• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

scallop

Naravno da nemaš pojma, ali te to neće sprečiti da i dalje imaš stav, da ne kažem mišljenje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Imam i ustav Republike Srbije:

http://www.srbija.gov.rs/cinjenice_o_srbiji/ustav_odredbe.php?id=102

Primetićemo da piše "Пред Уставом и законом сви су једнаки.
Свако има право на једнаку законску заштиту, без дискриминације.
Забрањена је свака дискриминација, непосредна или посредна, по било ком основу, a нарочито по основу расе, пола, националне припадности, друштвеног порекла, рођења, вероисповести, политичког или другог уверења, имовног стања, културе, језика, старости и психичког или физичког инвалидитета."

scallop

Baš me briga. Izgleda da zanemaruješ bitno. Sigurno sam pročitao sve što bi ti ovde mogao da navaljaš, ali ti i dalje veruješ da bi mogao nekoga da ubediš u suprotno. Samo si zamoran i iritantan. Kad god pomisliš na slično, prelistaj me u glavi i nešto će te, valjda, odvratiti. Feminizam se danas zloupotrebljava i kad god ga podržite nanosite mu štetu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ma nemoj da se nerviraš. Ti si verovatno hteo da kažeš nešto drugo a ja polemišem sa ovim što mislim da si rekao. Nije ni toliko bitno.

Ugly MF

Svejedno, ali bilo kakvo nametanje nema više veze sa ravnopravnošću ili jednakošću... Automatski si već ukinuo slobodu nekome ko ne želi da ima ijednu ženu u... Gde god...

scallop

Quote from: Meho Krljic on 02-10-2018, 21:57:30
Ma nemoj da se nerviraš. Ti si verovatno hteo da kažeš nešto drugo a ja polemišem sa ovim što mislim da si rekao. Nije ni toliko bitno.

Verovatno ovde postoje oni koji ne razumeju ono šta ja napišem, a uzmi kao kompliment da ne verujem da spadaš u tu grupu.

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 02-10-2018, 22:10:43
Svejedno, ali bilo kakvo nametanje nema više veze sa ravnopravnošću ili jednakošću... Automatski si već ukinuo slobodu nekome ko ne želi da ima ijednu ženu u... Gde god...

Ugly, mašiš poentu. Ne radi se samo o ukidanju slobode. Zakonom se nameće diverzitet i inkluzija bazirana samo i isključivo na identitetu. Kompetencija? Ništa. Spremnost da se zagrize i radi u korist kompanije, ustanove? Ništa. Samo pripadnost identitetu. A kada pogledaš kakvi im kadrovi izlaze sa koledža, na čemu su isti diplomirali, onda ti je slika već potpunija. Gomila diplomiranih genderologa, ideološki ispranih mozgova samo čeka šansu, koju im evo Kalifornijski legistratori već pružaju, da se uvali u upravna tela korporacija. Posle toga će nam sranje od The Last Jedi biti limunada. Jer, nisu sve žene Ada Lavlejs, Marija Kiri, Elizabeta I, Izabela Kastiljska, Jelena Anžujska, Hatčepsut, Meresanh....

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Truba

kad budete imali svoje firme zaposljavajte koga ocete

moje iskustvo kaze da zene nisu dobri radnici
ambicioznije su
brze odu...a ulozis sate i sate obuke
stalno traze nesto novo
porodiljno
hrabrije su jer iza njih stoje muzevi braca i ocevi
ne trpe autoritet i
ne podnose se s drugim zenama
i zene zele muske za kolege i nadredjene

da ne idemo u hormone its
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ugly MF

Lično sam oduševljen što u svojoj branši viđam sve više žena, voleo bih da i u Serbiji ima više žena na tom polju, ali to opet nema blage veze sa nametanje ičega,jelte....

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 03-10-2018, 00:38:54
Lično sam oduševljen što u svojoj branši viđam sve više žena, voleo bih da i u Serbiji ima više žena na tom polju, ali to opet nema blage veze sa nametanje ičega,jelte....

Ma ima veze. Kratko i jasno, tetke od 300 kila sa mačkica naočarama traže da se gomila bezmozgana, isprogramirana genderizmom implicitno prima i da se prvo zadovoljavaju kvote, onda ni to neće biti dovoljno, pa idemo na totalnu ekskluziju "belog heteroseksualnog, cis, binary, muškarca" iz radnog okruženja svodeći ga na golog šljakera, sledeći korak im je svođenje već navedenog na status truta. Gendersitičke Feminaci žele društvo saobličeno košnici.

Ps. neće da im uspe. Idu mirijade njiovih miljenika, a oni poštuju šta im je reko njiov "prorok":"ako su previše histerične, šamaraj to. Dakle umesto košnice, dobiće Služavkinu priču, ali ne u vidu republike Gilead, nego Kalifata, sa sve FGM, hidžabima, burkama, i obaveznim tovljenjem. Postaće rasplodne kobile, a ne osobe što u našem društvu poodavno jesu, ali tetkama sa đozlucima to nije dovoljno jer žele vlast na osnovu yoni.

Meho Krljic

Ama koje radno okruženje? Gore sam pojasnio da se radi o bordovima direktora. To su različite stvari.
Quote from: scallop on 02-10-2018, 22:20:32

Verovatno ovde postoje oni koji ne razumeju ono šta ja napišem, a uzmi kao kompliment da ne verujem da spadaš u tu grupu.

Kompliment primljen, ali istina je i da ja prečesto actually ne razumem šta ti pišeš.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2018, 08:44:46
Ama koje radno okruženje? Gore sam pojasnio da se radi o bordovima direktora. To su različite stvari.

Извини, а одакле се молим те примају директори? Да се оглас за директора? Нешто ми баш не иде у главу да се у САД постаје директор, а после и члан одбора одмах по завршавању колеџа. Дакле, прво морају да направе квоте у радном окружењу, онда да из тих квота поставе директорку (и то по сили закона, да се задовљи диверзитет, инклузија и остало) Власницама јони и онима који се тако идентификују није дакле доста једнаких права на радном месту, него би и по сили закона да им јони, коју закон такође чува од "малтретирања" омогући да буду у управи компаније, установе, без икаквих компетенција.
Мало ли је што су већину мушкараца демаскуланизовале сводећи их на бете, мало ли је што је данас све сексуални напад, па сада хоће и ово. Море, даће њима Ахмед бин Мухамед бин Бекир све то али по лабрњи. Још ће му се и поклонити до земље. Тетке од 300 кила са ђозлуцима, и пинк косом, уз неизбечне тетоваже нека пробају то да ураде код Кинеза или Јапанаца, лепо би се провеле.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2018, 08:44:46
Quote from: scallop on 02-10-2018, 22:20:32

Kompliment primljen, ali istina je i da ja prečesto actually ne razumem šta ti pišeš.

Ponekad sam bezrazložno optimista.  :(

Truba

Quote from: Ugly MF on 03-10-2018, 00:38:54
sve zavisi od struke
i ja volim sve više žena u politici državnoj upravi na mjestima odlučivanja
ali dalje od firmi gdje sam ja radio jer
prave mnogo problema, slabe su za rad prekovremeno jer su majke ili vikendom jer imaju muža i tome slično
često su bolesne ne mogu fizički dignut 18 kila galon vode i td
a kad treba prati suđe taj se posao dijeli

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ugly MF

Meho, nasilje je isto, bez obzira dal su tamo neki brodovi direktora ili kamion sa smećarima... Saaaamo muški, nema ženskinje da diza kontejneri i frlja gi u kamijon... Što se tu ne pobuniše? U ovom slučaju tvoj difens je prso, niko nema nikakav ixkjuz... Sad mi fali T2, čak je i on imao više smisla od Mexine odbrane nasilja nad jadnim broderima...

Ugly MF

Ja ih obožavam u mojoj branši... Zamisli na festivalima ili likovnim kolonijama samo muškarci.... Bljak pederbal....
Sexizam je misunderstood and misspelled stuff, let me telya ...

Meho Krljic

"Nasilje"... još malo pa će da ispadne i da je plaćanje proeza nasilje. I jedno i drugo su nameti od strane države kompanijama kako bi se društvo vodilo u boljem smeru.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2018, 12:05:26
"Nasilje"... još malo pa će da ispadne i da je plaćanje proeza nasilje. I jedno i drugo su nameti od strane države kompanijama kako bi se društvo vodilo u boljem smeru.

Dobro meho, svakom se desi da lupi, ali ga sada lupi kao niko što nikada lupio nije. Plaćanje poreza je legalni i uvreženi sistem održavanja države. Postojao je i postojaće sve dok postoji koncept države. Ili misliš da je moguće policiju, vojsku, državne službenike, plaćati štampanjem novca iz ničega? Čime plaćati oružje? Čime plaćati nastavnike, profesore, lekare? Ako misliš da bi to sve država trebala da preda na upravljanje privatnicima, onda nisi levičar za koga se ovde izdaješ, nego neoliberal, jer oni i samo oni državu zamišljaju kao servis koji njima služi, a drugi je plaćaju i otud histerija oko poreza kao nasilja nad ljudima, jer ih udara po džepu.

Nametanje inkluzije, diverziteta, i ostalih trange frange usrećavanja je dobro po društvo? Jeste, dobro je, ako ti je cilj da srušiš društvo. Inače ne. Jer, čim neko društvo odustane od meritokratije, i postavi identitet kao osnovu, ide pravo ka propasti.

Ugly MF

Ovo s porezom, difens ti ode u minus!
Abre, gejmer, šta ti je?

Meho Krljic

"Nametanje"?  Pa, namet je i bukvalno druga reč za porez, tako da....

Pokušavam da kažem da država uvek nameće stvari ljudima i organizacijama jer, u teoriji, radi na unapređenju čitavog društva i da je normalno da se meritokratija (inače omiljena neoliberalna lozinka, iako u praksi, kao i slobodno tržište, zapravo nigde ne postoji) ograničava zakonima. Naravno, društvo treba da upravlja državom i da zakoni zaista budu razumni i na korist sviju, tako da svakako da se može argumentovati da je ova ili ona vrsta nametanja "too much". No, obavezivanje korporacija da imaju po jednu ženu u bordu direktora u Kaliforniji mi ne deluje kao slamka koja lomi leđa kamili...

scallop

Cic! Još malo pa ćeš i ti biti razuman.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2018, 14:01:31
"Nametanje"?  Pa, namet je i bukvalno druga reč za porez, tako da....

Pokušavam da kažem da država uvek nameće stvari ljudima i organizacijama jer, u teoriji, radi na unapređenju čitavog društva i da je normalno da se meritokratija (inače omiljena neoliberalna lozinka, iako u praksi, kao i slobodno tržište, zapravo nigde ne postoji) ograničava zakonima. Naravno, društvo treba da upravlja državom i da zakoni zaista budu razumni i na korist sviju, tako da svakako da se može argumentovati da je ova ili ona vrsta nametanja "too much". No, obavezivanje korporacija da imaju po jednu ženu u bordu direktora u Kaliforniji mi ne deluje kao slamka koja lomi leđa kamili...

Daj molim te, država određuje kakvo društvo treba da se ponaša. Društvo uređuje državu, a ne obratno. Meritokratija ne postoji u apsolutnom obliku nigde, ali ne znači da je nepotrebna. Onog trenutka kada nečiji jedini kvalitet i karta napretka postane pripadnost identitetu, tad je gotovo sa društvom, shodno tome i sa državom. Isto važi i za svaku ljudsku instituciju. Ali, to vama "progresivisitma" nije lako da pojmite, jer ste sisali Ničea i Dekonstrukcionaliste.
Ne, ovo neće slomiti grbu kamili, ali će se nastaviti u nedogled. Sledeće je da se traži da upravni odbori moraju da imaju barem jednog LBTGQWERTY, pa onda jednog muslimana, pa crnca (iako možda imaju crnca), pa cripled, pa sve tako, i to ne gledajući na kompetencije, nego na identitet. Razjebali ste sve čega ste se dotakli.

Meho Krljic

Ne, ne, država uređuje društvo. Društvo joj, da tako kažemo, daje smernice kako bi da bude uređivano  :lol: Kao da je društvo bord direktora, a država CEO.

I, nisam ja još stigao da razjebem zakone u Kaliforniji, nemojmo pripisivati meni više nego što mi propada. A, više puta sam rekao da identitetska politika nije počela ni sa feminizmom ni sa kvir filozofijom, preusko je tako gledati.
Quote from: scallop on 03-10-2018, 14:29:39
Cic! Još malo pa ćeš i ti biti razuman.
Pa ja sam uvek razuman. Samo se ponekad našalim, ali to brzo požalim  :lol:

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2018, 14:47:42
I, nisam ja još stigao da razjebem zakone u Kaliforniji, nemojmo pripisivati meni više nego što mi propada. A, više puta sam rekao da identitetska politika nije počela ni sa feminizmom ni sa kvir filozofijom, preusko je tako gledati.

Hmm, niko tebe lično nije ni pomenuo. Niti ti išta pripisao. Radi se o celokupnoj kvir i feminaci i ostalim dekonstrukcionalističkim filozofijama i njihovim akolitima.

Truba

žene su prve kada treba ići na teren u klagenfurt, grac, pariz, london...
ali kada treba u ankaru, trabuspor tadašnji kijev 2013, ili bilo što u vezi s nesigurnošću odjednom one su žene, majke, supruge :D ne mogu ići...
ali zato šoping u parizu ne propuštaju...

zato je došao dopis da na teren van bih idu oni koji su išli u ankaru ( kad su bili oni kurdski teroristički napadi) idu i u madrid barsu...
tri muškarca :)

Meho Krljic

Quote from: akhnaton on 03-10-2018, 14:51:13

Hmm, niko tebe lično nije ni pomenuo. Niti ti išta pripisao. Radi se o celokupnoj kvir i feminaci i ostalim dekonstrukcionalističkim filozofijama i njihovim akolitima.

A, pa ne znam, pričaš u drugom licu, "razjebali ste sve čega ste se dotakli" itd, pa reko, da ja odma sa sebe skinem odgovornost za Kaliforniju.  :lol:

scallop

Zašto smo se, onda, bavili Kalifornijom? Jer se time ne slažeš? Bordovi su sranje, žene ne menjaju opredeljenja? Ne, imao si ciljane okolnosti i ja (da ne kažem - mi)  smo to prepoznali.

Meho Krljic

Kako zašto smo se bavili Kalifornijom? Zato što je umereno zanimljiva tema u pitanju: u jednom libertarijanskom raju imaš ovakav potez države kojim se - videćemo sa kakvim rezultatima - podstiče diverzitet i nekakva rodna ravnopravnost. Možda bude katastrofa, možda bude uspeh, možda se ništa ne promeni. Ali nije nezanimljivo.

mac

Quote from: Black swan on 03-10-2018, 14:59:07
zato je došao dopis da na teren van bih idu oni koji su išli u ankaru ( kad su bili oni kurdski teroristički napadi) idu i u madrid barsu...
tri muškarca :)

Da sam ja direktor ovde bih uveo "gamifikaciju". Svaki radnik ima neke poene, koji se stiču pomalo redovnim radom u firmi, i pomalo odlaskom na teren. Kad se pojavi novi teren radnici imaju pravo da ulože svoje postojeće poene da bi zagarantovano bili odabrani za posao, ali im je zato zarada u poenima manja, možda čak i negativna. Radnik može i da traži dodatne poene (što bi se reklo da uloži negativno). Radnik može da uloži samo poene koje ima, i da traži samo dodatne poene u količini koju već poseduje. Ako se radnik ne izjasni o svojim poenima onda se podrazumeva da traži svoju maksimalnu količinu. Radnik može da nudi/traži nula poena. Sprovodi se licitacija pre polaska. Firma automatski bira radnike kojima će da uruči najmanje poena, a tek ako ima više takvih onda dolazi do ručnog izbora kakvi već sada postoje.

Nevidljiva ruka tržišta iznenada dolazi i rešava stvar. Sad čekam Batu da mi objasni kako je i ovo neoliberalizam.

Meho Krljic

Kakav Bata kad sam tu ja - ČIST NEOLIBERALIZAM. Gamifikacija rada je jedna od nasjtrašnijih neoliberalnih dosetki jer se muti voda i zamagljuje da je radni odnos jasno definisana razmena dobara (rad za pare, ako smem da grubo pojednostavim) gde se cena rada ipak određuje nekakvim društvenim alatkama a ne pukim tržišnim mehanizmima. Uvođenjem virtualnih vrednosti (poeni, majlstounovi itd.) čiju "stvarnu" vrednost određuje samo vlasnik kapitala a radnik na nju nema nikakav uticaj i ona se može menjati kako i kada vlasnik to hoće dobijamo odnos koji nije društveno regulisan i podešen je da bude u korist kapitala a ne radnika.

akhnaton

Quote from: mac on 03-10-2018, 15:53:39

Nevidljiva ruka tržišta iznenada dolazi i rešava stvar. Sad čekam Batu da mi objasni kako je i ovo neoliberalizam.

I ja čekam Batu da nam pojasni, ono što je očigledno neoliberalno u ovom tvom predlogu.

Inače, najbolje korporacije (ako takve i postoje) su one ustanovljenje po vojnom principu, i to Rimskom.  Nema ulaska u upravu, tj u komandni štab ako nisi sposoban, kompetenatan pa da ti je ćaća i sam vlasnik lično. O tome da neko postane član štaba samo zato što ima yoni ili tvrdi da ima (to je sve socijalni konstrukt, kaj ne), ili što mu je koža crna, ili što se klanja kamenčugi, ili što je malo invalidan, nema ni govora.

mac

Pa ti poeni nemaju nikakvu vrednost, osim što služe da svi mogu da idu na teren i po izboru i po zasluzi. Novac koji se dobija za teren će se i dalje dobijati. Poeni nisu zamena za novac, nego alat za pravedniju raspodelu prava (Madrid) i obaveza (Ankara). Čitate li vi pažljivo šta ja pišem?

Meho Krljic

Čitamo, čitamo.

I kako bre nemaju vrednost ako na ime njih ostvaruješ određenu privilegiju - bez obzira što se privilegija ne meri novcem, štaviše, zato je i opasnije.

scallop

Da niste malo zablentavili vas dvojica?

mac

Zato što nije samo privilegija nego i obaveza. Firmi je svejedno ko će gde da ide, ali radnicima nije. Svi bi u Madrid, a niko neće u Ankaru.

Bio bi problem kad bi se dodatni poeni dodavali po nekim drugim zaslugama, ali ako se dodaju samo po prethodno završenim terenima onda nema nikakvog varanja, svi su jednaki. I svi će jednom doći na red za dobre stvari, jer onaj ko nikad ne ide na teren svejedno dobija vremenom neke poene. Poenta je samo da niko ne može u nedogled da bira najbolje destinacije, i istovremeno izbegava najgore.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2018, 05:47:35
California is 1st state to require women on corporate boards

Da se vratim na početak. Koju materinu ti je ovo trebalo? Sad nemoj da se migoljiš jer si izazvao pola dana sranja.

mac

Šta je problem? "state" je američka država. Da ih nije Merilend pretekao?

Meho Krljic

Quote from: mac on 03-10-2018, 16:27:58
Zato što nije samo privilegija nego i obaveza. Firmi je svejedno ko će gde da ide, ali radnicima nije. Svi bi u Madrid, a niko neće u Ankaru.

Bio bi problem kad bi se dodatni poeni dodavali po nekim drugim zaslugama, ali ako se dodaju samo po prethodno završenim terenima onda nema nikakvog varanja, svi su jednaki. I svi će jednom doći na red za dobre stvari, jer onaj ko nikad ne ide na teren svejedno dobija vremenom neke poene. Poenta je samo da niko ne može u nedogled da bira najbolje destinacije, i istovremeno izbegava najgore.

Pa, to je, okrećeš radnike jedne protiv drugih, teraš ih da se takmiče, a čak ne ni za novac - šta ćeš neoliberalnije?

Quote from: scallop on 03-10-2018, 16:33:40
Quote from: Meho Krljic on 01-10-2018, 05:47:35
California is 1st state to require women on corporate boards

Da se vratim na početak. Koju materinu ti je ovo trebalo? Sad nemoj da se migoljiš jer si izazvao pola dana sranja.

Šta da se migoljim? Tema je relevantna za ovaj topik, postavljena sa pomišlju da bi o njoj moglo da se diskutuje i diskutovalo se, izneseni argumenti jedne strane, druge strane, niko nikom nije rekao da treba da se ubije, nemamo nekakav konačni zaključak ali smo čuli mišljenja i možemo da dalje individualno meditiramo o temi sa više osećaja. Kakva sranja?

mac

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2018, 18:07:37
Pa, to je, okrećeš radnike jedne protiv drugih, teraš ih da se takmiče, a čak ne ni za novac - šta ćeš neoliberalnije?

Ali šta je pravednije od toga? Ako nema pravednije alternative onda koliko god rešenje bilo neoliberalno mora biti istovremeno i pravedno.

A radnici su okrenuti jedni protiv drugih i u postojećem sistemu. Svi hoće u Madrid, a samo neki idu. Onima koji ne idu je krivo. Oni koji idu su možda pravedno tu, a možda su nešto mutili sa kadrovskom službom. Kako ćemo znati. A ne znati je još i najgore, kad čovek na svašta pomišlja jer nema sve informacije. A kod mene sve transparentno.

Meho Krljic

Znaš gde sam najtanji  :lol:

A pošto sam nepopravljivo marksistički dresiran reći ću da je najpravednije ono kako se dogovori kolektiv, a da je na poslodavcu da im stvori uslove i podsticaj da mogu slobodno, ravnopravno i informisano da se dogovore.

mac

Dogovor znači pravljenje klanova, i takmičenje u popularnosti. Odbija se sa indignacijom. Može jedino konsenzus koji menja neko početno rešenje. Moje rešenje!

scallop

I tu bismo se vratili na Božu Koprivicu i tetkice i ložače u NUBS-u.  xfrog

Meho Krljic

Kakve veze imaju tetke i ložači(ce) sa službenium putem? Nemojmo.

Možda je mac u pravu, a možda je Marks u pravu!

scallop

Naravno da sam ja u pravu, ali to je tako neugodno, zar ne?

Meho Krljic

Nije neugodno nego - ne znam ni šta bi ti ovde bio u pravu. Nema tetkitce, nema ložači, samo osobe kojih se pitanje tiče u slobodnom, informisanom dogovoru. EDEN!!!!!!!!!

scallop

Što bi rekao Klerk Gebl: "Ne dam ni cvonjak." Trabunjajte vi, a ja ću da pasiram.

Krsta Klatić Klaja

Pa šta je dogovor nego konsenzus.

Neoliberalna pravda haha, pa koji je ovo topik, za smiješne slike

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 03-10-2018, 19:53:52
Pa šta je dogovor nego konsenzus.

Ako ćemo stricto sensa, konsenzus je jednoglasje. Nema nadglasavanja.

Od Kalifornijskih tetki od 300kg koje bi da uđu u radnički savet, dođosmo do neiliberalnog samoupravljanja.... Nije ni čudo da je ovo SF forum.

scallop

Kad se izuzmem nije jednoglasno. Dobar si bio oko Linux-a, a ovo neće ići. To šta si našao na Guglu može da bidne, ali ne mora da znači. Unisono ću se složiti sa Batom. A, šta sad biva?