• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 28-02-2018, 12:18:47
Da, ti misliš ispravno!

Pa, napisao sam da se šalim. Da neko ne pomisli da mislim ozbiljno. Vidim, vredelo je  :lol:

Quote from: scallop on 28-02-2018, 12:18:47Ja tvrdim da LGBT najčešće zloupotrebljavaju pripadnici te grupe. Nemoj da ti objašnjavam zašto. Nepripadnici gledaju svoja posla, porodicu, decu, posao, opstanak. I to je njihovo neotuđivo pravo.

Da, pošto pedere i trandže uopšte ne zanimaju porodica, deca, posao i opstanak  xrotaeye Skalope, svakako možeš da tvrdiš to što tvrdiš i to može da bude pogrešno ili tačno ali kakve veze to ima sa principom da svakom treba da bude garantovana ravnopravnost? Nigde ne piše da su prava pedera zaštićena samo od narušavanja od strane strejtera.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:23:02
Ako ti imas pravo na to sto trdis da imas, ko je obavezan da ti ostvari to na sta imas pravo?

Onaj na koga si preneo suverenitet a on onda potpisao Univerzalnu deklaraciju o ljuckim pravima? Nagađam.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:23:02Sta podrazumevas pod exploatacijom?
Ja podrazumevam da indoktrinacija dece lazima narusava to pravo exploatise njihove male umove za sutrasnje robovanje nakaradnima i sta sad?

Pa sve piše u Konvenciji o pravima deteta: https://www.unicef.org/serbia/Konvencija_o_pravima_deteta_sa_fakultativnim_protokolima(1).pdf

QuoteČlan 19

1. Strane ugovornice će preduzeti odgovarajuće zakonske,administrativne,
socijalne i obrazovne mere za zaštitu deteta od svih oblika fizičkog ili mentalnog nasilja, povređivanja ili zlostavljanja,zapostavljanja ili nemarnog postupanja, maltretiranja ili eksploatacije, uključujući seksualno zlostavljanje, dok je pod brigom roditelja, zakonskih zastupnika ili bilo koje druge osobe koja se brine
o detetu.

Dakle, slažu se s tobom.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:23:02Pravo i Obaveze moraju da idu zajedno, to je logika, hteo ti to ili ne, nije cest par.
Ti koji ih ne vidis zajedno ne razmisljas ispravno, sorry....

Pa, mislim, uz pravo uvek ide obaveza da se ovo pravo poštuje ali ne znam da li ti na to misliš.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:24:46
Kakva sad univerzalnost!?!?
De to ima!?!

Pa u "Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima" možda?

Quote from: akhnaton on 28-02-2018, 12:25:41
Ko je i gde diskriminisan po polnom pitanju? Posebno na jebenom zapadu? Ko?

Recimo: https://alochonaa.com/2014/02/22/women-in-the-workplace-discrimination-in-western-europe-and-south-asia/

A ako imaš baš mnogo vremena za čitanje: http://www3.weforum.org/docs/WEF_GenderGap_Report_2012.pdf

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 28-02-2018, 12:42:21
Quote from: scallop on 28-02-2018, 12:18:47
Da, ti misliš ispravno!

Pa, napisao sam da se šalim. Da neko ne pomisli da mislim ozbiljno. Vidim, vredelo je  :lol:

Quote from: scallop on 28-02-2018, 12:18:47Ja tvrdim da LGBT najčešće zloupotrebljavaju pripadnici te grupe. Nemoj da ti objašnjavam zašto. Nepripadnici gledaju svoja posla, porodicu, decu, posao, opstanak. I to je njihovo neotuđivo pravo.

Da, pošto pedere i trandže uopšte ne zanimaju porodica, deca, posao i opstanak  xrotaeye Skalope, svakako možeš da tvrdiš to što tvrdiš i to može da bude pogrešno ili tačno ali kakve veze to ima sa principom da svakom treba da bude garantovana ravnopravnost? Nigde ne piše da su prava pedera zaštićena samo od narušavanja od strane strejtera.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:23:02
Ako ti imas pravo na to sto trdis da imas, ko je obavezan da ti ostvari to na sta imas pravo?

Onaj na koga si preneo suverenitet a on onda potpisao Univerzalnu deklaraciju o ljuckim pravima? Nagađam.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:23:02Sta podrazumevas pod exploatacijom?
Ja podrazumevam da indoktrinacija dece lazima narusava to pravo exploatise njihove male umove za sutrasnje robovanje nakaradnima i sta sad?

Pa sve piše u Konvenciji o pravima deteta: https://www.unicef.org/serbia/Konvencija_o_pravima_deteta_sa_fakultativnim_protokolima(1).pdf

QuoteČlan 19

1. Strane ugovornice će preduzeti odgovarajuće zakonske,administrativne,
socijalne i obrazovne mere za zaštitu deteta od svih oblika fizičkog ili mentalnog nasilja, povređivanja ili zlostavljanja,zapostavljanja ili nemarnog postupanja, maltretiranja ili eksploatacije, uključujući seksualno zlostavljanje, dok je pod brigom roditelja, zakonskih zastupnika ili bilo koje druge osobe koja se brine
o detetu.

Dakle, slažu se s tobom.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:23:02Pravo i Obaveze moraju da idu zajedno, to je logika, hteo ti to ili ne, nije cest par.
Ti koji ih ne vidis zajedno ne razmisljas ispravno, sorry....

Pa, mislim, uz pravo uvek ide obaveza da se ovo pravo poštuje ali ne znam da li ti na to misliš.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 12:24:46
Kakva sad univerzalnost!?!?
De to ima!?!

Pa u "Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima" možda?

Ko je i gde diskriminisan po polnom pitanju? Posebno na jebenom zapadu? Ko?

Recimo: https://alochonaa.com/2014/02/22/women-in-the-workplace-discrimination-in-western-europe-and-south-asia/

A ako imaš baš mnogo vremena za čitanje: http://www3.weforum.org/docs/WEF_GenderGap_Report_2012.pdf

Daj realnije izvore, jer svi izvori su prošli kroz filtere feminaci. Dovoljno mi je da vidim priču o wage gap i da mi sve bude jasno kao dan. To što su izvori "naučni" ne pije vodu jer su svi univerziteti zaraženi SJW virusom, pa im je da bi dobili beneficije od država i medija išlo u  prilog da idu diskursom feminaci propagande.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Krsta Klatić Klaja

Ček, ako gejeve interesuju porodica i djeca, oćel neko napokon da im objasni kako se to pravi? 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Quote from: akhnaton on 28-02-2018, 12:49:01

Daj realnije izvore, jer svi izvori su prošli kroz filtere feminaci. Dovoljno mi je da vidim priču o wage gap i da mi sve bude jasno kao dan. To što su izvori "naučni" ne pije vodu jer su svi univerziteti zaraženi SJW virusom, pa im je da bi dobili beneficije od država i medija išlo u  prilog da idu diskursom feminaci propagande.

Pa... ne znam koji "realniji" izvor da ti dam od recenziranih naučnih publikacija. Neku anegdotu? Nešto što sam nekada sanjao? Naravno da "naučni" izvor ne mora da bude nužno tačan, ali koji drugi bi bio prikladniji za ovo što pričamo?

scallop

Neću da citiram. Tvoje beskrajno citiranje je nasilno i tražim zaštitu od tog nasilja. Po univerzalnom pravu. Jednostavno, ukini tu priču ima ozbiljnijih problema u svetu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Krsta Klatić Klaja

Inače, kako se računaju ovi podaci, đuture ili unutar neke profesije, jer drugo bi bilo poželjno, prvo je besmisleno.

da li npr žena arhitekta zarađuje 25% manje od muškarca arhitekte u Estoniji?

Ugly MF

Simpaticno je mehanovo pozivanje na 'potpisane' deklaracije kad mu odgovara ,ali i na 'nepotpisane' kao sto su govori mrznje ili da transi zele porodicu.
Samim tim sto je nekad bila bolest, i poremecaj ,a danas su rekli da vise nije, i zele da im daju ...naciju?rod? ne znaci da je prestala da bude bolest, i ne znaci da sve sto je COVEK potpisao da je zakon, da je to istina.

Jedina Istina je da je svako opredeljenje, tj etiketiranje,tj, lejblovanje, samo drugi naziv za RELIGIJU.
Dakle, SVE je religija.

I svako ima svog boga ili bogove.
Nekom je to Tito, nekom Staljin, nekom Hilari, nekom Opra, nekom Drzava, nekom Zakon, nekom Dollar$, nekom Guzica, nekom Kurac.

Nema sanse da priznam ijednog od tih.Ikada.
I svakim danom sve sam radikalniji i fanaticniji i konzervativniji i ortodoxniji.
Ajeee, blago meni.

Zao mi svih trandzi, pedera, komunjara , sekularista itd... sve to jadno treba se leci,
sto u ludaru, sto u manastir, sto 'pod mac ,bato'....
dobro, ne pod mac, nije moja religija , malko i ja da se nasalim ;)

Meho Krljic

Quote from: scallop on 28-02-2018, 13:03:49
Neću da citiram. Tvoje beskrajno citiranje je nasilno i tražim zaštitu od tog nasilja. Po univerzalnom pravu. Jednostavno, ukini tu priču ima ozbiljnijih problema u svetu.

Pa nisam ja pokrenuo ovu priču a svakako nije na meni da je ukidam. Izvinjavam se ako je citiranje ispalo nasilno, delovalo mi je da je tako lakše da se pohvataju niti.

Quote from: Pizzobatto on 28-02-2018, 13:03:54
Inače, kako se računaju ovi podaci, đuture ili unutar neke profesije, jer drugo bi bilo poželjno, prvo je besmisleno.

da li npr žena arhitekta zarađuje 25% manje od muškarca arhitekte u Estoniji?

Većina statistika kojima se mlati unaokolo bavi se razlikom u naknadi "za isti posao".

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 13:07:27
Samim tim sto je nekad bila bolest, i poremecaj ,a danas su rekli da vise nije (... )ne znaci da je prestala da bude bolest

Misliš kao što je histerija nekada smatrana za fiziološki poremećaj u kome se materica otkačila i pluta po telu? Samim tim što je nekad to tako smatrano, ne znači da je prestalo da bude?

Mislim, meni argument "nekada se tako mislilo" nije mnogo jak, jelte. Što ne znači da bih te ja sad ubio ako i dalje tako misliš, hitam da dodam.

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 13:07:27i ne znaci da sve sto je COVEK potpisao da je zakon, da je to istina.

Pa ko to tvrdi? Konvencije & deklaracije su dogovori, ne božija istina.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 28-02-2018, 13:24:43

Pa nisam ja pokrenuo ovu priču a svakako nije na meni da je ukidam.

I misliš da je poslednji u priči pobednik? I sad ćeš odgovoriti, zar ne? I svi će misliti da neko tebe neopravdano maltretira? I biće ljuti na mene ili Uglyja.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ama šta si se razbesneo ovoliko??? Pričamo, bre, nije ovo turnir da se pobeđuje.

scallop

Dovedeš me u situaciju da se preispitujem, da se branim. Kad ne nađem ništa osećam se silovanim, a to si mi priuštio u više tema.

Meho Krljic

Pa, jebaji ga sad, preispitivanje je valjda nešto što je normalno i očekivano uvek kada se sa nekim polemiše o nečemu? Ali već sam rekao ranije: ne treba da se braniš, tebe niko ne napada, pogotovo ne ja, za ime sveta. Ako o nekoj temi nemamo identično mišljenje, ne znači automatski da treba da se vatamo za guše. Nije mi ni na kraj pameti da ikog silujem, pa ja i za seks sa svojom ženom prvo uzmem kod notara overenu izjavu o pristanku!!!!!!!

scallop

Ugly MF

Jedno je 'mislilo' a drugo 'znalo'.
Cak i oni koji kenjaju da recimo postoji vise polova od muskog i zenskog kenjaju a znaju istinu.

Kao i uvedeni termin 'govor mrznje' koji ne moze da ima jasnu definiciju, a debili ga uvazavaju.

Najveci problem je ustvari od onih kohi ikakvu vaznost daju osecanjima iliti povredi istih.

Potpisujem da je to najveci problem svih zavedenih, da tvrde da icija osecanja smeju da diktiraju ponasanje ikog drugog osim onog koji oseca.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 28-02-2018, 14:19:59
Ništa bez notara?

Srećom, jednog imam u komšiluku. Pa i ako ima više snošaja u toku jednog dana, nije teško da se ode svaki put...

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 14:22:16
Cak i oni koji kenjaju da recimo postoji vise polova od muskog i zenskog kenjaju a znaju istinu.

Pa, ne, obično se ne priča da ima više polova od dva već da "pol" nije tačno presečen po polovini odnosno da to nije binarna podela već više jedan spektar i da pol u smislu onog što mi vidimo i onog što se oseća nije određen binarno (dakle, samo hromozomima u ćelijama). Uvođenje treće kategorije je za one koji se ne nalaze u jednom od ekstrema spektra, tj. kojima se, na primer ne poklapa sopstveni osećaj polnog identiteta sa karakteristikama koje se "vide", ali ta treća kategorija nije treći pol, već više nešto tipa "neodređeno (bar za sada, a možda i zauvek)".

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 14:22:16Kao i uvedeni termin 'govor mrznje' koji ne moze da ima jasnu definiciju, a debili ga uvazavaju.

Ovaj pojam je prepoznat pravno i zakonodavno tako da "mora" da se uvažava. Naravno da može da se debatuje šta to tačno znači. Ali da li je to jedini pravni termin za koji ne znamo tačno šta znači a ima funkciju u zakonodavstvu i pravu? Nije, naravno, evo, termin "poslovna sposobnost" ne znači da si sposoban da radiš, ili sklapaš poslove i zapravo je vrlo tanko definisan i imamo brojne primere sudske prakse da su sudije ljudima istu oduzimale a da ih nisu ni videle, a eto, termin postoji i koristi se i presuđuje se. Tako da, nije sve maslo podlih SJW-ova, pravo je generalno evoluirajuća disciplina...

Quote from: Ugly MF on 28-02-2018, 14:22:16Najveci problem je ustvari od onih kohi ikakvu vaznost daju osecanjima iliti povredi istih.

Potpisujem da je to najveci problem svih zavedenih, da tvrde da icija osecanja smeju da diktiraju ponasanje ikog drugog osim onog koji oseca.

Pa šta ja znam, ovo je često pominjana kritika, kao, "ljudi traže pravo da ne budu uvređeni" itd. i mada ja ne mislim da ičija osećanja treba da diktiraju tvoje ponašanje isto tako mislim da uvažavanje osećanja sagovornika apsolutno treba da bude element mog ponašanja. Ja ne želim da se Skalop oseća silovano zato što nešto ovde diskutujemo. I trudim se da to izbegnem.

Ugly MF

Polovi znaci, ne vredi debatovati, a ti ako ces da pratis 'kanadske' i eu zakone, ok, no problems, ja necu.

Sudije kako ce da sude, njihovo je, phih, i oni su diskutabilna varijanta.

a sto se tice scallopa, kad ti nesto kazes, a on kaze silovan,
hmmm,,,
ti se pogledas u gace da vidis dal' ti je dignut u scallopovom smeru,
a ja to kontam kao  da je rekao 'boli me dupe' :D

Pravu istinu samo on zna, i tako treba i da ostane.

Najzalosnije je od svega kad se vidi u ovakvoj zemlji, sa ovakvim divnim nasim narodom kakav je, da
otpadamo pod te razne demagogije.
Al' dobro, na kraju svakom svoje.

Misija coveka na zemlji je da ne poljubi zlatni kip, ostane dosledan Istini, i ne bude politicki korektan.
Prosto!

Meho Krljic

Al da bude korektan generalno  :lol:

Ugly MF

Krsta Klatić Klaja

25% je mnogo, mada možda je zbog famoznog porodiljskog o kome smo pričali prije neki dan

U svakom slučaju, prava i obaveze, kad bude 0% oću gajbu piva, dres Matića u Junajtedu i cvijeće.

Josef K.

Ovo Mehovo baljezganje (i dalje ne vjerujem da je ozbiljan, na drugim mjestima se čini kao kul lik) je u rangu onih debilizama kako su žene režiseri slabo zastupljene, crnci takođe a i ove guske što nakon 20-30 godina žale što su dale pičke matorom Harviju ili nekom sličnom

dakle, sranje obično

And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Meho Krljic

Šta sam baljezgao, samo sam ukazao na konvencije i deklaracije o ljudskim pravima, te na izveštaje vezane za gender pay gap? I to u odgovoru na pitanja.

Josef K.

Kakva ljudska prava, kakva neravnopravnost, kakvi jebeni govori mržnje danas

evo, napisao ti fino čovjek

Ajde skrati Meho malo sa time. Prava povlače obaveze und šlus. To što vi pokušavate da sprovedete kao vid "humanizma" je teror na kome bi vam jakobinci, hitler, staljin i mao ce dung pozavideli. Ko je i gde diskriminisan po polnom pitanju? Posebno na jebenom zapadu? Ko? Ljudi gube posao, ruše im se životi jer su povredili licemerne feminacistkinje i njihove nazovi muške podržavaoce, a čija je jedina svrha u životu da nas, i žene i muškarce pretvori u infantilne debile koji u svemu bivaju povređeni! Samo čekam dan kada će i fizika i matematika da postanu žrtve vas nihilističkih postmodernista, pa će i relativitet, i kvantna mehanika, i elektronika, i matematički zakoni da budu odbacivani jer su proizvod bele jebene supremacije muškaraca.

ima daleko većih problema u svijetu od nekakvih besmislenih istraživanja o ženskim platama

Meho Krljic

Pa ja sam mu odgovorio na relevantan deo poruke. Lako je guslati da nema neravnopravnosti end govora mržnje dok nas to ne pogađa.

Josef K.

Gledaj recimo ovo Meho

http://metro.co.uk/2018/02/27/trans-species-woman-identifies-reptile-spent-42000-turning-dragon-7345554/

glavu dajem da se i ova kreatura bori za nekakva prava i ravnopravnost

e pa, ne može

jesi izabrao da budeš devijantan? Jesi, doviđenja, ne možeš biti jednak kao normalan svijet, koliko god to diskutabilna kategorija bila

Meho Krljic

Čujte, ja pričam o ozbiljnim stvarima koja pogađaju velike delove populacije i dajem citate globalnih istraživanja na tu temu a ti sad vadiš jedan primer "devijanta" iz novina i to je kao polemika? Dajte da ne trošimo vreme na to. To je ko kad bih ja izjavio da ne slušam metal jer, eto, postoji grupa Korn.

scallop

Ne ljigavi se. Koliko ljudi treba da ti kaže da nas opterećuješ?

Dybuk

Prvo, akhnaton i "fino rekao" u istoj rečenici je oksimoron.

Sigurno ima "većih" problema u svetu, ali ova tema se njima ne bavi.

Imam utisak da vas opterećuje svako mišljenje koje se ne poklapa sa vašim, scallope.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 28-02-2018, 18:51:54
Ne ljigavi se. Koliko ljudi treba da ti kaže da nas opterećuješ?

Opterećujem time što odgovaram na postavljena pitanja???

Možda ih ne treba postavljati ako se odgovori teško podnose? :lol:

Ugly MF

Ti si samo iskuckao isto ono sto smo i svi vec znali...

scallop

Quote from: Meho Krljic on 28-02-2018, 19:08:12

Opterećujem time što odgovaram na postavljena pitanja???

Gde je tebi neko postavio pitanje pa odgovaš? Ti se umešaš.

scallop

Quote from: Гражданка Шульц on 28-02-2018, 19:05:00

Imam utisak da vas opterećuje svako mišljenje koje se ne poklapa sa vašim, scallope.

Dobro je da me procenjujete. A, da li bi vas opteretilo kad bih ja vas procenio? Sigurno se ne bi poklopilo sa vašim o sebi.

akhnaton

Quote from: Гражданка Шульц on 28-02-2018, 19:05:00

Da li sam fin ili nisam to je moja stvar. Jesam li nekog prozvao ovde i na ovoj temi? Lično prozvao? Nisam. To što neko možda ima problema sa mojim protivljenjem sada već legendarnom zakonu o zaštiti žena (znam da se zakon tako ne zove, ali je namena baš ta) donetim da bi se vlasnicima novca zaraženim virusom Andree Dvorkin zamazale oči, nije do mene. Moje je lično pravo da se protivim. Kao što je lično pravo podržavalaca gore navedene i njenje ideologije da to rade. Ali, ja  znam dokle i kako mogu da idem, što nažalost nije slučaj sa već navedenim poštovaocima lika und dela Dvorkinove i njoj sličnih.

Quote from: Josef K. on 28-02-2018, 18:12:53
Ovo Mehovo baljezganje (i dalje ne vjerujem da je ozbiljan, na drugim mjestima se čini kao kul lik) je u rangu onih debilizama kako su žene režiseri slabo zastupljene, crnci takođe a i ove guske što nakon 20-30 godina žale što su dale pičke matorom Harviju ili nekom sličnom

dakle, sranje obično

Eh da je samo to...

Quote from: Josef K. on 28-02-2018, 18:36:06
Kakva ljudska prava, kakva neravnopravnost, kakvi jebeni govori mržnje danas

evo, napisao ti fino čovjek

Ajde skrati Meho malo sa time. Prava povlače obaveze und šlus. To što vi pokušavate da sprovedete kao vid "humanizma" je teror na kome bi vam jakobinci, hitler, staljin i mao ce dung pozavideli. Ko je i gde diskriminisan po polnom pitanju? Posebno na jebenom zapadu? Ko? Ljudi gube posao, ruše im se životi jer su povredili licemerne feminacistkinje i njihove nazovi muške podržavaoce, a čija je jedina svrha u životu da nas, i žene i muškarce pretvori u infantilne debile koji u svemu bivaju povređeni! Samo čekam dan kada će i fizika i matematika da postanu žrtve vas nihilističkih postmodernista, pa će i relativitet, i kvantna mehanika, i elektronika, i matematički zakoni da budu odbacivani jer su proizvod bele jebene supremacije muškaraca.

ima daleko većih problema u svijetu od nekakvih besmislenih istraživanja o ženskim platama

Govor mržnje je sintagma stvorena od strane nihilističkih postmodernista koji su delom u svojoj nesvesti svesni da svojim postupcima sami sebe dehumanizuju, kao i one koje kao brane. Zato toliko insistiranje na priči o "govoru mržnje". Naime, žele da imaju zaštitu mama države kada budu razotkriveni.

Dybuk

scallope

Ma, slobodno procenjujte.

Nego, i vi se umešate bez postavljenog pitanja; što vi možete, a Meho ne može?!

scallop

Ja ne baratam linkovima.

Meho Krljic

Da, tebi se veruje na reč. Meni ne, pa zato linkujem.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 28-02-2018, 20:17:42
Da, tebi se veruje na reč. Meni ne, pa zato linkujem.

Hvala, sad je još neko malo pametniji.

Ugly MF

Kako da se ne veruje scallopu kad je ravnozemljas!?!
Kod mene je pola posla zavrsio!

scallop

Kad si na ravnom teže padneš. Nikako da diplomiram drugu polovinu. :x

Truba

sve je stvar zakona
zabraniti feminizam kao pojavu koja je najviše ženama štete donijela
napraviti zakone da državne firme moraju imati 50% žena
da izborne liste moraju imati 50% žena
donijeti zakon da ne možeš biti šef odjela za demografiju ako nemaš 5 djece
i tako dalje
sve se može samo nema političke volje
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

Treba da vrate restrikcije struje.

akhnaton

Quote from: Black swan on 28-02-2018, 21:51:42
sve je stvar zakona
zabraniti feminizam kao pojavu koja je najviše ženama štete donijela
napraviti zakone da državne firme moraju imati 50% žena
da izborne liste moraju imati 50% žena
donijeti zakon da ne možeš biti šef odjela za demografiju ako nemaš 5 djece
i tako dalje
sve se može samo nema političke volje

Ukinuti feminizam? wtf? A posle nudiš baš ono što feminaci traže, a traže affirmative action. 50% žena, može ali žena koje znajedu poso, a ne da budu primane samo zato što su žene.. Jer posle će da bidne, da treba da bude 50% lbgtqwesyxzsrcjkl, pa onda 50% crnaca (kod nas roma)pa 50 % muslimana, pa 50% ateista, ma lista ima samo da se produžava, zbog affirmative action, i opet smo na početku, tj nismo stigli nigde. Zašto? Zato što zastupljenost po rodu, polu, veri, boji kože, rasi, mirisu, seksualnom oprdeljenju a ne po vrednosti jedinke kao osobe (umeće, znanje, karakter..) je isto ono što ovi "progresivni" i zahtevaju.  Tako da đaba zabranjivanje feminacizma, ako se koriste njegove metode i ispunjavaju njegovi zahtevi.

Truba

i tebe treba zabraniti jer smaras :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

U nekom nemačkom gradu, za vreme velikih vrućina nisu dozvolili vozačima gradskog saobraćaja da dolaze na posao u kratkim pantalonama pošto dres-kod podrazumeva duge pantalone ili suknje. Onda su se vozači dogovorili i počeli da dolaze u suknjama, pa su im valjda dopustili vruće pantalonice.
Insistiranje na svemu, pa i na ravnopravnosti na kraju se izmetne u razne vrste budalaština i zloupotreba.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

дејан

ја сам одавно престао да се преиспитујем, барем што се тиче ових твојих (механових) линкова. све је то у мањој или већој мери пропаганда а у нај-најблажем случају искривљена интерпретација статистичких података, и ти нам то понекад преносиш а да сам ниси прочитао, понекад да си само прелетео преко чланка (као овај горњи јаднички блог), а најчешће да си прочитао, али увек са религиозном претпоставком да оно што тамо пише има смисла и да је истина.
на жалост, нема овде одавно (одувек?) никакве расправе са тобом, нема потраге за истином и никада неће доћи до никакве катарзе међусобног разумевања или спознаје - само размена саопштења, објава, линкова...у ситуацији када људи верују у одређену парадигму, макар она била и научна (а поготову када је 'научна') престаје било какво критичко посматрање, сумња у исправност чињеница идеје/идеологије коју бранимо и наступа вољно слепило на све информације (научно доказане) које ту парадигму доводе у питање или је потпуно обарају. најчешће се понашаш као да је већина нас овде 'непросветљена' гомила интелектуалних примитиваца које ти треба нешто да подучиш, а да највероватније, ни не примећујеш да то радиш, пошто је то матрица понашања свих (буквално) људи које сам у животу упознао а који деле ту квази неомарксистичку идеологију (која тако себе воли да назива, и за коју морам да нагласим, да има више везе са фашизмом него са дијалектичким материјализмом/марксизмом)
а да не пишем напамет - ево, мехо, показни пример искривљења које ти промиче (скалоп би рекао спин, а ја се не слажем (још увек) зато што за спин је потребна намера)
просто ми је кафа излетела на нос после ове реченице
QuoteUvođenje treće kategorije je za one koji se ne nalaze u jednom od ekstrema spektra, tj. kojima se, na primer ne poklapa sopstveni osećaj polnog identiteta sa karakteristikama koje se "vide", ali ta treća kategorija nije treći pol, već više nešto tipa "neodređeno (bar za sada, a možda i zauvek)".
за норму (уобичајену, најчешћу појаву) си написао да су екстремне вредности (екстрем: Krajnost, kraj, krajnja tačka; ono što je najviše; vrhunac, najviši stepen; preteranost), то је: новоговор, спин, извртање реалности, језика и његовог значења и буквално напад на истину...а такав начин саопштавања је, поред све његове квалитативне перверзије, буквално и пропагандно средство...а при свему знам да си добронамеран човек, и верујем да ни једног тренутка ниси ни размислио о томе шта си написао, али забога, немој да се чудиш кад добијеш фидбек који добијаш...можда људи нису толике пицајзле као што сам ја, да пажљиво читају написано, али сигурно реагују на целокупни тон, који је у најбољем случају проповеднички, а најчешће 'звучи' као спин са висине.
...barcode never lies
FLA

Krsta Klatić Klaja

Eh, ne prećerujmo, to je Oto Vajninger, nije ni blizu marksizma

Otprilike uprošćeno, na jednom polu je čisto muško a na drugom čisto žensko. Vrlo malo ljudi spada u te oblike već u miješane.

Treći pol, međupol, rodne zavrzlame itd doduše jesu novogovori, al i dalje je fakat da je medicinski muškarac prototip kojeg jedva da ima u prirodi.

Npr, Meho vjerovatno nema dlake na grudima, što ga na kontinuumu od čistog muškarca do čiste žene stavlja blizu polovine!

scallop

Sad ćeš se vataš za Vajningera. Pa, taj se utep'o kad je shvatio svoje besmisli.

дејан

ја сасвим добро разумем шта је мехо хтео да каже али такође једнако добро видим шта је написано

што се тиче марксизма, и ту сам лепо написао
Quoteкоја тако себе воли да назива
а шта је она по суштини, то је већ сасвим друго питање, које можда захтева и сопствену тему.
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 01-03-2018, 14:09:20

Npr, Meho vjerovatno nema dlake na grudima

QFT.

Al to na stranu, ja sam juče linkovao stvari kao što su Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima i Konvencija o pravima deteta. U odgovor na konkretna pitanja o ljudskim pravima. Ne kažem da sam operisan od snobizma, naravno da nisam, ali trudim se da ga suzbijem u komunikaciji i nisam imao utisak da sam juče nastupao sa "saće čiča da vam objasni" stavom. Ako jesam, izvinjavam se svima oštećenima, naravno.

Ali ovaj primer sa "ekstremima" meni deluje bizarno - mogao sam da napišem "na jednom od krajeva spektra" ali mi je to delovalo rogobatnije od ovoga što sam napisao. Naravno da to nema nikakve veze sa kolokvijalno odomaćenim korišćenjem reči "ekstremno" koja označava "socijalno nepoželjno" i mislim da mi se upisuje agenda koju ja nemam.

Al dobro, sad, već smo utvrdili da mi se ne veruje na reč  :lol:

Krsta Klatić Klaja

Shvatam da se misli na zapadnjačku kvaziljevicu, al nije kao da su oni izmislili totalne gluposti.

Oni samo radikalizuju fakat da postoje feminizirani muškarci i obrnuto. Npr Vajninger uopšte ne preporučuje homoseksualnost no spajanje ta dva tipa, jer se upotpunjavaju.

Bar sam ga ja tako skonto.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 01-03-2018, 14:34:25

ja sam juče linkovao stvari kao što su Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima i Konvencija o pravima deteta. U odgovor na konkretna pitanja o ljudskim pravima.

Nije bilo pitanja. Izmislio si da je bilo.