kojoj više ne moramo da raspravljamo.

Što se tiče teze o nasilju nad ženama u porodici koja je gore obrazložena, ona naprosto ne odgovara stanju stvari na terenu a što se potvrđuje i iz prakse u koju lično imam uvid i iz istraživanja koja su radili različiti timovi. Kako rekoh, nasilje u porodici je složen fenomen a samo jedan njegov aspekt je taj da ga žene često trpe duže nego što bi bilo očekivano. U velikoj meri i u velikom broju slučajeva ovo je vezano za porodičnu situaciju odnosno za postojanje male dece u porodici zbog koje supruga svoju dobrobit podređuje ideji da se porodica valja očuvati i po cenu koju inače ne bi bila spremna da plati. Ovo i istraživanja i individualne priče potvrđuju iznova i iznova. Takođe, naravno, starije žene u porodici postaju i meta nasilja koje vrše mlađi članovi porodice - sinovi, ćerke, snaje, unuci, poslednji konkretan primer koji se čuo na fokus grupi rađenoj pre tri nedelje je bio vezan za unuka koji je starijoj ženi uzimao penziju a kasnije je napao i nožem. Tek tada je prijavljen - čest je fenomen da oduzimanje penzije stariji u Srbiji ne doživljavaju kao nasilan čin koji treba prijaviti iako je ovo jako frekventna pojava - i sada je u zatvoru.

Za slučaj u kome muž tuče ženu jer se ona udala iz računa, ne voli ga i ne kuva mu ručak nisam čuo - što znači da su takva obrazloženja uglavnom retka - ali svejedno - to apsolutno nije nikakvo opravdanje za nasilje, to je valjda jasno.

Što se tiče toga da je namera u životu "vrlo bitna" - ovo nije život nego forum. Ja nemam nikakvu ambiciju da se bavim namerama ljudi koji po forumu pišu, mene zanima kvalitet javnog govora na istom, dakle, to da nemamo govor koji će stvari pogurati ekstremno u bilo koju stranu već da možemo da otvoreno i argumentovano pričamo, kao laici, ali odgovorno, o brojnim temama. U tom smislu ni meni nije namera da mi post bude prepoznat kao "bolji" od bilo čijih, samo da imam što je bolje moguće proverljive argumente.

Divlje srce

Vlastito mišljenje nije činjenica?
Uvijek će biti ovaca za šišanje...

Drugo, ne mislim da su Englezi pametniji od Srba. Nisam impresionirana linkovima na stranim jezicima.
Upravo vas nekoliko ne možete prihvatiti drugačije mišljenje, nego mu se rugate.
Smješni ste.

Stipan

Quote from: Divlje srce on 09-03-2017, 19:43:10
Drugo, ne mislim da su Englezi pametniji od Srba.

Bravo mala!

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2017, 19:42:44
Za nepostojanje sveštenstva u islamu sam ponudio dovoljno relevantih izvora da bi to trebalo da je stvar o kojoj više ne moramo da raspravljamo.

Što se tiče teze o nasilju nad ženama u porodici koja je gore obrazložena, ona naprosto ne odgovara stanju stvari na terenu a što se potvrđuje i iz prakse u koju lično imam uvid i iz istraživanja koja su radili različiti timovi. Kako rekoh, nasilje u porodici je složen fenomen a samo jedan njegov aspekt je taj da ga žene često trpe duže nego što bi bilo očekivano. U velikoj meri i u velikom broju slučajeva ovo je vezano za porodičnu situaciju odnosno za postojanje male dece u porodici zbog koje supruga svoju dobrobit podređuje ideji da se porodica valja očuvati i po cenu koju inače ne bi bila spremna da plati. Ovo i istraživanja i individualne priče potvrđuju iznova i iznova. Takođe, naravno, starije žene u porodici postaju i meta nasilja koje vrše mlađi članovi porodice - sinovi, ćerke, snaje, unuci, poslednji konkretan primer koji se čuo na fokus grupi rađenoj pre tri nedelje je bio vezan za unuka koji je starijoj ženi uzimao penziju a kasnije je napao i nožem. Tek tada je prijavljen - čest je fenomen da oduzimanje penzije stariji u Srbiji ne doživljavaju kao nasilan čin koji treba prijaviti iako je ovo jako frekventna pojava - i sada je u zatvoru.

Za slučaj u kome muž tuče ženu jer se ona udala iz računa, ne voli ga i ne kuva mu ručak nisam čuo - što znači da su takva obrazloženja uglavnom retka - ali svejedno - to apsolutno nije nikakvo opravdanje za nasilje, to je valjda jasno.

Što se tiče toga da je namera u životu "vrlo bitna" - ovo nije život nego forum. Ja nemam nikakvu ambiciju da se bavim namerama ljudi koji po forumu pišu, mene zanima kvalitet javnog govora na istom, dakle, to da nemamo govor koji će stvari pogurati ekstremno u bilo koju stranu već da možemo da otvoreno i argumentovano pričamo, kao laici, ali odgovorno, o brojnim temama. U tom smislu ni meni nije namera da mi post bude prepoznat kao "bolji" od bilo čijih, samo da imam što je bolje moguće proverljive argumente.

То што си ти приложио неке говеђе аргументе - то је смејурија.
Чак и на смешној википедији стоје подаци о свештенству у исламу.
Сви бре овде знају шта су имами, шта су хоџе, и сви знамо за свештенство у Бајракли џамији!!!
Хелоооууу, живимо у мултиконфесионалној држави!!!
Немој да испадаш јаднији него што јеси са тиме што тртљаш, уместо да лепо признаш да си погрешио и крај.
Немој да ти доводим овде на форум ефендије да ти они објашњавају да ниси у праву, кад свако, али свако зна да у исламу има свештенства.

Остало . опет лажеш и изврћеш моје речи.
Где сам ја то оправдавао насиље?
Заморан си јако са тим манипулацијама.

Аксентије Новаковић

Uvijek će biti ovaca za šišanje...

Drugo, ne mislim da su Englezi pametniji od Srba. Nisam impresionirana linkovima na stranim jezicima.
Upravo vas nekoliko ne možete prihvatiti drugačije mišljenje, nego mu se rugate.
Smješni ste.

Па наравно да су смешни.
Шта уосталом очекујеш од човека који је тртљао у једном часопису како у исламу нема свештеника?
Смешно на квадрат.

А тек ови линкићи, мемице и слично.
Мики Маус школа!!!

Divlje srce

Meho, kada budem u prilici, citirat ću te kako na nekoliko mjesta jasno i nedvosmisleno pišeš u stilu "ja argumentiram blablabla pa neka čitaoci foruma sami procjene što je ispravno (ili kako već, naći ću)."
T2 dobro kaže za tebe.

Meho Krljic

Da budemo fer, ovde niko nije impresioniran ni linkovima na srpskom jer kad sam ih ponudio T2 je glatko rekao da nema nameru da ih čita.

Ali to je u redu jer ja svakako ne mislim da ću njega ubediti da promeni mišljenje, kao što ni on verovatno ne misli da će mene ubediti da promenim moje, nego, da čitaoci imaju materijal da formiraju svoje.

T2: u islamu sveštenstvo ne postoji. Vrati se i pročitaj o tome. Ili nemoj, nije toliko važno, rasprava je vođena, dovedena do kraja, koga zanima može da je vidi, sve stoji na drugom topiku.

Nasilje si opravdao iz lične perspektive u ovom postu rečima:

Quote from: T2 on 08-03-2017, 19:34:48

Сигурно нећу да жалим мале споннзоруше које се прикаче лику, па их после 10-15-20 година лик пребије и остави јер је нашао млађу.

Divlje srce

U čemu je tvoj problem da o nekoj temi kažeš što misliš, bez da iza tog mišljenja ne stoji neki link potpore tvojem mišljenju?

Meho Krljic

Pa čovek je pitao gde je on to pravdao nasilje. Na to nisam odgovorio mišljenjem nego ukazivanjem gde se to dogodilo. Sad, možda je to napisao u afektu, ponela ga emocija, itd., ne kažem da on u situaciji u kooj vidi da neko tuče slabijeg od sebe, muž ženu na primer, ne bi skočio da tu ženu zaštiti bez razmišljanja o tome šta je uzrok ili povod nasilju - ali taj citat je pravdanje nasilja.

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2017, 19:54:20
Da budemo fer, ovde niko nije impresioniran ni linkovima na srpskom jer kad sam ih ponudio T2 je glatko rekao da nema nameru da ih čita.

Ali to je u redu jer ja svakako ne mislim da ću njega ubediti da promeni mišljenje, kao što ni on verovatno ne misli da će mene ubediti da promenim moje, nego, da čitaoci imaju materijal da formiraju svoje.

Обзиром да си се ти ругао подацима које сам чуо НА ДРЖАВНОМ РАДИЈУ, сматрао сам да не треба уопште да читам наручене податке које су урадиле ко зна које невладине организације.
Стојим иза тог мишљења и даље, јер нормални људи не требају да читају наручена истраживања која се дистрибуирају по Србији преко организација које плаћају странци.

T2: u islamu sveštenstvo ne postoji. Vrati se i pročitaj o tome. Ili nemoj, nije toliko važno, rasprava je vođena, dovedena do kraja, koga zanima može da je vidi, sve stoji na drugom topiku.

Да будемо фер, расправа није доведена до краја јер сам био банован.
То што свештенство у исламу није истоветно свештенству у хришћанству - не значи да не постоји како ти кажеш, већ да је другачије структуирано.
У супротном, шта су: муфтије, помоћници муфтија, главни имами, имами, помоћни имами, мујезини и слично.

QuoteСвештеници шиитске и сунитске гране ислама противе се насилној праки екстремиста Исламске државе. Та организација сматра шиите отпадницима који заслужују смрт. Најмање 20 припадника ирачких Курда погинуло је у борбама против џихадиста.

Ево и слике исламског свештенства са скупа:

Слика је говорила више од 1001 речи.

Nasilje si opravdao iz lične perspektive u ovom postu rečima:

Quote from: T2 on 08-03-2017, 19:34:48

Сигурно нећу да жалим мале споннзоруше које се прикаче лику, па их после 10-15-20 година лик пребије и остави јер је нашао млађу.

И докле ћеш да лажеш?
Ово је по теби оправдавање насиља, јел тако?
Па са таквом искривљеном логиком - није ни чудо што ниси завршио високе школе па те дрмају фрустрације.
Хелоууууу, кад кажем да не жалим неку спонзорушу коју је претукао спонзор, ја управо кажем да не жалим што се то десило. Просто речено - заболе ме што је неку Милицу Дабовић или Сорају или Мудају пребио спонзор. Капираш?

Meho Krljic

Pa, kapiram, naravno, za tebe je opravdano da te žene dobiju batine. QED.

tomat

pa nije. mišljenje nije činjenica.

činjenica se može proveriti i potkrepiti dokazima. za činjenicu se može dokazati da je tačna ili netačna korišćenjem nekih objektivnih procedura, metoda i standarda.

mišljenje je procena, pogled, stav, koji za razliku od činjenice nije lako proverljiv, i koji je najčešće subjektivna stvar. mišljenje nije baš potpuno jasno. ako kažem da je Mesi najbolji strelac lige šampiona, to je činjenica, i nema tu prostora za "mišljenje". ako kažem da je Mesi najbolji igrač u istoriji lige šampiona, to je mišljenje, ali ne i činjenica, i neko drugi sa pravom može da misli drugačije, što ne znači da sam ja ili on bliže istini. naravno, mišljenje može biti podržano činjenicama, i tada je to argument koji se upravo tim činjenicama brani. ovde se često mlati mišljenjima koja nisu potkrepljena činjenicama, a to, ponavljam, nije nikakva umetnost niti hrabrost.

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2017, 20:16:10
Pa, kapiram, naravno, za tebe je opravdano da te žene dobiju batine. QED.

Па кад капираш - скапирај ово:

За мене није нормално да дете попут Милице Ракић буде убијено у агресији нато.
Е то мени заиста није нормално.

А ова прича коју покушаваш да мени убациш у уста ти неће проћи.
Лажеш, па кад тако масно лажеш - ајде наведи где сам ја оправдавао батине над женама?
Наравно, шта ко тражи, тај и добије, нисмо ли сви равноправни?

Divlje srce

Quote from: tomat on 09-03-2017, 20:17:00

pa nije. mišljenje nije činjenica.

činjenica se može proveriti i potkrepiti dokazima. za činjenicu se može dokazati da je tačna ili netačna korišćenjem nekih objektivnih procedura, metoda i standarda.

mišljenje je procena, pogled, stav, koji za razliku od činjenice nije lako proverljiv, i koji je najčešće subjektivna stvar. mišljenje nije baš potpuno jasno. ako kažem da je Mesi najbolji strelac lige šampiona, to je činjenica, i nema tu prostora za "mišljenje". ako kažem da je Mesi najbolji igrač u istoriji lige šampiona, to je mišljenje, ali ne i činjenica, i neko drugi sa pravom može da misli drugačije, što ne znači da sam ja ili on bliže istini. naravno, mišljenje može biti podržano činjenicama, i tada je to argument koji se upravo tim činjenicama brani. ovde se često mlati mišljenjima koja nisu potkrepljena činjenicama, a to, ponavljam, nije nikakva umetnost niti hrabrost.
Zaista si se potrudio u obrazloženju, no, činjenica je da slabo misliš, jer da misliš valjano, znao bi da je činjenica da ja mislim da ti nisi baš na nivou za konstruktivnu raspravu.
Dokaz toj činjenici je ovdje:
Quoteslabo misliš, jer da misliš valjano, znao bi da je činjenica da ja mislim da ti nisi baš na nivou za konstruktivnu raspravu.
Kužiš sad?

Аксентије Новаковић

Хахахаха
Кад неко тртља о Месију, онда поједе шта је заМЕСИо.  xrofl

dark horse

Quote"That all is as thinking makes it so – and you control your thinking.

So remove your judgements whenever you wish and then there is calm - as the sailor rounding the cape finds smooth water and the welcome of a waveless bay."

Marcus Aurelius
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Biki

1. Sramota je pominjati ime neduznog deteta koje je poginulo na ovom topiku
2. Tek je bezosecajno samo jedan post ispod toga kleberiti se bilo cemu.

T2 treba da te je sramota sto pominjes dete ovde uopste, nemas obraza ni malo.

Аксентије Новаковић

Кад сам већ спомињао старлете:  по Мехиној логици - сад сви требамо да наричемо и жалимо над судбином Тијане Ајфон???
Оно што јој се десило -  било је очекивано да јој се деси!!!
Наравно, сад ће стари добри Механ моје речи "било је очекивано" да преобрати у "оправдано је", али ваљда је свима јасна разлика између та два појма.

http://www.informer.rs/rijaliti/parovi/123051/VIDEO-SOK-PAROVIMA-TIjana-Ajfon-brutalno-pretucena

Meho Krljic

Razlika je svakako između "Nažalost ovako nešto se moglo očekivati i trebalo je da nešto preduzmemo da osobu na vreme zaštitimo od nasilja" i "Ha, ovo se moglo i očekivati, pa nećemo valjda sad još i da je žalimo?"

Divlje srce

Govoreći o primjerima u ravnopravnosti spolova, kroz pokret "feminizma", postoje stvari koje će uvijek osporiti to nastojanje da budemo ravnopravni, isti u dužnostima koje su pred nama u društvenom životu.

http://www.liberal.hr/clanak.php?id=286

Možda nije najsretniji primjer, ali dovoljno je za zamisliti se, jer ovu apsurdnu ideju obaveznog "lajt" vojnog roka za muškarce, a ponuđenu i ženama, prešutjele su sve feminističke udruge u Hrvatskoj.

Meho Krljic

Pa, pretpostavka je da su prećutale jer je to još na nivou spekulacije, nema ništa zvanično za sada. Videćemo šta će biti ako i kada se to materijalizuje u nekom konkretnom zakonskom predlogu...

Stipan

Žene u uniformi!!! Prava stvar!!! Ja sam za ravnopravnost!

Divlje srce

Quote from: Meho Krljic on 10-03-2017, 11:16:20
Pa, pretpostavka je da su prećutale jer je to još na nivou spekulacije, nema ništa zvanično za sada. Videćemo šta će biti ako i kada se to materijalizuje u nekom konkretnom zakonskom predlogu...
Iako je samo došlo na ideju za prijedlog takvog zakona, to feministkinje ne bi smjelo sprječavati da pokažu medijski interes-bilo da odobravaju ili ne podržavaju takav zakon, obzirom da su vrlo glasne čim u medijima krene priča o prijedlogu nekog drugog zakona, gdje feministkinje prepoznaju da će im biti ugrožena ženska prava.
Ovako, ispada da uopće ne brinu što će njihovi i nečiji tuđi muževi, sinovi, očevi, braća, prijatelji moguće biti prisiljavani na vojnički kamp od 30 dana. :(

Quote from: Stipan on 10-03-2017, 11:20:10
Žene u uniformi!!! Prava stvar!!! Ja sam za ravnopravnost!
xuzi

Meho Krljic

Pa možda i ne brinu, a možda čekaju da čuju kako će glasiti predlog zakona. Ne vredi da se priča dok se ne desi, sve je u domenu potpune spekulacije...

Divlje srce

Lovačke priče uglavnom pričaju oni koji nisu bili lovine, a ako imaju pušku, ne znači da su lovci.
Tako ovakav današnji feminizam funkcionira...

Stipan

Pa možda i ne brinu, a možda čekaju da čuju kad će se osloboditi muževa na mesec dana....
Ne vredi da se priča dok se ne desi, sve je u domenu pustih želja...

Аксентије Новаковић

Quote from: Meho Krljic on 10-03-2017, 06:19:52
Razlika je svakako između "Nažalost ovako nešto se moglo očekivati i trebalo je da nešto preduzmemo da osobu na vreme zaštitimo od nasilja" i "Ha, ovo se moglo i očekivati, pa nećemo valjda sad još i da je žalimo?"

Па могло се очекивати и сигурно нит је жалим, нит треба било ко да је жали, нит ти требаш овде да се фолираш и да лажно емпатишеш на форуму.
А могло се спречити, није да није могло да се спречи.
Такве случајеве лече и доктор Мирољуб и доктор Перановић.

А сад, пошто мени причаш како би ја требао да наступам, ево како си ти требао да наступиш:

Дa си имао искрену намеру за причом - ти би ме питао где сам чуо информације, а онда би ти ја рекао у којој радио емисији.
Али не, ти ниси имао искрену намеру за причом, већ си одмах дошао и кренуо да ме правиш лажовом и да изокрећеш моје речи.
Значи - не знам шта те буни у новим подацима који су обелодањени на државном медију и који говоре да жене трпе у просеку 10 година мужа, па га тек онда пријављују.
Значи, ја сам говорио лепо о браку, а не о малттретирању пензионера од стране деце, унука и слично!
Е требао си лепо да ме питаш где сам чуо податке, па евентуално да кажеш да ти бараташ тренутно другим подацима, који су старији од ових које сам ја изнео и који су вероватно рађени на неком другом узорку или чему већ.
Е то води конструктивној причи,  а не:  "ахахаха ти лажеш, реко ти један човек, чуо си то негде, ти оправдаваш насиље над женама!!" 
Тако нећемо да причамо, веруј ми и онда ће свака иоле проста ствар да оде у погрешном правцу.
Мени нећеш више да изврћеш речи, нити да покушаваш да ми се ругаш, нити да ме проглашаваш некаквим насилником.
Толико и завршавам сад са овом темом, а иза свега што сам написао чврсто стојим.

Quote from: Meho Krljic on 10-03-2017, 12:10:56
Pa možda i ne brinu, a možda čekaju da čuju kako će glasiti predlog zakona. Ne vredi da se priča dok se ne desi, sve je u domenu potpune spekulacije...

Лајавице обично лају много раније и не чекају никакве предлоге закона.
Него не би било лоше мало женама да буде обавезна војска, довело би то у ред женске ленгуче што се развлаче до подне и не знају супицу да скувају...
Склекови, прво женски, на стомаку, па онда и мушки, лагано само, да осете живот у природи, да се излече од болести зависности модерног света и слично...

Quote from: Divlje srce on 09-03-2017, 14:17:29
Quote from: Dybuk on 09-03-2017, 13:44:51
Quote from: StipanČudo jedno da niko ne primećuje da se pre povratka T2 gotovo i nije pričalo o mojim knjigama

Ispravljeno.
Izvinite gospođo Dybukkk što Vam se obraćam, no kako me izuzetno zanima potreba da ispravljate tako krucijalan Stipanov propust, Vi to sigurno tvrdite i argumentirate na temelju dobro proučenih slijedećih podforuma, jer vidim da ste tamo naročito aktivna:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?board=36.0 - TEORIJA I PRAKSA
http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?board=4.0 - DELA STRANIH AUTORA
http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?board=23.0 - OBJAVLJENA DELA DOMAĆIH AUTORA

Zahvaljujem Vam unaprijed na eventualnom odgovoru, ako imadnete vremena od čitanja knjiga.

За две године бивствовања на Сагити, лајошкиња није ни писнула о књигама, али је отварала следеће топике:

Sagitaski 'Dopelgengeri',
Zvoganj!!!! (Copetova kuhinja),
Protumacite/analizirajte tekst ove pesme, molim. :) ,
Narod protiv MrtvogOzbiljnog,
How do you pronounce Babadook?, 
Poreklo/Znacenje vaseg nika/juzernejma, whatevs?

Загадила Сагиту својим трач глупостима.

Meho Krljic

O, šta ti pričaš.... Ti imaš "novije" podatke, moji su "stariji"...  xrofl xrofl xrofl xrofl

Doduše, ne mogu da se ne divim istrajnosti sa kojom pokušavaš da pokažeš da, kao, imaš legitimnu tezu sa kojom bi da raspravljaš o nečemu gde se nisi potrudio da se iole informišeš. Što je iz svega gorenavedenog, držim, jasno svakom ko čita ovaj topik. Ali to divljenje se ipak ne proteže do toga da ne treba primetiti kako su priče o ženama koje ne treba žaliti kad dobiju batine jer su se "udale iz računa" otužne i u pristojnom društvu za osudu.